Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,037
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 916,653
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Evet aracımın bagajı yukarı doğru açılıyor ama bu tür büyük bir çadır yaptırmayı düşünmedim. Bagaj kapağıma monte kendi yaptığım havalandırma amaçlı minik bir çadırım var. Şimdilik idare ediyoruz.

Etiketler

Cem Dostum Merhaba,
Bugün tam 12 saat İzmir'de gezdik eşimle, o yüzden mesajın bana PDA dan ulaşsa da ancak şimdi cevap verebiliyorum.
Daha büyük araç olmadığı için kendini üzme bence, Sen hayallerini bir nebze gerçekleştirmişsin. Hem o güzel ailen de yanında. Zamanla daha büyük bir karavana da kavuşursun inşallah, Bence acele etme. Elimizdekinin kıymetini bilmek konusundaki düşüncelerine katılıyorum.
Biz de bugün, eşimle etraflıca oturup konuştuk ve bu sene için teardrop almaktan da (veya yapmaktan) tamamen vazgeçtik. Arabamızla devam ediyoruz. Belki yaza doğru bir romork alabiliriz.
Bugün ayrıca çift kişilik tulum aldık. Sinbo Buzdolabımızı gaza getirmek için bazı elektronik malzemeler aldık. Bir de yeni yaşam akümüz için voltmetre aldık. Akşama kadar gezip ayaklarımızın altını patlattıysak da birçok eksik gedik de bu arada halledildi. Hem eğlenceli hem de verimli bir İzmir haftasonu oldu. Yarın kısmet olursa dönüş yolundayım.
Selamlar,

Bugün dönüş yolunda, Akhisar'dan tam çıktığım sırada 16 plakalı bir Ducato Camper ile karşılaştık. Fotoğrafını çekecektim ama telefonda navigasyon açıktı çekemedim. Zaten yanımdan hızlıca geçti, yetiştim geçtim ama tam o sırada gördes yol ayrımı geldi ben sağa saptım, O ise Bursa yönüne yoluna devam etti.

Ben uzun şase, alçak tavan transporteri Istanbul'da tek araç olarak kullanıyorum. İş ve ev için park problemim yok. 1. köprüyü sık geçmiyorum. Transporteri sadece götürecek ve yatacak araç anlamında düşündüğüm için bana yetiyor. Alçak tavan olduğu için avm parklarında sorun yok ama şehir içi park her yerde kolay değil. Şimdilik arabamı satıp transporter kullandığım için memnunum.
Ferah karavanım olsun diyenlere küçük gelebilir ama Levent Bey'in yaptığı gibi arkasına bir de çekme karavan takabilirsiniz uzun soluklu veya kalabalık geziler için.

Evet Bartek'in dediği gibi şehir içi kullanım için küçük boyutlu ve alçak tavanlı kamper tarzi araçlar bence de ideal. Benim Küheylan'ın boyu 4.85m yani iri bir jip kadar.

Ferhat Bey bende bir zamanlar Rover 820 vardı. Boyu 4.90 m idi. Senin kamper kadar varmış. Onunla park yeri ararken zorlanıyordum. Kullanışlı olmadığı için sattım.

ben ducato'yu tüm işlerimde kullanıyorum hemen hemen her yerede giriyorum çokca kişinin küçük araçla giremediği yerlere rahatlıkla giriyorum eğer zor bir yer ise bir arka sokağa park edip yürüyorum hiçde dert etmiyorum bana artısı eksilerinden fazla.

Karavan camiasından bir görüntü...

http://www.kampkaravan.org/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2541

Arkadaşlar ben bim den alışveriş yapmam ama gazetede 45 tl ye konuşan park sensörü veriyor,tipide güzel.

taiga' Alıntı:
Karavan camiasından bir görüntü...

http://www.kampkaravan.org/forum/topic.asp?TOPIC_ID=2541
Eskiden üzülüyordum şimdi gülüp geçiyorum. Bu gibi sebelerden dolayı başımın bulanmaması için Gezenbilir'den başka bir foruma ne üye oluyorum ne de bakıyorum.

aslanahmet' Alıntı:
Eskiden üzülüyordum şimdi gülüp geçiyorum. Bu gibi sebelerden dolayı başımın bulanmaması için Gezenbilir'den başka bir foruma ne üye oluyorum ne de bakıyorum.

Tuzsuz aşım, dertsiz başım... :D

2010 da bakalım karavansız forumculardan hangilerimiz hayallerine kavuşacak...
Ve dahi karavancı dostlardan kaç tanesi karavanını satıp, değiştirmeye çalışacak... :D

taiga' Alıntı:
2010 da bakalım karavansız forumculardan hangilerimiz hayallerine kavuşacak...
Ve dahi karavancı dostlardan kaç tanesi karavanını satıp, değiştirmeye çalışacak... :D
Karavanini satmaya calisanlara beni ekleyin. Sonunda ben de teklif edilen takaslari kabul edersem sasmayin. :D

Profilindeki bilgi doğru ise Nejat Ural bey'in doğum günüymüş. Nice yıllara Nejat bey... Doğum gününüz kutlu olsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri