Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,037
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 919,623
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

taiga' Alıntı:
Yeni yaşının sana sağlık, mutluluk, huzur ve yanında enfes bir karavan getirmesini diliyorum Erden abi... ;)

Haldun bey çok teşekkür ederim. Ağzın bal yesin :smiley:)
Tüm arzu edenlerin de senin gibi istedikleri karavanlarına kavuşması dileklerimle. Selamlar...

Etiketler

buralpdi' Alıntı:
Erden bey doğum gününüz kutlu olsun, sağlıklı bol karavanlı geziler dilerim :smiley:

Çok teşekkür ederim Levent bey. Amin inşallah :smiley:)
Sizede karavanınızla, mutlu ve sağlıklı geziler diliyorum... Selamlar.

Şeref bey, Salih bey, Hakan bey, Cennet&Yücel bey çok teşekkür ederim. Selamlar...

Rusya Vizesi 2 ay içinde halledilecek denmeye başlandı yine. St Petersburg üzerinden Finlandiya -Isveç -Norveç hayalleri kurmaya başlanabilir . Mazot nasılsa ucuz oralarda :smiley:

bartek' Alıntı:
Rusya Vizesi 2 ay içinde halledilecek denmeye başlandı yine. St Petersburg üzerinden Finlandiya -Isveç -Norveç hayalleri kurmaya başlanabilir . Mazot nasılsa ucuz oralarda :smiley:
Geçen hafta ben de şu Rusya vizesi kalkmamışmıydı diye inceleme yapmıştım. Umarım kısa zamanda vize kalkar. Hatta diğer bütün vizeler de. :smiley:
Ben de birkaç yıl içinde oralara gitmek istiyorum. ::smiley:

Erden Bey, doğum gününüzü kutlar, keyifli seyahatlerle dolu nice mutlu yıllar diliyorum.

Değerli fotoğraf san'atçımız "erdenbay" ın doğum gününü kutlar nice sağlıklı , mutlu uzun ömürler dilerim.

Rüzgar

Ferhat, Biz de Rusya vizesini kovalıyoruz.
Sanırım gelişmeler var.Selma Putin ve Medvedev i sıkı markaja aldı . Adamlar kaşını gözünü oynatsa yorum yapılıyor vize konusunda. ;D
Rota Karadeniz turu olacağa benzer bu durumda.
Tabii birde Shengen eklersek yanına "dadından yinmez" bu gezilerin. :D
Bulgaristan,Romanya,Macaristan, Polonya,Baltık Ülkeleri,Finlandiya,İsveç,Norveç...
Tekerleklerimizin altında !.. ;D
Yeterki zaman olsun, sağlık olsun...

freediver2009' Alıntı:
Bir konuda yardım isteyeceğim ama umarım bu yazıyı doğru yere yazmışımdır.
...
- TUV muayenelerinde sıkıntı çıkarabilir.
...
- Trafik denetlemelerinde hep ne diyecekler endişesi.
- Çekme karavan için periyodik muayene olayı var mı bilmiyorum.
Aşağıdaki sayfada yeni bir konu açsanız daha iyi olurdu.
http://www.gezenbilir.com/index.php?board=334.0

Araç ve gezi yöntemini seçmek zor bir konu. Bu esnada insanlar epeyce bir gelgit yaşıyorlar. Sonunda bir ucundan başlamak lazım. Olumlu ve olumsuz özelliklerini sıralamak güzel bir yöntem. Bunun için size göre en önemli olanlarını ve olmazsa olmaz diyebileceğiniz maddeler varsa o sonuçları veren çözümleri uygulamaya koymak daha iyi.

Ben şahsen kamper tarzı aracımı yılın büyük bölümü günlük olarak kullanıyorum. Herhangi bir sorun oluşturmuyor. Ançak şekrin kalabalık kısımlarında sıklıkla dolaşıyor ve dar yerlere parketmeniz gerektiğinde biraz daha büyücerek park yerleri bulmanız gerekecek.

Aracın üstüne takılan port bagaj şeklinde olan çadırlar değilmi. ? Yoksa yanlış mı anladım.
Bunlar kolayca çıkacağından TUV sorunu yaşamazsınız.

Çekme karavanlarda bildiğim kadarıyla peryodik muayene yok. 750kg'ın üzeri ise, ayrı ruhsat gerekiyor.

Bir de alternatif olarak aracınızı "mikrokamper" şekline dönüştürmek olabilir. Bu size en düşük maliyeti oluşturur. Tuvalet te koyabilirsiniz. Daha önce Cem ve Bülent bu tür uygulama yapmışlardı. Şimdi ase daha büyük araçlara geçiş yaptılar.

Umarım kısa zamanda en doğru kararı verirsiniz. :smiley:

Erden Bey, yeni yaşınızı kutlar, sağlıklı ve kamperli bol geziler dilerim...

Cavid Sezen

RÜZGAR' Alıntı:
Ferhat, Biz de Rusya vizesini kovalıyoruz.
Sanırım gelişmeler var.Selma Putin ve Medvedev i sıkı markaja aldı . Adamlar kaşını gözünü oynatsa yorum yapılıyor vize konusunda. ;D
Rota Karadeniz turu olacağa benzer bu durumda.
Tabii birde Shengen eklersek yanına "dadından yinmez" bu gezilerin. :D
Bulgaristan,Romanya,Macaristan, Polonya,Baltık Ülkeleri,Finlandiya,İsveç,Norveç...
Tekerleklerimizin altında !.. ;D
Yeterki zaman olsun, sağlık olsun...
Selma Hanım'dan güzel haberler bekliyoruz. ;D
Ukrayna için de vize gerekecek sanırım. Bulgaristan, Romanya zaten malum. Karadeniz kıyı yolu bir yerde Moldova'dan da geçiyor. Karadeniz gezisi için bile bir yığın vize almak gerekiyor. :mad: Neyse ki Gürcistan istemiyor. :smiley:
Dediğiniz gibi zaman ve sağlık olsun, geziye yetecek kadar da para varsa, gezgin yerinde duramaz. :smiley:

Değerli dostlar sitenizde ilk günüm.Peugeot j9 bir araç buldum 18+1 bunun koltuklarını söktürüp karavana çevirebilirmiyim bunla ilgili bu sitenin duayenlerinden yardım istiyorum.Özetle trafik ve ruhsat konuları gibi bilgi eksikliğim var.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR