Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)
2007 ve daha yaşlı VOLKSWAGEN panelvan araçlarda dikkat edilmesi gereke bilir diye, bu konuda yayında olan bir şikayetimi burada paylaşmak istiyorum VOLKSWAGEN Kapılarda Paslanma Oldu! Nisan 2006 yılında aldığım Volkswagen LT-35'i, Ocak 2011 tarihinde Ankara Doğuş Oto'ya arka iki yanlara açılır kapılarda paslanmalar olduğu şikayetimle gittim. İncelemeleri sonucu "Sağ kanat kapıyı Ekim-2007'de hasardan dolayı Bursa'da değişmiş, sizi telefonla arayacağız, garantiden olursa şayet Bursa'da yaptırabilirsiniz" dendi. Ben de sağ değişti sola ne oldu, ben soğuk dolayısıyla izole yaptıracağım, gördüğünüz gibi aracın içi dağınık ve açık, dediysem de tatminkar cevap alamadan bir boyacı bulup pasta ile paslanan yerleri kapattık.
Aradan 1 yıl geçti paslar daha da belirgin olarak geri dönüş yaptı. 28 Şubat 2012 devamlı alış ve servis işlerimiz yapan Doğuş Oto Bursa'ya yıpranmış olan silecekleri değiştirmek ve 4 yıl dolmadan paslanan kapı şikayetimle gittim, servis danışmanın yıllardır ilgilen kibar acil işlerimizde yol gösteren arkadaş. Derdimi anlattım, o da bilgi ve telefon görüşmeleri neticesinde çaresiz, “aracın kaporta 3 yıl mekanik 2 yıl 2008'de Crafterlar 12 yıl garanti, keşke döşemelerden önce Ankara'da çaresine baksaydınız da izolasyon zarar görmezdi.” dedi.
Ben de Doğuş Oto'dan Audi A4'den sonra 2. hüsranımla ayrılmak zorunda kaldım. Anlayamadığım yıllar evvel eski aracı yan sanayi parça ve çekiş işçiliğiyle toplardık bu sürelerde iyi toplanmış araçta paslanmalar görmezdik o zaman ki tekniğe göre bu zamanki gelişmeler hele de isim yapmış bir marka için, bana bu kadar mı dedirtti.