Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,032
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 913,435
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Cavid abi ve Levent usta,
Son 4 aydır 2 aracımda ki sorunlar yüzünden satıcı firma servis danışmanlarıyla istişare ve şikayetim var site kanalıyla yukarıda ki yazımın 1 tane örneği gibi sesimi duyurup sorunuma çare aradıysam da hiç ümitli değilim.

Etiketler

Ümit bey paylaşımlar için teşekkür ederim.Demekki bizden daha mucitlerde varmış.

berkcantp' Alıntı:
Cavid abi ve Levent usta,
Son 4 aydır 2 aracımda ki sorunlar yüzünden satıcı firma servis danışmanlarıyla istişare ve şikayetim var site kanalıyla yukarıda ki yazımın 1 tane örneği gibi sesimi duyurup sorunuma çare aradıysam da hiç ümitli değilim.

servis çeken ve bu araçlara sahip arkadaşlarda şaşkın, yürür ve mekanik sorun yok ama kaporta çabuk pas atıyor, bakıyorsun adam plakasını vida ile sabitlemiş plakalığın altı komple pas akmış aşşağıya doğru,
sorun sadece senin aracında olsa halledilirdi ama bütün araçlar böyle olunca durumun ümitsiz gözüküyor,

Ümit Bey paylaşım için teşekkürler. Sabah sabah çok güldüm. Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla çoğu Rusya'da bir kısmı'da ABD'de çekilmiş. Rusya'dakiler fakirlikten ABD'dekiler aylaklıktan bu işlere girmişler herhalde :D

aslanahmet' Alıntı:
Ümit Bey paylaşım için teşekkürler. Sabah sabah çok güldüm. Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla çoğu Rusya'da bir kısmı'da ABD'de çekilmiş. Rusya'dakiler fakirlikten ABD'dekiler aylaklıktan bu işlere girmişler herhalde :D
Hep gülümsemeniz dileği ile dostça kalınız. Beğenilerini ileten ve foruma katkıda bulunan izleyen tüm dostlarada sevgi ve selamlar

buralpdi' Alıntı:
servis çeken ve bu araçlara sahip arkadaşlarda şaşkın, yürür ve mekanik sorun yok ama kaporta çabuk pas atıyor, bakıyorsun adam plakasını vida ile sabitlemiş plakalığın altı komple pas akmış aşşağıya doğru,
sorun sadece senin aracında olsa halledilirdi ama bütün araçlar böyle olunca durumun ümitsiz gözüküyor,

Bu gün şikayetim ile ilgi firma geri dönüş yaptı, kaporta 3 yıl, değişen aksam 2 yıl garanti dediler netice olumsuz.

centilmen' Alıntı:
Hep gülümsemeniz dileği ile dostça kalınız. Beğenilerini ileten ve foruma katkıda bulunan izleyen tüm dostlarada sevgi ve selamlar

Ümit'ciğim,
İnsan oğlu şu anda sadece ölüme çare bulamadı.
Bakıyorumda görsellerde her aksaklığa güzel çareler bulunmuş.
Gülümserken , sorunu nasıl çözebilirdim diye düşündüm.
Selamlar.

17 Nisan Köy Enstitüleri kuruluş yıldönümü.
Ülkemiz çocuklarının Eğitilmesinde,Aydınlatılmasında en büyük atak,
Enstitülerin kapatılmasından sonra külleri üzerine kurulan İlköğretmen okulları,1960 lı yıllar
oturanlar arasında ortada Seyfettin Hoca 52 yıl Öncesi.
Tüm Enstitülüleri saygı ve sevgiyle anıyorum.

akpınar foto.jpg

Seyfettin hocam tarihe not düşmüşsünüz. Çok güzel bir fotoğraf. Teşekkürler paylaşım için.

Köy Enstitüleri, toplamda 25.000 mezun verdi; ya 250.000 mezun ver(ebil)seydi?... ;)

Selam olsun aydınlanmanın neferlerine!... :smiley:

Cavid Sezen

berkcantp' Alıntı:
Anlayamadığım yıllar evvel eski aracı yan sanayi parça ve çekiş işçiliğiyle toplardık bu sürelerde iyi toplanmış araçta paslanmalar görmezdik o zaman ki tekniğe göre bu zamanki gelişmeler hele de isim yapmış bir marka için, bana bu kadar mı dedirtti.

Ilhan bey, eskiden kullanim mallari omurluk uretilirmis. Simdi ise tuketim toplumlari var. Bakin VW T1, T2 ve hatta T3 ler dimdik ayakta ama yeniler simdiden paslandi. Cunku artik giydigimiz kazaklar 1 senede sunsun, pamuklansin kullanilmaz hale gelsin diye uretiliyor, aldigimiz pantolanlarin rengi 1 seneye kalmadan atiyor, aldigimiz araclar 5-10 sende hurdaya cikiyor. Biz surekli yeniden, yenilerini almak zorunda birakiliyoruz. Babamin gencliginde aldigi kase montu her kis Ankara sogugunda aylarca giyilmesine ragmen hala sapasaglam ama benim aldigim montlar 2 sene sonra agzi bir tarafa yuzu bir tarafa gidiyor. Bence artik sasirmaya gerek yok. Bizlere yenisini aldirmak icin bilerek ve isteyerek boyle uretiliyorlar.

Pas bizim işimiz,aslında paslanma oluşmaması için çok teknolojik kimyasallar kullanılıyor , geçmişe göre çok ilerdeyiz (25 yıl paslanmazlık garantileri veriliyor) metal kaplama üzerine falçata ile çizikler atılıyor ve bu şekilde bir cihazın içinde haftalarca tuzlu suya maruz bırakılıyor,bu testleri geçemezse ret ediliyor(400-500 saat minimum diyebiliriz) ve inanın herkesin korkulu rüyası o testten geçmek,ama şu an sorun olan bence parçaların pahalılığı ve teknolojik olması.Benim tranporter u aldığım arkadaş bozulan kilit sistemine 2500 tl vermiş yani aracın nerdeyse % 10 na denk geliyor.Kısaca o zamanlardan bu zamana sitem çok değişti,çok iyiler ama kapitalist sistem gereği kullan at sistemi devrede.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR