Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sabancı müzesini gezerken geçmiş yıllarımızdan eserler görmek,bazı eserlerin ve elsanatlarının gelecek kuşaklara taşınması büyük mutluluk verdi. Başta Sabancı ailesine ve emeği geçen herbireye teşekkür ederim.
Sabancı müzesini gezerken geçmiş yıllarımızdan eserler görmek,bazı eserlerin ve elsanatlarının gelecek kuşaklara taşınması büyük mutluluk verdi. Başta Sabancı ailesine ve emeği geçen herbireye teşekkür ederim.
Müzede mumheykel çok dikkatimizi çekti.Sanki usta oturmuş çalışıyor.İnanmıyan bir ziyaretçi parmağını sıkarken kırmışYapan sanatçının adınıda emeğine duyduğum saygıdan dolayı yayınlama ihtiyacı duydum.Daha sonra yorgunluk atmak üzere mezopotamya ovasına karşı hanımla çaylarımızı yudumladık.
Daha sonra Cumhuriyet meydanının batısında Kırklar kilisesine gittik.Halen ibadet yapılan Suryanilere ait kiliseyi ziyaret ettik.Burada ilkdefa bir şey öğrendim.Son rahip kilise duvarına sandalyeye oturur vaziyette defnediliyor.Nedeni ise İsa Peygamberin tekrar dünyaya döneceğine ve kendisine saygısızlık olmasın diye o şekilde defnedildiğini öğrendik.
Mardin in 7 km dışında olan Deyrulzafaran manastırına gitmek üzere sabah erken kalkıp aracımızla gittik.Sabah kahvaltımızı orada yaptıktan sonra manastıra girdik.Eğitim gören rahip ve rahibeler var.Grup halinde alıp yanınıza bir rehber veriyorlar ve onunla beraber geziyorsunuz.Deyrulzafaran Manastırı, muhteşem mimarisi yanında Süryani Kilisesi’nin önemli merkezlerinden biridir. 1932’ye kadar 640 yıl boyunca Süryani Ortodoks patrikliğine evsahipliği yapmış.
Evet İlhanbey.Esasında karavancılığa kalpten gönülvermiş çok değerli dostumuz Vehbi bey orada iken birkaç karavanla konvoy yapıp o bölgeyi tekrar gezmeyi isterim.Kendisine buradan tekrar şükranlarımı sunarım.Mardinden ayrılmadan birkaç enstante daha yüklemek istedim.Dar sokaklar.
görmek istediğim bir bölge, fakat terör yüzünden hep ertelendi, kısmetse gidip yurdumun o köşelerinide doya doya gezmek isterim, şimdilik resimlerle avunuyoruz
Dara Antik kenti, Mardin’in güneydoğusunda 30 km. uzaklıkta yer alan Oğuz köyünde bulunmaktadır. Mardin Nusaybin karayolunun yaklaşık 8km kuzeyinde, Mezopotamya ovası ile Tur-Abdin Dağlarının birleştiği yerde kireçtaşı ana kaya üzerinde kurulmuş.Daraya girdiğimizde oradaki görevli arkadaşın rehberliğinde dolaştık.Mezarlar sukanalları ve zindandan oluşan şehir.