Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)
Sevgili pasarafting kardeşim,
Aramıza hoş geldin. Elbette biz de senin gibi hevesli genç arkadaşlarımızın aramıza katılmasını sevinçle karşılarız. Zaten karavanlı gezilerimize bizimle birlikte vakit geçirmek, bilgi edinmek isteyen bir çokları karavanı olmasa dahi katılıyor. Kimi otomobilleri, motosikletleri ile gelip çadırda kalıyor, kimi de günübirlik ziyaret edip akşama geri dönüyor. Yani gezilerimize, kamplarımıza katılmak için karavan sahibi olmaları şartını getirmiyoruz. Uyum sağlayabileceğini düşünüyorsan sen de katılabilirsin. Ama bunun için öncelikle mevsim ve doğa koşullarına uygun kamp donanımına (çadır, uyku tulumu, uygun giysiler, kamp ocağı vb.) ve belirli bir kamp tecrübesine sahip olman, kısacası kendi başının çaresine bakabilmen gerekiyor.
Biz elbette yardım ederiz ama ekip içindeki uygun donanıma sahip olmayan biri, ekibin tümüne rahatsızlık verebilir. Bu durumda herkesin kendi kendine yetebilmesi bizim için esastır. (Ufak tefek eksikler ve yardım talepleri hariç)
Bir de ulaşım meselesi var ki, aracın olmadığını belirtmişsin. Biz gezilerimize kendi araçlarımızla gideriz ve sen de tahmin edebilirsin ki hiç kimse önceden tanımadığı birini kolay kolay aracına almaz. Ulaşım sorununu nasıl çözeceksin? Gittiiğimiz yerler toplu ulaşım araçları kullanarak gidilebilecek yerler değil.
Bu durumlar dikkate alındığında öncelikli olarak uygun malzemeleri tedarik ederek trekking ve kamplı yürüyüş gibi etkinliklerle başlaman sanıyorum daha doğru olacaktır. Gezenbilirde trekking bölümünden bu konuda gerekli yardımı ve daha detaylı bilgileri alabilirsin. Trekking grupları için organize turlar düzenleniyor ve genellikle gezinin başlangıç noktasına kadar toplu ulaşım araçları kullanılıyor. (Masrafı bölüşülmek üzere bir minibüs kiralamak gibi)