Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,038
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 920,612
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

http://www.solarmarketi.com/Solar-Aku-Sarj-Cihazi,PR-61.html
Solar Akü Şarj Cihazı

Araba aküsü, marine alanlarda kullanılan akülerin şarj seviyesini ayakta tutmak için tasarlanmıştır.Uzun süreli park durumlarında akünüzü korur.

Teknik Bilgiler:

Solar Modül: 12 V / 1,2-1,5 W
Kablo: 2,5 m
Boyut: 372 x 162 x 30 mm

Dostlar; Bu ürün işe yarar mı?
Bazen tatsız şakalar yapan arabamın 12V 60Ah olan aküsünü zinde tutmak için düşünüyorum.

Konu hakkında hiç bilgim yok. Basit bir dille anlatırsanız sevinirim.

Saygılar.

Etiketler

Bunlar işe yarıyor. Kullanan bir arkadaşım var. Ben de Serdar Bey'i örnek alarak 10W lık panelden kendim yaptım. Hazır olan bunların enerjisi daha az ama iyi tarafı kesicisi varmış. Akünün dolduğunu algılayıp şarjı kesiyormuş. Benim yaptığımı kullandığımda arada akü voltaj kontrolu yapıp tam dolduğunda çıkarmak lazım.
Bakınız ilgili link
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=73411.0

Hakan, 10W'lık panel 600mA'den fazla akım üretemez. Bu da 60Ah bir akü için çok küçük bir değerdir bu nedenle şarj kontrole gerek yoktur. :smiley:

Teşekkürler Hakan bey.
Serdar bey ve sizin çalışmalarınız da çok güzel. Keşke elimden gelse, kendim yapsam.

Miraç kandili'nin ülkemiz ve tüm islam alemi için hayırlara vesile olmasını dilerim.
Kandilimiz mübarek olsun.

güngör' Alıntı:
Bize ne kadar yabancı değilmi Ferhat, :D
:D
Tabi bizde böyle şeyler olmaz.

Geçen sene Şile'ye gittiğimizde cumartesi akşamı aynı bu filimdeki gibi kampımızı kurduk. Ertesi gün saldırıya uğrayınca denizden en uzak köşeye kaçtık. ;D Kalabalığın fotoğrafını çekmemişim ama Şileden dönüş yolu fikir verir. ;)

IMG_2904.jpg

IMG_2935.jpg

Zamanlamayı iyi ayarlamak lazım Seyfettin Hocam. :smiley:
Katrancı'ya birkaç sene önce gittiğimi sanıyordum ama şimdi baktım en son 2004 yılında gitmişim. Hava güzel, deniz harikaydı, Birinci koyda birkaç karavan ve çadır, ikinci koyda ise, gece sadece biz vardık. Gündüz arada bir turist minibüsü geliyordu. Tekrar gitmenin zamanı gelmiş. Bu arada 2004 yılında Eylülün son haftasıydı. ;)

airboat' Alıntı:
Ferhat,Bazı dostlarımız darılabilir ama,bence Katrancı Koyu burdan daha şenlikli galiba! ;D

İlginizi çekebilir,sorun olmaz ise cumadan gitmeyi planlıyorum.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=88380.new#new

Sayfanın sağ üst yan köşesinden durmadan fırlayan facebook illetini yok etmenin bir yolu varmı acaba?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR