Seyyah İç Anadolu Yollarında.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 524
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 92,102
Ynt: Seyyah İç Anadolu Yollarında.

İskenderundan Hatay a geçtim.
Hatay kuruluşu tunç çağına kadar giden eski bir ilimiz.Müzesini gezdiğimizde bunu çok daha iyi anlıyoruz.Birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.Hititler,Urartular, Asurlular ve Persler'in egemenliğinde kalmıştır.Emevileri Abbasileri Romalıları ve en sonundada Yavuz Sultan selim ile Osmanlı himayesine girmiş en güney ilimiz.Daha fazla sizleri yormadan görselleri paylaşayım.
Asi nehrinden görüntü ve Yahya ve Yunus hazretleri.

DSCN6650.JPG

DSCN6955.JPG

DSCN6981.JPG

DSCN6966.JPG

DSCN6970.JPG

Etiketler

Birkaç örnekte cam üstüne altın işleme yapılan görselleri paylaşmak istedim.

DSCN7003.JPG

DSCN7002.JPG

DSCN6997.JPG

DSCN6994.JPG

Hatay harbiye ye gitmeden geçemezdim.Harbiye akan şelaleri ve balık lokantaları ile gidilmeden görülmeden dönülecek bir yer değil.Gerçekten bana göre yazın aranıpta bulunamıyacak bir mesire yeri.Kararı birazda size bırakıyorum.

DSCN6932.JPG

DSCN6941.JPG

DSCN6919.JPG

DSCN6910.JPG

DSCN6916.JPG

Daha sonra Samandağı ve Çevlik e titus tüneli ve kaya mezarları için gitti.Çevlik sahilde bir mesire yeri fakat Samandağı ile Çevlik sahili sanırım hayatımda gördüğüm en berbat (pis) bir sahil.Sanırım Türkiye nin poşet çöpü oraya dökülüyor.
Titüs Tüneli insan emeği ile yapılmış bir tünel. Şehri ve limanı sel baskınından korumak için dağlar oyulmuş ve böylece tünel oluşmuş.Kaya mezarlarıda Roma dönemine ait olan kayaya oyulmuş 12 kaya mezarı vardır. Bunlardan Beşikli Mağara adıyla anılan mezarın bulunduğu mağara en geniş ve en ünlüsüdür.

DSCN6784.JPG

DSCN6790.JPG

DSCN6797.JPG

DSCN6801.JPG

DSCN6798.JPG

Hanımla beraber tünelde ilerlerken dönen iki gençle karşılaştık.Konuştuğumuzda atama bekleyen genç pırıl pırıl iki öğretmen olduğunu öğrenince bizde emekli öğretmenler dedik.Samandağlı olan iki arkadaş tekrar dönerek hocam size rehberlik ve yoldaş olalım dediler tüneli ve mezarları beraber gezerek birlikte Samandağına geçtik.İnşallah atamaları olur ve birlikte mutlu bir yaşantıları olur.Buradan bizimle yaptıkları arkadaşlık için onlara teşekkür ediyorum.

DSCN6807.JPG

DSCN6810.JPG

DSCN6814.JPG

DSCN6826.JPG

DSCN6828.JPG

Bu arada Belen kalesini atlamışım sonradan farkettim.Biraz dik bir yolu olan bu kaleye çıkmadan edemedim.Belen geçidini geçtikten sonra İskenderun- Antakya karayolunun 27.km’sinden sonra sağa ayrılan 4 km’lik virajla bir yol ziyaretçileri bu görkemli kaleye götürür. Ötençay yada Buğray adıyla bilinen bir köyde hakim bir tepe üzerine inşa edilmiştir. Romalılar, Bizanslılar Eyyübi’ler ve Osmanlılar tarafından kullanılan bu kaleden tüm ovanın bütün panoramik görüntüsü görülebilir.

DSCN6591.JPG

DSCN6598.JPG

DSCN6601.JPG

DSCN6604.JPG

DSCN6583.JPG

Yolumuz buralara kadar gelmişken hanıma gel birde gap yapalım hiç olmazsa güneydoğu Anadoluyuda azda olsa gezmiş oluruz dedim.Bu arada 1975 yılında ilk öğretmenliğime başladığım ilçemi gezer öğrencilerimle sohbet ederim deyince yola devam dedik.
Samandağından ayrılıp Kırıkhan üzeri Kilise doğru yollandık.Yol bazen Suriye sınırına çok yaklaşıyor.Hanım rahatsız olsada yola devam dedik.Yolda ıssız bir dağda Halid binVelid in komutanlarından Muhammed bin Yusufun türbesini ziyaret ettik.

Kilis e girdiğimde doğru müzesini ziyarete gittik.

DSCN7006.JPG

DSCN7027.JPG

DSCN7028.JPG

DSCN7119.JPG

DSCN7108.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR