Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)
orsaalabanda' Alıntı:
Ertan bey, aramıza katılmanızın üzerinden çok uzun zaman geçmedi henüz... İyi tanımadığınız ve muhtemelen yüz yüze bile konuşmadığınız insanlar hakkında bu derce radikal yorumlarda bulunmanız biraz haksızlık olmuyor mu?
Betimlediğiniz türde davranışları benimseyen çok fazla insan tanımıyorum ben aramızda.
Çabamız, camiamızın güçlenerek büyümesinden, genişlemesinden yana. Kapımız da herkese açık. Son 2 yıl içerisinde gerek forum katılımcılığı, gerek geziler, gerekse yeni karavan sahibi olan dostlarımızın sayısı açısından daha önce yapılamamış bir çok ilke imza attık.
Daha önce başka arkadaşlarımız da dile getirmişti; Karavancılık diğer ilgi alanlarına kıyasla çok daha bireysel ve özgürlükçü bir yaşam tarzıdır. Doğası gereği böyledir. Karavancılığı off-road, kampçılık ve trekking gibi faaliyetlerle kıyaslarsanız büyük hata yaparsınız. Doğası gereği özgürlükçü olduğu için de "görece daha iyi anlaşan bireylerin ve grupların" daha sık bir arada bulunmasından daha doğal bir şey yoktur. Bunu hiç bir zaman yadsımadık. Hatta karavanların sürekli yollarda olabilmesi için gerekli ve yararlı görüyoruz... Festival, şenlik ya da büyük toplu organizasyonlarda 30-40 karavan bir araya gelebilir... Ama 10 günlük bir Karadeniz gezisine 3 araçtan daha fazlasıyla gidemezsiniz..
Karavan ortak paydasında hepimiz dostuz ve kardeşiz.. Burası da paylaşımın, yardımlaşmanın çok üst seviyelerde olduğu bir platformdur. Ancak bireysel anlamda hiç birimiz bir diğerine benzemez. Bu da yaratılışın doğası gereğidir.
Sonuç olarak; Ya sizin bu oluşumdan beklentileriniz çok yüksek, ya da ben bazı konuları yanlış anladım. Söylemek istediklerinizi daha açık ve net olarak yazarsanız ben de daha açık cevaplar verebilirim.
Cem bey,evet iştirak sürem çok değil.Böyle devam ederse de zaten tamamen gideceğim,ki tahmin ediyorum bu duruma da sevinecek insanlar olacaktır.
Aslında mesele benim gidip kalmam değil,benim gibi bir çok kişi belkide gitmiştir bile.
Söylemek istediğimi biraz daha anlaşılır kılayım o halde!
Farklı karakterde,farklı tarzda katılımcılar olabilir.Dikkat çekmek istediğim nokta ise aynı karakter,aynı tarz insanları isteyebilirsiniz ancak o zaman da katılımcı sayısı hep belirli bir kotada kalacaktır.Zaten anladığım kadarı ile karavanı olupta bu siteden haberdar olup katılmaktan imtina eden bir çok insan var.Hatta bu siteye gönül vermiş,emek vermiş bazı arkadaşlar artık yoklar,neden acaba?
Kimse yanlış anlamasın şimdi kişiselleştireceğim biraz,örnek olsun diye.
Birisi amiyane kıytırık bir gezi yapıyor,ona övgüler seromaniler gırla.Tamam bunun bir çok sebebi olabilir (eski üye,samimiyet)gibi.
Fakat aynı ilgi olmasa bile,bir başka kişi çok daha doyurucu görseller sunabiliyor ona ise daha mesafeli,neden?
Unutulmaması gereken önemli bir konu vardır oda motive!İnsanın yapısında vardır güzel bir şey yaptığı zaman onu paylaşmak ister ve paylaştığı zamanda karşısında muhatap ister,biz insanız robot değil.
Bir başka soruyada cevap vereyim,evet araçlarımız adı üzerinde araçtır,amaç değil.(manevi değeri yoksa)güzel geziler,mutlulukları bize kılan araçlardır.
Tabiki kendimizden bir şey katmamız,farklı bir yapı ortaya çıkartmak gururumuzu okşar o ayrı konudur.Sonuçta 2 çuval civatadır!
Bu kelimeleri yazıya dökmemdeki sebep kimseyi üzmek,kırmak değildir.Sadece beni rahatsız eden bir konuyu açıkca dile getirmektir.
Umarım yeterince açık ve net olmuştur anlatmak istediklerim.
Selamlarımla.