Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,032
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 913,462
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

3. sü gelmiş, harika gelmiş...

Emeği geçen herkese teşekkürler, ellerine dillerine sağlık...

http://www.youtube.com/watch?v=mIsnxNosQ14&hd=1

Etiketler

güngör' Alıntı:
Bu pazar yine çocukların dershaneleri yüzünden evdeyiz diye hayıflanırken,kızların kedisine evden ilk çıkış ve
çevre gezisi yaptıralım diyerek Maltepe sahilde kahvaltıya gittik.

[attachment=2]

Dedim ya ilk sokakla tanışmasıydı yakışıklının ürkeklik ve şaşkınlığını atması epey uzun sürdü sonramı çocukların maskotu oldu.

[attachment=3]

Nasil olur? Biz de pazar gunu oralardaydik. Camperi olaganca acmis cimlere serilmistik. Hayallah. Karsilasabilseydik keske.

İnsel Maltepe buluşmasının yapıldığı cepteydik,görüşebilseydik sevinirdim.

Arkadaşlar daha öncede gündeme geldi ama bugün bir arkadaş bana karavanların birinci köprüden geçip geçemediğini sordu bende bu konuyu net bilemediğim için cevap veremedim daha doğrusu bu konuyu devletin konuyla alakaları ne kurumları nede memurları tam biliyor herkes maddeleri okuyup nasıl anlıyorsa o şekilde uyguluyor,bu durumda bu işin aslını bilen varmı yada karavanıyla birinci köprüden geçen varmı yada bu konuda son bir kanun yasa falan çıktıysa bilen dostlar paylaşırsa seviniriz..

karavan birinci köprüden geçiyormuş, ama polisler aracı dışarıdan karavana benzetemezlerse her ihtimale karşı çevirebiliyorlar, ruhsatı görünce salıyorlarmış...

atiladi' Alıntı:
karavan birinci köprüden geçiyormuş, ama polisler aracı dışarıdan karavana benzetemezlerse her ihtimale karşı çevirebiliyorlar, ruhsatı görünce salıyorlarmış...

Süreç aynen bu şekilde işliyor. M sınıfı yolcu taşıma ruhsatlı araçlar 1. köprüden geçer. Öyle olmasa minibüsler de geçemezdi. Karavan da M sınıfı özel amaçlı taşıttır.

*M sınıfı: Yolcu nakli
N sınıfı: Yük nakli

orsaalabanda' Alıntı:
Süreç aynen bu şekilde işliyor. M sınıfı yolcu taşıma ruhsatlı araçlar 1. köprüden geçer. Öyle olmasa minibüsler de geçemezdi. Karavan da M sınıfı özel amaçlı taşıttır.

*M sınıfı: Yolcu nakli
N sınıfı: Yük nakli

Bende N sınıfı yazıyor, bunu EK-1 ile düzeltmem lazım sanırım. :-\

berkcantp' Alıntı:
Ruhsatı çıkartırken üstüne basa basa hatırlatma yaptın, kendin N sınıfıyla mı geziyorsun.

Abi,

Terzi söküğünü dikemezmiş... ;D
Biliyorsun benim aracın TSE-TÜV vb. işlerini ben yaptırmadım, ruhsatı alırkende o heyecanla hiç farketmedim... :-\
Birara hallederim , kaç kuruş sıkışmışsa ödeyeceğiz artık... :p

taiga' Alıntı:
Abi,

Biliyorsun benim aracın TSE-TÜV vb. işlerini ben yaptırmadım, ruhsatı alırkende o heyecanla hiç farketmedim... :-\

benim ruhsatta aynı şekilde :mad:

taiga' Alıntı:
Abi,

Muayene yakınsa o zaman yaptıralım, ruhsatın 2 yaprağı 117.00 TL+135.00TL muayene
Uzaksa sigorta düşüş parası karşılıyorsa şimdi yapalım.

M , N sınıfı işi muallak. Benim ruhsatda da da N sınıfı yazıyor. Birde ben ruhsatı çıkarmadan trafik tescilde ki memura sormuştum. Proje yapılıp aracın içi değişmişse N sınıfı olması normal demişti. Gerçi memur başka şeylerden de bihaberdi ama :D durum böyle. Ne yapalım N sınıfı olarak kullanacaz. Bir zararını görmeyiz herhalde.

TÜV muayenede projede N veya M sınıfı yazısına (proje yanınızdaysa götürün yoksa tescilden dilekçeyle isteyin) ve EK1 birde yazdığınız N-M ona göre okeyliyor.
Şayet proje N olarak onaylandıysa işiniz sil baştana döne bilir.
Aracın muayenesi dolmaya yakın değiştirmekte fayda var nasıl olsa aynı parayı alıyor,
EK1 doldururken başka değişikler (Örneğin: boya, logo ... gibi ) faturası varsa onaylıyor. TÜV onayından sonra tescile gidiliyor.

Arkadaşlar, yasa açık. Motokaravanlar M sınıfı özel amaçlı taşıtlardır. Bknz. Karayolları Trafik Yönetmeliği Madde 5 - 1. http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/20611.html Karayolları Trafik Kanunu Kamp taşıtı: (Ek fıkra: 17/10/1996 - 4199/1 md.) http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/644.html

Onaylattığınız motokaravan dönüşüm projeleri de "N sınıfından M sınıfına tadil projesidir." Bu proje onaylanıp ruhsata motokaravan yazıldıysa iş bitmiştir. Ruhsat yeniden düzenlenirken N sınıfı olarak düzenlenmesi, tamamen düzenleyen memurun bilgisizliğinden kaynaklanmaktadır. Belki de basit bir dilekçe ile ilgili trafik şubeye başvurulduğunda düzeltilebilir. Sonuçta bu durum ruhsatı düzenleyen memurun hatası. Yeniden Ek-1, muayene falan işleri çok saçma. Buna gerek kalmayacağını düşünüyorum.

Tabi 1. köprüden geçerken memur N sınıfını gördüğünde derdinizi anlatmanız zor olacaktır.

orsaalabanda' Alıntı:
Belki de basit bir dilekçe ile ilgili trafik şubeye başvurulduğunda düzeltilebilir. Sonuçta bu durum ruhsatı düzenleyen memurun hatası. Yeniden Ek-1, muayene falan işleri çok saçma. Buna gerek kalmayacağını düşünüyorum.

Trafik şube hatasını hiçbir zaman kabul etmiyor. Saçma ama öyle illa da ek 1 sonrasında muayene istiyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR