Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,032
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 914,211
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

21 haziran akşamı sevdiğim bir meslektaş kardeşimin Düzce'de düğünü var. O hafta izinili olursam sabah erkenden gider festival alanını da ziyaret ederim.

Etiketler

Ben de istiyorum ama sağlık durumlarına ve üniversite sınavlarının hangi tarihte olacağına bağlı. Eşime görevlendirme çıkarsa zor. Sınav tarihi henüz belli değil sanırım.

selam,
Bir aksilik olmazsa bende katılmak için msj yolladım. cuma akşamı ordayım.

Cumadan gitmeyi düşünen varmı ben işlerimi ayarlayabilirsem cuma öğlen e kadar belki öğleden sonra çıkmayı çalışacağım..

Bir aksilik olmazsa bende cuma aksamından haret etmeyi düşündüm

Karavanlara elektrik verilip verilmedigini sordum cevabini bekliyorum. Duruma gore sanirim gelecegiz bizde. Muhtemelen persembe aksami yola cikariz.

Eşim nöbetçi olduğundan Gezenbilir şenliğine oğlumla birlikte katılacağız büyük olasılıkla...(Cuma akşamı)

Sayın taiga ve Osak isimlerinizin yanına karavancı olduğunuzu belirtirseniz karavan sayılarına göre yer ayarlamaya çalışacaklar,bende utanmadan karavan no 1 yazdım connect le :smiley:

Bugün metro markette satılan igloo marka peltier soğutuculu buzluklardan aldım. Soğutma kapasitesi tahmin ettiğim gibi. Çok randımanlı olmayacağını zaten biliyordum. 220V ile de çalışabiliyor olması cezbetti. Elektrik alabileceğimiz ortamlarda faydalı olacağını umut ediyorum. Araçta 20 dk. gibi çalıştırma fırsatım oldu. Bu süre sonunda çakmak soketinden aparatı çıkardığımda ucunun çok sıcak olduğunu (dokunduğunuzda yakacak kadar) farkettim. Bu durum normal midir? Daha uzun süreli kullanımlarda daha da fazla ısınır mı acaba? Zaten daha fazla ısınması kor haline gelmesi demektir. Ciddi anlamda sıcaktı.

Bu tip aletler ortamin 20 30 erece altinda sogutuyor. Yani arabada klima varsa tamam. Ama klimasiz 40 derecelik bir ortamda aletin ici 10 derece oluyor.

orsaalabanda' Alıntı:
Bugün metro markette satılan igloo marka peltier soğutuculu buzluklardan aldım. Soğutma kapasitesi tahmin ettiğim gibi. Çok randımanlı olmayacağını zaten biliyordum. 220V ile de çalışabiliyor olması cezbetti. Elektrik alabileceğimiz ortamlarda faydalı olacağını umut ediyorum. Araçta 20 dk. gibi çalıştırma fırsatım oldu. Bu süre sonunda çakmak soketinden aparatı çıkardığımda ucunun çok sıcak olduğunu (dokunduğunuzda yakacak kadar) farkettim. Bu durum normal midir? Daha uzun süreli kullanımlarda daha da fazla ısınır mı acaba? Zaten daha fazla ısınması kor haline gelmesi demektir. Ciddi anlamda sıcaktı.
Güle güle kullanın. Bu cihazlar sürekli olarak 5A civarında bir akımı çakmak soketinden çektiği için ısınması normal. Daha az ısınması için fişteki temas noktalarının temiz olduğundan emin olun. Fişi yuvasına iyice oturttuktan sonra biraz sağa sola çevirir gibi oynatmanız daha iyi oturmasını sağlayabilir.
Bu cihazlar içine koyduğunuz malzemeyi serin tutacaktır. En azından serin sular içebiliyorsunuz. Bir arkadaşım ofisinde 220V ile kullanıyordu. Ortam 20 derece olduğunda panelin üstünün buz tuttuğunu da söylemişti.
Ben de kullanıyorken yolculuk halinde fişe takılı tutuyordum durunca aküyü bitirmesin diye fişini hemen çekiyordum.

Sayın orsaalabanda bendekı sogutucuda hen 220V ve 12V alırken sormusdum bana denılen su 12V da soguk koydugun seylerı muhafaza eder 220V da sıcak koydugun seylerı 8 saatte sogutur ben denedım aksam koydugum normal ıceceklerı sabak soguk oldugunu,
Isınmada boslukdanda olusabılır kontrol edın veya bır elektrıkcıye gostermenızde fayda var sıgorta anperıde onemlı..

Sanirim Duzce isi bizim yatti. 20sinde bir isim cikti.

Soğutucu tam olarak 46 Watt ama bu derece ısınma olursa 5A hatta daha fazla bile çekebilir. Boşluk ve yeterli temas olmaması durumunu inceleyeceğim. Gerekirse yuvanın içini temizlerim. Soğutma performansı aynen söylediğiniz gibi. Kullanılan plakaların hepsi hemen hemen aynı olduğu için soğutma kapasitesi buzluğun hacmine göre değişiyor. Benimki neredeyse en hacimli olanı 26 lt. Bu yüzden ortam sıcaklığının 15 derece altına kadar soğutur diyor. Genelde yazın bile buzdolabından su içmeyiz. 20 derecelik su bizim için serin bile sayılır. 36,5 dereceye kadar yolu var :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR