Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,037
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 916,726
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Şahsen form sitelerinde farklı fikirdeysem fazla yazmıyorum. İşime gelirse kafama yatarsa konuya yada olaya katılıyorum. Kendime ait form sitem var. Orada da koça adamlar arayıp o bunu yazdı şu bunu yazdı diyor. Hepsine abi boşver onu diyorum. Formlar herkesin girip yazdığı yerler. Birkaç sefer de olsa zaman gecirdiğimimiz ve hatırlarımınızı sorduğumuz karavanı bırakın artık aile ce görüştüğümüz ağabeylerimiz var burda. Farklı lıklar olacaktır. Herkes her zaman beraber hareket edemiyor.

Etiketler

ertan bey, bu konudaki fikirlerinize kesinlikle katılmıyorum, burada karavan bölümünde pek çok siteden, hatta bu sitenin off road bölümünden çok daha fazla paylaşım var, herkes birbirinin sorusunu paylaşımını ciddiye alıyor ve elinden geldiğince cevaplamaya çalışıyor. kıytırık gezi ne demek allah aşkına, kusura bakmayın, kişisel sorununuz ne, bu sitenin sakinleri sizi kıracak ne yaptı bilemiyorum ama çok ağır ithamlarda bulunuyorsunuz, bir de böyle giderse çok durmam buralarda diyorsunuz... diğer site üyeleri bu görüşüme katılmak zorunda değil elbette ama evet sitede saygı duyulan tecrübeli karavancılar var ve paylaşımları daha çok ilgi görüyor, evet sözlerine daha çok değer verilen insanlarda var... ama onlara gösterilen bu saygının sebebi sitede yaptıkları paylaşımlar, gerek bilgileri gerek ilgileriyle gerekse görüşleriyle diğer üyelere yaptıkları yardımlar ve her şeyden önce kibar, uygar kişilikleridir... sözlerimi kim nereye alıp götürürse götürsün, sezarın hakkı sezara isanın hakkı isaya... bu sitenin üyelerinin bu radikal ithamları hakettiğine inanmıyorum...

bu yazdıklarımı lütfen site üyelerinin genel görüşü olarak algılamayın, bunlar benim kişisel görüşlerim, yazdıklarımın tamamı sadece beni bağlar...

Ertan bey, moderasyon ve karavan bölümü yönetimi adına yapılabilecek bir şeyler varsa yapıcı eleştirilerinizi dikkate alacağımızı bilmenizi isterim. Lütfen küsüp gitmeyin... Ne sizi ne de bir başkasını küstürmek istemeyiz.

Ancak bu tür çoğulcu katılımcı platformlarda ne yazık ki her şeye müdahale etmek mümkün olmayabiliyor... Birilerine çıkıp da "herkesin gezilerini beğenip alkışlayın, teşvik edici olun.." türünden telkinlerde bulunma şansımız yok. İsteyen istediğini beğenir, istediğiyle iyi anlaşır, istediğini sever, istediğini sevmez... Ayda bir genellikle bu türden bir polemiğimiz olur. :smiley: Hatta işi abartıp "benim yaptığım işleri neden beğenip alkışlamıyorsunuz?" diyenler dahi olmuştur.

Foruma emek vermiş ve sonradan küsüp gitmiş insanlar derken acaba kimleri kastediyorsunuz? Gerçekten benim bildiğim bir kaç örnek var ama onlar da bizim dışımızdaki sebeplerden ya da bazı yanlış anlaşılmalardan dolayı gitmişlerdir... Sayıları çok fazla değildir. Onları biz uzaklaştırmadık. Yeniden kazanmak için de çabalarımız hep olmuştur.. Bizim uzaklaştırdıklarımız ise saygı sınırlarını gerçek anlamda zorlamış kişilerdir... ki, onlara da "git" demeyiz, bir süre sonra kendileri giderler...

Bahsettiğiniz diğer platformlara gelince, sayıları bellidir. Gezenbilir de dahil olmak üzere toplamda 5.. Gezenbilir farkını görebilmek için oralara girip dikkatlice incelemenizi tavsiye ederim..

İnsanlar burada herhangi bir geziyi ya da yazıyı beğenmiyorsa, ilgi çekici bulmuyorsa hiç bir şey yazmazlar.. Ama hiç kimse konuya girip de "geziniz çok kıytırık" demez.. Bu ayıptır... (Hiç kimsenin gezisi için bu tabiri kullanamam ve hatta düşünemem. Siz bu kelimeyi kullandığınız için yazdım.)

Çöl Kartalı' Alıntı:
Bülent bey, ne kötülüğünü gördünüz Alkovenli Karavanın ;D

Sayın Çöl Kartalı,Allah o alkoven in :D ,alkovenler benim gitmek istediğim yerlere uygun olmayan bir araç,yoksa onlara söyleyecek sözümüz olabilir mi :smiley:.

Cem bey,konuya ciddiyetle yaklaşımınız,bulunduğunuz konumu hakkettiğinizi gösteriyor,teşekkürler.
Diğer hakaret vari yaklaşımı dikkate dahi almıyorum,benim söylemek istediklerimi anlamak için zeka gerekir çünkü.
Özelime gelen bu konu ile alakalı samimi mesajlar içinde teşekkür ederim.
Hem size,hemde sizin nezninizde genel son bir açıklama yapma gereği duyuyorum.
Cem bey sizinde belirttiğiniz gibi bir çok konuya müdehale etmeniz hem saçma hemde gereksiz olurdu...
Aslında bir çok arkadaşın ne demek istediğimi anladığını düşünüyorum.
İlla cadde,sokak tarif eder gibi anlatmaya gerek yok.
Kıytırık gezi tanımını ise bilhassa yaptım.Forum sayfalarının birinde kıytırık karavancı polemiği yaşanmıştı,belkide deşmek içindir bilemiyorum.
En azından bazı arkadaşların,bir an için şapkayı önüne koyup düşünmelerine vesile olmuştur ne diyeyim.
Not.Bunlar benim şahsi fikirlerimdir ve kimseyi bağlamaz.

mayıstosböce' Alıntı:
Ertan bey konuyu biraz daha açarsanız gerçekten çok faydalı olur.Şahsen ben karavan grubunun sosyal yönden daha bireyci olmasını çok seviyorum,gruplaşmalar bu işin doğası gereği var,arkadaşların da dediği gibi.Bakın Kartepe kampına gelseydiniz orada da görecektiniz ateş başına gelende oldu gelmeyende, beraber çay içinde oldu aracında yatanda.Ertesi sabahta tak sepeti koluna herkes kendi yoluna(dedik ama tekrar sapanca da buluştuk).

Şu geçen aylarda öyle bir yoğunluğum vardıki anlatamam çok istesemde zaten katılamazdım.Bu yapmış olduğunuz kamp,zaten olması gereken gibi,zevkli geçmiş.
Selamlarımla.

Ben de burun deliklerine kadar yakın çekilen fotolara, foto altlarına isim yazılmasına , ya da gidilen gezilere kim hangi araçla gidiliyor yazılmasını sevmiyorum. Bir gezi yazına baktığımda gidenin , aracın fotolarını değil , gidilen yerleri görmek istiyorum. Ama bu benim kendi şahsi fikrim. Yapanlara elbette söyleyecek sözüm yok. Herkesin yaptığı kendince önemlidir , çok beğenilmiyorsa benim çözümüm bakmıyorum. Bence küsüp gitmektense kalıp güzelliklerden faydalanmak ve zaman zaman Ertan beyin söylediği gibi sıkıntılardan bahsetmek en iyisi.

bartek' Alıntı:
Ben de burun deliklerine kadar yakın çekilen fotolara, foto altlarına isim yazılmasına , ya da gidilen gezilere kim hangi araçla gidiliyor yazılmasını sevmiyorum. Bir gezi yazına baktığımda gidenin , aracın fotolarını değil , gidilen yerleri görmek istiyorum. Ama bu benim kendi şahsi fikrim. Yapanlara elbette söyleyecek sözüm yok. Herkesin yaptığı kendince önemlidir , çok beğenilmiyorsa benim çözümüm bakmıyorum. Bence küsüp gitmektense kalıp güzelliklerden faydalanmak ve zaman zaman Ertan beyin söylediği gibi sıkıntılardan bahsetmek en iyisi.

Durum bu bencede,ben yakın fotoğrafları seviyorum,geneli sevdiğim gibi,fotoğraf altlarına yazı yazılmasınıda,gezilerde araçların gözükmesinide,özellikle araç içinden çekilirken torpidonun biraz çıkmasınıda(bana göre dinamizim katıyor olayın içinde gibi hissediyorum kendimi) yani Bartek le taban tabana zıtız ama biz Bartek le çok iyi anlaşırız.Yani güzellikleri paylamayı severiz.
Ben bazen yönetim de okadar önmli şeyleri kaçırırım ki artık bana özelden mesaj atmak zorunda kalırlar,Enver dede taşın üstüne çıksa ona yazmayı severim ama diğer arkadaş fizana gitmiştir ona tek kelime yazmam o anki düşünceme göre istersem yazarım, istersem yazmam,zaten bende aynısını baklerim.Ben takip yazanlara ifrit olurum ama bu o arkadaşın tarzı ne yapayım yokmu sayayım,okumuş beğenmiş ve takip yazmış yada nokta koymuş bana göre güzel gezi dese bile yeterli ama o takip yazmış arada ki fark bir kelime :D,ben sürekli olamasam da, biraz rahat olmak lazım (bana göre ''YAVAŞ'' )derim, beş benzemez değil yüz benzemez var aramızda.

mayıstosböce' Alıntı:
Durum bu bencede,ben yakın fotoğrafları seviyorum,geneli sevdiğim gibi,fotoğraf altlarına yazı yazılmasınıda,gezilerde araçların gözükmesinide,özellikle araç içinden çekilirken torpidonun biraz çıkmasınıda(bana göre dinamizim katıyor olayın içinde gibi hissediyorum kendimi) yani Bartek le taban tabana zıtız ama biz Bartek le çok iyi anlaşırız.Yani güzellikleri paylamayı severiz.
Ben bazen yönetim de okadar önmli şeyleri kaçırırım ki artık bana özelden mesaj atmak zorunda kalırlar,Enver dede taşın üstüne çıksa ona yazmayı severim ama diğer arkadaş fizana gitmiştir ona tek kelime yazmam o anki düşünceme göre istersem yazarım, istersem yazmam,zaten bende aynısını baklerim.Ben takip yazanlara ifrit olurum ama bu o arkadaşın tarzı ne yapayım yokmu sayayım,okumuş beğenmiş ve takip yazmış yada nokta koymuş bana göre güzel gezi dese bile yeterli ama o takip yazmış arada ki fark bir kelime :D,ben sürekli olamasam da, biraz rahat olmak lazım (bana göre ''YAVAŞ'' )derim, beş benzemez değil yüz benzemez var aramızda.

Büleeeent..Enverdede Taş üstünde :D :D :D[attachment=1]

CIMG0908.jpg

Evet arkadaşlar ,her yönden artan hayat şartları baskısında ,kendimizi gülümsetebilecek bir şeyler üretemezsek,hayatın bile çok kısa olduğunu anlamaya zamanımız olmayacak.Gülümsetelim,gülebilelim.

Görmeyenler olabilir düşüncesiyle aşağıdaki linki veriyorum...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=45436.120

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR