Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,037
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 919,655
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

taiga' Alıntı:
5 Şubat Ctesi akşamı (eğer hava muhalefeti olmayıp faaliyet gerçekleşirse) bir gökyüzü gözlem etkinliğine katılmak için eşim ve oğlumla Ağva da olacağız...

Kendi adımıza Bursadan Cuma gününden çıkıp Şile-Ağva taraflarını da gezmek istiyorum...

O civarda tavsiye edebileceğiniz gezilip görülecek mekanlar, ortamlar nerelerdir diye dostlara sormak istedim...

Not: Astronomiye ilgi duyan yada karavan birlikteliği için gelecek arkadaşlar da olursa çok seviniriz...
Haldun,

Gözlem şenliğini hangi gurup düzenliyor?
Uygun olursak katılmak isteriz. :smiley:

Etiketler

RÜZGAR' Alıntı:
Ferhat, Biz de Rusya vizesini kovalıyoruz.
Sanırım gelişmeler var.Selma Putin ve Medvedev i sıkı markaja aldı . Adamlar kaşını gözünü oynatsa yorum yapılıyor vize konusunda. ;D
Rota Karadeniz turu olacağa benzer bu durumda.
Tabii birde Shengen eklersek yanına "dadından yinmez" bu gezilerin. :D
Bulgaristan,Romanya,Macaristan, Polonya,Baltık Ülkeleri,Finlandiya,İsveç,Norveç...
Tekerleklerimizin altında !.. ;D
Yeterki zaman olsun, sağlık olsun...

Çıkış yada giriş Yunanistan olduktan sonra bu rota bize (ben-eşim-oğlum) süper uyar... ;)
Dediğiniz gibi Hüseyin abim, yeter ki zaman olsun, sağlık olsun...
Birde dostlarla birlikteysek, tadından yenmez...

fsirin' Alıntı:
Haldun,

Gözlem şenliğini hangi gurup düzenliyor?
Uygun olursak katılmak isteriz. :smiley:

Gökbilim tayfası Ferhat...

Ben gruptan sadece Bursadan Uğur İkizler i tanıyorum...

İşin doğrusu biz sadece tanışmaya teleskopları görmeye gidiyoruz, ekipmanımız yok aslında... (Erdem meraklı biliyorsun)

Cumadan gelirseniz çok seviniriz, güzel gezeriz hafta sonu...

http://gokbilim.com/forum/viewtopic.php?f=57&t=6701

taiga' Alıntı:

İşin doğrusu biz sadece tanışmaya teleskopları görmeye gidiyoruz, ekipmanımız yok aslında... (Erdem meraklı biliyorsun)

O gurubu tanıyorum. Birçok defa da birlikte gözlem yaptık. :smiley:

Umarım gözleme uygun bir hava olur. :smiley:

fsirin' Alıntı:
O gurubu tanıyorum. Birçok defa da birlikte gözlem yaptık. :smiley:

Umarım gözleme uygun bir hava olur. :smiley:

Cumadan gelme şansınız var mı?
Belki Boludan Kenan abide gelecek...

fsirin' Alıntı:
Şimdiden söz vermeyeyim. Genellikle işyerinden çok geç çıkıyoruz. Yine de bir ihtimal olabilir. Cumartesi Pazar sorun olmaz.

O zaman tarih yaklaşınca duruma bakarız, belki hava muhalefetinden ertelenir gözlem...

taiga' Alıntı:
O zaman tarih yaklaşınca duruma bakarız, belki hava muhalefetinden ertelenir gözlem...
Mevsim nedeniyle genellikle %80 erteleniyor zaten. Havanın en basit tüy bulutlu bile olması gözlemi engeller. Yazın bile gözlem tarihinde, bazen sağanak yağmuru tutturuyoruz. ;D

taiga' Alıntı:

fsirin' Alıntı:
Şimdiden söz vermeyeyim. Genellikle işyerinden çok geç çıkıyoruz. Yine de bir ihtimal olabilir. Cumartesi Pazar sorun olmaz.

Cumartesi bizde geliriz gibi gözüküyor.Umarım o zaman kadar webasto gelir Türkiye ye ,daha rahat olur bizim için,tabi dışarı açık bir organizasyonsa.

mayıstosböce' Alıntı:
Cumartesi bizde geliriz gibi gözüküyor.Umarım o zaman kadar webasto gelir Türkiye ye ,daha rahat olur bizim için,tabi dışarı açık bir organizasyonsa.

Bülent hocam,

Bende değil teleskop, gözlük bile yok... ;D
Gidelim tanışalım kaynaşalım hamlesi...
Cemle yazın meteor yağmuruna bu arkadaşların yanına gittiydik Tırnovaya...
Hem Ağvayı görürüz hem de astronom gönüllüleriyle tanışır, bir şeyler öğreniriz babından bir durum benimkisi...
Lakin eğer izin durumunu çözebilirsek kuzeye Ağva yönü yerine rotayı direk bir haftalığına Ayvalık-Datça hattına çevirebilirim... ;)

Not: Hesapta webasto bu hafta Bursada olacak(mış)... :-\

Haldun webasto olmaması şu an genel bir sorun,Bursa ya gelirse buralara da gelir.Bolu bayisi benimle çok ilgilendi kaç sefer Gebze de ki bayiyi aradım bir sefer tlf verin ben ararım demedi,Bolu bayisi aradığı gibi yarım saat bana bilgi verdi en azından sıcak insanlar ve işlerini seviyorlar.Olmadı Bursa olur oda gezmek için geldiğim bir zaman olmalı ki yalnızca seni görüp dönmeyeyim :D
Gözlem şenliğine gelince amaç muhabbet olsun,sen ben gideceğim dediğin için ben gelirim dedim,hem çok uzakta değil :D,birde oralara doğru gidersem arkadaşın birini oraya gelmek için kandırabilirim ismi lazım değil L. Güngör :smiley: Ferhat gitmezse zaten bende bakayım diye kimsenin teleskopuna gitmem,hem Ferhat ın teleskopta şansım var belki kayan yıldız filan görürüm yine.

Sen iyice açıldın zaten, yıktın bariyerleri...
Eskiden 5 km uzaktaki kutsal topraklardan öteye gitmezken, bakıyorum mesafe 30 km ye çıkmış... ::smiley:

Doğa için çal projesi, Daha önceki iki projeden sonra 3. projede karavanlanmış,
Proje değişik illerden müzisyenlerin çalışmalarını biraraya getirmek için artık bu karavanı kullanacakmış
Projede yer almak isteyen müzisyenler bu karavana gelerek şarkılarını seslendireceklermiş.
Karavanı gördüğünüz yerde DVD, T-shirt, araç kokusu gibi promosyon anılar almak mümkünmüş..

<object width="480" height="384"><param name="movie" value="http://www.dailymotion.com/swf/video/xfl1f6?width=&theme=none&foreground=%23F7FFFD&highlight=%23FFC300&background=%23171D1B&start=&animatedTitle=&iframe=0&additionalInfos=0&autoPlay=0&hideInfos=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed type="application/x-shockwave-flash" src="http://www.dailymotion.com/swf/video/xfl1f6?width=&theme=none&foreground=%23F7FFFD&highlight=%23FFC300&background=%23171D1B&start=&animatedTitle=&iframe=0&additionalInfos=0&autoPlay=0&hideInfos=0" width="480" height="384" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always"></embed></object>
<b><a href="http://www.dailymotion.com/video/xfl1f6_doya-ycin-cal-karavany_music">Doğa İ&ccedil;in &Ccedil;al Karavanı</a></b>
<i>Y&uuml;kleyen <a href="http://www.dailymotion.com/sebokolik-com">sebokolik-com</a>. - <a target="_self" href="http://www.dailymotion.com/tr/channel/music">Diğer m&uuml;zik videolarına g&ouml;z atın.</a></i>

Web sayfası:http://www.dogaicincal.com/index.asp?sayfa=anasayfa
Sayfadan daha önce seslendirilen şarkıları da dinleyebilirsiniz.

Haber: http://www.ntvmsnbc.com/id/25150607/#storyContinued

Biraz eskimiş haber kusura bakmayın. Ben yeni gördüm. Belki daha önce duyurulmuş olabilir forumda.

taiga' Alıntı:
Hem Ağvayı görürüz hem de astronom gönüllüleriyle tanışır, bir şeyler öğreniriz babından bir durum benimkisi...
Lakin eğer izin durumunu çözebilirsek kuzeye Ağva yönü yerine rotayı direk bir haftalığına Ayvalık-Datça hattına çevirebilirim... ;)
Haldun, teleskop olmayabilir, gözlüğü hiç bilemem ;D ama büyücerek bir dürbün edinebilirsiniz. Oldukça işe yarar. :smiley:

mayıstosböce' Alıntı:
Gözlem şenliğine gelince amaç muhabbet olsun,sen ben gideceğim dediğin için ben gelirim dedim,hem çok uzakta değil :D,birde oralara doğru gidersem arkadaşın birini oraya gelmek için kandırabilirim ismi lazım değil L. Güngör :smiley: Ferhat gitmezse zaten bende bakayım diye kimsenin teleskopuna gitmem,hem Ferhat ın teleskopta şansım var belki kayan yıldız filan görürüm yine.
O meteoru teleskopla görmen gerçekten çok büyük bir şanstı. ;D
İkinciye de yakalamanın herhalde imkanı yoktur. ;)
Buluta rağman toplanalım denirse de biz herhalde geliriz. Maksat muhabbet oldun. :smiley:

taiga' Alıntı:
Bülent hocam,

Büyük ihtimalle ihtimalle izin hamlesi sorunsuz gerçekleşecek, bugün dilekçeyi verdik kabul ettiler...

Dolayısıyla Ağva gözlemine katılmayarak direk 3 şubat tarihinde Ayvalık-Eski Foça-Mordoğan-Seferihisar turuna çıkmayı hedefliyorum...

Durumum bundan ibarettir...

Ya şu Seferihisar ı çok merak ediyorum,70 km den de uzak :smiley:,neyse yaza doğru km iyice artar sonbahar da giderim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR