Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,032
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 913,370
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Arada kalanlar varsa dağılsın diye koyuyorum

[attachment=1]

hippiebus.jpg

Etiketler

Birde bir rivayete göre olurda bu hippi vw lerden alan olursa ve en az 333 km gezme amaçlı giderse yolda mutlaka bu arkadaşlar araca binermiş.
[attachment=1]

ama mutlaka white rabbit çalması lazım teyipte

534161231_7c80d6af1b_o.jpg

enezege' Alıntı:
İyi akşamlar arkadaşlar,
bu akşam Mars'ı izlemeyi unutmayın (Ferhat Bey hatırlatmadı herhalde).
Günay

Günay Bey, bahsedilen kadar önemli bir olay olsa mutlaka haber verirdim. ;D

Gelen habere bakarmısınız... ::smiley: ???

UNUTMAYIN !
27 AĞUSTOS 2009

27 ağustos gecesi 30 dakika gökyüzüne bakın.
Mars , Yıldızlı gökyüzünde en parlak gezegen olacak. Dünyamızdan 34,65 milyon mil uzaklıkta olamasına rağmen Dolunay kadar büyük olacak.
Dünyanın sanki 2 Ay'ı!!!!! varmış gibi çıplak gözle görebileceğiz..
Bu olay gelecek sefer 2287 yılında gerçekleşecek.
Bu bilgiyi arkadaşlarınızla paylaşın zira şu anda hayatta olan hiç kimse bu olayı ikinci kez göremiyecek ...

Oğuz Bey'in verdiği linkin sonunda doğru bilgi var. 2003 yılında mars binlerce yıldır olmadığı kadar yaklaşmıştı. Biz de çok güzel gözlem yapmıştık. Zaten mars yörüngesi nedeniyle yaklaşık 2 yılda bir yakın konumdan geçiyor. 2003 geçişi herzamankinden biraz daha yakındı. Yani 75x büyütmeli teleskopla bakıldığında çıplak gözle görülen ay büyüklüğünde. 8) Ama birileri bu 75 defa büyütme olayını silip mars'ı ay boyutunda görülecek diyorlar. :-[

Günümüzün gerçek bilgisine gelince, mars bu aralar oldukça uzakta. Merak edenler için, Bu aralar geceleyin aydan sonra en parlak görülen gök cismi Jüpiterdir. Sabaha karşı da Doğudan Venüs yükseliyor. Mars ise, Venüs yakınlarında ondan biraz daha önce doğuyor ve çok daha sönük olarak görülebir. Mars 2003 de 25" capında görülüyordu. Yani Jüpiterin göründüğünden çok daha küçük. Bugün ise uzak olduğu için, 2003 boyutunun 4 de biri kadar görülüyor. 2010 Ocak ayında yine yakın geçişi var bu sefer 14" çapında görülecek.

Selamlar
Ferhat Şirin

Becerebilirsem bir fıkrada ben yazayım

Bizim Kars'lılar ile Erzurumlular arasında geçmişten günümüze süregelen bir anlaşmazlık var Erzurum halkı biraz muhafazakar bizim Kars ise eskiden çokca sol cenah.
Neyse bizim kars'lının biri işi düşüyor Erzuruma gidiyor Ramazan ayında,seferi olduğu için oruç tutmuyor,duymuşki Erzurumda oruç tutmayıp açıktan yiyenlere halk hoş davranmıyor korkuyorda,çokda susamış ne yapayım derken aklına abdest alıyormuş gibi yapayım bu arada yüzümü yıkarken sudan içerim demiş,başlamış şadırvanda abdest almaya o sırada orada abdest alan yaşlı amca bizimkini görmüş ola ne yapirsen demiş Kars'lı görmüyormusun amca abdest alıram amcada sen nasıl abdest alısanki sufatan vurduğin suyla yere düşen bir degil ;D ;D ;D

Herkese hayırlı Ramazanlar.

Teşekkürler. Bil-mukabele..
Ramazan dediniz de aklıma geldi. Bizim mahallenin davulcusu gece 2 de başlıyor çalmaya.
Deli oluyorum. Nasıl bir zihniyettir, nasıl bir rezilliktir bu anlayamadım.

Hafta sonu ikinci adresimiz diye bellediğimiz Karyat’ta idim. Perşembeden pazara kadar gerçekten sakin bir tatil yaptım. Ancak Karyat’ın artık sonları geldiğinden yaşadığım saygı dışı davranışlar neticesinde bir daha Karyat’a uğramamak üzere pazar öğlen oradan ayrıldım. Su anda orada park halinde olan Çadır-wanı almak dışında benim için Karyat defteri kapandı..
Bir gün evvel karavancı üstat Birol Ansa “bir kamp doğuyor” başlıklı bir mail göndermişti. Yolumun üzerinde olduğundan uğrayıp bir bakayım dedim.
Pazar günleri bir çoğumuzun İstanbul dönüşünde trafikden kaçmak için kullandığı Sofular , Alacalı , Doğancılı ve Sahilköy yoluna girdim. Sahilköy’ü geçtikten sonra sağda 2-3 tane kamp tabelasının olduğu yoldan içeri girdikten 100-200 m ilerde sağda daha önce telefonla görüştüğüm yeni yapılaşan tesise girdim. Burası yeni kurulan bir aile işletmesi.
Hep söylediğim ve kamplarda tek aradığım ve bu güne kadar Sokakağazı Vosvos kampdan başka hiçbir yerde göremediğim o samimi, candan, doğal, güzel ilgi ve alakayı daha Küheylan’dan aşağı inmeden gördüm.
Ailenin oğlu Burak, Ömer bey hoşgeldiniz diye karşıladı. Arkadan nişanlısı Ceylan aynı cana yakınlıkla buyur etti bizi. İçeri girdiğimizde kurt karavancı tavrı yüzünden okunan :smiley: baba Turgut bey ve anne Nadire hanım bizi buyur ettiler. Onlarla tanışmaktan büyük mutluluk duydum . Sanki 40 yıllık dost gibi sohbet başladı. Daha sonra sıcak sohbete Caylan kardeşimizin babası İbrahim bey ve annesi Nazan hanımda katıldı. Konu açmaya çalıştıkları 200 dönüm üzerine planladıkları kampdı. Bizlerin fikirlerini büyük bir dikkatle akıl defterlerine not ettikleri belliydi.
Bu mekan 200 dönüm bir orman alanı, ama sahil kenarında .Aşağıda vereceğim linkteki fotoğraflardan da göreceğiniz üzere gerçekten muhteşem bir yer. Yaptıkları işi para odaklı değil insan odaklı yapmak isteyen bir zihniyet.
Sohbet devam ederken çaylar geldi ve arkasından Nadire hanımın “yaban tostu” ismini verdiği o güzel tostlar. Kesinlikle bu tostlar bu tesisin spesiyali olmaya aday :smiley:
Ve sonra gezi başladı. Alanı yayan gezmek pek olası değil. Onun için Turgut bey arabasıyla bizi küçük tura çıkardı. Küçük diyorum zira büyüğü de varmış :smiley:
Tesis daha yapım aşamasında işleri zor ve uzun. Ancak bittiğinde İstanbul gerçekten dört dörtlük bir tesis ve dört dörtlük bir işletmeci aile kazanacak. Deniz hemen önünüz, arkanızda orman. Burada kampçılığın yanı sıra uzun yürüyüşler için yürüyüş parkurları, bisiklet parkurları, yabani yemiş toplama turları, kıyı balıkçılığı, at binme, sörf, atv turları ve kara avcılığı yapılabilir.
İbrahim bey’in benzetmesi gibi burası tam anlamı ile 3D J (Doğa, Dağ , Deniz)
Kamp alanında benim sayabildiğim 3-4 tane özel koy var. Bu koylara özel isimlerde vermeye hazırlanıyorlar. Sessiz kumsal gibi.
Aslında gerçekten yazılacak çok şey var ama görmek en güzeli.
Her türlü görüş ve öneriye acık bir aile. Görüş ve düşüncelere göre de burayı şekillendirmek istiyorlar. Zaten işin en güzel tarafı da bu.
Şu anda bir çok nokta inşa halinde ama 2010 yaz başına gümbür gümbür hazırlanıyorlar.
Yolları acık olsun....
Fotoğraflar....
http://cid-c10b2416547fd193.skydrive.live.com/browse.aspx/Yeni%20bir%20kamp%20do%C4%9Fuyor%20%C5%9Eile%2030-08-2009

Arkadaşlar bir kompozisyon eklemek istiyorum vosvos sitesinden beğenirsiniz umarım.( kullandığımız araçmı aileden birimi ?)

Bundan uzun yıllar önce, benim için o zamanlar sadece tamirci amca olan sevimli bir adam sonunda merakımı farketti ve istediğim vosvosa binmeme, izin verdi.O ilk binişteki duyguyu anlatmak mümkün değildir sanırım... Okuldaki erkek arkadaşlarımın aldığı araba dergilerindeki,vosvos resimlerini kesip bana vermeleri için yalvararak,bu vosvos sevdam uzun yıllar devam etti.Bildiğim birşey vardı,bir gün benimde bir vosvosum olacaktı... Evimizden taşınınca uzun yıllar uzak kaldım bu duygulardan...Yinede nerede bir vosvos görsem heyecanlanır,park halindeyse koşarak gidip içini incelerdim,ne anlıyorsam...

Ve bilmediğim birşey vardı,kader...Beni alıp yıllar sonra aynı eve gönderecek,O ilk binişimdeki tanımsız duygu,çok uzun yıllar sonra sevdiğim adamın yanında,aynı heyecanla tekrarlanacak ve "tamirci amca" benim sevgili kızımın doktoru olacaktı... Artık üniversiteye gidiyordum.Vosvos tamircisinin yanındaki eski eve yeniden taşındık.Erkek arkadaşım araba alacaktı.Ve almaya karar verdiği araba bir VOSVOS'tu!Yılların hayali gerçek oluyordu,benim olmasa bile,sevdiğim insanın olacaktı,o bizim bebeğimiz olacaktı...

Arabayı aldığı ilk gün beni okuldan almaya geldi.Karlı bir akşamdı,yollar buz tutmuş ve okulun kapısında kırmızı bir vosvos...En sevdiğim mevsim,yıllardır hayalini kurduğum araba ve içinde sevdiğim adam,tanımsız duygular bunlar...Adı ne olsun diye konuşurken benim yaptığım bir şaka sonunda adı Sürtük oldu.Evet, o arabayı ilk gördüğüm andan itibaren benim kızımdı ve o dünyanın en güzel arabasıydı.Arkadaşlarımız "bu hurda ya,nasıl uğraşacaksınız bununla"dedikçe ikimizde sinirlendik,ikimizinde içi yandı.O bir bebekti,onunla konuşuyorduk ve benim hiç şüphem olmadı kızımın beni hissettiğinden,çocukken anlamıştım bunu,anlatılamayacak bir duyguydu,tıpkı aşkın nasıl tanımı yoksa bu da öyleydi... Ama kızımıza bir doktor lazımdı.Nereye götürüp göstereceğimizi bilemiyorduk.Erkek arkadaşıma evimizin oradaki tamirciden söz ettim,o da duymuş,ona götürmeye karar verdik.Yıllar önce, vosvoslarını izlediğim tamirci amca, şimdi yıllardır güzel kızımın doktoru...

Çok uğraştık Sürtüğümüzle, derdi hiç bitmedi.Aldığımızda öyle çok eksiği vardıki...Sevgilim herşeyiyle kendisi ilgilenmek istiyordu,aylarca uğraştı.Yeri geldi ön döşemelerini söküp eve taşıdık,saatlerce,ellerimiz mahvolana kadar zımparaladık,yeri geldi erkek arkadaşımın günleri sanayilerde geçti.Ama bunları yaparken hep mutluyduk,çocuğumuzla uğraşır gibi mutlu...Yollarda az kalmadık,karda buzda az kaymadık,sevgilimin çok sinirlenip "satalım gitsin" dediği günlerde oldu ama ne o bunu yapabilirdi ne de ben yapmasına izin verirdim.Acaba bunca emekten,yorgunluktan yılmıyorsa insan,hala sonuna kadar mücadele ediyorsa bu sevginin bir anlamı yok mudur?

Bizim bebeğimiz,diğer arabalar gibi 200 basmadı hiçbir zaman,arızılandığında servise gönderip ertesi gün alma şansımız olmadı,kışları sımsıcak,yazları serin olmadı içi...Ama biz; bebeğimizin yollarda tıntın gidişini sevdik,motor sesine bir bebeğin mırıltıları gibi hayran olduk,her arızasında kan ter içinde uğraşmayı sevdik,kızımızın içinde başbaşa mutluyuz biz,kışın üşümeyi,yazın terlemeyi sevdik...Diğer vosvosçularla tanışıp,bu duyguları yaşayan başka insanlarında olmasına heyecanlandık.Kızımıza bir sürü arkadaş edindik,o arkadaşlarıyla gezilere çıkmayı sevdik. Nazlı bebeğim,çocukluğumdan beri seni bekledim ben.Allah çok büyük,sevdiğime verdi seni.Ben seninle konuşurken çevremdekilerin bana gülmesine üzülme sakın,yaşamadan bilemezler ki...Senin beni duyduğunu,çalışmadığın o soğuk kış günlerinde "hadi kızım,hadi sürtük,üzme bizi"dediğimde nasıl çalıştığını görmediler ki...Başkaları "olur mu ya"diye gülüp geçerken,biz seninle Bolu pikniklerine,İstanbul'a tatillere gittik.Baban seni alıp Eskişehir şenliklerine götürdü.Başkaları için arabaları; gezilerde,tatillerde sadece bir ulaşım aracıyken,biz anılarımızı seninle yaşadık.Öyle güzel ki anılar...Dahada güzelleri olacak kızım...Baban ve ben, seni çok seviyoruz..

Bu yazıyı biricik OCİ'me ve SÜRTÜĞÜM'e ithaf ediyorum...

Sayın Osak sanırım harika biryer buldunuz uzun yıllar oradan ayrılacağınızı zannetmiyorum,mesafe de benden gittikçede uzuyor :smiley: kaynarca 35 km,ağva 35 km,şile 30 km ondan sonra kaç oluyor bilmiyorum :smiley:

Ömer abinin gittiği o bölgeyi bilirim eskiden Anadolu yakasında otururken arada kısa kaçamaklar yapardık oralara benim mekan genelde Alacalı köyü idi aslında tekrar oralara bir kısa gezi düşünüyoruz bakalım hayırlısı.

enezege' Alıntı:
Arkadaşlar bir kompozisyon eklemek istiyorum vosvos sitesinden beğenirsiniz umarım.

Merhaba acaba sayfanin linkini eklemeniz mumkun mu? Bu tip yazilar cok romantik belki ama bu gercek bir sevgi. Yalniz kucuk bir detay var.
Toplam 8 sene 2 vosvos (74 ve 65) ve bir bus (76) kullandim. Tahmini 25 30 bin km yaz kis dere tepe yol yaptim. Cocuklar olunca maalesef vosvoslara sigamadik. Simdilik kucuk bir ara verdim. Neyse bunu sunun icin soyluyorum. Hic bir vosvosum bu kadar sefil degildi. Bu kadar ugrasacak bir seyi yokki vosvoslarin. Alirken nelerin basiniza gelecegini bilir ve ona gore karar verirsiniz. Yani, "vosvos insani bezdirir" savi olanlari dogrulayacak turden bu tip yazilara cok sicak bakamiyorum.
Bu arada paylasiminiz icin cok tesekkurler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.