Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,037
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 916,587

Etiketler
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

taiga' Alıntı:
Bütçenizi bilimiyorum ancak Husky Anapurna tulumu gönül rahatlığıyla önerebileceğim bir üründür... (220 TL civarı)
allaha şükür bütçemiz 2000 öncesi emekli bütçesi ,bi sıkıntımız yok:smiley: 220x2=440 Hıııııımmmm.Biz bu işi iyileştirmeden sonraya bırakalım.Şaka bir yana 1 kez alınacağı için sonradan doktora ödemektense araştıralım.Teşekkürler.

yugun' Alıntı:
Haldun abi,
Linkteki haberden; Haberde Tüm karavancıları coşturan çok ünlü olması gerekirken nedense hak ettiği üne kavuşamamış hatunun, masa üstündeki ve kar üzerinde yatar vaziyette fotoğraflarının verilmesinden benim de yüzüm kızardı ne diyeyim, Kişilerin tercihidir dense de bu haberin bu şekilde işlenmesi, Bu hatunun tüm karavancıları coşturduğunun söylenmesi habercilik adına ne kadar doğru bilmiyorum. Herhalde haberi de coşan birisi yazmış ki bu şekilde çıkmış. Neyse susayım da "Karavancıların Kalitesi" düşmesin. Ancak burada sorun iki konunun karışması nedeniyle çıktı. Yoksa ben de böyle bir şeye katılsam orada fazla duramazdım. Ben de bunu eşime açıklayamazdım. Herkesin anlayışı farklı coşanlara da saygımız var.
Yusuf bey,
İnsan ne yaparak mutlu oluyorsa onu yapmalı bence, Ve bu sorgulanmıyor zaten. Gittiniz seviyeli bir şekilde eğlendiniz. Yine olsa yine gitmek istersiniz. Aslanlar gibi ailenizle beraber eğlenirsiniz. Buna kim birşey diyebilir? Kimse de demiyor zaten. İçiniz ferah olsun...
Şeref abi,
Ben internette herkese açık kaynaklı yerlere kendi fotoğrafımı koymayı uygun bulmuyorum. Bunun pratikte pekçok sakıncası olabilir de, hiçbirşey olmayabilir de. İnsanları resmini görmeseniz de zaman içinde yazdıkları ile tanıyabilirsiniz. Bunun dışında buluşup tanışmak da mümkün. Örneğin burada kaç İzmirli var? Neden bir buluşma gerçekleştirmiyoruz? Ama benim buraya yazdığım şeyleri tek görebilen siz değilsiniz ki ben buraya fotoğrafımı koyayım. Benim gibi düşünenler de olabilir, düşünmeyenler de. Bu bir kişisel tercih.
Siz resminizi koymuşsunuz zaten biz sizi tanıdık.Fenerbahçeli çadırınız,çevrenizin düzeni bize sizi anlattı gerisi teferruat nasıl olsa bir yerde karşılaşır fiziğiniz hakkında fikir sahibi oluruz hiç önemi olmasa da.(eh artık bi zahmet vakit ayırıp şu uyku tulumu bilgilerini paylaşırsınız artık :smiley:

aslanahmet' Alıntı:
Sayın enverdede uyku tulumuyla ilgili ekteki topiği okuyabilirsiniz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=1331.0
Teşekkürler sayın aslanahmet benim gibi tembel bir kampçının ihtiyacı bir arkadaşsınız önerdiğiniz topikte çok faydalı bilgiler edindim.(birde elimizin altındaki bu güzel sayfayı hakkını vererek kullanabilsem)

Sn enverdede,
Aşağıdaki başlıkta yaptığım araştırmalar sonucu arasında kaldığım üç seçeneği belirttim. Konuyu bilen arkadaşlara sordum ama henüz cevap gelmedi. Sizin bu konuyu okuyacağınızı düşünmüştüm, ayrıca size haber vermeliydim kusura bakmayın.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=1331.60

Burada da çadırda ısınmayla ilgili denemek için yaptığım birşey var. Bunun daha verimli bir şeklini ısınma sorununu çözmek için geliştirmeyi planlıyorum. (buradaki model sadece olayı prensipte denemek için yapıldı.)
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=8981.40

Size cevap vermediğimi sandığınız için üzgünüm, Sadece konuları kendi başlığında açmayı uygun gördüm, serbest muhabbet yerine, ama size haber vermem gerekirdi.

Selamlar,

Benim ki sitem değildi Yücel bey üzülmeyin.bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi sayfadan gereği gibi yararlanmayı beceremedim daha ,kolayıma gelen yere yazıyorum Aldığımız ezberci eğitimin sonuçları olsa gerek araştırmadan pişirilmiş bilgi bekliyoruz :smiley:

Az yakacam çok gezecem diyenler için en ekonomik çözüm :smiley: Tabii bununla gezmek için uzuuuuun zamana gerek var. ;D

[attachment=1]

İşin şakası bir yana bunu bir Doblo'nun üzerine koyup gezmek en ekonomik çözüm. Hem ilk yatırım aşamasında hem de gezerken yakıt harcama aşamasında.

1st_roof_top_tent.jpg

aslanahmet' Alıntı:
İşin şakası bir yana bunu bir Doblo'nun üzerine koyup gezmek en ekonomik çözüm. Hem ilk yatırım aşamasında hem de gezerken yakıt harcama aşamasında.

Halen karavansız olan bizler için en acil en ekonomik çözüm....
Selamlar,
Selçuk...

Çok güzelmiş :smiley: bununla arazide sıkıntı da çıkmaz, Bir engelle karşılaştığınızda üzerinden atlar, olmadı yıkıp geçersiniz.
Bu arada az yakacam çok gezecem diyenler için bence yandaki resimde gördüğünüz çözüm hiç de kötü sayılmaz, Bunun dışında Doblo+ mangolina iyi olur ama benim favorim, Albea 1.3 multi dizel yada symbol 1.5 dci + teardrop (caretta vb), Bunun yanında Cemin yaptığı türde bir mikro kamper de hiç fena seçenek değil, Kendisi de çok iyi düşünüp yapmış olmasına rağmen bir dizi değişiklikle daha kullanışlı hale gelebilir. Bir de Üzerinde bir kapalı portbagajla Dünya'yı gezerim. Benim için bunların dışında çözüm yok, Çünkü içişleri bakanı daha büyük araç kullanmaya şimdilik sıcak bakmıyor. İki aracı birden finanse edecek durum da yok.
Selamlar,

selsun' Alıntı:
Halen karavansız olan bizler için en acil en ekonomik çözüm....
Selamlar,
Selçuk...
Thule firmasının bu tip çözümleri vardı,bizim çocuklar avrupa yakasında satış bürosunu açmışlardı talep azlığından kısa sürede işi tasfiye etmek zorunda kaldılar.

yugun' Alıntı:
Cemin yaptığı türde bir mikro kamper de hiç fena seçenek değil, Kendisi de çok iyi düşünüp yapmış olmasına rağmen bir dizi değişiklikle daha kullanışlı hale gelebilir. Bir de Üzerinde bir kapalı portbagajla Dünya'yı gezerim.

Çocuk olmasa Dünya'yı olmasa bile en azından Avrupa'yı gezerim. Eşim olmasa tek başıma olsam Dünya'yı da gezerim. ''Ama onlar olmadan ne kadar keyifli olu?'' Burası da tartışılır. Böyle bir kısır döngü işte :D

Cem, Merhaba,
Sen kongoo kamper ile yapacağını yapmışsın, isteklerinin bir kısmını gerçekleştirmişsin zaten. Bunları da ailenle birlikte yapmışsın. (Zaten önemli olan da bu) Şimdi daha rahatını istiyor olman doğal. Herhalde hala arayış içerisindesin. Birkaç ay önce tanışsak kangoo'ya talip olabilirdik. :smiley: Ama eşim ehliyet aldıktan sonra kesin olarak Flash'la devam kararı aldık. Ve bazı yatırımlar yaptık. Artık dönüş yok, birkaç yıl daha bu araçla devam edeceğiz. Umarım sen de aklındaki araca biran önce kavuşur, kangoo kamperini de değerini bilecek, amacına uygun kullanacak birine satarsın.
Selamlar,

Yücel dostum şu an için kangooyu satma işinden vazgeçtik. Daha doğrusu ertelemek zorunda kaldık. Tek araç olarak istediğim gibi bir camper diğer beklentilerimizi karşılamayacak. Camper ancak ikinci araç olarak mümkün görünüyor. Bu da bekleme süresini uzatacak. Ne yapalım bir süre daha idare edeceğiz sevimli kurbağamızla. :D Elimizdekilerin kıymetini bilmek de önemli öyle değil mi?

Cem bey, bence iyi karar vermişsiniz. Transporter sizi çok rahatlatmaz, bir süre sonra o da küçük gelirdi.

bartek' Alıntı:
Cem bey, bence iyi karar vermişsiniz. Transporter sizi çok rahatlatmaz, bir süre sonra o da küçük gelirdi.

Bu söze tam olarak katılıyorum.

Ben de bir ara arabamı satayım bir cityvan alayım, hem binek gibi hem de karavan olarak kullanayım diye düşündüm. Ne binek araç olarak şehir içinde rahat kullanabilecektim ne de karavan olarak ferah ferah seyahat edebilecektim. O yüzden 2. araç alıp onu yürütebilecek ekonomik duruma gelene kadar bekleyip bu süre zarfında da elindekiyle idare edebilmek en güzeli. Cem zaten elindekini en güzel şekilde değerlendiriyor.

Cem bey kangoo sınıfı aracınızın arka bagajı yukarı doğrumu açılıyor?Yukarı doğru açılan bagajlara portatif monte edilen çadırla (her hangi bir brandacıya diktirmek mümkün) tavanıcamlı mutfak veya eşyalarınızı koyabileceğiniz güzel bir kapalı alan elde edilebiliyor konaklama anında.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR