Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,037
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 914,883
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Gördüğüm için söylüyorum(3m in kendi binasında eğitim gittiğimizde, yakınında patlatılmış bir sanırım bombanın tahrip ettiği cam vardı),3m in güvenlik filmlerinden alın camınızı kırarak girecek hırsız baya küfür etsin size.

Şimdi gelelim şu tarihe,30 Ağustos pazartesi ye denk geliyor,ben kendi solo kariyerime bir aksilik olmazsa sağda ,solda devam ediyorum,sizlerde birşeyler planlayın bence...nefis bir 3 gün geçirin..

Etiketler

mayıstosböce' Alıntı:
Gördüğüm için söylüyorum(3m in kendi binasında eğitim gittiğimizde, yakınında patlatılmış bir sanırım bombanın tahrip ettiği cam vardı),3m in güvenlik filmlerinden alın camınızı kırarak girecek hırsız baya küfür etsin size.

Şimdi gelelim şu tarihe,30 Ağustos pazartesi ye denk geliyor,ben kendi solo kariyerime bir aksilik olmazsa sağda ,solda devam ediyorum,sizlerde birşeyler planlayın bence...nefis bir 3 gün geçirin..
Bu da Karagöl'de 3 gün demek. Karadenizden dönerken Osmancık'tan aldığım semaveri test edebiliriz. ;D

karagozlers; şu an için ÖTV ödemeden karavan yapılabilecek en uygun araç (iç hacim, araç fiyati, parça fiyatı ,sürüş konforu, HP güç, km'de 350 kr yakıt olarak) 2003-2006 2.8 127 HP 12m3 ducato'dur

Benim filmler 3 kademe. En arka ve arka yan camlar en koyusu. Orta camlar bir ton açık . Ön yan camlar en açığı. Yazın koyu filmlerin olduğu alan ön taraflardan çok daha serin oluyor. Isı izolasyonu sağlıyor. Gece yatarken camlarda buğulanma çok az oluyor. Bir kere arka cam kırıldı, kırılmamış gibi yerinde durdu. Gündüz içerisi gözükmüyor. Film olmaz ise her şey kabak gibi ortada duruyor. Ayrıca camı kırarak içeriye girmeye çalışan olursa en az 5-6 dakika uğraşması gerek. Ben yatarken alarmı da açık bıraktığım için kendimce biraz daha güvende hissediyorum uyanırım diye.
Esasında filmler trafik kanununda yasak değil. Araç dışına aksesuar takmak yasak. Polisler bundan dolayı ceza kesmeye çalışıyorlar. Benim ön yan camlar açık renkte olduğu için beni görebiliyorlar kontrol sırasında .
Amerika'da , Avrupa'da cam filmleri yasak değil hırsızlığı önlediği için. Sadece akşam üzeri biraz karanlık oluyor , bence o problem değil. Tek sakıncası kaza anında içeriye girmeye çalışanlar da uğraşacak.
Yani Atilla Bey, gerçekten çok memnunum . Çıkarıp takmaya razıyım .

fsirin' Alıntı:
Bu da Karagöl'de 3 gün demek. Karadenizden dönerken Osmancık'tan aldığım semaveri test edebiliriz. ;D

Allah ben onu şimdi farkettim,umarım eşim o gün çalışmıyordur...Yabancı şirket oldukları için pek takmıyorlar bizim bayramları(dini olanlar hariç),parasını ödeyip çalıştırıyorlar.

Karavanlarda ve campervanlarda cam filmlerine karışmıyorlar diye biliyorum öyle değilmi ?

ilker 72' Alıntı:
Karavanlarda ve campervanlarda cam filmlerine karışmıyorlar diye biliyorum öyle değilmi ?
Öyle bir şey varsa kurtuluruz. Ruhsatı karavan olup cam filmiyle tesbitten geçen arkadaş var mı acaba?
Yoksa trafiğe gidip önceden sorup öğrenmek mi lazım.

fsirin' Alıntı:
Öyle bir şey varsa kurtuluruz. Ruhsatı karavan olup cam filmiyle tesbitten geçen arkadaş var mı acaba?
Yoksa trafiğe gidip önceden sorup öğrenmek mi lazım.
Ferhat buralphi tarafındanda yazılmıştı ruhsat değişikliği yapılacaksa cam filimleri ile TÜV'den geçersin ancak
trafik şubede ruhsatını alamazsın,yeniden muayeneye girmek gerekiyor.Ruhsat değişikliği yapılmayacak rutin
muayene için TÜV'den hafif kusurla geçersin.
Levent

güngör' Alıntı:
Ferhat buralphi tarafındanda yazılmıştı ruhsat değişikliği yapılacaksa cam filimleri ile TÜV'den geçersin ancak
trafik şubede ruhsatını alamazsın,yeniden muayeneye girmek gerekiyor.Ruhsat değişikliği yapılmayacak rutin
Levent

İş tam anlamıyla budur bende geçen ay girdim ve oradaki elemanlara sordum eğer tescile gitmeyecekseniz sökmenize gerek yok hafif kusurlu yok eğer muayene yeri bittiyse ruhsat yenileme için tescil büroya gittiğinizde ruhsatı alamazsınız ha şu da var aracı polis durdurursa ceza kesebilir bilginiz olsun.

güngör' Alıntı:
Levent
Teşekkürler, sonuçta karavan olması da sonucu değiştirmiyor yani. :'(
Problem çözülmüştür. :smiley:

bartek' Alıntı:
Ferhat Bey, bu gece gökyüzünde 2 ay mı olacak?
Huh o da ne :eek: Yok öyle bir şey.

Yoksa birileri yine Mars'ın Ay kadar görüneceği masalını mı yayınladı. ;D

Eğer o ise, O metnin orjinalinde "75x büyütmeli bir teleskopla mars'a baktığınızda, Ay büyüklüğünde görünür" şeklinde idi. Bu da sadece 2003 yılındaki Mars yakınlaşması ile ilgiliydi. Birileri nedense ısıtıp ısıtıp her sene sunuyorlar. :mad:

Arkadaşlar araçların önüne deri yada başka malzemelerden koruma amaçlı malzemeler koyuluyor,bunlar farklı renklerde de olabilir,bunları da ruhsata renk olarak işletmelimiyiz,bir tek ön için gerekmez diyebilirsiniz ama şunlara ne demeli.Mantığımın söylediği araç muyene sırasında renk eklemesi yapılmalı diyor ama siz ne diyorsunuz.[attachment=2][attachment=3]

Ben aracımı istediğim kadar kaplayabilirmiyim sonuçta koruma filmi.Geçen gün bağdat caddesinde bu şekil bir araç gördüm.

SANY0278.jpg

31708_10150202472545072_655640071_12960998_2884591_n.jpg

sample4.jpg

Mars büyük gözükecek diye mailler geliyor, demek ki uydurmaymış .. millet boşa mars arayacak o zaman :smiley:

aracında renk değişikliği olmazsa problem yok, boya mat olmuş parlak olmuş ona bakmıyor, fakat iki renkli olarak kaplanırsa bu problem yaratabilir

bartek' Alıntı:
Mars büyük gözükecek diye mailler geliyor, demek ki uydurmaymış .. millet boşa mars arayacak o zaman :smiley:
Evet, bahsettiğim gibi asıl metnin işlerine gelen kısmını kesip yayınlıyorlar. Her sene de gönderiyorlar. Halbuki şu an mars çok uzakta. Her iki yılda bir yakın geçiş yapıyor ama 2003 yılında her zamankinden daha fazla yaklaşmıştı. Zayıf teleskoplarla bile Mars kutup buzlarını ve yüzey şekillerini seçebilmiştik.

Bilgi olarak söylemek gerekirse; ay'ın görünür çapı yarım derecedir yani 30 açı dakikasıdır.
Mars bugünlerde 4.4" (açı saniyesi) büyüklüğünde. Yani Ayın 1/409'u büyüklüğünde.
2003 yılındaki yakın geçişte ise; 25" büyüklüğünde görülmüştü. Yani ayın 1/72'si büyüklüğünde.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR