Seyyah İç Anadolu Yollarında.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 524
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 92,089
Ynt: Seyyah İç Anadolu Yollarında.

Kanatlarındaki kırmızılık dikkatinizi çeker umarım.Makinam fazla netleştiremedi.

DSCN7666.JPG

DSCN7668.JPG

DSCN7672.JPG

DSCN7676.JPG

DSCN7681.JPG

Etiketler

Ahmet hocam gezinizi ilgiyle takipteyim.

1982 yılında güneydoğuya gittiğimde kelaynakları ilk defa görmüş ve duymuştum, köprüyü geçince solda bir tepede tel örgüler
içinde koruma altına alınmış 3 adet kelaynak vardı, 158 rakamını sizden öğrenince sevindim çünki gelinen nokta; neslinin tükenmesi
önlenmiş ve gelişmede kaydetmiş ancak 30 yıl önce gördüğüm kelaynak yolunmuş tüyleri görüntüsüyle ismiyle müsemma bir kuştu
adeta 40 katırmı 40 satırmı gibi nesli tükenmedi lakin hapis hayatıda yöntem olarak en doğrusumu? bilemedim.

Yolunuz açık olsun,selamlar.

Birecikten sonra Şanlıurfa ya doğru yola çıktık.Şanlıurfa ya kuzeyden Karaköprü denilen eskiden nar bahçeleri ile meşhur ilçesinden giriyorsunuz 1975 li yıllarda küçük bir köy olan Karaköprü şimdi insanların üst üste yığıldığı gökdelenlerden oluşan bir taş yığınına dönüyor.Okadar arazi varken bu yığılmada sanırım yerelyöneticilerin şehircilik anlayışından geliyor.Neyse biz gelelim eski Urfa ya.
Şanlıurfa denilince akla Balıklıgölü,Kalesi,Hz İbrahim ve Hz Eyüp peygamberleri akla gelir.
Nemrut döneminde Dünya ya gelen Hz ibrahimi annesi öldürülmekten kurtarmak için mağaraya sakladığna ve orada bir ceylan tarafından emdirildiğine inanılır.Daha sonra Hz İbrahim Nemrut tarafından Kale mancınıklarından ateşe atılır.Ateş suya ve odunlarda balığa dönüşür.Hz Eyüp peygamberde çile çektiği ve kurtlanan vücudundan da daha sonra asası ile değdirdiği yerden su ile yıkanarak temizlendiğine inanılır.
Görselleri paylaşarak devam edeyim.

DSCN7731.JPG

DSCN7735.JPG

DSCN7736.JPG

DSCN7740.JPG

DSCN7737.JPG

Hz ibrahim peygamberin mağarası ve ateşe atıldığında suya dönen balıklı göl.Burada balıklara yematmayıda ihmal etmedik.

DSCN7744.JPG

DSCN7747.JPG

DSCN7753.JPG

DSCN7756.JPG

DSCN7773.JPG

Levent bey teşekkür ederim.Bende kuşların çoğalmasına sevindim.Özgürlüklerine gelince bende önce üzüldüm.Sonradan belirli aralıklarla serbest bırakıldıklarını öğrendim.Başka yere yumurtlamadıkları için geri dönüyorlarmış.Kısaca belirli dönemlerde özgürlük.

Halil-ür Rahman ve Ayn-ı Zeliha göllerinden sonra Hz İbrahim Peygamberin ceylan tarafından emzirildiğine inanılan mağaraya geçtik.

DSCN7801.JPG

DSCN7802.JPG

DSCN7840.JPG

DSCN7841.JPG

DSCN7844.JPG

Daha sonra şehrin güneyindeki Damlacık Dağı üzerinde yer alan Urfa kalesine çıktık.Kale 814 yılında (Abbasiler Dönemi)inşa edilmiş.Selçuklular, Eyyubiler, Memlükler, Akkoyunlular ve Osmanlılar dönemlerinde çeşitli onarımlar geçirmiş.Oradan Hanların bulunduğu bakırcılar ve diğer esnafın bulunduğu çarşıya çıktık.(Siz siz olun hanımla çıkmayın.Keseniz yanar.) tecrübe konuşuyor.

DSCN7748.JPG

DSCN7816.JPG

DSCN7825.JPG

DSCN7852.JPG

DSCN7870.JPG

Urfada misafir evleri şark köşesi şeklinde düzenlenmiş.Aile olarak gidildiğinde size özel odanızda yemeğinizi yiyorsunuz.Çarşıları ve misafir evinden sonra Urfa yöresinde çıkan kazılardan oluşan Urfa müzesine gittik.

DSCN7865.JPG

DSCN7864.JPG

DSCN7876.JPG

DSCN7944.JPG

DSCN7945.JPG

Göbeklitepe Höyüğü, Şanlıurfa'da bir tepe üzerine kurulu Cilalı Taş Devrinden kalma, dünyanın bilinen en eski dini yapılar topluluğu.Günümüze kadar yapılan kazılar sonucunda bir Cilalı Taş Devri yerleşimi olduğu anlaşıldı. Tarihi MÖ 11 binyıllarına uzanan, tapınma amaçlı törensel alanlara ait mimari kalıntılar, dikili taşlar ve üzerinde kabartmalı yabani hayvan ve bitki figürlerinin bulunduğu taşlar günyüzüne çıkartıldı. Bölgenin önemi ise günyüzüne çıkarılan en büyük tapınma alanını barındırmasıdır.

DSCN8053.JPG

DSCN8058.JPG

DSCN8061.JPG

DSCN8064.JPG

DSCN8066.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,569
Kaydolan Son Üyemiz
lystrakon

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR