Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,037
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 916,653
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

buralpdi' Alıntı:
Yusuf ağbi, eminim Mşeref ağbimizle yüz yüze gelseniz hoş sohbet edersiniz, bazı nedenlerden ötürü konu yanlış anlaşıldı, ama bizler birbirimizi en azından yazılarımızdan tanıyoruz ve kötü niyetli olmadığınızı biliyoruz, ben ikinizlede henüz tanışmadım fakat karavan ve kamp sevdalısı olan kişilerin hemen hemen aynı düşünce yapısına sahip insanlar olduğunu görüyorum, hobilerimiz bile çoğunlukla aynı, bu yüzden bu tartışma bence gereksiz...burada bir birliktelik yakaladık hiçkimseyi kaybetmeden çoğalmak istiyoruz, kırgınlıklar olmadan
haddim olmayarak..... bu konuyu en azından yüz yüze tartışıncaya kadar askıya alalım ne dersiniz Mşeref ve Yusuf ağbilerim
İyi niyetinden emin olduğum sevgili kardeşim,
Ben de hiç girmek istemediğim bu sıkıcı konuyu kapatıyorum.
İyi niyetli uyarın için teşekkür ederim.

Etiketler

ykamas' Alıntı:
İyi niyetinden emin olduğum sevgili kardeşim,
Ben de hiç girmek istemediğim bu sıkıcı konuyu kapatıyorum.
İyi niyetli uyarın için teşekkür ederim.
E o zaman nerde kalmıştık Yusuf bey ,Kar yağdığında bi kayseri mantısı da ne gider o ortamda hani .Oğlum Niğde Bor da askerken 6 ay boyunca 15 günde bir ziyarete gittiğimizden iki yıl önce tanışıyor olsa idik diyor hayıflanıyorum.

Bu arada Uludağ'da kar 60 santimetreyi geçmiş. İyice canlanmıştır artık ortam da. Uludağ'da kamp ateşi etrafında yeni yılı karşılamak ne kadar güzel olurdu...

orsaalabanda' Alıntı:
Yusuf abi,
Yıllar öncesinden beri bu tür gösterilerin yabancısı değilim. Arkadaşlarımız vasıtasıyla pek çoğunun tezgah arkası mutfak bölümünde de bulundum. Evet bu gösteriler eğlence amaçlıdır. Siz o şekilde vurgulamadınız biliyorum ama kültürel ve sanatsal faaliyet olarak pazarlanmakta. Sizin kültür ve sanat etkinliği olarak tanımlamadığınızı biliyorum. Bu konuda kafa karıştırmaya gerek yok. Çıkışım sizin bu gösterileri seviyeli bulmanız üzerine oldu. Siz seviyeli bulabilirsiniz ama ben hala seviyesiz olduğunda ısrarcıyım. Haklı olarak ''Görmeden seviyesini nasıl ölçtün?'' sorusu ile birlikte ''En azından fotoğrafları göstereyim de öyle karar verin'' durumu ortaya çıktı. Benim fotoğrafları görmeye hiç ihtiyacım yok çünkü yüzlercesini gördüm. Sizin seviyeli bulduğunuzu ben seviyeli bulmuyorum. Bu yüzden ''Keşke turistlere yapılan gösteriler gerçekten seviyeli olsa'' serzenişimi dile getirdim. Seviyenin ölçüsünün de kişiden kişiye değişeceğini belirttim. Sizin için ölçü olan bir başkası için ölçü değildir. ''Hem ortalığı tutuşturdun, hem de çekiliyorsun'' diyeceksiniz ama isterseniz bu konuyu daha fazla uzatmayalım. Farklı görüş bildiren herkesin düşüncesine ya da en azından fikrini dile getirme özgürlüğüne saygım var. Yine de söyleyecek sözü olan varsa buyursun gelsin. Ama benim gönlüm konunun fazla dallanıp budaklanmadan kapatılmasından yana. Buralara geleceğini bilseydim o mesajı hiç yazmazdım. Bana göre herkes anlaması gerekenleri anladı bu konuda. Çok fazla kırıp dökmeden kişi bazında hedef göstermeden yapılan bu tür tartışmalar aslında birbirimizi daha iyi anlamamızı sağlıyor. Ne olur? İşyerimde ikram etme fırsatı bulamadığım çay-kahve hakkınız hala saklıdır. Ama ben bilirim ki yarın Yusuf abi ile bir gezide karşılaşsak zevklerimiz uyuşmayabilir. Ben onunla birlikte animasyonlara katılmak istemem, belki o da benimle birlikte Ihlara Vadisi'nde yürüyüş yapmak istemez. Bunun gibi şeyler işte...

Sevgili kardeşim,
Şu söylediklerine katılmayacak aklı başında kimse yoktur sanırım.
Zevk ve renk meselesi.
Benim dünürürüm hacı
ben ona hiç şarap ikram etmedim,etmem.
o da bana camiye gidelim demez.
ama biribirimizi sayarız severiz.
ben balıkçı reşatta (bilmeyenler için bursanın en gözde eğlence yeri) bir kere içtim.
hiç sevmedim.bir daha da gitmedim.
ama eniştem bayılır oraya.
Ben seviyesinden şüphe duymadığım bu yöredeki (Ürgüp ve çevresi)eğlencelerden de zevk alıyorum,ıhlara vadisindeki gezilerden de......
Buraya gelen arkadaşlardan ilgi duymayanı da götürmem o eğlencelere (yada kendi gelmişse gitmez) olur biter.
Saygılar hepinize..

Sayın enverdede,
Başımın üstünde yerin var
ilk fırsatta gel buraya
benim misafirim olarak.
siz istemezseniz demiyeceğim
istersiniz çünki biliyorum
böyle eğlence yerlerine de gideriz
(ulema duymadan)
kayseri mantısı da yeriz.
Selam sevgi dileklermle.

Yusuf bey,
İki kere konuyu değiştirmeye çalıştım ama konu uzayıp gidiyor hala.
Eğlence bir hizmettir. Ben de Turizm sektöründe yıllarca çalışmış birisi olarak ben de biliyorum ki turistlerin satın alması için biraz da populist olarak onların beğenisine göre hazırlanmış eğlence hizmetleri, bazen ülkemizin yanlış tanıtılmasına neden olabiliyor. Ülkemizi gezen turistlerin bir bölümü iyice araştırıp neyi nerede izlemesini gerektiğini biliyor ve bilinçli olarak geziyor ancak bunun tersi de sözkonusu. Bence Cem bunu söylemeye çalışıyor sadece.
Öte yandan diğer linkin verilmesiyle konu biraz değişiyor. Burada sizin alınmış olmanız doğal. Çünkü kimse kimsenin özgür iradesine karışmamalı. Ben gidiyorum ve seviyorum diyen birisinin seçimine saygı duyulmalıdır. Ancak gerçekten türbanlı kişilerin biryere gitmesi benim için de seviye göstergesi de değildir.
Ben yıllarca Konya'da yaşadım. Bulunduğum sürede inceleme ve araştırma fırsatı buldum. Mevlevi felsefesini, işleyişini, törenlerini çok iyi bilirim. O semahlar ki pek çok kademeden oluşur. Bu kademelerdeki ritüellerin her birisinin farklı bir anlamı vardır. Semah izlemek kişide derin bir anlam ve his oluşturur. Ve gerçek manada herhangi bir kişi için kültürel kazanımdır. Hal böyleyken ben de böyle bir etkinliğin, değiştirilerek, özünden saptırılarak, içkili yerlerde turistlere alkollü içeceklerle beraber pazarlanmasına karşı çıkarım. Çünkü bu değerler hepimizin beraberce sahip çıkması gereken değerlerdir. Semah gösterisi sergilenmeyi hakettiği bir yerde, nitelik ve nicelik açısından uygun şekilde. Bu felsefeyi yaşamış ve bu kültürle yoğrulmuş gerçek semazenler tarafından sergilenmeli ve izlenmelidir.
Bu oraya giden kişilerin özgür iradelerine saygısızlık değildir. İsteyen istediği eğlenceyi satın alabilir. Siz satın almasanız turistlere satacaklar zaten bu eğlenceyi. Bence sizin bir yanlışınız yok bu manada. Sizin yaptıklarınızın doğru veya yanlış olduğunun tartışılması bile abes olur burada. Ama içkili yerde derviş gösterisi sunulması çok yanlıştır.

Şu diğer link olayına açıklama getirmek gerekecek sanırım...

2008 şubatında Sapancada yeni bir kamping açılışı için duyuru yapılmıştı...

Tüm karavan severleri bekliyoruz- İşte X firması da karavanlarını getirecek, olmayanlar bunlarda kalabilir- Yatacak yer bir şekilde ayarlanır-

Akşama tesisin lokantasında yemek yenilecek- Gece de SÜRPRİZ var- gibisinden bir çağrı...

Arayıp yer ayırtmıştım, çünkü eşimde bende karavancılarla tanışmak istiyorduk...

Lakin eşimin son dk. nöbeti çıkınca gidememiştik...

Konuyla ilgili forumdaki topik linki aşağıda...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=10743.0

Daha sonra yanılmıyorsam kampkaravan.com forumunda bu eğlencenin foto linki verildi...

Masa üstünde dansöz, karavan camiası seyrediyor...

SÜRPRİZ buymuş...

Kendi adıma gitmediğimize çok sevindim, çünkü bu olayı aileme izah etmekte ciddi zorlanacaktım, ki zorlandım...

Bana göre bu yanlıştı...

Dansöz oynatmaları değil, istediklerini oynatsınlar, ister dansöz, ister zenne, ister karagöz, kim ne yaparsa yapsın başkasını ilgilendirmez çünkü...

Lakin aileleri çağırıp "sürpriz" diyerek önümüze bu konuluyorsa, işte orada bir yanlışlık vardır diye düşünüyorum...

Yazarsın çağrıya, akşama sazlı sözlü dansözlü eğlence diye...

Neyse söz uzadı, o verdiğim linkin Yusuf hocanın konusuyla aslında hiçbir bağı yoktu, (en azından benim için yoktu) Cemle aramızda önceden gelen bir şakanın uzantısıydı ama ne yazık ki tartışma konusuyla kötü örtüşünce ortaya da bu tatsız durum çıktı...

Bu nedenle başta Yusuf hocamızdan olmak üzere tüm arkadaşlardan özür dilerim...

Bir konuya daha değinmek istiyorum...

Gezenbilir herkese AÇIK bir forum... Özel private bir forum değil...

Böylesi ortamlar da insanlardan illa kimliğinizi açıklayın, illa avatarınıza foto koyun diye baskı yapılamaz...

O türden bir ortam isteyen olursa, arkadaşlarıyla gider kendi forumunu kurar (ki çok kolaydır), istediği gibi yazışır...

Bu ısrarcı tavır, avatarlarda foto olsun konusu artık ciddi sıkıntı verdi, herkeste Brad Pitt tipi yok ki yahu... :D

Eğer nickinin arkasına saklanıp, onu buna sataşan salvolar yapan var deniyorsa, moderasyon neden vardır, işte bu nedenlerden...

Forum yönetimi bu türden bir olay yaşanırsa olaya el koyar ve çözer...

Neyse sözü uzattım, herkese keyifli günler dilerim...

ykamas' Alıntı:
Yusuf (yaybek) bir şaka yaptı.
kimi eğlenceyi sanatla karıştıdı.
biri türbansızı ahlaksızlıkla.
bizde türbanlı da var,türbansızda.
hepimizin ahlakını kimse sorgulamadı.
Türbansız ahlaksız demekse (ki ben böyle densizlik yapmam) eşim türbansız.
Türbanlı ahlaksız hiç demem ablam annem kardeşim tübanlı,
Oradaki mozaik buydu demek istedim.
Ama adam Ahlak zabıtası kesildi.
Eğlence ile sanatsal faaliyeti illa karıştıran,mutlaka birşeyler arayana ne söylenir ki?
Sizlerinde okuduğu gibi (demediğim,ima bile etmediğim )saçmalıklarla adeta suçlandım
Pes ve insaf.

Hem konunun kapanmasını istiyorsunuz hemde her mesajınızda konuyu vurguluyorsunuz.Tabiiki banada cevap verme hakkı doğuyor.Yukarıda okuduğunuz gibi Yusuf bey beni ahlaksız demem ve ahlak zabıtası kesilmemle suçluyor.Lütfen bütün mesjlarımı okuyun bir tek ahlaksız kelimesi varmı? beni kullanmadığım kelimelerle suçlamasına anlam veremiyorum.Avatar resimlerine gelince ısrarcı değilim kişilerin kendi resimlerinin olması birbirimizi tanıma açısından daha iyi olur düşüncesindeyim:İnsanların dış görünümleri önemli değildir yüzü yanık olmuş,yaralıymış,yamukmuş bunlar beni ilgilendirmez ben kişinin gönül güzelliğine bakarım,siz gönül güzelliğinizi saklamak istiyorsanız o da beni ilgilendirmez herkes istediği gibi davranır benimki bir teklifti isteyen uyar istemeyende uymaz bunun içinde kimseye gönül koymayız.Ve artık lütfen bu konuyu kapatalım.Bazı cümleler doğru,bazıları yanlış anlaşılmış olsada konu bence tartışılmış herkes görüşünü belirtmiş ve kapanmıştır.Saygılarımla

Şeref

ÇAĞRI. Beyaz saçlı arkadaşlar,saçlarımızı değirmende ağartmadığımızı ispatlayalım asgari müşterekte buluştuk, devamını getirelim mesela 9 gün sonra günler uzamaya başlıyor projelere verelim kendimizi.Bakın ben ilk davetimi aldım ,Şeref bey sizi nerde bulucaz?Yusuf bey ben anadolu yakasında oturuyorum istanbuldan Edirne'ye ukranya üzerinden giden tiplerdenim.Sıkça gittiğim antalya'ya aksaray,ürgüp,seydişehir üzerinden gidebilirim.Çok teşekkür ediyorum samimi davet için.

Enverdede abimizin çağrısı çok yerinde...
Büyüklerimizle biraraya gelelim olabildiğince, şu kısa ömürde birbirimizi kırmayalım sanal ortamın soğuk klavye hamleleriyle...
Bir nevi Halil abi olmayalım...Ayrı gayrı düşmeyelim...

http://www.youtube.com/watch?v=eYgIw9XA4I0

http://www.youtu be.com/watch?v=eYgIw9XA4I0

yugun' Alıntı:
Yusuf bey,
İki kere konuyu değiştirmeye çalıştım ama konu uzayıp gidiyor hala.
Eğlence bir hizmettir. Ben de Turizm sektöründe yıllarca çalışmış birisi olarak ben de biliyorum ki turistlerin satın alması için biraz da populist olarak onların beğenisine göre hazırlanmış eğlence hizmetleri, bazen ülkemizin yanlış tanıtılmasına neden olabiliyor. Ülkemizi gezen turistlerin bir bölümü iyice araştırıp neyi nerede izlemesini gerektiğini biliyor ve bilinçli olarak geziyor ancak bunun tersi de sözkonusu. Bence Cem bunu söylemeye çalışıyor sadece.
Öte yandan diğer linkin verilmesiyle konu biraz değişiyor. Burada sizin alınmış olmanız doğal. Çünkü kimse kimsenin özgür iradesine karışmamalı. Ben gidiyorum ve seviyorum diyen birisinin seçimine saygı duyulmalıdır. Ancak gerçekten türbanlı kişilerin biryere gitmesi benim için de seviye göstergesi de değildir.
Ben yıllarca Konya'da yaşadım. Bulunduğum sürede inceleme ve araştırma fırsatı buldum. Mevlevi felsefesini, işleyişini, törenlerini çok iyi bilirim. O semahlar ki pek çok kademeden oluşur. Bu kademelerdeki ritüellerin her birisinin farklı bir anlamı vardır. Semah izlemek kişide derin bir anlam ve his oluşturur. Ve gerçek manada herhangi bir kişi için kültürel kazanımdır. Hal böyleyken ben de böyle bir etkinliğin, değiştirilerek, özünden saptırılarak, içkili yerlerde turistlere alkollü içeceklerle beraber pazarlanmasına karşı çıkarım. Çünkü bu değerler hepimizin beraberce sahip çıkması gereken değerlerdir. Semah gösterisi sergilenmeyi hakettiği bir yerde, nitelik ve nicelik açısından uygun şekilde. Bu felsefeyi yaşamış ve bu kültürle yoğrulmuş gerçek semazenler tarafından sergilenmeli ve izlenmelidir.
Bu oraya giden kişilerin özgür iradelerine saygısızlık değildir. İsteyen istediği eğlenceyi satın alabilir. Siz satın almasanız turistlere satacaklar zaten bu eğlenceyi. Bence sizin bir yanlışınız yok bu manada. Sizin yaptıklarınızın doğru veya yanlış olduğunun tartışılması bile abes olur burada. Ama içkili yerde derviş gösterisi sunulması çok yanlıştır.

Yücel Bey ,
Söylediklerinizin altına ben de imzamı atarım.
Bir farkla.
Türban gene öne çıktı sizde de.
çeşitlilik örneği olarak söyledim.
yoksa seviye göstergesi değil.
Seviye deyince kişinin bakış açısı,eğitimi,bulunduğu sosyal çevre giriyor devreye.
Buna da saygı duyulur ancak.
Biz folklör gösterilerini yavan bulduk mesela.
Tabiki eleştirdiğimiz birçok yön olmasına rağmen
biz bir eğlenceye gittik.
Seviyeli bir eğlence izledik hepsi bu.
Yerli yabancı herkes ailesiyle izledi.

Arkadaşlar,ben park sorunum ve ağırlıklı deniz sezonunu mayıs başları gibi açmaya çalıştığımdan çekme karavanımı güneyde bırakıyorum.güzel havalarda acil durum çadırım iki portatif iskemlem hep arabanın bagajında fakat bu havalarda önerilen gezilerinizde ne yaparıma düşüyorum.Broşürlerdeki yazılanların aksine yaşayarak öğrenenlerden uyku tulumları hakkında bilgi almak istiyorum ,gerçi çadırda yaza göre dizaynlı ama onuda düşüncez.(Acil gündem değiştirme çabasıdır :smiley:

Photo-0072.jpg

Haldun abi,
Linkteki haberden; Haberde Tüm karavancıları coşturan çok ünlü olması gerekirken nedense hak ettiği üne kavuşamamış hatunun, masa üstündeki ve kar üzerinde yatar vaziyette fotoğraflarının verilmesinden benim de yüzüm kızardı ne diyeyim, Kişilerin tercihidir dense de bu haberin bu şekilde işlenmesi, Bu hatunun tüm karavancıları coşturduğunun söylenmesi habercilik adına ne kadar doğru bilmiyorum. Herhalde haberi de coşan birisi yazmış ki bu şekilde çıkmış. Neyse susayım da "Karavancıların Kalitesi" düşmesin. Ancak burada sorun iki konunun karışması nedeniyle çıktı. Yoksa ben de böyle bir şeye katılsam orada fazla duramazdım. Ben de bunu eşime açıklayamazdım. Herkesin anlayışı farklı coşanlara da saygımız var.
Yusuf bey,
İnsan ne yaparak mutlu oluyorsa onu yapmalı bence, Ve bu sorgulanmıyor zaten. Gittiniz seviyeli bir şekilde eğlendiniz. Yine olsa yine gitmek istersiniz. Aslanlar gibi ailenizle beraber eğlenirsiniz. Buna kim birşey diyebilir? Kimse de demiyor zaten. İçiniz ferah olsun...
Şeref abi,
Ben internette herkese açık kaynaklı yerlere kendi fotoğrafımı koymayı uygun bulmuyorum. Bunun pratikte pekçok sakıncası olabilir de, hiçbirşey olmayabilir de. İnsanları resmini görmeseniz de zaman içinde yazdıkları ile tanıyabilirsiniz. Bunun dışında buluşup tanışmak da mümkün. Örneğin burada kaç İzmirli var? Neden bir buluşma gerçekleştirmiyoruz? Ama benim buraya yazdığım şeyleri tek görebilen siz değilsiniz ki ben buraya fotoğrafımı koyayım. Benim gibi düşünenler de olabilir, düşünmeyenler de. Bu bir kişisel tercih.

Şu an çok acelem var, Bu konuda (çadırda ısınma) önümüzdeki günlerde bazı çalışmalarım olacak. Ben de uyku tulumu konusunu araştırırdım. Ama şimdi yazamayacağım selamlar,

Bütçenizi bilimiyorum ancak Husky Anapurna tulumu gönül rahatlığıyla önerebileceğim bir üründür... (220 TL civarı)

Sayın enverdede uyku tulumuyla ilgili ekteki topiği okuyabilirsiniz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=1331.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri