Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,037
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 914,920
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

alpino' Alıntı:
bilgiler için tesekkurler,ilginiz içinde

aslanlı yolu araçla nasıl gecebilirim?

Yürüyüş yolu olduğundan hiçbir şekilde araçla geçme şansı yok ve yasaktır.

Etiketler

alpino' Alıntı:
bilgiler için tesekkurler,ilginiz içinde

aslanlı yolu araçla nasıl gecebilirim?

:smiley: Bir yanlış anlaşılma olmuş burada evet.Ana giriş kapısından araç altı,bagaj kontrolü yapılıp,ruhsatı verdikten sonra yaklaşık 200 metrelik bir yokuşu aracınızla tırmanıyorsunuz ve solda araç park alanına parkediyorsununuz ve inince kendinizi zaten aslanlı yolun başlangıcında buluyorsunuz.Ve gezinize buradan başlamış oluyorsunuz.Bu yokuş olayı o kadar abartılacak bir durum değil bence,sağlık sorunları olmadıktan sonra.Gülü seven dikenine katlanır,o kadarcık da zorluğu olsun.Mermer kaplı kaldırımlarda,gayet nizami yeşil alanlar içinde hoş bir yürüyüş :smiley: Yalnız araç park yeri çok geniş değil hatırladığım kadarıyla.Gene de yer bulmakta sıkıntı çekeceğinizi sanmam.

alpino' Alıntı:
arkadaşlar (özellikle Ankara'lı )
topiğe uygun bir soru olmayabilir soracagım soru ancak inanın arastırmama rağmen uygun bir yer karsıma çıkmamıştı bu sebeple baştan özürlerimi kabul edin.
önümüzdeki hafta sonu ailecek (çocuklarla beraber) aracımız ile Ankara seyahatimiz olacak tabiki çocuklara anıtkabiri gezdirmek isterim bende yaklasık 30 sene evvel gitmiştim (herhalde 10 yasındaydım ,bu sebeple hatırlayamıyorum zaten hatırlasam bile 30 yıl da neler değişmiştir. ) anıt kabir de otopark mevcutmudur yani aracımla anıtkabire gitsem park yeri bulma zorluğu çekermiyim şayet bir zorluk olacaksa toplu tasımayla gitmek daha uygun olabilir.
yani kısacası anıtkabir ve/ veya cevresinde otopark sorunuyla karsılasırmıyım

teşekkürler

Nereden geleceğinizi bilmiyorum ama eğer İstanbul'dan geliyor iseniz yapacağınız şey İstanbul yolundan hiç çıkmadan Akköprü Kavşağı yani Ankamall'a kadar gelip gene düz devametmek (köprü altından) ki AKM sağınızda kalacak şekilde ilerliyceksiniz ve AKM (Atatürk Kültür Merkezi) sonrasında ilk kavşaktan sağa sapacaksınız ki burası da Kazım Karabekir Caddesi oluyor.(Bu yol sizi direk Anıtkabir'e kadar çıkaracaktır)Bu caddede düz devamederken solunuzda sırayla önce Kore Şehitleri Anıtı'nı göreceksiniz,sonra Tandoğan Orduevini.Orduevini geçtiğiniz anda kavşak çıkacak önünüze.Burada da yapacağınız şey hiiçbir yöne dönmeden doğru karşıya geçmek ki artık Anıt Caddesi'nde ilerliyor olacaksınız.Düz ilerleyince 400 metre kadar ilerde sağda Anıtkabir tabelasını görücek ve sapacaksınız.

Yani kısaca İstanbul'dan geliyorsanız yapacağınız tek bir dönüş var o da Ankamall'dan sonra, Ulus'tan önce olan kavşaktır (İkisinin arasındaki tek kavşak).Bu kavşakta sağa dönüp,tekrar sağdaki Anıtkabir levhasını görünceye kadar düz ilerliyceksiniz.Haritalar.net ten de bakabilirsiniz.Link aşağıda

http://www.haritalar.net/harita/An%C4%B1tkabir/(39.92672,32.836232,9,0).aspx

Başta Bursa ve çevresindekileri daha yakından ilgilendirebilecek bir haber: Bursa Nilüfer Belediyesi ile Nilüfer Kent Konseyi’nin birlikte düzenlediği “5. Misi Yerel Lezzetler Şenliği”. 25 Eylül Cumartesi

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=39475.new#new

Cavid Sezen

lizz' Alıntı:
:smiley: Bir yanlış anlaşılma olmuş burada evet.Ana giriş kapısından araç altı,bagaj kontrolü yapılıp,ruhsatı verdikten sonra yaklaşık 200 metrelik bir yokuşu aracınızla tırmanıyorsunuz ve solda araç park alanına parkediyorsununuz ve inince kendinizi zaten aslanlı yolun başlangıcında buluyorsunuz.Ve gezinize buradan başlamış oluyorsunuz.Bu yokuş olayı o kadar abartılacak bir durum değil bence,sağlık sorunları olmadıktan sonra.Gülü seven dikenine katlanır,o kadarcık da zorluğu olsun.Mermer kaplı kaldırımlarda,gayet nizami yeşil alanlar içinde hoş bir yürüyüş :smiley: Yalnız araç park yeri çok geniş değil hatırladığım kadarıyla.Gene de yer bulmakta sıkıntı çekeceğinizi sanmam.

TESEKKURLER

Bilgilendirme için teşekkürler Cavit Hocam. Cumartesiye birşey kalmadı, ama bakalım belki gideriz.Maalesef çalışmaktan başka birşey olmadı yaşamımızda, ancak yazları o da kısa süreli tatillarle geçiştirdik hep. Çevremizdeki etkinliklerden haberimiz olursa, tabi o sırada katılabilecek durumda olursak, birşeylerden geri kalmamaya çalışıyoruz şimdi.

Arkadaşlarla da konuşacağım. Katılmak isteyen olursa hep birlikte de gidebiliriz.

İzmir'den selamlar sevgiler.

Ya arkadaşlar bu sticker ları siz gördünüz mü daha önce,ben ilk defa görüyorum.Nedersiniz hep beraber araçlarımıza,(aracın cinsi filan önemli değil)yapıştıralım mı.tamam herkes karavan logosu da olsun diyecek ama yapacak bir şey yok.En azından bir araç giderken üstünde logoyu gördüğümüzde bizden biri deriz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=57785.0

[attachment=1]

1 NOLU ÇIKARTMA: 10 TL
SET 1 (2 ve 4 NOLU ÇIKARTMALAR): 10 TL
SET 2 (3 ve 5 NOLU ÇIKARTMALAR): 10 TL

Tam da Cuma ya denk geldi,Pazartesi alayım.Bize uygun olanı set 2 sanırım,Levent Güngör hocam sen hepsinden al bence havan olur.

gezenbilir.jpg

Değerli moderatörlerimiz çalışıyor. Konulardaki dağınık bilgiler başlık altında toplanmaya başlamış.Ellerinize sağlık.

Sedat bey ''gezenbilir karavan'' sticker isteriz :smiley:,
artık bu konu üzerine bir çalışma şart oldu bence, birçok arkadaşımız araç (karavan) sahibi

Karavan kismini ciddiye almiyorlar. Off roadlu cikartmaya hayir.

Hiç off-road veya karavan gibi uzantıya gerek yok, 3 numara süper. Karavana yapıştırınca "GEZENBİLİR KARAVANCI" off-Road aracına yapıştırınca "GEZENBİLİR OFF-ROAD" olur. 110 mm.lik yazıda uygundur.

buralpdi' Alıntı:
Sedat bey ''gezenbilir karavan'' sticker isteriz :smiley:,
artık bu konu üzerine bir çalışma şart oldu bence, birçok arkadaşımız araç (karavan) sahibi

Levent bey merhaba,

Tıpkı Süreyya beyin yazdığı gibi, Gezenbilir içindeki tüm grupların ortak bir çıkartması olsun ve yolda giderken farkındalığı artırsın diye 3, 4 ve 5 numaralı çıkartmaları tasarladık ve imal ettirdik. Sadece off-road araçlarına veya karavanlara değil, binek otomobillerine dahi yapıştırıyor arkadaşlar. Yakında off-road yazısını da kaldırırsak hiç şaşırmayın :smiley:

karagozlers' Alıntı:
Hiç off-road veya karavan gibi uzantıya gerek yok, 3 numara süper. Karavana yapıştırınca "GEZENBİLİR KARAVANCI" off-Road aracına yapıştırınca "GEZENBİLİR OFF-ROAD" olur. 110 mm.lik yazıda uygundur.

Öncelikle herkese selamlar,konunun yeri burası mı bilmiyorum fakat bi an önce konuyu açmak istedim.Forumda biraz inceledim ve gerek ortamı olsun gerekse yapılan etkinlikler olsun çok çok güzel.Ben aranıza yeni katılıyorum ve forum ortalamasına göre yaşım ufak kalıcak sanırım.Ben 19 yaşındayım ve İstanbul/Gaziosmanpaşa'da ikamet ediyorum.Karavan gezilerine ve kamplara oldukça çok ilgiliyim fakat bu yaşıma kadar hiçbirşey yapamadım hep istedim ama fırsat olmadı.Şimdi sizlere sormak istediğim ben bu sene böyle karavanlı kamplara,gezilere falan katılmak istiyorum fakat elimde bir aracım falan yok sadece bir miktar param var o da çok fazla değil.Konuya gelicek olursak ben nasıl böyle kamplara katılabilirim varmıdır bildiğiniz veya forumda yapılanlar?Çok merakım var doğa hayatına böyle herşeyden uzaklaşıp kendimi doğanın güzelliklerine bırakmak ve derdi tasayı unutup güzel zamanlar geçirmek istiyorum.Bana yardımcı olursanız çok sevinirim bu konuda şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum,abilerim ablalarım hepinize saygılar ve hürmetler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,708
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR