Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,032
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 914,133
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Bende dün bu tarz bir çözüm buldum yanlızca oturduğum yerdeki kapağı rüzgarında tavsiyesi ile 3 cm den 1,8-1,5 cm e,tuvalet i de beğendiklerimden daha kısa olanına kaydırıp,onun boyuna göre yanlızca bu kabini kısaltacağım,diğerlerinde değişiklik yapmayı düşünmüorum,yatarken nasılsa o yüksekliği bir şekilde dengelerim.
merak ettim üşenmedim aşşağı inip connect in tavan yüksekliğini ölçtüm 1,23(daha önce ölçseydim daha faydalı olurdu :smiley: )senin böyle bir korkun olmasın orsa,benim kutuların yüksekliği de senin düşündüğün gibi 40 cm ama üst tahta ile birlikte 43 e çıktı.tuvaletlerde ortalama40 a yakın http://www.marintek.com.tr/marintekdeniz/?catId=170&pId=3510 sanırım bunun yüksekliği ve kapasitesi çok uygun bununla iş çözülür .

Etiketler

Oğuz Bey(teos),

Yedikleriniz içtikleriniz sizin olsun, gördüklerinizi anlatın. Sanırım dönüşünüz beklenecek gibi. İyi geziler ve yolculuklar size ve Haldun Beye.

Cavid Sezen

mayıstosböce' Alıntı:
Bende dün bu tarz bir çözüm buldum yanlızca oturduğum yerdeki kapağı rüzgarında tavsiyesi ile 3 cm den 1,8-1,5 cm e,tuvalet i de beğendiklerimden daha kısa olanına kaydırıp,onun boyuna göre yanlızca bu kabini kısaltacağım,diğerlerinde değişiklik yapmayı düşünmüorum,yatarken nasılsa o yüksekliği bir şekilde dengelerim.
merak ettim üşenmedim aşşağı inip connect in tavan yüksekliğini ölçtüm 1,23(daha önce ölçseydim daha faydalı olurdu :smiley: )senin böyle bir korkun olmasın orsa,benim kutuların yüksekliği de senin düşündüğün gibi 40 cm ama üst tahta ile birlikte 43 e çıktı.tuvaletlerde ortalama40 a yakın http://www.marintek.com.tr/marintekdeniz/?catId=170&pId=3510 sanırım bunun yüksekliği ve kapasitesi çok uygun bununla iş çözülür .

nickin ve avatarın süpermiş :D :D

Teşekkürler çoook uzun zamandır kullanırım belkide ben buldum diyede bırakmıyorum, bilemiyorum :smiley: sizinde adınız sade gazozu hatırlattığı içinmi bilmiyorum çok sevdiğim bir isimdir,ayrıca monster inc de ..

mayıstosböce' Alıntı:
Teşekkürler çoook uzun zamandır kullanırım belkide ben buldum diyede bırakmıyorum, bilemiyorum :smiley: sizinde adınız sade gazozu hatırlattığı içinmi bilmiyorum çok sevdiğim bir isimdir,ayrıca monster inc de ..

Aaa sadece gazoz olurmu sabunumda vardı bi zamanlar... Sudan ucuz Elvannn iyi sabun Elvannn :D :D deli olurdum o reklama :D
Avatarımdaki kısın adı Boo bende çok seviyorum :smiley: :smiley:

Kangoonun iç yüksekliğini yanlış yazmışım. Doğrusu 127 cm. olacak.

Bugün katlanır yatak işini hallettim. Süngerleri üzerine koyup test ettik. İki yetişkin-bir çocuk rahat yatılıyor. Çok sevimli oldu. Minderlere kılıf ve bagaj kapağına entegre çadır işini tamamladıktan sonra fotoğrafları yükleyeceğim.

Kardeş hayırlı olsun merak ettim fotoları sabırsızlıkla bekliyorum.
bakalım belki fotoları gördükten sonra kafamızı duvarlara vururuz :D
çünkü 2006 çok temiz bir kangoo vardı bende onu sattım bu sevda uğruna ducato aldım.

bu sezon kac kısı kendı karavanını yapıyor.
sanırım cem besıncı mı ?.

Yusuf teşekkür ederim iyi dileklerin için. Sen kafanı nereye vurursun bilemem ama sonbahar-kış ayları gelip de sen gezip biz yatarken biz kafamızı vuracak nereleri buluruz onu merak ediyorum :D
Mehmet abi, benimkine karavan- camper falan denecek durumda değil. İçine katlanır iki parça mdf kesmekle otomobil olma gerçeğini değiştiremiyoruz :D Ama içinde yatılabilen otomobil oluyor ayrı konu ;)
Ducato hedefimizi ıskaladığımız için ben de adını ''karavana'' koyacağım :D

cem kardesım.
asla gezgının kıytırıgı ( yaybek ten alıntı) sozunu oldukca kırıcı buluyorum. arkadaslarımın bu deyımı kendılerı ıcın bıle kullandıgında uzuluyorum. gecmıse dayalı gezme bıcımımden dolayı alınıyorum desem bıle yerı var . J 9 un camlarına evdekı perdelerı adapte edıp koltukları soktugum , H100 un ıcıne ızalasjon bıle yapamadan sabah gunesının kanter ıcınde metezoru uyandırdıgı gunlerı unutamıyorum. her seye ragmen esımle bırlıkte doyasıya zevk alım buyuk mutluluk ıcerısınde nıce goremedıgımız yerlerı gezıp gormustuk . ıste unutulmaz yanları. sımdıkı halımız ıse evrım gecırır gıbı bır halımız var. kabuk catlattık galıba degıstırebılmenın sancıları ıcındeyız . cok eskı tarıhlerde (1978) mını austın ıle bır gezımız var esım ben ıkı cocuk 2 ve 3 yaslarında herhalde buna delılık denır . ne yapalım canımız cok ıstemıstı.
evet cem kardesım canı ısteyen her bıcım ve sart ta ıstedıgı gıbı gezsın tozsun gecmısın memur maası ıle sefaletını yasamıs bır kısı olarak , ben bu kanaattteyım . benım yaslarımda da ınsan gezebılıyor . yanında bır de o genclıgı ozlemıyor degılım. herkeze selamlarımla.

Mehmet abi özür diliyorum o sözün geçmiş aylarda bir espirisi olmuştu o sebeple yazdım tabiki kimseyi kırmak niyetinde değildim o kelimeyi kullandığım yazıları düzelteceğim.
Bu yazıyı alınarak yazmıyorum.tekrar özür diliyorum.

Mehmet (orbay74) dostum, Yusuf kardeşimizin kullandığı KIYTIRIK KARAVANCI lafının mucidi kendisi değil,bazı arkadaşlarıımızın bizler gibi maddi sıkıntılıarı olanların full karavan yerine ihtiyaçlrımızı karşılayacak şekilde düzenlen araçlarla yolalara düşmüş bizlere layık gördüğü tanımlama idi. Forumda serbest muhabbet başlığında açılmış ''KIYTIRIK KARAVANCILAR HAKKINDA'' ile bu uzunca tartışılmıştı. Daha sonrada yeni kurulan bir karavancılık sitesinde karavancılığa yıllarını vermiş ustalar tarafındanda ''üç tahtayı birbirine çakıp,içinede bir bidon-bir tüp koyarak karavan yaptık diyen MÜNÜBÜSÇÜLER olarak adlandırıldık,hatta burayı terk edip MÜNÜBÜSÇÜLER DERDEĞİNE üye olmamız tavsiye edildi. KIYTIRIK KARAVANCI lafıda oradan aramızda espiri konusu olarak kaldı. Bize takılan lakapları kafamıza katmadığımız ve kimseye kırılıp ,
alınganlık göstermediğimiz için aramızda espiri konusu olarak kaldı. O nedenle Yusuf kardeşimizi espiriyi kullandığından dolayı hoş görünüz.
Buradaki tüm arkadaşlarımızın bir düsturu var,beton yığını dört duvar arasına sıkışmış hayatlarımızı imkanlarımızın el verdiği araçlar ile doğaya taşımak.Parası çok olanlar,parayı basıp full HYMER ile (Allah onlarada daha iyi ve güzellerini nasip etsin,gözü olanın gözü çıksın),krizleri teğet geçiren bizlerde,sen- ben ve yusuf gibi dört tahtayı birbirine çakarak yaptığımız kıytırık karavanlarla yollara düşüyoruz işte.Hatta bu arada Kango'nun içine yatak yaparak KARAVANA adını verdiği aracı ile yollara düşmeye cabalayan Cem kardeşimizide unutmamak lazım. Adı ne olursa olsun hepsi bizim eserimiz ve emeğimiz onlarla gurur duyarak hayattan zevk almaya çalışıyoruz, bu halimizlede olsa mutlu ve huzurluyuz.
En azından sağlığımızın el vermeyeceği,gezemeyeceğimiz günlerde eşlerimiz ile etrafımıza topladığımız torunlarımıza ''hey gidi günler şu nineniz ile ne gezerdik...''diye başlayarak '' paramız hazırını almaya yetmedği için karavanımızı bile kendimiz yapmıştık..'' diye anlatacağımız bir sürü anımızı fotoğrafları ile belgeyerek anlatacağız...
Tüm dostlarıma mutlu-huzurlu-kazasız belasız geziler dilerim. Saygı ve sevgilerimle....

Çadır-at arabası-araba-araç üstü çadır-küçük panelvan-panelvan minibüs-kampır-alkovanlı-kamyon-otobüs-allah ne verdiyse,bu çeşitlerin hepsi bizim gözümüzde birdir bundan kimsesnin şüphesi olmasın bizde ki birliktelik amaç birlikteliği yani kısaca araç birliktelği değil.Ben şahsen küçük panelvana kadar geldim :smiley: sindire sindire ilerlemeyi seviyorum :smiley:

Abdi Beye katılıyorum. Önemli olan "kervanın yürümesi". Konfor konusu ise, "ne ka ekmek, o ka köfte". Bazıları, aracından ve gezi-gezme şeklinden memnun, bazıları niye illa müdahil oluyorlar anlaşılmaz... "Kıytırık karavan" ve "kıytırık karavancılık", kimseye "örnek model" olarak gösterilmiyor ki...

Bırakalım bu seçkinci ve kırıcı yaklaşımları. Bu türden yaklaşımlar, alınganlıklara ve karavan dünyasında kırılmalara yol açabilir. Önemli olan, gezmek değil mi?. Hemen her konuda olduğu gibi, bu konuda da maddi olanaklar, bilgi düzeyi, deneyim... ayrılıkları, sonuç üzerinde(karavan tipi ve donanımı) etkili olacaktır; son derece doğaldır da bu.

İyi geziler!..
Cavid Sezen

Sevgili Cavid hocam,yazımda da dediğim gibi kimseye kırgınlığımız-dargınlığımız söz konusu bile değil.O nedenle takılan lakapları espiri olarak kullanabiliyoruz.Dostluklardan yana olan birisi olarak burada kimsenin biribirini kırmasına neden olmak istemem,yinede tekrarlıyayım kendi adıma ''KİMSEYE KIRGIN VE DARGIN DEĞİLİM'' cepheler yaratarak savaşma yerine kervanlar kurarak hep beraber gezelim. Burada sizler gibi değerli dostlar edindiğimiz için onur ve gurur duyuyoruz. Bu forumu kurmak ve devam ettirmek için özveride bulunan tüm yönetici ve dostlarımıza,buluşmamıza imkan sağladıkları için bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunarım.

Saygı ve sevgilerimle

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

SON KONULAR

Geri