Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,032
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 912,994
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Bu gün özel servise gittim, bir ara bu kapıları yeniden boyayalım diye, özel servisde bıyık altı gülüşüyle bu gibi paslanmalara yabancı olmadığını belirtti. 2008 modeli Crafter'lara 12 yıl boya garantisi verdiklerini belirtiyorlar.

Etiketler

Bülent paslanmayı önlemek veya paslanan yerin paslanmasını durdurmak ve düzeltmek için bizim yapabileceğimiz birşeyler var mı?

Önceki gün ön camın etrafındaki paslanmalar için kaportacıya gittim. Camın sökülmesi gerektiği, güzelce kazınıp kazınan yerlerin yeniden boyanması gerektiğini söylediler. Kapının alt kenarında da küçük bir çürüme vardı oraya bir çekiçle vurdu altı gidikmiş kocaman bir delik oldu, buraya da parça konulması lazım dedi. Birkaç ufak tefek düzeltmeyi de ekledi toplam hesap pasta cila dahil 850TL. :'(

fsirin' Alıntı:
Bülent paslanmayı önlemek veya paslanan yerin paslanmasını durdurmak ve düzeltmek için bizim yapabileceğimiz birşeyler var mı?

Önceki gün ön camın etrafındaki paslanmalar için kaportacıya gittim. Camın sökülmesi gerektiği, güzelce kazınıp kazınan yerlerin yeniden boyanması gerektiğini söylediler. Kapının alt kenarında da küçük bir çürüme vardı oraya bir çekiçle vurdu altı gidikmiş kocaman bir delik oldu, buraya da parça konulması lazım dedi. Birkaç ufak tefek düzeltmeyi de ekledi toplam hesap pasta cila dahil 850TL. :'(

Bu paraya komple aracın, pasta cilasıda dahildir. yoksa yanıldım mı ?

gezmen' Alıntı:
Köy Enstitüleri, toplamda 25.000 mezun verdi; ya 250.000 mezun ver(ebil)seydi?... ;)

Selam olsun aydınlanmanın neferlerine!... :smiley:

Cavid Sezen

Çok sey farkli olurdu. Maalesef olamadı. Tesekkurler fotograf için. Hasan Ali Yücel'i saygiyla anıyorum.

fsirin' Alıntı:
Pasta cila için 100TL eklemişti. Geziden sonra sanırım vereceğim bir hafta Küheylan yok. :-\

Ferhat benim adamlara mi gittin?Cok demisler. Hayallah.

fsirin' Alıntı:

Ferhat sizin yapacağınız pek bir şey yok ama şunu mutlaka kontrol edin ,zımpara ,taşlama,kimyasal ne olursa olsun bir mm bile paslı yer kalmaması gerekiyor bu çok önemli,çünkü eğer kalırsa pas boyanın altından yürümeye devam ediyor.

Tüm karavan sevenlere merhaba .Bu forumdaki ilk yazım fakat forumdaki araçlar ve karavan topiclerinin tamamını taradım diyebilirim ...Şimdi madem kafamıza takılan soruları ilk buradan sorabiliyoruz cevap veren dostlara baştan teşekkür ederek soralım...yaklaşık 100.000 tl bir bütçe ile karavan yaptırmak vede 5,yıl boyuncada tüm TÜRKİYE'yi (rota filan hayallerimde ,planlarda ,kagıtlarda ama gerisi kısmet)dolaşmak istiyorum ..işte sorumda burada: şöyleki gerek internette gerek piyasada bakınınca ikinci el karavana içim sinmiyor(ya ekmeği yenmiş ;ya abuk araca abuk fiyat yada ötv ruhsat problemli artist karavanı..)Kendim yapayım yada yaptırayım olayında ise yapılan iki üç işi takip ettim (harcanan emeğin zati karşılığı yokda) o arkadaşlar en az 30- 40 bin harcamışlar araç bedeli ile 70-85 i bulmuş satsalar yarısı zor edecek...bu durumda önerileriniz (tavsiyeniz )nelerdir....????????... 8)
--Ha kelin ilacı olsa derseniz ..eyvallah derim ama tüm anadoluyu karışlamış eski bir kamyoncu olarakta
mazotu shellden akılı da kelden almayı tercih ederim...ilginize peşinen teşekkürler kalın sağlıcakla.....

Sayin Sakir bey (Kullanici adinizdan yola cikarak yaziyorum, adiniz farkli ise kusura bakmayin);

100.000 oldukca iyi bir butce. Bu fiyatlara bir firmaya istediginiz karavani rahatlikla yaptirabilirsiniz. Kendiniz yaptiginizda Panelvandan olmak kaydi ile ic malzemeleri herseyiyse 10.000 TL gibi bir fiyata cikar. Iscilik sizdan oldugundan bedavadir. Hangi araca yapacaginizda size kalmis.

Karavanlarda asil fiyati yukselten 5 yasinin altinda olursa %130 oraninda odeyeceginiz (yada odenmis) OTV dir. Bu yuzden 5 yasin uzerinde kilometresi dusuk bir araca karavan yapmak yada yaptirmak cok daha ucuza mal olur.

Burada bence onemli olan nasil bir karavan istediginzidir. 5 yil boyunca surekli gezeceginizi dusundugumden sanirim daha genis ic hacimli alkovenli araclara yonelmek isteyeceksiniz. Dogrumu tahmin ediyorum. Ilk basta dusundugunuz arac turunu yazarsaniz daha kolay yardim alirsiniz.

slm melih bey ..sizii yazılarınızdan baya bir tanıyorum ..ingilterden bildiren muhabirimiz tarzında.:::smiley:...şaka bir yana hamido hamd eden şakir de şükreden o sebeple bu nick'i yazdım asıl ismim ise ufuk...şimdi şu psa gurubu dediğiniz araçları inceledim ewet az yakıt ve seriliik sürrat var ama iç kısmını benim zevce pek tutmadı...Bu arada ben erzincan kemaliyeli olduğumdan onlara :eek:ralarda dut yemeğe de; yukarı fırat havzasına da kommagene diyarına da (adıyaman nemrut); malatyaya da kayısıya gideriz deyince hani akdenizdi demeye başladı ...bu seferde m23; ısuzu gibi midibüslere yönelincede ki (dün bir taneye hatta baya niyetlendim )kmde 80 krş yakıt maaliyeti çıktı ....hadi maliyeti (geçemesekte)geçtik diyelim bu sefer aracın ikinci el piyasası bitik ..yapma son sahibi olursun ewladına (iki kizım var)anılarını taşıtırsın gibi :p :p abuk espiriler le karşılaştım ....yoksa bu forumda bulunan antalyadan yapılan bir ısuzu güzel gibi duruyor...canım ülkemin bir çok köşesini gördüm bir çoğunuda nasipse görmeye can atıyorum..yanlız hani işin sonunda bu turu (rotayı)bitirincede en az zararla çıkmak yada tam olarak anlatayım karavanına aşık olarak değilde seviyeli bir beraberlik yaşayarak ayrılmak taraftarıyım ..bilmem anlatabildim mi ...bu sebepten siz degerli forumdaşlardan bir kaç bilgi kırıntısı bile yakalayabilmek arayışındayım....ilginize çok teşekkürler( sanalda olsa) tanıştıgımıza sevindim kolay gelsin ::smiley:

Merhaba ufuk bey:

Her esyada oldugu gibi araclarda yada karavanlardada ikinci el almak her zaman sifir almak yada yaptirmaktan ucuza gelir ve satista en az zararla cikmak demektir. Bu yuzden bence butcenize gore az kilometre uygun fiyatli bir alkovenli karavan almak izin icin avantajli olacaktir. Ne kadar yakar tam bilmiyorum ama Mercedes yada PSA bir arac uzerine yaptirilmis alkovenli karavan panelvandan fazla yakacagi kesin ama M23 tarzi araclar kadar cok yakmiyaklarini tahmin ediyorum. Bu araclarin fiyatlari yaklasik 40.000 TL den baslayip 100.000 ve yukarisina gidiyor. Araci mumkun oldugunca dusuk kilometrede almak satarkende sizi rahatlatir tahminimce.

Dethleffs-Alkoven.jpg

79615221w5l.jpg

slm melih bey ...
sizin de kesin bildiginiz ama biz tazelerin yeni öğrendiği iki şeyi buraya yazayımda belki benim gibi bu işe yeni heveslenenlerinde bir faydasına olur..
1-Bu karavan olayının ikinci elinde oto piyasası yada tekne piyasası gibi oturmuş belli bir yapı yok (yada varda 2 ayda ararken ben göremedim)...fiyatlar aynen benim karavanım şu mavi olandan daha güzel o 50 ediyorsa bu kesin 75 eder modunda ...(tutturabilirsem hesabı).....
2-Eger ikinci ele niyetlenilirse kış başını kollamak lazım(mış).....hem satılık araç miktarı hemde fiyat scalası baya bir esniyor......
alkovenli önerinizi kaydettim hafızaya(alttaki iveco güzelmiş ama ötv ;tonaj v.s karın agrısı var mı acaba...)
bir ata sözümüz der ki :
---sirkeyi sarmısagı hesap eden işkembe çorbasını içemez......
Yani arayışa devam kısmet diyelim ..... 8)

hamido-şakir' Alıntı:
slm melih bey ...
sizin de kesin bildiginiz ama biz tazelerin yeni öğrendiği iki şeyi buraya yazayımda belki benim gibi bu işe yeni heveslenenlerinde bir faydasına olur..
1-Bu karavan olayının ikinci elinde oto piyasası yada tekne piyasası gibi oturmuş belli bir yapı yok (yada varda 2 ayda ararken ben göremedim)...fiyatlar aynen benim karavanım şu mavi olandan daha güzel o 50 ediyorsa bu kesin 75 eder modunda ...(tutturabilirsem hesabı).....
2-Eger ikinci ele niyetlenilirse kış başını kollamak lazım(mış).....hem satılık araç miktarı hemde fiyat scalası baya bir esniyor......
alkovenli önerinizi kaydettim hafızaya(alttaki iveco güzelmiş ama ötv ;tonaj v.s karın agrısı var mı acaba...)
bir ata sözümüz der ki :
---sirkeyi sarmısagı hesap eden işkembe çorbasını içemez......
Yani arayışa devam kısmet diyelim ..... 8)

Ufuk bey bu tespitler kesinlikle yerinde tespitler. Eger aceleniz yoksa araci kisin almak daha karli. Aslinda bu her turlu arac icin gecerlidir. Oto fiyatlarida yaza dogru ufak miktarlardada olsa yukselise gecer. Ama oteki tarafdan hayallerinizide ertelememek lazim. Eger elinizde imkaniniz varsa araci bu mevsimde 3-5 fazlaya alirsiniz ama onu hem gezdiginize sayin hemde araci satarkende yaza dogru satarsaniz cokda zarar etmiyeceginiz dusuncesindeyim.

Ata sozunuz kesinlikle cok dogru. Ucu besi hesaplarken, araclarla ugrasirken her zaman asil amaci kaciriyoruz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR