Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,032
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 913,028

Etiketler
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Merhaba arkadaşlar konuyu nereye açayım diye düşündüm ve en doğrusunun burası olacağını tahmin ediyorum çünkü,
Bir çok arkadaşın ilanlar bölümüne bakmadığını tahmin ediyorum.
Şimdi gelelim konuya
Bir çoğunuzun bildiği gibi 92 model ambulans kasa Land Rower Defender aracım var ve bu aracımı motokaravan ile takaslamak istiyorum.
Aracım 92 model 34.500 kmde 2 sene evel ben topladım,lastikleri ile toplamda 4500km yol yaptım oda kısa geziler ve çiftliğime gidiş gelişlerde yapılmıştır.Brc lpg sistemi vardır.
Aracı topladıktan sonra 2 senede sadece debriyaj üst merkezini değiştim hani derlerya taş gibi aynen öyledir.
Şimdi gelelim istediğim araca,valla çok anlarmıyım?
Hayır anlamam.Mümkünse ruhsata işli çeki demiri,ayrıca karavan olarak ruhsata işlenmiş olması şarttır.
Diğer konular ise bir karavanda olması gereken şeyler minumum olsun.
Aracım bana 2 sene evel 14bin tlye maloldu.
Aracımın üzerine 10bin civarı nakit verebilirim.
Bu şekilde takaslamak istediğiniz araç olursa lütfen özel mesaj yada gsm 0534 821 22 41 7/24 açık
Saygılarımla,
Ertan özer.

Ekte aracımın fotolarını gönderiyorum.

ert5.jpg

ert10.jpg

ert1.jpg

ert4.jpg

IMG_0213.jpg

dalyan' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar konuyu nereye açayım diye düşündüm ve en doğrusunun burası olacağını tahmin ediyorum çünkü,
Bir çok arkadaşın ilanlar bölümüne bakmadığını tahmin ediyorum.
Şimdi gelelim konuya
Bir çoğunuzun bildiği gibi 92 model ambulans kasa Land Rower Defender aracım var ve bu aracımı motokaravan ile takaslamak istiyorum.
Aracım 92 model 34.500 kmde 2 sene evel ben topladım,lastikleri ile toplamda 4500km yol yaptım oda kısa geziler ve çiftliğime gidiş gelişlerde yapılmıştır.Brc lpg sistemi vardır.
Aracı topladıktan sonra 2 senede sadece debriyaj üst merkezini değiştim hani derlerya taş gibi aynen öyledir.
Şimdi gelelim istediğim araca,valla çok anlarmıyım?
Hayır anlamam.Mümkünse ruhsata işli çeki demiri,ayrıca karavan olarak ruhsata işlenmiş olması şarttır.
Diğer konular ise bir karavanda olması gereken şeyler minumum olsun.
Aracım bana 2 sene evel 14bin tlye maloldu.
Aracımın üzerine 10bin civarı nakit verebilirim.
Bu şekilde takaslamak istediğiniz araç olursa lütfen özel mesaj yada gsm 0534 821 22 41 7/24 açık
Saygılarımla,
Ertan özer.

Ekte aracımın fotolarını gönderiyorum.

fiyat nedir hocam

Fiyat nedir diye sorduğunuza göre,sanırım takaslamak istediğim aracın fiyatını kasdettiniz.
Aslında burada bu konuyu paylaşmamdaki sebep,ticaretten öte bir şey.
Çünkü aracımın satış ilanı ne bu sitenin ilan sayfasında nede sahibinden de var.

Belirttiğim gibi ben aracımı 14bine mal ettim,üzerinede aracın durumuna göre 10bin verebilirim,
Ancak istediğim gibi bir araç,daha doğrusu kafama yatacak içime sinecek bir araç olur piyasasıda 20bin dir ona göre daha az rakam da ödeyebilirim.
Buradaki arkadaşların samimiyetinden asla şüphe duymam karavan olayı bir hayat tarzıdır ticaretten ötedir.
Bundan sonra sorularınız yada teklifleriniz olursa ya özel mesaj gönderin yada telefondan aramanızı rica ediyorum.
Selamlarımla.

Gezenbilir festivaline katılımaya niyeti olan listenin yanına karavan diye yazarsa karavan grubu da netleşmiş olur.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=87490.new#new

Yunanistan 2 yildir yesil pasaporta sahip Turk vatandaslarindan vize istemiyor.:smiley:Ama beynelminel ehliyet istiyor:(
Biz yesil pasaportumuzu ekim sonu gibi alacagiz ama 1 yildir ipsala kapisindan 3 kez ciktik onumuzde yesil pasaporta sahip vizesiz cikan arkadaslara imrenerek baktik..:smiley:

gemiadami' Alıntı:
İlginç bir dava konusu olmuş. Bu gözle baktığımızda her ormanda ve yaylada kamp yapanı yargılamak mı gerekecek.

[SIZE=78%]Mad.17 Karavanı ile izinsiz orman içinde kalmak, kalarak faydalanmak diye dava açıldı.[/SIZE]

Madde 17'nin tamamını internette buldum. Burada bahsedilen orman alanı içinde tesis kurmak ev yapmak gibi durumlar için geçerli gözüküyor.

Madde 17 - Devlet ormanları içinde bu ormanların korunması, istihsal ve imarı ile alakalı olarak yapılacak her nevi bina ve tesisler müstesna olmak üzere; her çeşit bina ve ağıl inşası ve hayvanların barınmasına mahsus yerler yapılması ve tarla açılması, işlenmesi, ekilmesi ve orman içinde yerleşilmesi yasaktır. Devlet ormanlarının herhangi bir suretle yanmasından veya açıklıklarından faydalanılarak işgal, açma veya herhangi şekilde olursa olsun kesme, sökme, bu- dama veya boğma yollariyle elde edilecek yerlerle buralarda yapılacak her türlü yapı ve tesisler, şahıslar adına tapuya tescil olunamaz. Buralara doğrudan doğ- ruya orman idaresince el konulur. Yanan yerlerde husule gelen enkaz hiçbir su- retle eşhasa satılamaz. Bunlar resmi daire ve müesseseler ihtiyacına tahsis olunur. (Değişik: 22/5/1987 - 3373/7 md.) Turizm alan ve merkezleri dışında kalan Devlet ormanlarında kamu yararına olan her türlü bina ve tesisler için gerçek ve tüzelkişilere, Tarım Orman ve Köyişleri Bakanlığınca bedeli karşılığı izin verilebilir. Bu izin süresi kırkdokuz yılı geçemez. Devletçe yapılan tesizler dışında kalan her türlü bina ve tesisler izin süresi sonunda eksiksiz ve bedel- siz olarak Orman Genel Müdürlüğünün tasarrufuna geçer. Ancak işletmenin maksa- dına uygun faaliyet gösterdiği Orman Genel Müdürlüğünce belgelenen hak sahiple- rinin kullanma hakları yer, bina ve tesislerin rayiç değeri üzerinden belirle- necek yıllık bedelle doksandokuz seneye kadar uzatılabilir. Bu durumda devir işlemleri bu uzatma sonunda yapılır. Turizm amaçlı tesisler için hak sahipleri adına tapuda irtifak hakkı tesis edilir. İzin ve irtifak hakları amaç dışı kul- lanılamaz. (Ek: 23/9/1983 - 2896/10 md.) Yukarıdaki fıkrada belirtilen bina ve tesis- lerin, hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlarda veya hususi or- manlarda yapılmak istenmesi halinde, Maliye Bakanlığının görüşü alınmaksızın Tarım ve Orman Bakanlığınca izin verilebilir. Bu takdirde, kullanım bedeli, sü- resi, yapılan bina ve tesislerin devri gibi hususlar genel hükümlere uygun ola-
[/size][SIZE=78%]rak taraflarca tespit olunur.[/SIZE][SIZE=78%]

http://www.hukuki.net/kanun/6831.13.text.asp
[/SIZE][SIZE=78%] [/SIZE][size=78%]

http://www.alieren.eu/9079/karavanla-kamp-yargi-onunde.html#comments

Bu olaydan haberim oldu daha önce... :-\

Fotoğrafın arka yüzüne de bakmak isterim doğrusu. ;) Yazıdan ve fotoğraflardan benim anladığım, karavancı arkadaş sanki oraya yerleşmiş(!), kök atmış(!) gibi. Sıkıntı, sanırım buradan kaynaklanıyor. Fotoğraftaki ayrıntılar, geçicilikten çok, orada kalıcı olma durumunu ortaya koyuyor. Bir de üstüne, yerel bürokrasi ile takışma durumu da olmuşsa, bu noktalara gelinmiş olabilir. :-\

Karavancı arkadaşı suçlama, haksız görme gibi bir düşünce ile yazmadım bunları. ::smiley: Birkaç ay önce ilk okuduğumda da düşünmüştüm yazdıklarımı; çok masum değil gibi sanki arkadaş... ;)

Türkiye'deki hemen tüm gecekondular, benzer mantıkla yapıldılar. Karavancı da olsak, tümümüz doğaya saygılı bireyler olmayabiliyoruz.. :( Kuşkusuz küçük bir azınlık bunlar ama..

Cavid Sezen

sabah sabah ben çok güldüm,
bira içen salyangoz ;D
http://www.youtube.com/watch?v=QhqveU9hxDs

Karavanın üstünü benim gibi kullanmak isteyen birilerinin daha olması çok gurur verici.

keyifli uyuşukluk.jpg

"Van Kahvaltısı" yalanı:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=88090.msg1142828#msg1142828

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR