Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,038
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 920,622
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

racoed' Alıntı:
Merhaba,sevgili dostlar,

Aracımda 220v mini buzdolabım var.Çin yapımı,ikinci el,3 sistem üstten kapaklı bir buzdolabı (XC-35G, 35 lt portable fridge) edindim.Henüz kullanmadım,çakmak giriş kablosu yok,nasıl edinebilirim?Aracıma uygun yerleşim ve kullanım konusunda önerilerinizi bekliyorum.

bir tarafı çakmak girişi diğer tarafı normal priz olan bir aparat var, çok kullanışlı her türlü kullanılabiliyor, ben laptop için almıştım çok memnunum, fiyatı 70- 80 arası, media marktan 80 tl ye aldım ben.... kolay gelsin..

Etiketler

Sn.İlkerklc,İlginize teşekkür ederim.soket aldım,teyp ve traş makinası giriş kablolarını denedim,olmadı.giriş kısmı çok küçük.bu girişleri bıçakla incelttim,bu kez metal kısımlar ortaya çıktı,kısa devre yapmasından çekindiğim için bilgi almak istedim.hoşca kalın.

racoed' Alıntı:
Sn.İlkerklc,İlginize teşekkür ederim.soket aldım,teyp ve traş makinası giriş kablolarını denedim,olmadı.giriş kısmı çok küçük.bu girişleri bıçakla incelttim,bu kez metal kısımlar ortaya çıktı,kısa devre yapmasından çekindiğim için bilgi almak istedim.hoşca kalın.

size mesaj attım hocam.saygılar........

sayın racoed bu konulardan hiç anlamam :smiley: yanlış anlayıp yanlış birşeylerde yazmış olabilirim, eğer öyleyse idare ediniz :D kendi çapımda yardım etmeye çalıştım
saygılar vede sevgiler tüm dostlara

Bir konuda yardım isteyeceğim ama umarım bu yazıyı doğru yere yazmışımdır.

Herkese merhaba;

Karavanlara karşı olan aşırı ilgim nedeniyle sürekli bir bocalama yaşayıp duruyorum. Bu sebeple bazı karar verme noktalarında sürekli git-geller yaşıyorum. Peki bundan bize ne diye sorarsanız. Birazcık yardıma ihtiyacım var.

Peugeot - Tepee marka bir araç aldım ve bu araçla ilgili üzerine port bagaj yapıp uygun bir boşluğuna da çadır-van yapmaya karar vermiştim. Bununla ilgili plan proje tamamlandı fakat şimdi düşünüyorum.
Bu sistem benim ihtiyaçlarıma ve beklentilerime ne kadar cevap verebilecek. Geçiş aşamasını bu şekilde halletmek yerine biraz daha bekleyip te karavana mı geçsem. Sonradan pişman olmak yerine bazı konulara masaya yatırdım ama fazlalıkları kaldırabilmek yardım almadan olmuyor.
Bu arada not olarak belirtmek gerekirse, kamper tarzı bir araç ta düşünmedim değil. Fakat yaz sonuna kadar araç kredisi ödeyeceğim için tekrar böylesine bir borç yükünün altına girmek çok işime gelmiyor. Ayrıca, aracı günlük kullandığım için kamper tarzı bir araç İstanbul'da park yeri bulma ve yakıt gibi konularda çok zorlar.

Çadır-van olayının bana göre artı ve eksileri:

Olumsuzlukları;

- Kış konaklamalarında kullanamayacağım.
- Kamp alanları dışındaki konaklamalarda güvenlik sıkıntısı.
- Sürekli aracın üzerinde olduğu için yakıt sarfiyatını olumsuz etkileyecek.
- En üst noktada olduğu için hız artışlarında, rüzgarlı havalarda ve virajlarda sıkıntı çıkaracak.
- TUV muayenelerinde sıkıntı çıkarabilir.
- Trafik denetlemelerinde hep ne diyecekler endişesi.
- Banyo ve tuvalet sorunu.
- Yağışlı havalarda yemek vs. işlerinin yapılamaması.

Avantajları:

- İstediğiniz yerde istediğiniz zaman konaklayabilme
- Kaplumbağa gibi sürekli eviniz sırtınızda.
- Otel vs. konaklamalarında yer bulamadım, fiyatı pahalı vs. derdiniz yok.
- Uygun gezi maliyeti nedeniyle daha fazla gezip dolaşma imkanı.

Çekme karavan artıları ve eksileri:

Avantajları:

- Günlük yaşantımda da aynı aracı kullanacağım için karavanı ayırıp aracımı ayrı kullanabileceğim.
- Kamp dışı konaklamalarda güvenlik (rahat bir uyku için kapalı mekan)
- Banyo ve tuvalet sorunu yok.
- Mutfak, lavabo, buzdolabı vs. gibi avantajları var.
- Fazla malzemeyi koymak için yeterli boş olanı mevcut.
- Konaklama yerinde çevre gezileri için aracı ayrıca kullanma imkanı.
- Kıyafet değişimi vs. gibi konularda daha rahat.
- Kendim için özel bir durum, namaz kılmak için içerde yeterli bir alan bulunması.

Dezavantajları:

- Biraz daha fazla yakıt sarfiyatı
- Seyahat esnasında savrulma, fren mesafesi vs. gibi konularda azalma.
- Çekme karavan için periyodik muayene olayı var mı bilmiyorum.

Başka da aklıma fazla bir olumsuzluk gelmiyor.

Aslında bu listeyi oluşturmak bana ciddi anlamda bir fikir vermedi değil, fakat birde sizlerin görüşlerini almakta fayda var.

Bence insan karavanı amaç olarak mı görüyor , araç olarak mı önce onu belirlemeli. Amaç ise çekme veya donanımlı karavan , araç olarak görenler içinse geçici çözümler en iyisi.
Mesela ben karavanı araç olarak görüyorum. Istanbul'da evim varken gidip de Sarayburnu'nda kalmam. Ama amaç olarak görenler gidip de orada kaldılar bile.
Otelde kalma özürlü birisi olarak hiç gitmeyeceğim yerlere geçici çözümlerle gidebildim.
Geçici çözümler kullanan birisi olarak benim için en önemli ayrıntı tuvalet. Bilhassa bayanlar ve çocuklar için çok önemli bir özgürlük işareti.

yaybek' Alıntı:
Erdenbay Erden Bayraktar abimizin doğum günü kutlu olsun,sevdiklerinizle sağlıklı huzurlu bir ömür geçirmenizi dilerim.

Yusuf arkadaşım çok teşekkür ederim.
Bende sana ve tüm karavan ve kamp camiasına ,sevdiklerinizle sağlıklı,mutlu ve başarılı ömürler diliyorum... Selamlar...

erdenbay' Alıntı:
Yusuf arkadaşım çok teşekkür ederim.
Bende sana ve tüm karavan ve kamp camiasına ,sevdiklerinizle sağlıklı,mutlu ve başarılı ömürler diliyorum... Selamlar...

Yeni yaşının sana sağlık, mutluluk, huzur ve yanında enfes bir karavan getirmesini diliyorum Erden abi... ;)

Erden bey, doğum gününüzü kutlar,sağlıklı ve mutlu bir şekilde daha nicelerini temenni ederim.

Erden bey doğum gününüz kutlu olsun, sağlıklı bol karavanlı geziler dilerim :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.