Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,037
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 914,877
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Karavanımdan tüv de yasak demişlerdi bende arka camlardaki filimleri sökmüştüm konu hakkında bilgisi olanlar varsa cevaplandırabilirlermi. Sonuçta araç karavan, yaşam mahalli bulunan bir araç.Fikrime göre serbest olması lazım.

Etiketler

Sabit, GSM ve ADSL masraflarınızın (sizin eşinizin varsa çocuğunuzun) kaç aylık toplamıyla örneğin 30.000 TL lik bir karavan alabilirsiniz? (Böylece soruyu topiğe de uyumlu hale getirip moderasyondan yırttık :D )

Şaka bir yana cidden kafama takıldı...

Önceden bu türden masraflarımız yokken şimdi abartılı şekilde bütçemizin önemli bir kesimini oluşturduğunu fark ettim...

Peki bunun karşılığında ne kazanıyoruz?

Ya da önceden nasıl yaşayabiliyorduk 3G siz Aveasız Tcellsiz...

Ne kadar ilkel bir hayat sürermişiz de farkında değilmişiz o vakitler... ;D

Bidonda su ya da para verdiğimizi düşünürsek,varın gerisini siz düşünün...

Benim için bu süreç 20 yılı aşıyor. Beklemeye de, erişim kısıtlamasına da değmez diye düşünüyorum. :smiley:

Susuz kalmaya hiç değmez :D

Ama gerçekte o kadar çok fuzuli harcamamız var ki, sıkı yönetim şeklinde tam bir kararlılık halinde fuzuli masraflardan kurtulunursa kısa sürede karavan alınacak para biriktirilebilir. Tabi bu kararı hane halkına nasıl dikte edeceğiniz ayrı bir tartışma konusu ;D

toffy' Alıntı:
Karavanımdan tüv de yasak demişlerdi bende arka camlardaki filimleri sökmüştüm konu hakkında bilgisi olanlar varsa cevaplandırabilirlermi. Sonuçta araç karavan, yaşam mahalli bulunan bir araç.Fikrime göre serbest olması lazım.

Tüv ön camı kabul etmiyor, diğer camlara hafif kusur diyor geçiriyor. 2. defa ne diyecekler Aralık ayında görecem.
Tüv sorun yapmıyor kısacası ama polisler bir iki yerde sorun çıkartmaya çalıştı, Tüv müv dedim, geri çekildiler. 1.5 aracı senedir filmli kullanıyorum .

Teşekkürler sayın Bartek. Ben perde takılıyorum şu aralar polislerle ne kadar az muhattap olursam okadar vakit kazancı :smiley:

bartek' Alıntı:
Tüv ön camı kabul etmiyor, diğer camlara hafif kusur diyor geçiriyor. 2. defa ne diyecekler Aralık ayında görecem.
Tüv sorun yapmıyor kısacası ama polisler bir iki yerde sorun çıkartmaya çalıştı, Tüv müv dedim, geri çekildiler. 1.5 aracı senedir filmli kullanıyorum .
Yine hafif kusur yazıyorlar. Tesbit'e girince ne diyecekler ben de onu merak ediyorum. Bu sene ruhsattaki bütün onay yerleri dolmuş oldu. Arka cama henüz uygulamadım.

Cem Bey'in ifadesiyle ''sıkıyönetim şeklinde tam bir kararlılık halinde fuzuli masraflardan kurtulunursa kısa sürede bir karavan alınacak para biriktirilebilir.'' Ben henüz bir karavan sahibi olmadım, ama yıllardır kullandığım Kangoo aracımı hiç para harcamadan aldım arkadaşlar. Şaşırmayın, evet cebimden hiç para harcamadım.
Yaptığım şey de çok basit;hiç sigara içmedim, içmiyorum da.Sigaraya vereceğim parayı hergün biriktirmeye devam ediyorum,daha sonra da tatillerimde elimi fazladan cebime sokup fazladan para harcamamı gerektirecek bir zorunluluk olmadığı sürece de bedava yapmaya devam ediyorum.
Başlangıçta biraz hayal ürünü gibi gelebilir söylediklerim. Evde üç kişiyiz,kişi başı 2.50 TL kumbaraya attık mı,ayda 225TL,on ayda da 2250TL yapar. Kaldıki 2.50 TL fiyatla satılan sigara var mı onu da bilmiyorum.Yaşamımızda bu örnekler çoğaltılabilir.Paranın özellikle günümüzde nasıl zorluklarla kazanıldığı da gözönüne alınırsa, bence herkesin yaşamındaki olmazsa olmazları oturup yeniden gözden geçirmesinde yarar var diye düşünüyorum.

Selamlar sevgiler.

derindeniz1' Alıntı:
Cem Bey'in ifadesiyle ''sıkıyönetim şeklinde tam bir kararlılık halinde fuzuli masraflardan kurtulunursa kısa sürede bir karavan alınacak para biriktirilebilir.'' Ben henüz bir karavan sahibi olmadım, ama yıllardır kullandığım Kangoo aracımı hiç para harcamadan aldım arkadaşlar. Şaşırmayın, evet cebimden hiç para harcamadım.
Yaptığım şey de çok basit;hiç sigara içmedim, içmiyorum da.Sigaraya vereceğim parayı hergün biriktirmeye devam ediyorum,daha sonra da tatillerimde elimi fazladan cebime sokup fazladan para harcamamı gerektirecek bir zorunluluk olmadığı sürece de bedava yapmaya devam ediyorum.
Başlangıçta biraz hayal ürünü gibi gelebilir söylediklerim. Evde üç kişiyiz,kişi başı 2.50 TL kumbaraya attık mı,ayda 225TL,on ayda da 2250TL yapar. Kaldıki 2.50 TL fiyatla satılan sigara var mı onu da bilmiyorum.Yaşamımızda bu örnekler çoğaltılabilir.Paranın özellikle günümüzde nasıl zorluklarla kazanıldığı da gözönüne alınırsa, bence herkesin yaşamındaki olmazsa olmazları oturup yeniden gözden geçirmesinde yarar var diye düşünüyorum.

Selamlar sevgiler.

Bence yeteri kadar sigara icmemissiniz. Baksaniza hala bir karavan alacak kadar ekonomi yapamamissiniz. Keske gunde iki paket icmeseymissiniz. :D

Merhaba,sizin bakışınızda az da olsa işin espri tarafı var,ama benimki tamamen gerçek. Ayrıca dikkat ederseniz ''alamadım'' değil ''almadım'' dedim yazımda. Aradaki ifade farkının ne anlama gelebileceğini de ben yazmayayım artık.
İnsan yaşamının olmazsa olmazları vardır, bunların bir kısmı düşündüğünüzde pek de işinize yaramayan,hatta bazen kendinizin bile nedenini bilemediğiniz şeylerdir. Örneğin sigara konusuna benim asla aklım ermiyor. Bakıyorum seviniyor sigara yakıyor,üzüldüğünde de yakıyor.Aradan yıllar geçiyor,bir hesap,verdiği paraya mı yansın,sağılığından olduğunu mı yansın artık kararını kişi kendi vermeli.
Sigara içiyorsanız siz de bırakın diye bir öneride bulunmak isterim açıkçası. İşin ekonomisi yaşamınızın sizi ilgilendiren tarafı;ama sağlık boyutu toplumla da ilişkili.Hergün sigara konusunda yapılan yayınları mutlaka görüyorsunuzdur. Dahası bu yazdıklarım çok sıradan, herkesin bildiği şeyler, bunu çok iyi biliyorum. Ama bir kez de ben iki satır karalayayım dedim.

'' Güzel İzmir'den'' selamlar, sevgiler.

fsirin' Alıntı:
Yine hafif kusur yazıyorlar. Tesbit'e girince ne diyecekler ben de onu merak ediyorum. Bu sene ruhsattaki bütün onay yerleri dolmuş oldu. Arka cama henüz uygulamadım.

ruhsatta muayene gözü dolunca ve filmleri sökmeden giderseniz , muayeneyi EK-1 yapıyorlar, bu EK-1 le yeni ruhsatı almaya gittiğinizde trafik şubesi filmleri sök öyle gel diyor, siz tekrardan muayeneye girip (ikinci kez muayene parası ödeyerek+EK-1 parası) filmleri söktürdüğünüzü tespit ettirmezseniz ruhsatı vermiyorlar

Ruhsatta muayene gözü 3 tane. Yani 3 senede doluyor ticari araç için. Belki biri akıl eder de değiştirirler mevzuatı..Önce Tüv filmlere de karşı çıkıyordu. Renkli cam üreticileri mi baskı yapıyor acaba? Sadece bir filmle ucuz camı renkli cam kategorisine yükseltiyorsun.

bartek' Alıntı:
Ruhsatta muayene gözü 3 tane. Yani 3 senede doluyor ticari araç için. Belki biri akıl eder de değiştirirler mevzuatı..Önce Tüv filmlere de karşı çıkıyordu. Renkli cam üreticileri mi baskı yapıyor acaba? Sadece bir filmle ucuz camı renkli cam kategorisine yükseltiyorsun.

Yeni ruhsatlarda muayene yeri 6 diye hatırlıyorum.

Yusuf Bey merhabalar. Bu yakaya işiniz düşer veya uğrarsanız tanışmak isterim.

buralpdi' Alıntı:
ruhsatta muayene gözü dolunca ve filmleri sökmeden giderseniz , muayeneyi EK-1 yapıyorlar, bu EK-1 le yeni ruhsatı almaya gittiğinizde trafik şubesi filmleri sök öyle gel diyor, siz tekrardan muayeneye girip (ikinci kez muayene parası ödeyerek+EK-1 parası) filmleri söktürdüğünüzü tespit ettirmezseniz ruhsatı vermiyorlar
Teşekkürler Levent. Muayene zamanı gelince filmleri sökmeden giderim diye düşünüyordum. :smiley:

O zaman arka cama yaptırmayayım. Yan camlardakini de gitmeden sökmek gerekecek demek ki. Sökmenin kolay bir yolu var mı? Yoksa bir kenarından tutup çekiştire çekiştire söküyormuyuz?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR