Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,037
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 919,597
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

yayiyayayu' Alıntı:
Yusuf Aybek'in (yaybek) Kayınpederi vefat etmiştir
ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.
yusuf yeni haberim oldu başınız sağolsun, geride kalanlara uzun ömürler versin allah....

Etiketler

sayın karagözlers yeni karavanınız hayırlı olsun çok sevindim, kazasız geziler dilerim, şimdi nerelerdesiniz? ben izmirdeyim şu sıralar, bu yakınlardaki arkadaşlarla görüşmek isterim...
karavanda sürekli yaşayan dostlar nerelerdesiniz? yakınlarda iseniz bende geleyim yanınıza:smiley: selamlar

İlginç bir şeffaf ve plastik çadır modeli. Tek kullanımlık sanırım(disposible yazıyor)

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

sebiha33' Alıntı:
sayın karagözlers yeni karavanınız hayırlı olsun çok sevindim, kazasız geziler dilerim, şimdi nerelerdesiniz? ben izmirdeyim şu sıralar, bu yakınlardaki arkadaşlarla görüşmek isterim...
karavanda sürekli yaşayan dostlar nerelerdesiniz? yakınlarda iseniz bende geleyim yanınıza:smiley: selamlar
Sabiha hanım güzel dileğiniz için teşekkür ederim. Şu anda sattığımız evimizi boşaltmakla meşgulüz. Henüz (ilk aldığımız akşam hariç) karavanda bir gezi veya konaklama yapmadık. Büyük bir ihtimalle karavan yaşamına marmara bölgesinden başlamak istiyoruz. Çünkü unuttuğumuz veya almamız gereken eşyaları Tekirdağ'dan almak veya karavanda çıkabilecek sorunları giderebilmek amacıyla Bursa'ya yakın olmak için böyle düşünüyoruz. Görüşebilmek ümidiyle..

İlginç bir tasarım. Çadırı tutan bir taşıyıcı görülmüyor daha çok bir balon gibi gözüküyor. Balon şeklinde olduğuna göre, iç basıncı biraz yüksek tutarak şişik kalması sağlanıyordur. Bu şişikliği korumak için herhalde bir hava kompresörü sürekli şişiriyor olmalı diye düşündüm. Bunu güney sahillerine kurduğunuzu düşünsenize, içerisi herhalde 60-70 derece olur. Bana biraz ütopik bir çalışma gibi geldi.

karagozlers' Alıntı:
Sabiha hanım güzel dileğiniz için teşekkür ederim. Şu anda sattığımız evimizi boşaltmakla meşgulüz. Henüz (ilk aldığımız akşam hariç) karavanda bir gezi veya konaklama yapmadık. Büyük bir ihtimalle karavan yaşamına marmara bölgesinden başlamak istiyoruz. Çünkü unuttuğumuz veya almamız gereken eşyaları Tekirdağ'dan almak veya karavanda çıkabilecek sorunları giderebilmek amacıyla Bursa'ya yakın olmak için böyle düşünüyoruz. Görüşebilmek ümidiyle..

haydi hayırlısı süreyya bey, çok mutlu olursunuz umarım karavan yaşamında, ben çok sevdim bu yaşam biçimini çoook eksiklerim olmasına rağmen...... selamlar

Şeref Abi,
Yurt dediğim,
Yurt, Orta Asya'da Türk ve Moğol göçebelerinin ev olarak kullandığı çadır.
Çaplarına göre pek çok değişik yurt mevcut, Genelde bir direk, Direğe asılan çember şeklinde tavan orta desteği çevresinde açılan
onlarca tavan kirişinin, Yan duvarlar için ızgara şeklinde açılan yapıyla birleşmesinden oluşuyor.
yurt_011.jpg

yurt-wallouter.jpg

Bunları kendisi yapanlar, Evinin bahçesine yapanlar, Bağına bahçesine yapanlar var.
Türkiye'de yurt yapımı ile ilgili pek bir kaynak olmasa da yapımı ile ilgili yabancı sayfalarda bolca kaynak var,
Yabancı grup ve sayfaları var bunu yapanların,
Tabii daha yeni teknikler ve malzemeler kullanıyorlar artık, Ama çalışma mantığı aynı, yüzyıllar öncesinden gelen sistem.
http://www.facebook.com/#!/pages/For-Love-of-Yurts/217180403072
Ne ilginç değil mi?
Mordoğan yakınlarında da bir tane yurt var. Nerede olduğunu tam bilmiyorum, ama denizi uzaktan gören tepelik yamaç bir yerde. İzmir'li bir vosvosçu arkadaş yapmış, Resimlerini görmüştüm. Oraya geldiğimde sahibiyle de görüşüp yakından göreceğim mutlaka.

Yurt benzeri yaşam alanı sunuyor derken bunu demek istemiştim. Yarımküre şeklinden dolayı daire şeklinde yaşam alanı sunduğu için,
Selamlar,

Evet Yücel şimdi oldu. bu son koyduğun iki foto daha iyi anlatıyor. Vede çok güzel.

Arkadaslar gene sitemizde satilik olarak gordugum bir arac ilgimi cekti ve sizlere soylemek istedim. Arac 4x4 mercedes splinter. Tam karavanlik. Model yili fiyat egrisinde istenilen fiyat PSA grubu araclari yakalayamaz ama belkide 4X4 genis camper dusunen bir arkadasimiz varsa ve araci gormediyse diye buraya yazmak istedim.

Aractaki 4x4 un dugme ile elektrikli olarak devreye girmesi ve 20 km hiz uzerinde devre disi kalmasi karavancilar icin tam istenilen bir ozellik gibi duruyor. Normal duz yollarda 4x2 olarak daha ekonomik yakit tuketecektir istiyaciniz oldugumde 4x4 yaparak kampinizi istediginiz yere kurmakta guzel olurdu. :smiley:

Buyrun linki; http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=67287.0;topicseen

Not: Sakin yanlis anlasilmasin saticiyi tanimiyorum. Sadece belkide isine yarayan biri cikar diyerek karavan bolumundeki arkadaslar ulasmasi icin yazdim.

Merhaba,sevgili dostlar,

Aracımda 220v mini buzdolabım var.Çin yapımı,ikinci el,3 sistem üstten kapaklı bir buzdolabı (XC-35G, 35 lt portable fridge) edindim.Henüz kullanmadım,çakmak giriş kablosu yok,nasıl edinebilirim?Aracıma uygun yerleşim ve kullanım konusunda önerilerinizi bekliyorum.

oto aksesuarcılarının hemen hepsinde çakmak girişi ile kullanılan lambalar var onların ucunu kullanbalirsiniz.ilk yardım setlerinde de çıkıyor aynı lamba.artı sadece çakmak soketinide tek başına bulabilirsiniz....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

SON KONULAR

Geri