Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Gezinizi hayranlıkla izliyoruz. Bizim de 2013 yılında planladığımız bir rotayı, şimdiden keyif alarak sayenizde görüyoruz. Yollarda karşılaşıp sohbet etme dileklerimizle size ve eşinize konforlu geziler diliyoruz
Çöl kartalı Teşekkür ederim.İnterneti rahat bulamadığım için yazılarımda biraz geriden gidiyorum.Bugün Diyarbakırdan ayrılıp Adıyaman a doğru yolculuğa devam ediyorum.
Gaziantep güzel parkları hayvanat bahçeleri ve tarihi eserleri ile bizi karşıladı.
Gaziantep Kalesi
Gaziantep şehir merkezinde, gerek ihtişamı ve heybetiyle, gerekse bir sır gibi gizlediği tarihiyle dikkati çeken Gaziantep Kalesi, Türkiye’deki kalelerin en güzel örneklerindendir.
Kalenin ne zaman ve kimler tarafından inşa edildiği hususunda kesin bir bilgi olmamakla beraber, yapılan incelemeler sonunda kalkolitik dönemden itibaren iskan gördüğü bilinmektedir. Kale çevresi yapılan küçük elsanatları dükkanları ile gelenleri karşılamakta.
o çevredeki mutfak müzesi de sizleri beklemekte.Göresellerle Gaziantep.
Belkıs / Zeugma , Gaziantep’in Nizip ilçesinin 10 km. doğusunda , Fırat Nehri kenarında aynı adı taşıyan köyde yaklaşık 20 bin dönümlük bir arazi üzerinde yer almaktadır.Buradan çıkarılan mozaikler mozaik müzesinde sergilenmektedir.İnsanı büyüleyen bir müze.Gidenlerin muhakkak gezmesi gereken yer.
Gaziantepten ayrılarak Nizip sınırları içinde kalan Zeugma antik kentine doğru yola çıktık.Gaziantepten güneşli bir havada ayrıldık fakat zeugma ya doğru yol aldıkça hava sis ve yağmura çevirdi.Fakat o kızın gözlerindeki buğu yaşadığı yerleri görmemi istiyordu.Hava ne olursa olsun gidecektim.Birecik e gelmeden zeugma antik kentine ayrıldık.
Zeugma, MÖ 300 civarında Büyük İskender'in generallerinden Selevkos I Nikator tarafından kurulmuş bir antik şehirdir.
Bugün, Gaziantep ilinin Nizip ilçesine 10 km uzaklıktaki[1] Belkıs köyü eteklerindedir. İlk olarak kurucusu adına Fırat'da Selevkosya anlamına gelen "Selevkaya Euphrates" olarak anılan şehir Roma İmparatorluğu tarafından ele geçtikten sonra köprü anlamına gelen "Zeugma" ismiyle anılmış.
Görevli arkadaşlardan rica ettim ve kazı alanını gezmemize müsade ettiler.Daha çıkarılmamış ve toprak altında duran mozaikler kazıalanından aldığım görselleri sizlerle paylaşmak istedim.Fotoğraftaki kırmızı şeritle belirtilen alan sular altında kalan kısım ve buradan kurtarılan mozaiklerde Gaziantepte ki Zeugma müzesinde yeralmaktadır.
Çingene kızına veda edip oradan ayrıldık.Birecik köprüsünden geçip dünyada nesli tükenmekten sonanda kurtarılan Kelaynak kuşlarını görmeye gittik.Çiftlikte 158 tane kalmış.Naturparkcafedeki doğa dostu Mustafa beyle görüştük.Doğaya salınıp tekrar yerine dönen bu hayvanların avcılar tarafından vurulduğundan dert yandı.Göç eden bu kuşların göçüne artık izin verilmiyor dedi.Deneme için bırakılan birkaç kuştan dönen olmadı dedi.Üremelrini sadece bu kayalarda yapan bu kuşların inşallah nesilleri tükenmez.Emeği geçenlerede teşekkür ederiz.