Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,032
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 912,994

Etiketler

Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Yusuf kardeşim..yunanistan yeşil pasaporta vize istiyor mu ? biliyormusun..

İsmail abi bizim pasaportlar kırmızı idi ve basın aracılığıyle zor aldık işin içinde Yunanistan oldumu biraz düşünmek lazım ayrıca basın olduğumuz için sivil bir ekip tarafından 3 gün boyunca 10 metrelik mesafeden sürekli takip edildik,bence en doğrusu konsolosluktan öğrenmek sürekli yeni yasalar yeni kurallar çıkıyor.
Şunuda ekleyeyim o kadar ülkeye giriş çıkış yaptık bu sene Azarbaycan'a gidişimizdeki eziyeti başka biryerde görmedik :mad: hesapta kardeş ülke her ülkede geçen yeşil sigorta Azarbaycanda geçmiyor ayrıca biz aracı kiraladığımızdan araç sahibinden yurt dışına çıkarmak için vekalet aldık bu vekalet her yerde geçiyor Azarbaycanda geçmiyor :mad: araya konsolosluk, oranın cumhurbaşkanlığı basın bürosu ve TRT avaz yetkilileri girdi 4 saat bir kapı çilesinden sonra ruhsatımıza el konup fotokopi verildi 1 hafta içinde çıkış yapmazsanız ruhsatınız yırtılıp atılacak ve araca el konulacak dendi yada 6 bin dolar istendi :mad: yol boyunca gördüğümüz tüm tır parklarındaki Türk şöförler aman abi dikkat edin Azarbaycanmı dediler hatta düşmanımız olan Ermenistana gidin oraya gitmeyin dendi :mad: daha çok yaşanmış var ama aklıma geldi yazdım konu karıştı kusura bakmayın.....

Yusuf bey..bu tür yaşanmış tecrübeler paylaşılmalı ki...başkaları aynı durumda kalmamak için tedbir almalı..

Bak buna üzüldüm işte..

Baku'ya bir gitmeyi düşünüyordum...
Yazdığın iyi oldu...
Gerçi kendi karavanım ile gideceğim ama yine de aklımda bulunsun,
Teşekkürler

Yusuf Aybek' Alıntı:
İsmail abi bizim pasaportlar kırmızı idi ve basın aracılığıyle zor aldık işin içinde Yunanistan oldumu biraz düşünmek lazım ayrıca basın olduğumuz için sivil bir ekip tarafından 3 gün boyunca 10 metrelik mesafeden sürekli takip edildik,bence en doğrusu konsolosluktan öğrenmek sürekli yeni yasalar yeni kurallar çıkıyor.
Şunuda ekleyeyim o kadar ülkeye giriş çıkış yaptık bu sene Azarbaycan'a gidişimizdeki eziyeti başka biryerde görmedik :mad: hesapta kardeş ülke her ülkede geçen yeşil sigorta Azarbaycanda geçmiyor ayrıca biz aracı kiraladığımızdan araç sahibinden yurt dışına çıkarmak için vekalet aldık bu vekalet her yerde geçiyor Azarbaycanda geçmiyor :mad: araya konsolosluk, oranın cumhurbaşkanlığı basın bürosu ve TRT avaz yetkilileri girdi 4 saat bir kapı çilesinden sonra ruhsatımıza el konup fotokopi verildi 1 hafta içinde çıkış yapmazsanız ruhsatınız yırtılıp atılacak ve araca el konulacak dendi yada 6 bin dolar istendi :mad: yol boyunca gördüğümüz tüm tır parklarındaki Türk şöförler aman abi dikkat edin Azarbaycanmı dediler hatta düşmanımız olan Ermenistana gidin oraya gitmeyin dendi :mad: daha çok yaşanmış var ama aklıma geldi yazdım konu karıştı kusura bakmayın.....

Bu mesaja kayıtsız kalamadım kusura bakmayın..
Benim rahmetli annem Azeri dir.
Mevcut hükümetin o denli yanlış politikaları olduki inanın bir başka ülke tarafından Türkiye ye yapılsaydı savaşın eşiğine dahi gelinirdi.
Bunlar ama yanlış ama doğru hükümet politikalarıdır.
Filistin e gösterilen,Suriye ye gösterilen ilgi Azerbaycan a gösterilmemiş adeta üvey evlat muamelesi yapılmıştır bir anlamda ihanet edilmiştir.
Oysaki senelerce tek vatan iki millet demiştir Azerbaycan halkı,Azeriler.
Devlet odaklı gidilmediğinde eski misafirperviklerinden farklı olmadan karşılaşılacağınıza eminim.

dalyan' Alıntı:
Bu mesaja kayıtsız kalamadım kusura bakmayın..
Benim rahmetli annem Azeri dir.
Mevcut hükümetin o denli yanlış politikaları olduki inanın bir başka ülke tarafından Türkiye ye yapılsaydı savaşın eşiğine dahi gelinirdi.
Bunlar ama yanlış ama doğru hükümet politikalarıdır.
Filistin e gösterilen,Suriye ye gösterilen ilgi Azerbaycan a gösterilmemiş adeta üvey evlat muamelesi yapılmıştır bir anlamda ihanet edilmiştir.
Oysaki senelerce tek vatan iki millet demiştir Azerbaycan halkı,Azeriler.
Devlet odaklı gidilmediğinde eski misafirperviklerinden farklı olmadan karşılaşılacağınıza eminim.
Yeri gelmişken soralım. Kamp aracıyla Gürcistan veya İran üzerinden Azarbaycan'a gidilirse ne gibi problemler yaşanabilir?

Ertan abi bende kafkas kökenliyim hem annem hem babam dedemler şu an Borçalı diye adlandırılan Gürcistan sınırı içinde kalan bölgeden, o bölgedeki halkın ruh halini yakından bilen biriyim,bu gidişimizde vatandaşların yaptıklarına değinmedim bile her gittiğimiz restoranda fazla hesap çıkardılar suyu bile fazla fiyat söylediler hatta bizi orada gezdiren mihmandarımız her seferinde bunlar benim misafirim ona göre davranın diye uyardı ve hesap işini o halletti,bir keresinde kavga bile çıktı 6 kişi yakın bir yere taksi ile gitmemiz gerekti yan yana duran 2 taksiyi tuttuk mihmandarımız öndeki araçta idi onların ödediği para 3 manat bizimki 5 manat buna bizim arkadaş çok kızdı ve bayağı bağrışma oldu esnaf araya girdi adamın savunması bu benim araba o ne isterse ister ben 5 de isterim 10 da isterim oldu ayrıca defalarca üzerimize araba sürdüler sıkıştırdılar sürekli korna ile taciz ettiler sebep Türk aracı olduğu için bende aynı millettenim ve bu beni çok üzdü yaşamasaydım inanmazdım bunu orada kendileri bile söylediler benim ev içinde konuştuğum şive Azarbaycan şivesi ve oraya çok büyük bir heyecanla gitmiştim yaşadıklarım beni çok etkiledi yemin ederim dönüşte Kırmızıköprü sınırkapısından Gürcistana giriş yaptığımızda oh çekmiştik sanki Memlekete döndük sandık, o kadar stres yapmış bizde :( gördüğümüz her tırcının her kişinin benzer şeyler söylemesi sanırım tesadüf olamaz.

Ferhat abi Gürcista'a gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz hiç sorun yok ama biz Azarbaycan girmeden tüm cihazlarımızı seri numaralarını konsolosluk aracılığıyla oraya bildirdik tüm kapılara dağıtıldı bizim bir arkadaşın canlı yayın aracındaki teknik malzemelerin faturasını sormuşlar sen bunları kaçak çıkarıyorsun diye rüşvet koparmaya çalışmışlar tüm tırcılarda bize cebinizde bolca 5-10 manat olsun ihtiyacınız olacak demişlerdi,niyetim oradaki bir halkı karalamak değil zira bende o haktanım bundan 20-30 yıl öncesinin Türkiyeside aynı idi aşikar rüşvet pazarlıkları yapılırdı,onlarıda çokca kınamamak lazım Rusyanın himayesinden yakın tarihte çıkmışlar sistemleri daha oturmamış bir müddet bu sıkıntılar olacak gidecek dostlar ona dikkat etsin derim.

Yusuf Azerbaycanmı gürcistanmı rahat gezilir.Ne dersin.O konudada yazarsan sevinirim.Bu yaz o tarafa niyetliyim.Kızımda geçen hafta azebaycandan geldi üç aşağı beş yukarı oda aynı cümleleri kullandı.

Ahmet hocam Gürcista'a kimlikle giriş yapabiliyorsunuz ama Azarbaycan'a giriş pasaport ile ve biz TRT Avaz tarafından davetli olmamıza rağmen 2 gün Tiflis'de Azarbaycan Konsolosluğunda vize için uğraştık.

Yeşil pasaportum var ama memleketleri onların olsun.Gürcistandan dönerim.Karadenizi gezmek hayalim .Artvine kadar gidersem oradan gürcistan yaparım yeter.

Yusuf Aybek' Alıntı:
Ertan abi bende kafkas kökenliyim hem annem hem babam dedemler şu an Borçalı diye adlandırılan Gürcistan sınırı içinde kalan bölgeden, o bölgedeki halkın ruh halini yakından bilen biriyim,bu gidişimizde vatandaşların yaptıklarına değinmedim bile her gittiğimiz restoranda fazla hesap çıkardılar suyu bile fazla fiyat söylediler hatta bizi orada gezdiren mihmandarımız her seferinde bunlar benim misafirim ona göre davranın diye uyardı ve hesap işini o halletti,bir keresinde kavga bile çıktı 6 kişi yakın bir yere taksi ile gitmemiz gerekti yan yana duran 2 taksiyi tuttuk mihmandarımız öndeki araçta idi onların ödediği para 3 manat bizimki 5 manat buna bizim arkadaş çok kızdı ve bayağı bağrışma oldu esnaf araya girdi adamın savunması bu benim araba o ne isterse ister ben 5 de isterim 10 da isterim oldu ayrıca defalarca üzerimize araba sürdüler sıkıştırdılar sürekli korna ile taciz ettiler sebep Türk aracı olduğu için bende aynı millettenim ve bu beni çok üzdü yaşamasaydım inanmazdım bunu orada kendileri bile söylediler benim ev içinde konuştuğum şive Azarbaycan şivesi ve oraya çok büyük bir heyecanla gitmiştim yaşadıklarım beni çok etkiledi yemin ederim dönüşte Kırmızıköprü sınırkapısından Gürcistana giriş yaptığımızda oh çekmiştik sanki Memlekete döndük sandık, o kadar stres yapmış bizde :( gördüğümüz her tırcının her kişinin benzer şeyler söylemesi sanırım tesadüf olamaz.

Yusuf senin söylediklerin mutlaka doğrudur ama sorgulamak da lazım neden?
Durup dururken düşman olmadılar değilmi?Anlattıklarından resmen düşmanmış muamelesi görmüşsünüz!
Acaba neden Gürcistan da gayet dostça karşılandınız?
Acaba neden Gürcistan a sadece kimlik belgenizi gösterip geçiş yapabiliyorsunuz?
Şu anki Başbakanın Gürcistan asıllı olduğu biliniyormu?
12 Haziran seçimlerinden önce,seçim gezilerinde Hopa da otobüsü taşlanan Başbakanın Gürcistan ziyareti sonrasında oranın Başbakanı ile görüşüldükten sonra serbest geçişin sağlandığı biliniyormu?
Azarbeycan da öz türkçe,Gürcistan da gürcü ce konuşulduğunu?
seyyah54 de demişya memleketleri onların olsun,Gürcistan dan dönerim yeter diye.
İşte dediğim gibi bunlar mevcut hükümetlerin siyasi politikalarıdır,
Gün olur devran döner sap döner hesap döner.(uysa uydu,uymasada uydu)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR