Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,037
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 916,653
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Yine benim yüzümden :-\ Yusuf abiyi sıkıştırmasam bu durum çıkmayacaktı ortaya kendi adıma Yusuf abiden özür diliyorum bu duruma düşmesine sebep olduğum için anlaşıldı bundan sonra sadece gerektiği zaman resmi bir şekilde yazılarımı yazacağım burada espirinin sonu olmaması gereken yerlere gidiyor insanlar kırılıyor kırılan bir kalbin tamiri çok zordur arkadaşlar ben kendim için yazmıyorum bunu Yusuf abiyi daha önceki gün foruma tekrar yazması konusunda ben telefonda çokca dil dökmüştüm gelir gelmez düştüğü duruma bakın,arkadaşlar ne olur burada hiç kimse çocuk değil herkes neyin ne olduğunun farkında biraz daha sakin olalım,eğer bir yanlışlık varsa onu özelinden yazarak uyaralalım yazık oluyor buradaki dostluklara. :-X

Etiketler

Benim yazdıklarım bir durum tesbitinden ibarettir. Kişileri ya da kurumları hedef alarak yazmadım. Ucuz fiyatlara ucuz gösteriler yapılıyor, ucuz turist geliyor ve tabi ki ucuzluk talep ediyor. Turizm geliri olarak bakıldığında pek çok ülkenin tek bir şehirinin ya da adasının dahi yanına yaklaşamıyoruz. Potansiyelimiz var ama değerlendirilmiyor. 100 Avro'ya Venedikte 10 dakika gondola binemeyen turist mükemmel konfordaki tesislerde 3 gece 4 gün her şey dahil tatil yapıyor üstüne bir de dansözle göbek atıp ülkesine dönüyor. Zamanında turizm sektörünün içinde olan biri olarak söylüyorum. Hedefim Ahmet, Mehmet ya da bir başkasının eğlence anlayışı değildir.
Kendisinden rica edelim, Şeref bey de Yusuf abi'yi hedef alan yazısını belki biraz yumuşatır. Kırgınlıklara yol açmış olmayı ben de istemem.

yaybek' Alıntı:
Yine benim yüzümden :-\ Yusuf abiyi sıkıştırmasam bu durum çıkmayacaktı ortaya kendi adıma Yusuf abiden özür diliyorum bu duruma düşmesine sebep olduğum için anlaşıldı bundan sonra sadece gerektiği zaman resmi bir şekilde yazılarımı yazacağım burada espirinin sonu olmaması gereken yerlere gidiyor insanlar kırılıyor kırılan bir kalbin tamiri çok zordur arkadaşlar ben kendim için yazmıyorum bunu Yusuf abiyi daha önceki gün foruma tekrar yazması konusunda ben telefonda çokca dil dökmüştüm gelir gelmez düştüğü duruma bakın,arkadaşlar ne olur burada hiç kimse çocuk değil herkes neyin ne olduğunun farkında biraz daha sakin olalım,eğer bir yanlışlık varsa onu özelinden yazarak uyaralalım yazık oluyor buradaki dostluklara. :-X
sayın yaybek kendinizi fazla suçlamayın bence,yorumunuzdaki muzipçe yaklaşımı kavrayarak devamını getirmek amacıyla bir kaç satırda ben yazmıştım keşke bu çizgide devam etse idi.Bir kez daha gördümki kişilerde benim yapmadığım doğrudur mantığı ile hoş görüsüz bir yaklaşım hakim.Ben aslında avatarında moderatör yazan genç arkadaşımızın normalde herkesçe kabul görecek fikirlerini bu kadar katı ifade edişini yadırgadım.Burada yazacağımız kısa notlarla kültür nedir ne değildir'i çözebileceğimizi sanmıyorum kaldıkı yeri bu platform değil.Bolca gezen dolaşan ve yeni insanlarla tanışan doğa sever gezginin Hoşgörü en önemli meziyeti olmalıdır bence.Dini temalar içeren ve etiğinde dansözle birarada sunulması tartışılabilir derviş gösterisinin özü de hoşgörü dür zaten.

Haklısınız bu konuda üslubum biraz sert olabilir. Hatta ortaya çıkan gerginlikte Yusuf'tan ziyade benim daha fazla payım var gibi görünüyor. Bizleri burada bir araya getiren en önemli ortak paydalar kamp-karavan kültürü ve içimizdeki maceraperest gezgin ruhumuzdur. Hoşgörüye, kişisel zevklere ve tercihlere de evet... Ama karşılaştığımız bazı olumsuzluklara sırf kamp-karavan ortak paydasında buluşuyoruz diye göz mü yumacağız? Gezilerimizde en sık rastladığımız olumsuzlulardır; Çevreyi kirleten, poşetlerini, çöplerini sağa sola atan, müziğin ya da televizyonun sesini sonuna kadara açarak herkesi rahatsız eden, atık sularını her yere boşaltan ve kampçıyım, karavancıyım diyenler... Hiç kusura bakmayın ama hiç kimse değil kamp-karavan ortak paydası, hiç bir paydada beni bu insanlarla bir araya getiremez. Yanlış giden bir şeyler varsa birilerinin çıkıp buna dur demesi gerekir. Ben bu bölümün moderatörü olduğum için değil, her şeyden önce insan olduğum için bu uyarıyı yaparım. Bir kez daha belirtiyorum: Ahmet'in Mehmet'in ya da X kişisinin eğlence anlayışı beni zerre kadar ilgilendirmez. Üslubumun size sert gelen yönleri de zaten kamp-karavan camiası ile ilgili değildir. Olsa olsa turizmcileri ilgilendirir. Yazımda bir noktada Yusuf abi'ye karşı çıkmamın nedeni, dansözlü gösteriyi seviyeli bir gösteri olarak tanımlaması nedeniyle gezi kültürüymüş gibi sunması ve fotoğraflarını yayınlamak istemesidir. Burada birilerinin çıkıp dur demesi gerekiyor. Unutulmaması gereken bu forumun kamuya açık bir platform olduğudur. İstesek de istemesek de topluma model oluyoruz. Dansöz tartışmaları daha önce de yaşanmıştı. Bu konuya meraklı bir kaç kişi daha çıkarsa karavancıların toplumda ''dansöz oynatan tipler'' olarak tanınmasının önüne geçemeyeceğiz gibi geliyor. Dansözün kamp-karavan kültürü ile ne alakası var? Gezi anılarından anlatacak her şey bitti de sıra dansöze mi geldi? Haksız mıyım acaba?

Bizde dansöz kültürü herzaman vardı ve varolacak(arabesk kültürüde olduğu gibi),ben ilk dansözü izlediğimde gözlerim faltaşı gibi açılmıştı izlenmesi seyretmesi keyifli birşeydi(kadının et parçası

gibi sunumunun beni rahatsız etmediği,hiçbirşeyin arkasında başka bir niyet aramadığım özgür dönemlerim),izlediğimde 18 li yaşlardaydım.Bakıyoruz medyada

başbakandan,cumhurbaşkanına,sünnet düğününden,düğüne herkesin dansözlü bir eğlencesi vardır.. Cem in ve bazı arkadaşlarımızın olayı daha fazlaca

düşünmesi,bundan kastım şu, Cem turizm sektöründen geliyor ve bu olayları defalarca görmüş rahatsızlık hissetmiş,gördükçe rahatsızlığı daha da artmış,yani Cem in ve bazı arkadaşların bu konu

ya karşı limiti dolmuş ,haliylede bizim yanımızdaki ilk tepkisi sert olmuş,şimdi ayda yılda bir gören insanla Cem in gördüğü arasındaki bu fark,yaklaşımın dikkat edici yanı.

Beni rahatsız eden kısım,sanki bu durum, sürekli ön plana çıkartılıyormuş, gibi bir hava olması.Ben böyle bir durum görmüyorum.Kaldı ki isteyen istediği gibi eğlensin,

kampa gittiğimizde ortaya bir dansöz çıkarmıyorsak kimsenin böyle birşeyede niyetide yoksa, biraz rahat olalım derim.

orsaalabanda' Alıntı:
Haklısınız bu konuda üslubum biraz sert olabilir. Hatta ortaya çıkan gerginlikte Yusuf'tan ziyade benim daha fazla payım var gibi görünüyor. Bizleri burada bir araya getiren en önemli ortak paydalar kamp-karavan kültürü ve içimizdeki maceraperest gezgin ruhumuzdur. Hoşgörüye, kişisel zevklere ve tercihlere de evet... Ama karşılaştığımız bazı olumsuzluklara sırf kamp-karavan ortak paydasında buluşuyoruz diye göz mü yumacağız? Gezilerimizde en sık rastladığımız olumsuzlulardır; Çevreyi kirleten, poşetlerini, çöplerini sağa sola atan, müziğin ya da televizyonun sesini sonuna kadara açarak herkesi rahatsız eden, atık sularını her yere boşaltan ve kampçıyım, karavancıyım diyenler... Hiç kusura bakmayın ama hiç kimse değil kamp-karavan ortak paydası, hiç bir paydada beni bu insanlarla bir araya getiremez. Yanlış giden bir şeyler varsa birilerinin çıkıp buna dur demesi gerekir. Ben bu bölümün moderatörü olduğum için değil, her şeyden önce insan olduğum için bu uyarıyı yaparım. Bir kez daha belirtiyorum: Ahmet'in Mehmet'in ya da X kişisinin eğlence anlayışı beni zerre kadar ilgilendirmez. Üslubumun size sert gelen yönleri de zaten kamp-karavan camiası ile ilgili değildir. Olsa olsa turizmcileri ilgilendirir. Yazımda bir noktada Yusuf abi'ye karşı çıkmamın nedeni, dansözlü gösteriyi seviyeli bir gösteri olarak tanımlaması nedeniyle gezi kültürüymüş gibi sunması ve fotoğraflarını yayınlamak istemesidir. Burada birilerinin çıkıp dur demesi gerekiyor. Unutulmaması gereken bu forumun kamuya açık bir platform olduğudur. İstesek de istemesek de topluma model oluyoruz. Dansöz tartışmaları daha önce de yaşanmıştı. Bu konuya meraklı bir kaç kişi daha çıkarsa karavancıların toplumda ''dansöz oynatan tipler'' olarak tanınmasının önüne geçemeyeceğiz gibi geliyor. Dansözün kamp-karavan kültürü ile ne alakası var? Gezi anılarından anlatacak her şey bitti de sıra dansöze mi geldi? Haksız mıyım acaba?
Cem bey,İnsel beyin uzun zamandır dikkat çektiği bir konu var sanalla birlikte yüzyüze görüşelim der .Sizin uslubunuz yazdıklarınız mimiklerinizle tamamlanınca belki daha çabuk destek alacaktır ancak yazışmalarda müdahale ve savunma bir sonraki yazıya kalınca bazen iş işten geçmiş oluyor. Değindiğiniz konulara gelince çöp vs gibi bunlar sadece karavancıların değil insan olarak yaratılan her canlının erdemi olmalıdır birkaç yorum önce verilen bir link var karavancıların yılbaşı eğlencesi diye oradaki tüm arkadaşları yokmu sayacağız veya onların cevap haklarını nasıl halledeceğiz Yusuf beyin resimleri koymak istemesi ile link in verilmesi aynı şeyler olmayabilir birinde mecburiyet diğerinde tercih yatıyor ancak bir şeyi daha gözardı etmemenizi rica edeceğim teknolojiyi çok geç yakalayabilen biri olarak sizler kadar güzel değerlendirmemizi beklemeyin bizden .resmi küçültmede dahi zorlanan bizler nasıl bir ayrı link oluşturacağımızı hiç bilemiyoruz .Hassasiyetinize saygı duyuyor tekrar yaşamı kolaylaştırmanın ilacı hoşgörüyü gözardı etmeyelim diyorum bende yanlışmıyım?

Görüyorumki; dansöz konusu hakkında yazmış olduğum mesaj bazı kişileri tartışma yaratmak istiyormuşum gibi algılamasına sebeb olmuş.
İlk yazdığım mesajda da bu türdeki dansözlerle turizm ve kültür etkinliğinin yapılamayacağını izah etmiştim.
İkinci mesajımda ise Yusuf bey'in "seviyenin olmadığı yerlerde türbanlı aileler,Suriyeli aileler,en başta ben eşimle gitmem zaten" cümlesi benim tepki göstermeme sebeb oldu.Bizler türbanlı yada suriyeli olmadığımıza göre demekki bizlerin gittiği yerler seviyesiz yerlerdir.Ve dolayısı ile bizlerde seviyesiziz.İşte benimde bu cümleye karşı cevap verme ihtiyacım oluştu.Vede sözümün arkasındayım. Belki Yusuf bey böyle düşündüğü için bu cümleyi yazmamıştır fakat burada mesaj yazan kişilerin yazdıklarının ne anlama geleceğini düşünerek vede yazdıklarını birkaç kez okuduktan sonra gönder tuşuna baslamalırını rica ederim. Bu forumda karavancılar olarak bir araya gelerek birbirimize faydalı,yararlı,gezdiğimiz bölgeler hakkında resimler ile bilgiler vererek dostluklar kurmaya çalışıyoruz.Fakat burada mesaj'laşan birçok kişiyi tanımıyoruz nedir,kimdir bazıları avatara resimlerini bile koymuyorlar,kimlerle mesajlaştığımızı bile bilmiyoruz.Hepimiz uzak yerlerde yaşadığımızdan yüzyüze konuşma vede tanışma imkanımız yok,olmasıda zor, fakat en azından kimlik bilgileri yeterince olursa vede avatar resimleri kendinerini net bir şekilde gösterirse birbirimizi daha rahat tanır vede daha rahat mesajlaşırız.
Evet, bu forumlarda hiçbir zaman tartışma yaratmak,kişileri birbirine düşürmek için yazmıyorum.Fakat yanlış anlatımlar ile genele yapılan hakarete benzer yazılarada cevap veririm.Yada forum'dan çekilirim.Buda benim karakterim.Saygılarımla..

Şeref

Arkadaşlar,
Bugün en uzun gece yaşanıyor, Bundan sonra geceler kısalmaya başlıyor. Bu da kışın yarısı bitti demek. Hepimize hayırlı olsun.

Bu avatarların istediğiniz gibi bir etki yaratmadığı ortada sayın MSeref,YKamas ın yüzünü görüyorsunuz ama kelimelerinizi çok acı bir şekilde yazabiliyorsunuz.Şimdi ben formda yazı yazarken insanları iyi niyetli olarak düşünüyorum,dediğiniz gibi Sayın YKamas ın türbansızlar ın seviyesiz gibi birşeyi kastettiğini hiç zannetmiyorum ve ikinci bir kişinin daha sizin gibi düşündüğünü zannetmiyorum.Neden,çünkü Sayın YKamas birkişiye bile bizim karavan grubunda kötü sözü bırakın kötü ima bile yapmamıştır.
Kendi resmimizi forma koymama işine gelince bu kişilerin kendi tercihidir,insanlara yüzümü göstermek istemeyebilirim,yüzümde feci derecede bir yanık varsa mesela, ozaman şunumu diyeceğiz,yüzünde yanıkları ve çirkin olduğunu düşünenler avatarlarına resmini koymasın,görüyormusunuz konuyu saptırmaya başlayınca iş nerelere varıyor.İyi niyeti elden bırakmayalım,burda bulunan arkadaşlar bu formda bir, iki mesaj yazmadılar.Bu arkadaşların büyük çoğunluğu yazılarından bilinen insanlar,bir insanı tanımak için suratını görmeye gerek yok.

Yusuf Kardeşim,
Yerin altını ortada bir daire(oyun yeri) olacak şekilde oymuşlar
oyun yerine açık kısma bakan tarafkömür madeni girişi gibi oyulmuş taş bölümler
Burada oturma yerleri ve iki cılız lambayla ışıklandırılmış.
Birkaçyüz yabancı ailenin dışında biz ve türbanlı iki aile de vardı.
Seviyeli bir gösteri yeri.
İçki var,meyve-meyve suyu,çerez ve çay yanında isteyen yemekte alabiliyor.
Önce derviş gösterisi
sonra folklor
ritm shov
dansöz
yabancıların dansözle dansı.
baya eğlenceli.
ben buradaykey sen de cavit hocam da,geçengün ahmet (yasiko) ya da söyledim.
diğer dostlarımada söylüyorum

GELİN MİSAFİRİM OLUN.

YAŞAYIN

Yanıtlama gereği bile duymadım ucuz polemikleri ama;
Adım yazılarak ısrar edilince açıklama gereği duydum.
İlk yadığım yazıyı özelikle yukarı aldım.

Aklı ve vicdanı olan söylesin burada "sanatsal faliyet" gibimi yoksa eğlence gibimi anlatmışım.

"Birkaçyüz yabancı ailenin dışında biz ve türbanlı iki aile de vardı."
derken suriyeli,çinli, mısırlı,hollandalı aileler demedim de birkaçyüz yabancı aile de var dedim.

Yani bu şu demek;Burada böyle güzel bir mozaik var.
kimseyi ahlaksız sınıfına koyan bir tek cümlem ve ima yok

ahlak dersi vermek isteyen arkadaşımdan özür dilerim.
Bir daha dansözlü yerlere giderken kendilerinden icazet alırım.

Evet burada bana göre seviye var,mozaik var,sema gösterisi (burada derviş diyorlar)folklor,ritm show,dansöz çeşitlemesiyle sunulan
seviyeli bir eğlence bence...

beğmeyen,ahlak anlayışına uymayan gitmez eğlenmez...
ben çok eğlendim.

Bir daha belirtiyorum.
Kimseyi hedef alan tek kelimem olmadığı gibi, Sanatsal faaliyet gibi tek kelime yok yazdıklarımda.

gezelim,görelim,eğlenelim,paylaşalım
haftaya forumda 1 yılımı dolduruyorum tanışamasamda hepinizi seviyorum

mayıstosböce' Alıntı:
Bu avatarların istediğiniz gibi bir etki yaratmadığı ortada sayın MSeref,YKamas ın yüzünü görüyorsunuz ama kelimelerinizi çok acı bir şekilde yazabiliyorsunuz.Şimdi ben formda yazı yazarken insanları iyi niyetli olarak düşünüyorum,dediğiniz gibi Sayın YKamas ın türbansızlar ın seviyesiz gibi birşeyi kastettiğini hiç zannetmiyorum ve ikinci bir kişinin daha sizin gibi düşündüğünü zannetmiyorum.Neden,çünkü Sayın YKamas birkişiye bile bizim karavan grubunda kötü sözü bırakın kötü ima bile yapmamıştır.
Kendi resmimizi forma koymama işine gelince bu kişilerin kendi tercihidir,insanlara yüzümü göstermek istemeyebilirim,yüzümde feci derecede bir yanık varsa mesela, ozaman şunumu diyeceğiz,yüzünde yanıkları ve çirkin olduğunu düşünenler avatarlarına resmini koymasın,görüyormusunuz konuyu saptırmaya başlayınca iş nerelere varıyor.İyi niyeti elden bırakmayalım,burda bulunan arkadaşlar bu formda bir, iki mesaj yazmadılar.Bu arkadaşların büyük çoğunluğu yazılarından bilinen insanlar,bir insanı tanımak için suratını görmeye gerek yok.

Sevgili kardeşim bülent,
Hiç yorma kendini
Herkes doğru anladı,çünki niyeti doğru,
Yaş,eğitim,çevre insan gelişiminin önemli öğeleridir.
Anlayışta buna göre değişir.
Bir çuvaldaki ceviz misali.

Yusuf (yaybek) bir şaka yaptı.
kimi eğlenceyi sanatla karıştıdı.
biri türbansızı ahlaksızlıkla.
bizde türbanlı da var,türbansızda.
hepimizin ahlakını kimse sorgulamadı.
Türbansız ahlaksız demekse (ki ben böyle densizlik yapmam) eşim türbansız.
Türbanlı ahlaksız hiç demem ablam annem kardeşim tübanlı,
Oradaki mozaik buydu demek istedim.
Ama adam Ahlak zabıtası kesildi.
Eğlence ile sanatsal faaliyeti illa karıştıran,mutlaka birşeyler arayana ne söylenir ki?
Sizlerinde okuduğu gibi (demediğim,ima bile etmediğim )saçmalıklarla adeta suçlandım
Pes ve insaf.

yaybek' Alıntı:

Yusuf kardeşim,
Aslında aramızdaki hoş sohbeti herkes doğru anladı ve bizimle şakaya iştirak ederek tatlı sohbet ediyorduk.
Eğlenceyi sanatla karıştıran arakadaşımız tahrik unsuru oldu ve anlama güçlüğü çeken bir kişi kendince modöratöre şirin göründü.
İlgisiz, hiç kimsenin onun gibi değerlendirme yağmadığı seviyesiz değerlendirmesini yaptı.
Yanıt verme gereği duymadım ama gördünüz ısrarla adım geçince kendimi ifade etmesem yanlış değerlendirileceğim.
Bir kişinin beni nasıl anladığından çok hepinizin nasıl değerlendiği önemli benim için.
Hepinizi çok seviyorum.

Yusuf ağbi, eminim Mşeref ağbimizle yüz yüze gelseniz hoş sohbet edersiniz, bazı nedenlerden ötürü konu yanlış anlaşıldı, ama bizler birbirimizi en azından yazılarımızdan tanıyoruz ve kötü niyetli olmadığınızı biliyoruz, ben ikinizlede henüz tanışmadım fakat karavan ve kamp sevdalısı olan kişilerin hemen hemen aynı düşünce yapısına sahip insanlar olduğunu görüyorum, hobilerimiz bile çoğunlukla aynı, bu yüzden bu tartışma bence gereksiz...burada bir birliktelik yakaladık hiçkimseyi kaybetmeden çoğalmak istiyoruz, kırgınlıklar olmadan
haddim olmayarak..... bu konuyu en azından yüz yüze tartışıncaya kadar askıya alalım ne dersiniz Mşeref ve Yusuf ağbilerim

Yusuf abi,
Yıllar öncesinden beri bu tür gösterilerin yabancısı değilim. Arkadaşlarımız vasıtasıyla pek çoğunun tezgah arkası mutfak bölümünde de bulundum. Evet bu gösteriler eğlence amaçlıdır. Siz o şekilde vurgulamadınız biliyorum ama kültürel ve sanatsal faaliyet olarak pazarlanmakta. Sizin kültür ve sanat etkinliği olarak tanımlamadığınızı biliyorum. Bu konuda kafa karıştırmaya gerek yok. Çıkışım sizin bu gösterileri seviyeli bulmanız üzerine oldu. Siz seviyeli bulabilirsiniz ama ben hala seviyesiz olduğunda ısrarcıyım. Haklı olarak ''Görmeden seviyesini nasıl ölçtün?'' sorusu ile birlikte ''En azından fotoğrafları göstereyim de öyle karar verin'' durumu ortaya çıktı. Benim fotoğrafları görmeye hiç ihtiyacım yok çünkü yüzlercesini gördüm. Sizin seviyeli bulduğunuzu ben seviyeli bulmuyorum. Bu yüzden ''Keşke turistlere yapılan gösteriler gerçekten seviyeli olsa'' serzenişimi dile getirdim. Seviyenin ölçüsünün de kişiden kişiye değişeceğini belirttim. Sizin için ölçü olan bir başkası için ölçü değildir. ''Hem ortalığı tutuşturdun, hem de çekiliyorsun'' diyeceksiniz ama isterseniz bu konuyu daha fazla uzatmayalım. Farklı görüş bildiren herkesin düşüncesine ya da en azından fikrini dile getirme özgürlüğüne saygım var. Yine de söyleyecek sözü olan varsa buyursun gelsin. Ama benim gönlüm konunun fazla dallanıp budaklanmadan kapatılmasından yana. Buralara geleceğini bilseydim o mesajı hiç yazmazdım. Bana göre herkes anlaması gerekenleri anladı bu konuda. Çok fazla kırıp dökmeden kişi bazında hedef göstermeden yapılan bu tür tartışmalar aslında birbirimizi daha iyi anlamamızı sağlıyor. Ne olur? İşyerimde ikram etme fırsatı bulamadığım çay-kahve hakkınız hala saklıdır. Ama ben bilirim ki yarın Yusuf abi ile bir gezide karşılaşsak zevklerimiz uyuşmayabilir. Ben onunla birlikte animasyonlara katılmak istemem, belki o da benimle birlikte Ihlara Vadisi'nde yürüyüş yapmak istemez. Bunun gibi şeyler işte...

yaybek' Alıntı:
Yaybek kardeşim küsme geri dön.Koca sayfa doldu senin alışılmadık şekilde sadece bir avatar resmin var.Oysa ben o kadar merakla bekliyorumki ne zaman taşacak bu çaydanlık diye.:smiley:Birde bu kış günlerinde nasıl vakit dolduracağız PC başında yazmayı keserseniz.Bol :smiley: efektli serbest muhabbetler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri