Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,032
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 914,255
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Şenlik konusuna gelince çok hevesliydim. Aracım da artık bitti sayılır. Ancak gelemiyorum. Babalar gününe denk geliyor. Tüm yılın en yoğun çalışma haftasında olacağım. :(

Etiketler

Bende de peltier soğutuculu 12 V la çalışan buzdolabı var. Yıllar önce almıştım. Fransız malı en iyisi diye almıştım. Otomobil içinde tam bir performans yakalayamadım. Atıl bir vaziyette kenarda duruyor. Gezilerimiz genelde günlük olduğu için buzdolabı çantasının içine buz aküleri koyarak daha iyi performans alıyorum. 12 V adaptörü de var belki uzun konaklamalı kampinglerde işe yarar. Evde de denedim, içindeki plakalar soğuyor ama içine koyduğum su soğumuyor :smiley: Belki Ömer Abinin (Osak) yaptığı gibi içine pervane koymak gerekir.

Yazık oldu herkes gelebilsydi güzel bir tanışma olurdu nasip diğerlerine artık.Hatta insel bey perşembeden giderim deyince 'heh dedim nerede duracağımız belli oldu, araç büyük kesin iyi bir yer tutar' diye düşümüştüm.
Cem bey artık araç fotograflarını görsek diyoruz.Branda araca taktığınızda istediğiniz gibi oldumu.

aslanahmet' Alıntı:
Bende de peltier soğutuculu 12 V la çalışan buzdolabı var. Yıllar önce almıştım. Fransız malı en iyisi diye almıştım. Otomobil içinde tam bir performans yakalayamadım. Atıl bir vaziyette kenarda duruyor. Gezilerimiz genelde günlük olduğu için buzdolabı çantasının içine buz aküleri koyarak daha iyi performans alıyorum. 12 V adaptörü de var belki uzun konaklamalı kampinglerde işe yarar. Evde de denedim, içindeki plakalar soğuyor ama içine koyduğum su soğumuyor :smiley: Belki Ömer Abinin (Osak) yaptığı gibi içine pervane koymak gerekir.
Kesinlikle doğru. Peltier elemanlarda verim elde etmek için hava sirkülasyonu çok önemli. Isınan tarafa büyük soğutucu ve fan, soğutan tarafada bir küçük soğutucu ve küçük bir fan yararlı olacaktır. Isınan tarafta büyük olmasının nedeni açık 12V*5A=60W ilave ısınma demek. Isınan taraf ne kadar iyi soğutulursa o kadar daha iyi sonuç alırsanız. Benim eski soğutucumda aynı motorun miline iki pervane takılıydı biri ısınan tarafı diğeri ise soğuyan taraftaki havayı dolaştırıyordu.

orsaalabanda' Alıntı:
Soğutucu tam olarak 46 Watt ama bu derece ısınma olursa 5A hatta daha fazla bile çekebilir. Boşluk ve yeterli temas olmaması durumunu inceleyeceğim. Gerekirse yuvanın içini temizlerim. Soğutma performansı aynen söylediğiniz gibi. Kullanılan plakaların hepsi hemen hemen aynı olduğu için soğutma kapasitesi buzluğun hacmine göre değişiyor. Benimki neredeyse en hacimli olanı 26 lt. Bu yüzden ortam sıcaklığının 15 derece altına kadar soğutur diyor. Genelde yazın bile buzdolabından su içmeyiz. 20 derecelik su bizim için serin bile sayılır. 36,5 dereceye kadar yolu var :D
36.5'u geçerse de içine çay poşeti koyup yine de değerlendirme şansı var. ;) :D

Ferhat Bey ben bu buzdolabını aldığımda arabam klimasızdı. Nerdeyse 12 yıl oluyor. Şimdiki arabam klimalı, hiç aklıma gelmedi. Hanımı arkaya oturtup bu bozdolabını ön koltuğa oturtacam :smiley: . Klimanın hava çıkış kanatlarını bunun pervanesine doğru çevirecem. sanırım o zaman iyi soğutur.
Bunun haricinde ben başka bir pratik yol daha buldum. Aracın küllüğünü yerinden çıkarıyorum. Allta çıkan boşluğa 2 tane kutu kola sığıyor. Klima açık olunca burada yarım saatte buz gibi oluyor. Evdeki dolaptan çıksa anca bu kadar soğuk olur.

mayıstosböce' Alıntı:
Yazık oldu herkes gelebilsydi güzel bir tanışma olurdu nasip diğerlerine artık.Hatta insel bey perşembeden giderim deyince 'heh dedim nerede duracağımız belli oldu, araç büyük kesin iyi bir yer tutar' diye düşümüştüm.
Cem bey artık araç fotograflarını görsek diyoruz.Branda araca taktığınızda istediğiniz gibi oldumu.
Ben de çok sabırsızlanıyorum. Ufak tefek rötuşlar kaldı. Önümüzdeki pazar gecesi fotoğraflar da hazır olacak. Hatta belki cuma çalışma fırsatı bulursam cuma gecesi de olabilir. Çadır tabir yerindeyse cuk oturdu. Ama biliyorsunuz benim çadır yalnızca havalandırma amaçlı. Sizin projedekiyle alakası yok.
Soğutucu konusunda zaten buz aküleriyle kullanacağım standart buzluklardan alacaktım. 220 ile de çalışabiliyor olması cezbetti. Kamping ortamında işe yarayabilir. Fiyatı da fazla bir şey değil. 79 TL. Igloo marka. Araç çalışmazken zaten kullanamayacağım için genelde buz aküleriyle idare edeceğiz.

Ahmet abi konuyla alakalı gibi klimadan yararlanmaya örnek.

KLI_1_~1.jpg

Aynı zihniyetten buzdolabının içine tabure atıp oturanları da görmüştüm :D

Sevgili Yusuf İskenderunda (İsdemir'de) çalışırken konteynerleri ofis olarak kullanıyorduk. Oralar malum çok sıcak konteynerler anında fırın gibi oluyor. O yüzden her konteynerde 2 klima vardı ve full devamlı çalışırdı. bunların altına Elektrik kanal tavalarından raf yaptırdık. Suları üzerine koyardık. Bu suları direk içemezdik. Dişlerimizi sızlatıyordu. O kadar soğuk yapıyor yani.

yaybek' Alıntı:
Ahmet abi konuyla alakalı gibi klimadan yararlanmaya örnek.

Bu olayı ne yazık ki bir tatilde bende yapmıştım... ::smiley:
4 yıldız diye gittiğimiz bir otelde buzdolabı çıkmadı odada...
Basit bir askı düzeneği ayarlayıp çikolataları klimanın orada soğutmuştum tatil boyunca... :D

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=33349.0

Kaçırılmaması gereken bir program diye düşünüyorum...

'Yuva' belgeseli 90 ülkeyle aynı günde NTV'de

Çekimleri 3 yıl süren belgeselde gökyüzünde devri-i alemle dünyanın nasıl değiştiğine tanık olacaksınız.

Belgesel 5 Haziran'da NTV Yeşil Ekran'da...

090527-Home-HL-02.hlarge.jpg

0000017424.jpg

0000017446.jpg

http://fotogaleri.ntvmsnbc.com/galeri.aspx?galleryId=941&position=1

İSTANBUL - 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde 90 ülkede aynı günde yayınlanacak “Yuva” (Home) belgeseli NTV’nin Yeşil Ekranı’nda saat 20.00’da ekrana gelecek. Çekimleri 3 yıl süren ve 54 ülkede, havadan çekilen görüntülerle inanılmaz bir görsel mesaj sunan belgeselin yönetmenliğini Yann Arthus-Berntrand üstlenirken dağıtımını Luc Besson sağlıyor.

90 ülkede, milyonlarca izleyiciyle buluşacak bu görsel şölenin anlatıcılığını Glenn Close üstleniyor. Gezegenimizin geleceğini kurtarmak için hala geç değil. Ancak YUVA’nın (Home) alanında birbirinden deneyimli isimlerden oluşan ekibinin de söylediği gibi, karamsar olmak için artık çok geç!

İnsanlık geçtiğimiz birkaç kısa on yılda, gezegenin yaklaşık dört milyon yıl süren evrimle kurulan dengesini altüst etti. Ödenecek bedel ağır, ama artık karamsar olmak için çok geç: İnsanlığın bu gidişatı tersine çevirmesi, Dünya’nın zenginliklerini yağmaladığının farkına varması ve tüketim kalıplarını değiştirmesi için hemen hemen 10 yılı var.

http://www.ntvmsnbc.com/id/24970290/

5 HAZİRAN CUMA AKŞAMI SAAT 20:00 DE NTV DE...

Evet kesinlikle kaçırılmaması gereken bir program..

5 Haziran da Dünya İle Randevunuz Var! Konusu ile ilgili ayrıntıların verildiği linkimiz

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=33349.msg302230#msg302230

Konakladığım kampa gelen Hymer B 514 SL gold edition'i sizinle paylaşmak istedim. Hymer'in 50.yıl anısına çıkartılan bir karavan. Anı bedeli 70000 euro :smiley:))
Sahibi kapısı ile ilgili problem yaşadığından bahsetmişti ( ağırlık ve mekanik sorunlar) ama gördüğüm kadarı ile genelde de kapıda problem var. O nedenle almaktan vazgeçtim :smiley:))))
Belki almak isteyen olursa.....

IMG_0530.jpg

Kapısı biraz dar gibi geldi bana 'kasap-kedi-ciğer üçlemesi,üç renk mor :smiley:'

Oguz Hocam icini de gorebilsek keske. İnternette var midir acaba?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR