mehmet_mtrs
05323035204
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)
Kandilinz mübarek olsun.
Kandilinz mübarek olsun.
Yusuf Aybek' Alıntı:İsmail abi bizim pasaportlar kırmızı idi ve basın aracılığıyle zor aldık işin içinde Yunanistan oldumu biraz düşünmek lazım ayrıca basın olduğumuz için sivil bir ekip tarafından 3 gün boyunca 10 metrelik mesafeden sürekli takip edildik,bence en doğrusu konsolosluktan öğrenmek sürekli yeni yasalar yeni kurallar çıkıyor.
Şunuda ekleyeyim o kadar ülkeye giriş çıkış yaptık bu sene Azarbaycan'a gidişimizdeki eziyeti başka biryerde görmedik hesapta kardeş ülke her ülkede geçen yeşil sigorta Azarbaycanda geçmiyor ayrıca biz aracı kiraladığımızdan araç sahibinden yurt dışına çıkarmak için vekalet aldık bu vekalet her yerde geçiyor Azarbaycanda geçmiyor araya konsolosluk, oranın cumhurbaşkanlığı basın bürosu ve TRT avaz yetkilileri girdi 4 saat bir kapı çilesinden sonra ruhsatımıza el konup fotokopi verildi 1 hafta içinde çıkış yapmazsanız ruhsatınız yırtılıp atılacak ve araca el konulacak dendi yada 6 bin dolar istendi yol boyunca gördüğümüz tüm tır parklarındaki Türk şöförler aman abi dikkat edin Azarbaycanmı dediler hatta düşmanımız olan Ermenistana gidin oraya gitmeyin dendi daha çok yaşanmış var ama aklıma geldi yazdım konu karıştı kusura bakmayın.....
Yeri gelmişken soralım. Kamp aracıyla Gürcistan veya İran üzerinden Azarbaycan'a gidilirse ne gibi problemler yaşanabilir?dalyan' Alıntı:Bu mesaja kayıtsız kalamadım kusura bakmayın..
Benim rahmetli annem Azeri dir.
Mevcut hükümetin o denli yanlış politikaları olduki inanın bir başka ülke tarafından Türkiye ye yapılsaydı savaşın eşiğine dahi gelinirdi.
Bunlar ama yanlış ama doğru hükümet politikalarıdır.
Filistin e gösterilen,Suriye ye gösterilen ilgi Azerbaycan a gösterilmemiş adeta üvey evlat muamelesi yapılmıştır bir anlamda ihanet edilmiştir.
Oysaki senelerce tek vatan iki millet demiştir Azerbaycan halkı,Azeriler.
Devlet odaklı gidilmediğinde eski misafirperviklerinden farklı olmadan karşılaşılacağınıza eminim.
Yusuf Aybek' Alıntı:Ertan abi bende kafkas kökenliyim hem annem hem babam dedemler şu an Borçalı diye adlandırılan Gürcistan sınırı içinde kalan bölgeden, o bölgedeki halkın ruh halini yakından bilen biriyim,bu gidişimizde vatandaşların yaptıklarına değinmedim bile her gittiğimiz restoranda fazla hesap çıkardılar suyu bile fazla fiyat söylediler hatta bizi orada gezdiren mihmandarımız her seferinde bunlar benim misafirim ona göre davranın diye uyardı ve hesap işini o halletti,bir keresinde kavga bile çıktı 6 kişi yakın bir yere taksi ile gitmemiz gerekti yan yana duran 2 taksiyi tuttuk mihmandarımız öndeki araçta idi onların ödediği para 3 manat bizimki 5 manat buna bizim arkadaş çok kızdı ve bayağı bağrışma oldu esnaf araya girdi adamın savunması bu benim araba o ne isterse ister ben 5 de isterim 10 da isterim oldu ayrıca defalarca üzerimize araba sürdüler sıkıştırdılar sürekli korna ile taciz ettiler sebep Türk aracı olduğu için bende aynı millettenim ve bu beni çok üzdü yaşamasaydım inanmazdım bunu orada kendileri bile söylediler benim ev içinde konuştuğum şive Azarbaycan şivesi ve oraya çok büyük bir heyecanla gitmiştim yaşadıklarım beni çok etkiledi yemin ederim dönüşte Kırmızıköprü sınırkapısından Gürcistana giriş yaptığımızda oh çekmiştik sanki Memlekete döndük sandık, o kadar stres yapmış bizde gördüğümüz her tırcının her kişinin benzer şeyler söylemesi sanırım tesadüf olamaz.