Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,032
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 913,443
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

toffy' Alıntı:
Trafik şube hatasını hiçbir zaman kabul etmiyor. Saçma ama öyle illa da ek 1 sonrasında muayene istiyor.Kendisi hata yapıp harf veya rakam yanlışlığında dahi ben evrakı gördüğüm gibi yazarım tüv hatası vesaire işi uzatıp gene sonuç ek 1 e dönüyor.

Etiketler

1991 yılında aldığım 1990 model Suziki 6 kişilik koltuklu Minibüs(Faturası Minibüs idi)Ankara'da satısını aldığım 6 kişilik minübüs olmaz,olsa olsa
özel araba olur dendi.Vergisi 2kat arttı.Gaz takıldı,Muayeneye gitti,sorun yok.Araç 5 kişiye düştü.Nisan başında TÜVe gitti.Muayene edilmedi.
Çünkü; N tipi yazılmış,halbuki M1 tipi olmalıymış.Ek 1 le emniyette ruhsat değişti.Araba TÜV den geçti.Yeni Ruhsat harcı ödendi.2 yıl önce ruhsat değişmişti,bu yıl yeniden bir harf yanlış yazılmış.İnsan harf yanlışlıklarında kasıt var mı diye düşünüyor.Harc mı Haracmı acaba?
"Yırtılan Mehmet ağanın şalvarı" derler yani.

sayın 1600tıfa bende aynı şekilde düşündündüğümden cendi wosvagen torku 250 motor 1600 boş ağırlığı 1500 kg azami çekme ağırlığı 3771 kg mazotlu otamatik fiyatıda 40 binlira sıfır daha uygun bir araç bulamadı ve buna karar kıldım 2 ay da teslim edecekler inşallah ondan sonra karavan aramaya başlıyacağım ama yinede önerilerinizi bekliyorum

aslanahmet' Alıntı:
M , N sınıfı işi muallak. Benim ruhsatda da da N sınıfı yazıyor. Birde ben ruhsatı çıkarmadan trafik tescilde ki memura sormuştum. Proje yapılıp aracın içi değişmişse N sınıfı olması normal demişti. Gerçi memur başka şeylerden de bihaberdi ama :D durum böyle. Ne yapalım N sınıfı olarak kullanacaz. Bir zararını görmeyiz herhalde.

Benimkinde Özel amaçlı (motokaravan) yazıyor. Sınıfı hanesinde ise M1 var. Aynı zamanda kullanım: Yük nakli-Hususi yazısı var.

ilker abi vermiş oldugun bu bilgiler icin teşekürler abicim sizden bir rıcam olacak bilgi verirseniz memun olurum şimdiden teşekürler abi ben yeni karavancıyım teve anteni yani sizin aracın üstündeki canak anten konusunda yardımcı olursan sevinirim ben henüz canak anten almakta teretüt ediiyorum sebebi uydu heryerde rahat rahat bulunuyormu bu konuda bilgi verirsen sevinirim teşekürler abicim

Polis memuru seninle muhatap olmuyorki derdini anlatasın, sen doğrusunu söylesende o bildiğini okuyor, aynı benim ruhsatın çıkması gibi, ruhsatı elimize aldığımızda sadece motokaravan yazdırabildiğimiz için dua ettik, baktım yine N sınıfı ne yapayım adamın yanına yaklaşamıyorsun, şimdi bu yüzden EK-1 + yeniden muayene+ yeniden ruhsat değiştir
bizde suç oturmuyoruz oturtuğumuz yerde devlet memurlarının başına iş açıyoruz, bu yüzden onlarda bize böyle davranıyorlar

Önereceğim şey en doğrusu ya da olması gereken bir şey değil tabi. Onlar da sistemin bu çarpıklığından besleniyorlar ama muamelecilerle bu işler çok daha kolay.

Muameleciye derdinizi tam anlamıyla anlatıyor ve hatta (parayı peşin vermemiş olmak kaydıyla) istediğiniz olmadı mı geri götürüp cart diye değiştirtebiliyorsunuz. Eğer haklıysanız yeni düzenlenmiş bir belge için değiştirmem Ek-1 getir diyemiyor memur. Sonuçta onların müşterisisiniz. Fiyatları da geçmiş yıllarda olduğu kadar can yakmıyor. Ben ruhsatımı çıkartırken kendi takip edeceğimden 40 TL. fazlası idi. Trafik, tescil ve plaka dahil.

Memurla didişmek istiyorsanız ve yeterli azminiz varsa farklı tabi. :D

Benim araçda N2 sınıfı çıkmıştı, tanıdığım bir galericinin yolladığı muameleciye 40TL'ye EK1 düzenletmiştim, muayeneden sonra gel ruhsatı değiştiririz dedi, muayeneden sonra geldim, ruhsatı hemen yandaki şube binasına götürdü, bende camdan görüyorum, 5 dakika sonra geldi ruhsatı verdi, borcumu sordum, memur sana kıyak yaptı dedi ruhsat üstünde silip düzeltme yapıp dosyayıda düzeltti hadi güle güle dedi, yani bana ruhsat değişikliğinin maliyeti 0 TL..

Bence Motokaravan: (Ek bend 11/04/2003-25076 S.R.G. Yön/1.Md.nin 5.1 Paregrafına göre M sınıfı olması gereken bir araçtır.)
Yani N sınıfı bir aracın Bu yönetmeliğe göre Motokaravan olarak tescili mümkün değildir.
Bence onaylettırılan projede N sınıfı bir aracın M sınıfına geçebilmesi için:
1- araç azami yüklü ağırlığı(F1) - Net ağırlığı (G1)=Yükleme kapasıtesi Kg.
2-Bu kapesitenin !/2 si = Ruhsattaki koltuk sayısı (S1)x75 Kg.dan küçük olmalıdır.Değil ise araç sınıfı (j) N olmalıdır.
Buradaki net ağırlık (G1) Projede görülen eşyaların montajının bitmiş olarak yapılan ölçümdür.
Bu bilgiler benim şahsi değerlendirmelerim olup, konu ile ilgili hiçbir tasdikli projeyi ve trafik Şb.lerince tanzim edilmiş belgeyi bağlamaz.Ersin Erker

taiga' Alıntı:
3. sü gelmiş, harika gelmiş...

Emeği geçen herkese teşekkürler, ellerine dillerine sağlık...

http://www.youtube.com/watch?v=mIsnxNosQ14&hd=1

Ailecek bir kaç birlikte izledik videoyu, birbirimizden etkilenmeden üçümüzünde en sevdiği kısım 6.45 deki Ayşenur Kolivar idi...

İnanılmaz doğal, inanılmaz içtendi, yüzümüzde resmen gülücükler açtı dinlerken...

Meğerse bu ablamızı çok kişi tanırmış...

Keşfetmekte geç kaldık lakin takipçisiyiz bu saatten sonra...

berkcantp' Alıntı:
Bu bölümde diğer bölümler kadar güzel, sanki çıta biraz daha yukarıda.

İlhan abi,

Doğa için çal ekibi zaten karavancı... :D

Her tür destekçisiyim bu arkadaşların sonuna kadar...

http://www.dogaicincal.com/index.asp?sayfa=karavan

7kasim-karavan1.jpg

8kasim-karavan7.jpg

10kasim-karavan2.jpg

10kasim-karavan4.jpg

23kasim-karavan1.jpg

doğa için çal -3 tek kelime ile harika, emeği geçenlere çok teşekkürler :smiley:

Hıdrellez geldi!... :smiley:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=73824.msg915775#new
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=73821.0

Cavid Sezen

Konut kredi borcunu yeniden yapılandıranlar dikkat!

Konut kredisini yeniden yapılandıran bir vatandaş, tüketici mahkemesinde, bankanın ödeme planı değişiklik ücreti ve erken ödeme ücreti adı altında aldığı paranın iadesi için açtığı davayı kazandı.
Güncelleme:06 Mayıs 2011 13:06

http://finanshaber.mynet.com/detay/ekonomi/kredi-borcu-olanlar-dikkat/3176

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR