Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,032
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 914,255
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

İnsel merhaba,
Maalesef mi desem ne desem bilemiyorum ama ben içini görmeye nail oldum :smiley: Sağolsun amca da büyük bir hevesle içini bana tanıttı. 2 yıl olmasına rağmen herhalde çok zor şartlarda almış ki
anlata anlata bitiremedi :smiley: Gerçekten iç tasarım harika. Kaliteyi bilemem. 2009 Ocak ayında gene en iyi motorhome ödülünü almış Hymer , Promobil'den.
http://www.hymer.com/cms/en/motorhomes/Integrated/b-class-sl/Interior/int-31.html linkinde de içi ve dışı tanıtılıyor.
Sevgiler
Oğuz

Etiketler

teos' Alıntı:
Konakladığım kampa gelen Hymer B 514 SL gold edition'i sizinle paylaşmak istedim. Hymer'in 50.yıl anısına çıkartılan bir karavan. Anı bedeli 70000 euro :smiley:))
Sahibi kapısı ile ilgili problem yaşadığından bahsetmişti ( ağırlık ve mekanik sorunlar) ama gördüğüm kadarı ile genelde de kapıda problem var. O nedenle almaktan vazgeçtim :smiley:))))
Belki almak isteyen olursa...

Karavan ruhsatlı mı acaba? Parçası bulunuyor mu? :smiley:))

Sorgulamasinda minibus gozukuyor. Parcasi yoktur kesin.

aslanahmet' Alıntı:
Bende de peltier soğutuculu 12 V la çalışan buzdolabı var. Yıllar önce almıştım. Fransız malı en iyisi diye almıştım. Otomobil içinde tam bir performans yakalayamadım. Atıl bir vaziyette kenarda duruyor. Gezilerimiz genelde günlük olduğu için buzdolabı çantasının içine buz aküleri koyarak daha iyi performans alıyorum. 12 V adaptörü de var belki uzun konaklamalı kampinglerde işe yarar. Evde de denedim, içindeki plakalar soğuyor ama içine koyduğum su soğumuyor :smiley: Belki Ömer Abinin (Osak) yaptığı gibi içine pervane koymak gerekir.
Benim küheylanda birtana 12v ve 220 ile çalışan kleo marka bir buzdolabım var. Birde mehşur simbom. Simbo 12 volt ile calışıyor ama adaptörler kampta 220 ilede çalıştırıyorum. Yola cıkarken iki dolabada buz aküsü takviyesi yaparak çalıştırıyorum. Kampta 220 ile çalıştırmaya devam ediyorum. Simbo tamamen içecekleri, kleoda diger malzemeleri barındırıyor. simboyu 2 senedir kullanıyorum.Serin yerde muhafaza ettiğiniz müddetce gayet iyi performans alıyorum. Rakı şişeleri hep buhar oluyor :smiley:)))

teos' Alıntı:
İnsel merhaba,
Maalesef mi desem ne desem bilemiyorum ama ben içini görmeye nail oldum :smiley: Sağolsun amca da büyük bir hevesle içini bana tanıttı. 2 yıl olmasına rağmen herhalde çok zor şartlarda almış ki
anlata anlata bitiremedi :smiley: Gerçekten iç tasarım harika. Kaliteyi bilemem. 2009 Ocak ayında gene en iyi motorhome ödülünü almış Hymer , Promobil'den.
http://www.hymer.com/cms/en/motorhomes/Integrated/b-class-sl/Interior/int-31.html linkinde de içi ve dışı tanıtılıyor.
Sevgiler
Oğuz
Lütfen kedi çiğer muhabbeti demeyin ama bu kamp aracımı sizce :smiley: Kamp demek doğa demek, doğallık demek. bu aracda doğal bir tek şey soylermisiniz. yağmur yağsa bunda yağmurun sesini bile duyamazsınız :smiley: Bana cok abartılı geldi. Kapısıda problemliymiş zaten almıyorum kusura bakmasınlar.

Dün (Pazar) Şile'ye gittim. Keşif gezisi yaptım Kumbaba'dan Kabakoz'a kadar. The Cozz ve Karyat'ı ziyaret ettim. Yetkilileri ile konuştum. Karyat benim hoşuma gitti ama hanıma bir türlü beğendiremedim. Çadır kampı için bayağı uygun biyer. The Cozz'un plajı çok güzeldi.

Karyatin son yazi. Her yere oldugu gibi oraya da bina dikecekler. The cozz guzel. Denizi guzeldir sanirim. Biz hafta sonu Kilyos mistik kampingteydik. Deniz superdi. Almanya'dan gelen bir unimog sahibi ile tanistim. Fotolarini buraya ekleyecegim. Benim karavanin iki kati yukseklikteydi neredeyse. Lastikleri ise abartisiz benim boyumdaydi. Sahibi karavan kisminin paneller dahil herseyini kendi yapmis. Aluminyum plakalari percinle tutturmus. İc yalitim cok basariliydi. Zira klima var sandim. Suriye'den geliyorlardi. 100 km 22 litre yakan 7 tonluk bir aletten bahsediyorum. Hic mazot almadan Turkiyeyi gecebileceklerini bu ulkenin mazot pahaliligina akil erdiremediklerini soylediler. Bu arada unimog 88 model.

http://www.voyagerturk.com/

Yeni açılmış sanırım yada ben yeni buldum...

Çin malı karavan olayı da var...

Bilen duyan gören tanışan arkadaşlar izlenimlerini yazarsa hepimiz faydalanırız...

orsaalabanda' Alıntı:
Ben de çok sabırsızlanıyorum. Ufak tefek rötuşlar kaldı. Önümüzdeki pazar gecesi fotoğraflar da hazır olacak. Hatta belki cuma çalışma fırsatı bulursam cuma gecesi de olabilir. Çadır tabir yerindeyse cuk oturdu. Ama biliyorsunuz benim çadır yalnızca havalandırma amaçlı. Sizin projedekiyle alakası yok.
Soğutucu konusunda zaten buz aküleriyle kullanacağım standart buzluklardan alacaktım. 220 ile de çalışabiliyor olması cezbetti. Kamping ortamında işe yarayabilir. Fiyatı da fazla bir şey değil. 79 TL. Igloo marka. Araç çalışmazken zaten kullanamayacağım için genelde buz aküleriyle idare edeceğiz.

Cem bey aldığınız igloo nun tam modelini yazarmısınız.

Çok haklısın, aynen katılıyorum..Bunlar avcı...
Telefonla bilgi almak isteyenler uyanık olmalı, kiralanmış telefon numaraları olabilir, görüşmelerden Türk telekomdan pay alınan bir sistem olabilir....

aslanahmet' Alıntı:
Dün (Pazar) Şile'ye gittim. Keşif gezisi yaptım Kumbaba'dan Kabakoz'a kadar. The Cozz ve Karyat'ı ziyaret ettim. Yetkilileri ile konuştum. Karyat benim hoşuma gitti ama hanıma bir türlü beğendiremedim. Çadır kampı için bayağı uygun biyer. The Cozz'un plajı çok güzeldi.
Hakan slm
Karyata giden senmiydin :smiley: Bende dün sabah gibip biraz evvel döndüm. Bir karı koca 12 yaşlarında birde cocuklu bir aile geldi buralara baktılar senide tanıyorlarmış dediler. Bende allah allha kim acaba dedim :smiley:)))) Dün aksam Faruk larda vardı güzel bir mangal muhabbeti yaptık. Bir hafta sonu senin hanımada oyle bire mangal başı sohbeti yaparız oda ikna olur :smiley:))) Cozz evet deniz olarak cok hos. Ancak orası Kabakoz tail köyü iken çok gibip kaldım. Hafta sonu kamyonetli, picamalı, köfte ve dolmalı abi ve ablaların ugrak yeri oluyordu. Zira o koy cozza ait bir koy değil.Halka acık bir yer. Umarım bu sene bu görünümünden kurtulur. İşletmecisi Murat çok ilgili bir arkadaş. Umarım başarılı olur. En büyük dezavantajı ağıc olmaması. Murat 3 m lik ağıçlar ekip biraz o havayı kıracaktı ama simdilerde ne durumda bilmiyorum. Hafta arası kalmak için cok hoş biryer.

Selam Ömer Ağabey,

osak' Alıntı:
Dün aksam Faruk larda vardı güzel bir mangal muhabbeti yaptık. Bir hafta sonu senin hanımada oyle bire mangal başı sohbeti yaparız oda ikna olur :smiley:)))

İnşallah Abi

osak' Alıntı:
Cozz evet deniz olarak cok hos. Ancak orası Kabakoz tail köyü iken çok gibip kaldım. Hafta sonu kamyonetli, picamalı, köfte ve dolmalı abi ve ablaların ugrak yeri oluyordu. Zira o koy cozza ait bir koy değil.Halka acık bir yer. Umarım bu sene bu görünümünden kurtulur. İşletmecisi Murat çok ilgili bir arkadaş. Umarım başarılı olur. En büyük dezavantajı ağıc olmaması. Murat 3 m lik ağıçlar ekip biraz o havayı kıracaktı ama simdilerde ne durumda bilmiyorum. Hafta arası kalmak için cok hoş biryer.

Belki daha mevsimi tam açılmadığından, The Cozz'un plajındakiler bana nezih geldi. Ama kamp alanında henüz hiç ağaç ve doğru dürüst gölgelik yok. Çadırla kamp yapılmaz, insan pişer. Murat özel file ve bezden gölegelik yapacağını söyledi. Belki o zaman çadır kampı yapılabilir. Hanım otel odalarını beğendi ama ben otel odasında kalacağıma günübirlik evime gidip gelmeyi yeğlerim. Evime 1 saat mesafede.

aslanahmet' Alıntı:
Selam Ömer Ağabey,

İnşallah Abi

Belki daha mevsimi tam açılmadığından, The Cozz'un plajındakiler bana nezih geldi. Ama kamp alanında henüz hiç ağaç ve doğru dürüst gölgelik yok. Çadırla kamp yapılmaz, insan pişer. Murat özel file ve bezden gölegelik yapacağını söyledi. Belki o zaman çadır kampı yapılabilir. Hanım otel odalarını beğendi ama ben otel odasında kalacağıma günübirlik evime gidip gelmeyi yeğlerim. Evime 1 saat mesafede.
Ever motel odalarını Murat cok güzel yaptı. Eski halleri (kabakoz tatil köyü zamanında) bir taş yığını idi. Kıs için kalorifer bile koydu.

k2 belgesi alması gerekenler için Temmuz son ay. 300 TL 'lik belge uzatma olmaz ise 6 000 TL olacak. Istanbul'da Yeşilköy havaalanı Shell yanında Ulaştırma Bakanlığı veriyor . K2 belgesi ticari aracınız var ve sahibi şirketiniz gözüküyor ise gerekiyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR