Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,032
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 913,960
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

dergelen' Alıntı:
Gökan Bey çok teşekkür ederim tabiki haklısınız yatırım amaçlı derken ben konuyu farklı anlattım sanırım bu yapılan yatırıma deyiyormu şöyle açıklayım bizler hava limanında çalışan vakit konusunda dar sürelere sahip olan bir aileyiz bu sebepten dolayı yapılan bu harcamalara rağmen deyiyormu yoksa bu hobiye bizler ailem olarak emekliliğe yakın bir üsre içindemi başlayılam diye bir soru yöneltsen cevabınız ne olur saygılarımla
Zaman biz de de yok eşim ve ben yoğun çalışıyoruz. en ufak zaman aralığında bile doğaya kaçmak için mükemmel bir olay, camper olmasa eminim ki dar vakit evde geçecek . :smiley:

Etiketler

Deniz hocam evet bu aralar bir yoğunluk var kusura bakmayın size yeterince zaman ayıramıyorum.Melih kardeşimizin dediği gibi zaman geçiyor kimsenin garantisi yok önemli olan sevdiğiniz şeyleri yapabilmek o anı yaşamak üçe beşe bakmamak gerekiyor,mesela ben neden daha önce bu işe el atmadım demeden kendimi alamıyorum hatta ilk zamanlar daha proje aşamasında karşı çıkan eşim şimdi iyiki yapmışız diyor hatta ailece karavanı sattığımız için sanki hayat damarlarımızdan biri kopmuş gibi :-\

Şu da varki karavanda yaşamak karavanla tatil yapmak işi bilmeyen için o kadar kolay değil,karavanda çalışmak gerekiyor doğayla mücadele gerekiyor aracın akülerini sürekli dolu tutmaya çalışmak başlı başına bir iş,su deposu ihtiyaca göre dolacak,pis su deposu boşaltılacak vs.vs. rahatına düşkün olanlar için biraz zor ama ben toprağı severim mücadeleyi severim doğayla iç içe olmayı 5-6 yıldızlı otellere değişmem,odun ateşinde pişen çayı takım elbiseli elinde porselen çaydanlıkla gelen garsonun çayına değişmem odun ateşinde pişen sucuklu yumurtayı lüks otellerin açık büfe kahvaltısına değişmem diyebiliyorsanız hiç durmayın geçen zaman ömürden geçiyor ;)

yaybek' Alıntı:
Ankara'dan Bülent kardeşimizin yeni kurduğu site umarım karavancılık adına daha güzel işler çıkartır.

http://dollykaravan.com/

Kısa bir inceleme yapabildim ama güzel bir site gibi faydalı olacağı kesin hayırlı olsun

Sitedeki yazıların alıntı olduğunu belirtmemesi ne kadar ayıp.. En azından alıntı yaptığı siteyi belirtmeliydi. Nezaketen sorsaydı "hayır olmaz" mı diyecektim? Ben bunları zaten herkes öğrensin, faydalansın diye yazıyorum. Çok yazık..

"Reklama girer arkadaşlar" deyip linkini silmem gerekiyor ama benim vicdanıma sığmıyor. Üreticilerin artmasını, bu konuda bir şeyler yapılmasını canı gönülden istiyorum. Üstelik bu arkadaşımız diğer büyük üreticilerin yanında (doğru işler çıkardığı ölçüde) korunması, kollanması gereken bir kişi. Ama "rabbena hep bana" olmaz. Her şeyin bir usulü, erkanı var. Olmuyor böyle.

orsaalabanda' Alıntı:
Sitedeki yazıların alıntı olduğunu belirtmemesi ne kadar ayıp.. En azından alıntı yaptığı siteyi belirtmeliydi. Nezaketen sorsaydı "hayır olmaz" mı diyecektim? Ben bunları zaten herkes öğrensin, faydalansın diye yazıyorum. Çok yazık..

"Reklama girer arkadaşlar" deyip linkini silmem gerekiyor ama benim vicdanıma sığmıyor. Üreticilerin artmasını, bu konuda bir şeyler yapılmasını canı gönülden istiyorum. Üstelik bu arkadaşımız diğer büyük üreticilerin yanında (doğru işler çıkardığı ölçüde) korunması, kollanması gereken bir kişi. Ama "rabbena hep bana" olmaz. Her şeyin bir usulü, erkanı var. Olmuyor böyle.

yazılara dikkat etmedim ama eğer böyle ise yanlış yapılmış

Cem'e katılıyorum, yaptığı etik değil. Yeni bir başlangıç için kendi yaptığı işlere vurgu yapması lazım. Belirtmesi yetmiyor.

Hatta bence ek olarak konulan fotogralarin altinada referans verilmeliydi. Hangi firma yapmis kac yilinda yapilmis yada hangi siteden alinmis gibi. Yoksa bu fikir hirhizligina girer ki hukuki olarak firmalarin dava acmasi ihtimali var.

Her ne kadar yukarda "Aşağıdaki karavan fotoğraflarının bazıları Dolly Karavan yapımı olmamakla beraber yapabileceğimiz modeller olması açısından fikir vereceğini umuyoruz." yazsa bile hangisinin kendi yapimi hangisinin kimin yapimi oldugu acikca belirtilmedikce sanirim hukuken fikir hirsizligina girer.

Ayrica Cem'in belirttigi gibi yazilarinda alinti oldugu belirtilmeli yada onceden yazi sahiplerinden yazili izin alinmaliydi. Yeni bir baslangic icin temiz baslamak gerekli oldugunu dusunuyorum. Tamam kucuk uretici, yeni uretici desteklenmeli fakat durust uretici desteklenmeli.

Ben bahsi gecen arkadasi tanimamakla birlikte, sitede arkadasin yaptigi karavanlari gordum guzel isler cikartiyor olabilir fakat sitede bunlari gormeyen sadece yazilardaki alintiyi ve fotograflarda referans verilmemesini goren birisi olsaydim kesinlikle ona karavan yaptirmazdim. Cunku bu gun fikri calan, banada durust davranmaz diye dusunebilirdim. Bence siteyi elestiriler yonunde guncellemesinde fayda oldugunu dusunuyorum.

Saygilar
Melih

Sıevgili gezenbilir ailesi kurmuş olduğum sitede en ufak bir art niyet olmadığı gibi siz sevgili dost stları bilgilendirmek karavan sahibi olacak arkadaşlara yardımcı olması amacıyla kurulmuş bir sitedir affınıza sığınarak sayfamda görmüş olduğunuz yabancı resimleri kendim yaptım diye bir iddaam yok zaten böyle bir ibarede yok sadece görsel olarak yüklenmiş resimlerdir sormuş olduğunuz gibi tebiki kendi yaptığım karavan resimlerini yüklemem daha etkili olurdu zaten planda buydu benim bu konuda aceleci olmam siteyi kurmakla görevlendirdiğim arkadaşı uyarmamadaki hatamdan dolayı böyle bir tepki gördüğümü düşünerek siz saygıdeğer dostlardan özür dilerim site henüz yapım aşamasında olduğundan bu hataları düzeltme şansıöız var siz dostlarımdan iste ğim sitemde hangi bölümler olursa karavan severlere daha faydalı olurum umarım değerli bilgilerinizi benimle paylaşırsınız.yapılan yanlışlıktan dolayı tüm dostlardan tekrar özür dileri hepinize sevgi ve saygılarımı gönderiyorum.
DOLLY KARAVAN
BÜLENT SOYDAŞ

bülent usta' Alıntı:
Sıevgili gezenbilir ailesi kurmuş olduğum sitede en ufak bir art niyet olmadığı gibi siz sevgili dost stları bilgilendirmek karavan sahibi olacak arkadaşlara yardımcı olması amacıyla kurulmuş bir sitedir affınıza sığınarak sayfamda görmüş olduğunuz yabancı resimleri kendim yaptım diye bir iddaam yok zaten böyle bir ibarede yok sadece görsel olarak yüklenmiş resimlerdir sormuş olduğunuz gibi tebiki kendi yaptığım karavan resimlerini yüklemem daha etkili olurdu zaten planda buydu benim bu konuda aceleci olmam siteyi kurmakla görevlendirdiğim arkadaşı uyarmamadaki hatamdan dolayı böyle bir tepki gördüğümü düşünerek siz saygıdeğer dostlardan özür dilerim site henüz yapım aşamasında olduğundan bu hataları düzeltme şansıöız var siz dostlarımdan iste ğim sitemde hangi bölümler olursa karavan severlere daha faydalı olurum umarım değerli bilgilerinizi benimle paylaşırsınız.yapılan yanlışlıktan dolayı tüm dostlardan tekrar özür dileri hepinize sevgi ve saygılarımı gönderiyorum.
DOLLY KARAVAN
BÜLENT SOYDAŞ

Bulent usta merhaba;

Zaten sitede araclarin resimlerinin uzerinde bir cumle ile kendin yapmadigin araclarin resimlerininde oldugunu belirtmissin. Fakat burda konu tek bir cumle ile belirtmenin yeterli olmadigi. Kanunen ve etik olarak her resmin tek tek hangi firmaya ait oldugunun belirtilmesi gerekliydi. Isin etik kismini bir kenara biraksan bile kanunen basina is acabilir bu konu. Buyuk firmalardan birisi cikip benim aracimin resmini izinsiz ve referans vermeden kullanmis diye dava acarsa sen zor durumda kalirsin, biz degil. Bu yuzden kendin yapmadigin hicbirseyi sitene koymamanda fayda var. Zamanla yaptigin arac sayisi artip, portfolyon kabardikca yeni resimler eklersin.

Saygilar,
Melih

herkese selamlar çekme karavan almaya kararverdim önce çekecek araba için tavsiyelerinizi bekliyorum 35 - 40 tl arasında 0 veye 2 el 1200 kg lık karavanı çekecek marka ve model önerilerinizi bekliyorum teşekürler

ugureralp' Alıntı:
herkese selamlar çekme karavan almaya kararverdim önce çekecek araba için tavsiyelerinizi bekliyorum 35 - 40 tl arasında 0 veye 2 el 1200 kg lık karavanı çekecek marka ve model önerilerinizi bekliyorum teşekürler

Suzuki Grand Vitara.
Subaru Forester.

Suabru Forester'ım vardı bir ara. (1996) Karavancılığa yeni başaldığımda araştırmıştım. Maximum tow (çekme karavan ya da römork) 1200kg çıkmıştı sonuç.
Bilginize

ilginize teşekkürler ben mümkünse 0 almak istiyorum ama subaru bütçeme uymaz suzikiyi de 2009 - 2010 modelleri sorunluymuş galiba wosvagen kediye nedersiniz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR