Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,028
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 886,193

Etiketler

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Sayın Gökhan bey,sedef hastası olduğunuzu duyunca bir bilgi vermek istedim.
Çok yakın bir arkadaşımın kardeşi sedef hastası gitmediği yer kalmadı ve hiçbir netice alamadı.Ve şimdi bir doktor tavsiyesi ile ve o doktorun kontrolunda kemoterapi görüyor evet yanlış değil kemoterapi ve durumu son derece iyi.
Bir araştırmanızı dilerim. Geçmiş olsun dileklerimle acil şifalar dilerim.
 

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

50 yaşında teyze muamelesi yapmanıza gerek yok.. Hoş buldum :smiley:

Az önce yemek yedik vallahi patlamak üzereyim.

Selanik usulü kaçamak tarifi vermek istesem, karavanda o malzemeler bulunmaz. Ne yapsam ki:smiley:
 




Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Bölümümüzü arada sırada bayanların da ziyaret ediyor olması ne güzel... Daha çok pasta börek tarifi verelim de daha çok gelsinler. :D Haydi aslan karavancılar, klavye başına :D
 

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Yusuf bey ekmek makinası için verdiğiniz bilgi için çok teşekkürler..

Sevgiyle kalın..
 

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Arkadaşlar destek olalım,yanlız bırakmayalım.


http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=60844.new#new
 

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)


mseref' Alıntı:
Sayın Gökhan bey,sedef hastası olduğunuzu duyunca bir bilgi vermek istedim.
Çok yakın bir arkadaşımın kardeşi sedef hastası gitmediği yer kalmadı ve hiçbir netice alamadı.Ve şimdi bir doktor tavsiyesi ile ve o doktorun kontrolunda kemoterapi görüyor evet yanlış değil kemoterapi ve durumu son derece iyi.
Bir araştırmanızı dilerim. Geçmiş olsun dileklerimle acil şifalar dilerim.

Şeref Bey teşekkür ederim.Kemoterapi. ışın mı, yoksa ilaçla mı ?
 

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Gökhan bey ağabeyi ile yaptığım görüşmede ışınla olduğunu söyledi.Gerekirse kendisi ilede görüşebilir hatta sizide telefon ile görüştürebilirim.Şu an kendisi karadeniz gezisindeymiş.Kendisinin son derece müzmin hatta kanamalı bir sedef hastası olduğunu biliyorum.
Şu anda durumunun gayet iyi olduğunu ve terapiden çok memnun kaldığını tedavisinin devam ettiğini ağabeyi söyledi.
 



Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Ekmek yapma makinesinden kimi çok memnun kimi bir iki kullanımdan sonra kenara koyuyor.Acaba markasından modelindenmi kaynaklanıyorki?

Buarada şu konuya da engin tecrübelerinizle katılırsanız pek bir güzel olur; http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=60950
 

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Gül Hanım ,
Hoşgeldiniz. Selanik usülü kaçamak tarifini çok merak ettim. Tarifi verebilirseniz dnemek isterim.
 

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Ekmek yapma makinasını 6 yıldır kullanıyorum, marka modele göre hiç bir fark yoktur..Fark ekmeğin yapıldığı ortamdaki NEM önemlidir..Benim tarifimi örnek vereyim; makinanın orjinal ölçü kabıyla, sırasıyla;

----1 kap PH'ı düşük su yani ozmoz filtre suyu veya pet şişe suyu, şebeke suyu sert ve kireçliyse herşey değişir, (su miktarı her şehre göre ve evinizin deniz kenarında olup olmasına göre değişir, havanın güneşli, sıcak ve yaz olmasına, yağışlı, kapalı ve kış olmasında değişir...Mesele ekmek pişerken makinanın ekmeğe koyulan suyu buharlaştırarak atması meselesidir, hava sıcaksa su çabuk buharlaşır, böyle olunca su eksik gelmiş olur ekmek iyi kabarmaz, sıcak havalarda 1 kap suyu 1veya 2 çorba kaşığı kadar artırabilirsiniz, su çok artırılırsa hamur çok kabarır taşıp üst kapağa yapışır, pişerkende hava sirkülasyonu bozulduğu için söner çökme yapar...Havalar soğukken, su fazla gelirse suyu buharlaştırıp atamaz ekmek kabarmaz ıslak olur...SONUÇ, önce 1 kap su ile pişirip, ekmek kabarmıyorsa suyu 1-2 çorba kaşığı artırmak, çok kabarıyorsa 1-2 çorba kaşığı kadar eksiltmek gerekir.)
----Ölçü kaşığı ile 1 büyük kaşık sıvı yağ,
----1.5 kap kepekli un+ 1.5 kap normal un (kepekli unda Sinangil markası en iyi sonucu veriyor, söke kepekli de farklı oluyor,
----Ölçü kaşığı ile bir küçük kaşık Tuz ( tuzu az koyar veya tuzsuz ekmek yapmaya kalkarsanız ekmek kabarmaz, bu makinalarda az tuzlu ve tuzsuz ekmek pişirilemez)
----Ölçü kaşığı ile 1 büyük kaşık Toz şeker( şeker ekmek kabuğunun kalınlığını etkiler)
----Ölçü kaşığı ile 1 küçük kaşık Toz Maya ( Dikkat, ekmek makinasını hemen başlatmayıp sabah pişirmeye programlıyacaksanız, Maya kesinlikle suya ve tuza temas etmemelidir, maya diye sakın hamur kabartma tozu koymayın, Yuva veya pak maya marka toz hamur mayası kullanılacak, sakın küp şeklindeki yaş maya kullanmayın olmaz )
----Pişirme program seçimi;
----Menü, Mode no 3 kepekli ekmek modu
----Load, gramaj 750
----Color, ekmeğin kabuğunun kızarmışlığını kontrol ediyor
----Pişirme zamanlayıcı, saate bakın saat kaç, sabah kaçta pişmiş olmasını istiyorsanız, pişmiş olmasını istediğiniz saate kaç saat varsa zamanlayıcıya o kadar saat yazın..
----Başlatma tuşuna basın..
----Ekmeğiniz istediğiniz saate pişmiş olarak size düdük ile haber verecekdir..afiyet olsun...
 


Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

sakın küp şeklindeki yaş maya kullanmayın olmaz

Atilla hocam 2 senedir bende de var,kek mek Allah ne verdiyse herşeyi yaptım ve yaş maya ile son zamanlarda yapmaya başladım çok da güzel oldu,köy ekmeği gibi koksun diye yapmıştım ve koktu,bilgilerinize.
Birde makina konusunu almadan önce çok araştırdım baktım birçok kişi sinbo diyor,hadi ordan dedim kendi kendime yorumları okumaya başladım ve büyük çoğunluğunun sinbo dediğini farkettim,hemde baya bir sitede.Yanlış almamak için araştırmayı çok yaparım.Benim düşüncem ucuz oldukları için istiyorlar düşüncesiydi,farkettim ki ikinci ucuz bir markadan kimse bahsetmiyor,benim gibi çekinceli yaklaşanlar kaliteli mi alsak diye düşünüyorlar(çünkü aralarında fazla fark olmuyor).Gelince anladım ki kalitelilik bir durum yok,altta bir tane ısıtıcı demir o kadar.Bir şeye sonuna kadar katılıyorum ölçü konusu çok hassas bir durum, ne yazıyorsa genelde ona uyun,uymasanızda yiyorsunuz en fazla biraz kabarmıyor o kadar,şimdiye kadar attığım bir şeye rastlamadım.o unu karıştırayım,bu unu karıştırayım,şu kadar maya koyayım sanırım şu kadar yağ yeter,gibi denemeler sabırlı değilseniz pek bir yere varmıyor,hee yiyorsunuz ama hiçbir sorun yok :smiley:

Maya ile ilgili bir bilgide benden sakın eskimiş maya kullanmayın,genelde ekmek kutusudundan çıkan mayalar arttığında ben bir kaba boşaltırdım sonradan pek işe yaramadığını farkettim.Hee birde üzümlü meyveli ekmek yaparsanız,3 saat piştikten sonra meyvelerin büyük kısmını tanıyamıyorsunuz hamurun içine geçmiş gibi oluyor.ben karıştırmada makineyi kullandıktan sonra kaba alıp fırına atıyorum,bir nevi çırpıcı yani.

Cem bir bayan kadar bilgi verdim sanırım :smiley:

Not 1:Yaş maya da ölçü göz kararı oluyor(ben yarıma yakın koyuyorum),ekmeğe koyacağınız suyun içinde eritip öyle döküyorsunuz,bütün ölçüler aynı olacak.Pişmeden önce bir tutam alıp tavana atın yapışırsa ve 3 saat ten sonra düşerse olmuş demektir. Yaparsanız sonucunu banada haber verin :smiley:
Not 2:Atilla hocamın sabaha yapacağınız ekmek karışımında,karışım konusunda ki hassasiyetine hak veriyorum ama onuda yiyorsunuz ,yani felsefemiz şu ekmek makinasından ne çıksa yerim.
 



Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)


Küçük bir tavsiyede benden hamuru hazırlamak için kullandğınız suyu özellikle yazın soğuk (+4 +5 derece gibi)
kullanırsanız ekmeğiniz daha güzel olur. Nerden bildiğimi sorarsanız fırınların su soğutma cihazlarını tamir ediyorum
yazın soğuk su kullanmak için çok özen gösteriyorlar.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,025
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst