Seyyah İç Anadolu Yollarında.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 524
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 92,206
Ynt: Seyyah İç Anadolu Yollarında.

seyyah54' Alıntı:
Levent teşekkür ederim.Seyfettin Hocam ne yazı babaanne kırıkkaleyi sayıklamaya başladı.Buraya kadar gelmişken Urfa üzeri Adıyaman Malatya Kayseri üzeri Kırıkkale ve Ankara.

Şurda kaç gün, kaç....klm yol kalmış,devede kulak örneği.
Yaz için neler planlıyorsun kimbilir.
Selamlar,Sağlıklı geziler dilerim.

Etiketler

Ahmet abi takipdeyiz de cay bardağı tek kalmış Aysel ablada anne özlemi daha bitmemiş anlaşılan.selamlar

Seyfettin hocam yaz için 14 haziranda İstanbulda olmam gerekiyor.20 Hazirandan sonra batı karadeniz üzeri doğukaradeniz yaylaları ve Gürcistan üzeri ermenistan dönüşlü doğuanadolu projesi var.Ya nasip.

Tugay gözünden kaçmamış.Sahilde çayımı demledim.Ayakları uzattım.Biraz sakinlik ev kalabalıktı.İnşallah Malatya üzeri Kayserideyim.

Bizde, Ahmet abi Gürcüstan dönüşü kestaneleri toplamış, kış keyfi yaparız diye sobanın közünü söndürmeden bekliyoruz,taaaaaaa haziranda gelecem diyorsun abi kurtlanacak kestanelerimiz. ; :eek: ;D

Salih bey bu içten sevgi ile gelen sözcüklerin için teşekkür ederim.Şu anda Hatayın Payas ilçesindeyim.Fırtınadan sanki beşikteyim.Bu taraftan bir isteğin varsa başım üstüne.Nasipse Antep Urfa Malatya Kayseri üzeri İstanbula döneceğim.

Abi umarım gidiş gibi bi sıkıntı olmaz bekliyoruz.

8 Şubat itibarı Adana dan Turuma devam ediyorum.Adana yolunda portakal bahçelerini görsellerken birtane tırtıklıyanıda yakaladım. Şehir mrkezinde yorkenarlarıda portakal bahçesi gibi.Adana bölge arkooloji müzesini gezerek İskenderun güzergahınea devam ettim.

DSCN6299.JPG

DSCN6300.JPG

DSCN6303.JPG

DSCN6304.JPG

DSCN6350.JPG

devam Adak taşı ve oyularak yapılan heykeller.Genelde bizans dönemine ait eserler.

DSCN6321.JPG

DSCN6319.JPG

DSCN6320.JPG

DSCN6325.JPG

DSCN6324.JPG

İlk durağım tarihte Yavuz Sultan Selimle Osmanlı topraklarına katılan Payas ilçesi oluyor.İpek yolu,Hac yolu ve Deniz taşımacılı nedeni ile oldukca önem verilmiş bir yerleşke.
Burada Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi Camisi,Hangah,Arasta,Kervansaray Cin kulesi gezildi.

DSCN6363.JPG

DSCN6377.JPG

DSCN6380.JPG

DSCN6381.JPG

DSCN6383.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,769
Kayıtlı Üye Sayımız
166,591
Kaydolan Son Üyemiz
dırzo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR