Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,037
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 916,726
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Beğenilerin için teşekkürler Yücel Bey. Ben de tren yolculuklarını severim. Otobüslere göre koltuklar çok geniş diz mesafesi uzun ve açılır masaları çok kullanışlı. WC ler kullanışlı. Karnı acıkanlar için de restoranı var. Sıkıldığında bir tur gezi yapabiliyorsun. O yüzden otobüslere göre daha avantajlı ve daha zevkli. Acelen yoksa tercih edilebilir bir yolculuk. Çünkü tek dezavantajı sık sık rötar yapabiliyor. Önceden hazırladığımız sandviçler ve trenden aldığımız çayla yaptığımız kahvaltı çok zevkliydi.
Evet Eskişehir'i çok hızlı gezdik. Ayrıca heryere yürüyerek gittik. Araç hiç kullanmadık. Böyle olunca hiçbiyerde detay atlamıyorsun.

Etiketler

eskişehir, çağdaş bir ülkenin gelişmiş bir kenti gibi görünüyor.

Hakan Bey,

Kısa zamanda bu kadar yeri gezmek, büyük başarı.. Yalnız Eskişehir'in görülecek daha çok yeri var.. Hava da güzelmiş, şansınıza..
Bu güzel kareleri bizlerle paylaştığınız için teşekkürler...

Nice güzel gezilere...

Ülker&Yavuz

Bu bir durum tespitidir
Arkadaşlar bu sitede bir olay dikkatimi çekiyor,sadece karavan dünyasın forumunda geçerli.
Diğer forum sayfalarındaki konu ve katılımcılar daha paylaşımcı ve motive edici,belki gereğinden fazla gaz veriliyor ve bu gazı alanlar dönülmesi zor kararlar verebiliyor ama her nedense bu vaka karavan forumunda daha politik.
Bu cümlelerimden mutlaka alınacak arkadaşlar olacaktır,bu eleştirimde tam da o kişiler içindir.Zaten zerre kadar da umurumda değiller.
Öncelikle bu site kimsenin babasının malı değil (babasının ismi Sedat (yol)) değilse.
Belkide bir çoğunuz farkındadır,ufak ufak gruplaşmalar,bazı beyler ise amiyane burnundan kıl aldırmıyorlar.
Ne kafaya gidiliyor,amaç ne anlamış değilim.
Beyler belkide hatırlatmakta fayda var burası gezenlerin sitesi,aracına tapanların değil.
Zaten bu durumlar tipik türk davranışı değilmidir?
Neyse kıssa keseyim,zaten ne demişler anlayana sivri sinek saz olayı.

Hakan, harika bir gezi olmuş. Bizlerle paylaştığın için teşekkürler... Fotoğraf konusunda sende de büyük gelişmeler görünüyor ;) :smiley:

orsaalabanda' Alıntı:
Hakan, harika bir gezi olmuş. Bizlerle paylaştığın için teşekkürler... Fotoğraf konusunda sende de büyük gelişmeler görünüyor ;) :smiley:

Teşekkürler Cem.

Biraz dikkat edince fotoğraflar düzgün çıkıyor. Bu dijitaller çıktı mertlik bozuldu :smiley: Kötü çıkanı silerim diye vizörden bile bakmadan şak şak deklanşöre basıyordum. Bu gezide biraz daha dikkat ettim. Vizörden bakmaya çalıştım. ;) :D

Mekan çektiriyor hocam ;D

dalyan' Alıntı:
Bu bir durum tespitidir
Arkadaşlar bu sitede bir olay dikkatimi çekiyor,sadece karavan dünyasın forumunda geçerli.
Diğer forum sayfalarındaki konu ve katılımcılar daha paylaşımcı ve motive edici,belki gereğinden fazla gaz veriliyor ve bu gazı alanlar dönülmesi zor kararlar verebiliyor ama her nedense bu vaka karavan forumunda daha politik.
Bu cümlelerimden mutlaka alınacak arkadaşlar olacaktır,bu eleştirimde tam da o kişiler içindir.Zaten zerre kadar da umurumda değiller.
Öncelikle bu site kimsenin babasının malı değil (babasının ismi Sedat (yol)) değilse.
Belkide bir çoğunuz farkındadır,ufak ufak gruplaşmalar,bazı beyler ise amiyane burnundan kıl aldırmıyorlar.
Ne kafaya gidiliyor,amaç ne anlamış değilim.
Beyler belkide hatırlatmakta fayda var burası gezenlerin sitesi,aracına tapanların değil.
Zaten bu durumlar tipik türk davranışı değilmidir?
Neyse kıssa keseyim,zaten ne demişler anlayana sivri sinek saz olayı.

Ertan bey, aramıza katılmanızın üzerinden çok uzun zaman geçmedi henüz... İyi tanımadığınız ve muhtemelen yüz yüze bile konuşmadığınız insanlar hakkında bu derce radikal yorumlarda bulunmanız biraz haksızlık olmuyor mu?

Betimlediğiniz türde davranışları benimseyen çok fazla insan tanımıyorum ben aramızda.

Çabamız, camiamızın güçlenerek büyümesinden, genişlemesinden yana. Kapımız da herkese açık. Son 2 yıl içerisinde gerek forum katılımcılığı, gerek geziler, gerekse yeni karavan sahibi olan dostlarımızın sayısı açısından daha önce yapılamamış bir çok ilke imza attık.

Daha önce başka arkadaşlarımız da dile getirmişti; Karavancılık diğer ilgi alanlarına kıyasla çok daha bireysel ve özgürlükçü bir yaşam tarzıdır. Doğası gereği böyledir. Karavancılığı off-road, kampçılık ve trekking gibi faaliyetlerle kıyaslarsanız büyük hata yaparsınız. Doğası gereği özgürlükçü olduğu için de "görece daha iyi anlaşan bireylerin ve grupların" daha sık bir arada bulunmasından daha doğal bir şey yoktur. Bunu hiç bir zaman yadsımadık. Hatta karavanların sürekli yollarda olabilmesi için gerekli ve yararlı görüyoruz... Festival, şenlik ya da büyük toplu organizasyonlarda 30-40 karavan bir araya gelebilir... Ama 10 günlük bir Karadeniz gezisine 3 araçtan daha fazlasıyla gidemezsiniz..

Karavan ortak paydasında hepimiz dostuz ve kardeşiz.. Burası da paylaşımın, yardımlaşmanın çok üst seviyelerde olduğu bir platformdur. Ancak bireysel anlamda hiç birimiz bir diğerine benzemez. Bu da yaratılışın doğası gereğidir.

Sonuç olarak; Ya sizin bu oluşumdan beklentileriniz çok yüksek, ya da ben bazı konuları yanlış anladım. Söylemek istediklerinizi daha açık ve net olarak yazarsanız ben de daha açık cevaplar verebilirim.

Aracına tapan karavancıları merak etmeye başladım. Gerçekten öyle birileri var mı? Genelde karavan bölümünde yazanların kişilikleri oluşmuş, kendilerini araçlarıyla bütünleştirmeden tecrübelerini ve bilgilerini paylaşmaya çalışan insanlardan oluştuğunu hissediyorum. Arada farklı sesler çıkıyor ama bulunma süreleri fazla olmuyor. Birbirimizin yanlışlarını hissedersek yüzüne direkt vuruyoruz ama bunun sebebi 2 -3 yıllık bir forum geçmişi olması, hatta bazı kişilerle başka forumlardan geçmiş daha da eski. Belki daha gerçekçiyiz, daha acımasız ama kibirli olan kişinin de karavanla işinin olacağını düşünmüyorum.

Hakan çok keyif adım,sonunda ki tatlı gibi bir gezi olmuş,klasik baklava değilde daha bir estetik bir tatlı.

Ertan bey konuyu biraz daha açarsanız gerçekten çok faydalı olur.Şahsen ben karavan grubunun sosyal yönden daha bireyci olmasını çok seviyorum,gruplaşmalar bu işin doğası gereği var,arkadaşların da dediği gibi.Bakın Kartepe kampına gelseydiniz orada da görecektiniz ateş başına gelende oldu gelmeyende, beraber çay içinde oldu aracında yatanda.Ertesi sabahta tak sepeti koluna herkes kendi yoluna(dedik ama tekrar sapanca da buluştuk).

Aslında Ertan bey bize yeni bir konu başlığı sundu arkadaşlar, karavancılar niye daha fazla özgürlüğüne düşkün yada diğer gruplardan nerelerde ayrılıyoruz.Sanırım bu konunun sonunda çıkan sonuçları manifestomuza ilave edebiliriz.Çünkü Ertan bey de olduğu gibi biz karavancılardan farklı beklentiler içinde olabilirler.Biz of road cular gibi çok paylaşımcı değiliz,bu çok önemli bir tespit.Araçlarımıza of road cular gibi tapmıyoruz,tapacak olsam tuvaletime tapardım onun sağladığı faydayı hiç birşey sağlamadı bana(bence Ertan bey kamplarda gelip bizi tanısaydı bunu çok rahat anlardı )marka saplantımız çok çok az bunu da fayda perspektifinden bakıyorum.Dikkat ederseniz en çok iç detaylarda takılıyoruz.
Cem in dediği gibi biz 2 senedir bir aradayız (yeni nesil karavancılar)karavancılığı öğreniyoruz, eskileri bunun dışında tutuyorum.Kendine özgü kuralları var bu karavancılığın kimine uyuyor kimine uymuyor.Ben 1.senenin sonunda sanırım, ne istediğime karar verdim,kampır la alkoven in arasında ki farkı bile bilmezdim ama şimdi hiç kimsenin bana alkovenli aldıramayacağını söyleyebilirim hemde kaç tane neden isterseniz onlarıda sayarak.

orsaalabanda' Alıntı:
Ertan bey, aramıza katılmanızın üzerinden çok uzun zaman geçmedi henüz... İyi tanımadığınız ve muhtemelen yüz yüze bile konuşmadığınız insanlar hakkında bu derce radikal yorumlarda bulunmanız biraz haksızlık olmuyor mu?

Betimlediğiniz türde davranışları benimseyen çok fazla insan tanımıyorum ben aramızda.

Çabamız, camiamızın güçlenerek büyümesinden, genişlemesinden yana. Kapımız da herkese açık. Son 2 yıl içerisinde gerek forum katılımcılığı, gerek geziler, gerekse yeni karavan sahibi olan dostlarımızın sayısı açısından daha önce yapılamamış bir çok ilke imza attık.

Daha önce başka arkadaşlarımız da dile getirmişti; Karavancılık diğer ilgi alanlarına kıyasla çok daha bireysel ve özgürlükçü bir yaşam tarzıdır. Doğası gereği böyledir. Karavancılığı off-road, kampçılık ve trekking gibi faaliyetlerle kıyaslarsanız büyük hata yaparsınız. Doğası gereği özgürlükçü olduğu için de "görece daha iyi anlaşan bireylerin ve grupların" daha sık bir arada bulunmasından daha doğal bir şey yoktur. Bunu hiç bir zaman yadsımadık. Hatta karavanların sürekli yollarda olabilmesi için gerekli ve yararlı görüyoruz... Festival, şenlik ya da büyük toplu organizasyonlarda 30-40 karavan bir araya gelebilir... Ama 10 günlük bir Karadeniz gezisine 3 araçtan daha fazlasıyla gidemezsiniz..

Karavan ortak paydasında hepimiz dostuz ve kardeşiz.. Burası da paylaşımın, yardımlaşmanın çok üst seviyelerde olduğu bir platformdur. Ancak bireysel anlamda hiç birimiz bir diğerine benzemez. Bu da yaratılışın doğası gereğidir.

Sonuç olarak; Ya sizin bu oluşumdan beklentileriniz çok yüksek, ya da ben bazı konuları yanlış anladım. Söylemek istediklerinizi daha açık ve net olarak yazarsanız ben de daha açık cevaplar verebilirim.

Cem bey,evet iştirak sürem çok değil.Böyle devam ederse de zaten tamamen gideceğim,ki tahmin ediyorum bu duruma da sevinecek insanlar olacaktır.
Aslında mesele benim gidip kalmam değil,benim gibi bir çok kişi belkide gitmiştir bile.
Söylemek istediğimi biraz daha anlaşılır kılayım o halde!
Farklı karakterde,farklı tarzda katılımcılar olabilir.Dikkat çekmek istediğim nokta ise aynı karakter,aynı tarz insanları isteyebilirsiniz ancak o zaman da katılımcı sayısı hep belirli bir kotada kalacaktır.Zaten anladığım kadarı ile karavanı olupta bu siteden haberdar olup katılmaktan imtina eden bir çok insan var.Hatta bu siteye gönül vermiş,emek vermiş bazı arkadaşlar artık yoklar,neden acaba?
Kimse yanlış anlamasın şimdi kişiselleştireceğim biraz,örnek olsun diye.
Birisi amiyane kıytırık bir gezi yapıyor,ona övgüler seromaniler gırla.Tamam bunun bir çok sebebi olabilir (eski üye,samimiyet)gibi.
Fakat aynı ilgi olmasa bile,bir başka kişi çok daha doyurucu görseller sunabiliyor ona ise daha mesafeli,neden?
Unutulmaması gereken önemli bir konu vardır oda motive!İnsanın yapısında vardır güzel bir şey yaptığı zaman onu paylaşmak ister ve paylaştığı zamanda karşısında muhatap ister,biz insanız robot değil.
Bir başka soruyada cevap vereyim,evet araçlarımız adı üzerinde araçtır,amaç değil.(manevi değeri yoksa)güzel geziler,mutlulukları bize kılan araçlardır.
Tabiki kendimizden bir şey katmamız,farklı bir yapı ortaya çıkartmak gururumuzu okşar o ayrı konudur.Sonuçta 2 çuval civatadır!
Bu kelimeleri yazıya dökmemdeki sebep kimseyi üzmek,kırmak değildir.Sadece beni rahatsız eden bir konuyu açıkca dile getirmektir.
Umarım yeterince açık ve net olmuştur anlatmak istediklerim.
Selamlarımla.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR