Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,032
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 912,994
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Değerli dostlar merhaba uzun zamandır forumu takip edemiyorum konular yığılıp kalmış 3 hafta Kafkaslara yolculuğumuz oldu Bakü'ye kadar karayoluyla gidip geldik ;)

Benim sizinle paylaşmak istediğim hem basit hem çok önemli teknik bir konu,birçoğumuz kendi karavanını kendisi yaptı yada aldığı araçları kendisi tadil etti bu araçların yapılma ve onarım işlerinde çokca vida söküldü yada vidalandı her zaman başımıza gelmeyebilir ama sökerken sıkışmış olan bir vidanın kafasının kopması mutlaka başımıza gelmiştir yada görmüşüzdür çok can sıkıcı bir durum,sanailerde bu işi kırılan vidanın başına eğer yer müsaitse bir demir kaynatıp açarlar ama vida küçükse ve yer kaynak yapmaya elverişli değilse o zaman TERS KLAVUZ diye adlandırılan bir alet devreye giriyor bu malzeme vidanın tersi bir diş şekline sahip,kafası kopmuş vidanın ortasına dikine matkapla bir delik açıyorsunuz sonra birkaç boy olan uygun kalınlıktaki klavuzu deliğe ters çevirerek vidalayıp kendisini delik içinde sıkıştırmasını sağlıyorsunuz terse sıkışan klavuz vidayı açma yönüne döndürmeye başlıyor ve açıyor ;) yaklaşık 4-5 sene önce birgün gelir lazım olur diye aldığım takım dün işimize öyle bir yaradıki anlatamam,kameranın tripodunun dikey hareket sabitleme vidası kırılmış kaynak vb.şeyle sökmem mümkün değil ortası delik olan vidaya klavuzu takıp çevirdim ve bir çat sesinden sonra vida açıldı ;D keyiften 4 köşe olmuştuk olay budur dedim,birçok atölyede olmayan bir sstem aklınızda olsun başınıza gelebilecek benzer bir durumda hayat kurtarır ;)

Etiketler

Deneyim ve bilgi paylaşımı için teşekkürler Yusuf; bu arada hoş geldin.

Cavid Sezen

Saol Yusuf abi bu alet gercekten guzelmis. Ozellikle eletrikli vidalama yada matkap ile vidalarken kesin bir kac vidanin basi yalama oluyor. Oyle durumlarda kullanisli bir alet.

Teşekkürler yusuf kardeşim.
Bu güne kadar bir defa kullandım. Esaslı bir sorun çozmüştüm.

(motor bloguna baglanan motor takozu vidası). 90 lı yıllar.

Manisa'nın ve Ege'nin Süper lig'deki tek temsilcisi, Bank Asya Ligi'nin şampiyonu olarak,Akhisar Belediyespor oldu; sevinçliyiz!...

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Manisa'nın ve Ege'nin Süper lig'deki tek temsilcisi, Bank Asya Ligi'nin şampiyonu olarak,Akhisar Belediyespor oldu; sevinçliyiz!...

Cavid Sezen

Akhisar Belediyespor'u kutlarım.

airboat' Alıntı:
Asya bankda sporu da destekliyor!
Ben altın sporuna agırlık veriyor sanmıştım. :eek:

Bu F tipi örgütlenmiş olan fetoş cemaatinin 20 sene boyunca haramdır diye banka reklamı dahi almadığı zaman gazetesinin daha sonra artık dereyi geçip paçalarının sıvasının indirildiği hatta bu bank asya sahibi olup toplumun tüm hücrelerine nufus etme (nafile) çabalarıdır...

Cavid hocam güzel haber tebrikederim.Futbol bu güzellikleri ile çok güzel(her ne kadar halkı uyutma aracı olarak kullanılsa da),bu cumartesi günkü maçı bir cimbomlu bir fener bahçeli olarak seyretmemediği için çok şanslıyım yürek dayanmayacak bir maçtı,cimbomlu arkadaşları tebrikederim.

Tüm gençlerin ve kendini genç hissedenlerin, önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ün devrimlerinin izinde olanların ayrıca rengini açıkca ortaya koyup 19 mayıs gençlik ve spor bayramını kutlarım.

Cavit hocam Akhisardan Akhisara kucak dolusu sevgiler.Birinci ligde yolunuz açık olsun.Tüm sporcuları ve yöneticileri tebrik ederken 12 oyuncuyada canı gönülden tebrikler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR