Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,037
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 919,740

Etiketler
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Arkadaşlar,
http://www.kampciyiz.org sitesine haber akışının sağlanması için tanıtım çalışması yaptık. Kamplı etkinlik ilgili bütün kulüp ve derneklere, çizgimizi, amacımızı bildiren ve kamplı etkinliklerini haber yapmak isteyeceğimizi bildiren iletiler attık. Maillerde Açık, Ad soyad, Adres, Telefon gibi bilgiler mevcuttu.
Güzide kulübümüz ANAKAMP yanısıra,
Birçok dağcılık, off-road kulübünden yanıtlar geldi. Büyük illerimizden birinin off-road dernek genel sekreteri ise şahsen aradı, Tanıştık. Beni derneklerine davet etti. Ve bu konuda sözleştik. Şubat tatilinde gideceğim inşallah ve Başkanla güzel bir röpörtaj yapacağız. Siz de takip edersiniz.
Ama malesef, Yayıcılık ilkelerimizi açıkça ortaya koyduğumuz, Kamp yapan her gruba ve kulübe habercilik ve yayın boyutunda eşit yaklaşacağımızı duyurduğumuz, Hatta anasayfamıza logosunu ve linkini, Yararlı linkler bölümüne de linkini koyduğumuz halde, Kamp ve Karavan ismini taşıyan kuruluşlardan herhangi bir geri dönüş olmadı.
Hatta Uludağ KKD'nin bir etkinliğini haber yapmak istediğimizi bildirdiğimiz halde bize bu kurumdan da dönüş yapılmadı. Biz de bu durumu okuyucumuzla paylaşarak haberi anonim olarak yaptık.
Kampciyiz.org, Kamp ateşinin heyecanını kim yaşıyorsa onu haber yapmaya ve gerekirse bunun için etkinliklerine de katılmaya devam edecek. İsminin Kamp veya Karavan veya Offroad veya başka birşey olması mühim değil.
Sn. Hayati KAPLAN beni tanımıyormuş. Bu sürece göre şaşırmamak gerek. Arasaydı tanırdı herhalde. :smiley:

Arkadaşlar,
Hemen önce ben sorayım? Bu haftasonu nereye gidiyorsunuz? :smiley:

forumdaki tüm arkadaşların yeni yıllarını kutlar ,2010 da kazasız geziler dilerim.

Ömer Aktaş

Sevgili kardeşimiz Nejat Ural a bu satırlardan sağlıklı, gönlünce yaşayacağı uzun bir ömür diliyorum...

Rüzgar

Dünyada eğer 100 kişi yaşasaydı!
Dünya nüfusunu, 100 kişilik bir köy kadar küçültebilseydik dağılım şu şekilde olacaktı: 57 Asyalı, 21 Avrupalı, 14 Amerikalı ve 8 Afrikalı.

Bunların 52'si kadın, 48'i erkek olacaktı. 30'u beyaz, 70'i beyaz olmayan, 30'u Hıristiyan ve 70'i Hıristiyan olmayan olacaktı.

6 kişi bütün servetin %59'una sahip olacaktı. Ve bunların hepsi ABD kökenli olacaktı.

80 kişi kötü evlerde yaşayacaktı, 70 kişi hiç okuma-yazma bilmeyecekti.

Sadece 1 kişi bilgisayar sahibi, 1 kişi de -evet, sadece 1 kişi- üniversite mezunu olacaktı.

Eğer bu sabah hastalıklı değil de sağlıklı uyanmış iseniz, bir hafta sonrasını göremeyecek olan 1 milyon insandan daha şanslısınız. Bir harp tehlikesi, işkence görmek ihtimali veya aç kalma korkusu ile karşı karşıya değilseniz, 500 milyon insandan daha iyisiniz. Buzdolabınızda yiyeceğiniz, üzerinizde elbiseniz ve başınızı sokup uyuyabileceğiniz bir eviniz varsa, dünyadaki insanların %75'inden daha zenginsiniz. Bankada ve cüzdanınızda para varsa, dünyanın en imtiyazlı %8'i arasındasınız. Bir de anneniz, babanız sağ ise, siz bu dünyadaki "nadir" kişilerden birisiniz!
Prof. Orhan KURAL "Uzaklar Çağırınca" adlı kitaptan alıntıdır.

2010 hoşgeldi, Mutlu yıllar...

Orhan Kural'dan cok hazzetmem. Kendisi gibi olmayanlari dislar. Keza burada da o mantalite yerlesik olarak goruluyor. Dunyada bir kisi bile acsa ben kendimi sansli adletmem yemegimi bolerim. Yani kendimi sorumlu hissederim. Sosyal sorumluluk projelerinde yer alir, o kisinin aclik sebebleri uzerine calisir bu sebeblerin olmamasi icin elimden geleni yaparim.
Maalesef cagimizin dunyasinda buyuklerimizin bize ogrettikleri gibi sukretmek pek yeterli degil. Hatta iyi niyet gostergesi bile degil. Pasif olma soylemini arttiran bir durum.
Calistigim arkadas grubumda soyle diyoruz. 'Sukretme, sukrettir.'

Pasif olmayalım ama bazı şeylerin de farkında olalım. Eylem için farkındalık önkoşul. Zaten şükretmek de, şükretmek ve hiçbirşey yapmamak değildir. Dünyada yaşayan her birey sosyal sorumluluk adına üzerine düşeni kişisel olarak dahi yapıyor olsaydı zaten bu tablo oluşmazdı.
Çok uzaklarda aramaya gerek yok, Hepimizin kendi yaşadığı yakın çevrede bireysel olarak müdahil olabilceği pek çok konu vardır. Ama bazen göremiyoruz.
Selamlar,

yugun' Alıntı:
Pasif olmayalım ama bazı şeylerin de farkında olalım. Eylem için farkındalık önkoşul. Zaten şükretmek de, şükretmek ve hiçbirşey yapmamak değildir. Dünyada yaşayan her birey sosyal sorumluluk adına üzerine düşeni kişisel olarak dahi yapıyor olsaydı zaten bu tablo oluşmazdı.
Çok uzaklarda aramaya gerek yok, Hepimizin kendi yaşadığı yakın çevrede bireysel olarak müdahil olabilceği pek çok konu vardır. Ama bazen göremiyoruz.
Selamlar,
Ozellikle eylem icin farkindalik on kosul lafina fazlasiyla katiliyorum. Tesekkurler bu konuyu actiginiz icin.

Yaşgünümü hatırlayıp iyiniyetlerini paylaşan tüm dostlara teşekkür ediyorum.
Çok incesiniz.

Bu vesileyle herkese 2010 da sağlıklı-huzurlu ve başarılı bir yıl diliyorum.

Nejat bey'in geçde olsa doğum gününü kutlar, sağlık ve mutlulukla uzun ömürler dilerim

Nejat bey,

Yaşgününüzü kutlar,sağlıklı ve huzurlu geziler dilerim.

Şeref

taiga' Alıntı:
Karavan camiasından bir görüntü...

http://www.kampkaravan.org/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2541

Linkini verdiğiniz yazışmaların (atışmaların demek daha doğru olur) devamındaki en can alıcı iki bölümü UKKP moderasyonunca kırpılması sonucu buraya yansımamış.
Aslında iyi de olmuş bir bakıma.Sizleri dernekleşme yolunda olumsuz fikirlere yönelteceği için.
Silinmiş olan bölümde UKKP na yıllarca emek vermiş bir karavancı olarak "mümkün ise forum kapanmasın,emekler ziyan olmasın " dileğimin ne denli beklenmedik bir yöne çekilişini ve beklenmedik bir "tarzda" cevaplanmasını okuyacaktınız. (Moderatörümüz gerek görürse bu parçaları buraya ekler ama hiç tavsiye etmem)
Bu hitap tarzına pek de yabancı olduğunuz söylenemez aslında.Bu ve kardeş sitelerde zaman zaman istemesenizde örneklerini görebiliyorsunuz zaten.
Bu küçük açıklamayı yapmakta hiç bir sakınca görmedim.

Şahsım adına üzüntülerimi iletiyorum.

Rüzgar

ŞU anda da vinci learning te unımog tarihi ve teknik konuları anlatan bir program var nefis..

Sayın Rüzgar

UKKP den silinmiş hiçbir şey yok. Varsa lütfen açıklayın.Ben de merak ettim.Lütfen insanların sizi bu güne kadar gördükleri gibi olun.İnsanların imajlarının silinmesini

istemiyorum.Uydurmayın.Ne varsa yazın.Bende çıktılar var.Atlamışsam yazın.Bende bilmek isterim..

Hayati Kaplan

Sn. kaplan,
Bu konularda dün yeterince konuştuk sanırım.
Dilerseniz aramızdaki tatsız konuları bu forum da devam ettirmeyelim. Karşılıklı hatalarımız olmuş olabilir.
Dediğiniz gibi bırakalım insanlar bizi bildikleri gibi bilmeye devam etsinler.

Rüzgar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR