Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,037
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 914,887
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Arkadaşlar sizinde fikirlerinizi almak istedim aslınca çoktandır aklımda olan ama daha tam konsantre olamadığım yada olurmu olmazmı diye düşündüğüm bir proje yada daha doğrusu meslek icabı bir katkı.

Şimdi biz milletce genelde okumaya karşı biraz tembeliz ve okumadan çok izlemek daha kolay geliyor ve daha çok akılda kalıcı oluyor,mesela işibilen yıllarını bu karavan sevdasına vermiş abilerimiz var ayrıca konuyla alakalı çokca teknik işi bilen abiler arkadaşlar var,aklıma gelen Doğru bilinen yanlışlar adı altında bir video kaydı yapıp her hafta bir duayenle anlaşıp randevü alıp konuyu konuşmak benzerini daha önce UKKF İstanbul bölgesinden Sayın Birol Ansa abimiz yapmışlar ve güzel bir iş olmuştu ama az sayıda konu işlenmişti aşağıdaki linkte Birol abilerin Uzman tv.ile yaptıkları çekimler var.

Bu konuyu Cevdet Çelikörs abi ile konuştuk çok sıcak baktı ve destekleyeceğini söyledi,Cevdet abiden işin projelendirme ve benzeri konularda söyleşi yapmak Karavan firmaları sahipleriyle yine kendi alanlarında söyleşi yapmak gibi bir çok işin ehli dostlar var güzel bir takvim yapıp bir çalışma yaparsak hoş olacağını düşünüyorum siz ne dersiniz burada tartışarak daha geliştirebiliriz bu projeyi,

Ayrıca düşüncem bu videoları Hem UKKF'de hem Gezenbilir'de hemde Karavantürk'de yayınlamak tabi ortak karar ve izinle..

Amaç karavancılığa hizmet.

http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://st1.uzmantv.com/experts/755/uzman_200.jpg&imgrefurl=http://www.uzmantv.com/uzman/istanbul-kamp-ve-karavan-der.-bsk.-birol-ansa&usg=__nXTD4MWjOB3Reqhqls8tnp7_gRQ=&h=160&w=200&sz=32&hl=tr&start=1&zoom=0&um=1&itbs=1&tbnid=snQn9KL4rreYzM:&tbnh=83&tbnw=104&prev=/images%3Fq%3Dkaravan%2Bbirol%2Bansa%26um%3D1%26hl%3Dtr%26rlz%3D1W1ADFA_tr%26tbs%3Disch:1

Etiketler

Çok güzel bir düşünce ve muhteşem olur. Karavancılık neden Ülkemizdede gelişmesin bu tip programların çoğalması ile gelişmenin olacağı kanısındayım. Hepimizin bildiği tek program Wilco'nun Karavanı oda yerleşim merkezleri dışına pek çıktığı söylenemez örneğin hiç bir kamping alanına uğramadı bile. Nüfusu 10 milyon bile olmayan Hollanda ve Hırvatistan gibi ülkelerde 800.000 karavan var ama Ülkemizde 3.000-4.000 civarında onlarında çoğunluğu çekme karavan.
Genelde karavancılık konusundaki en büyük engel bana göre eşlerimizden kaynaklanıyor onlar için karavanda yaşamak bir muamma (Şimdi bayanlar kızacak ama) şuan karavanı onlan arkadaşlar eşlerini ikna edebilmiş şanslı kişiler. Ama televizyonlarda yapılacak bu tip programlarla bizlere göre daha fazla televizyon seyreden eşlerimiz için ikna edici olacaktır.

Yusuf çok güzel bir proje düşünmüşsün. Tebrik ederim. Gezenbilirden önce o uzman TV yi çok seyretmiştim. Gerçekten faydalı bu videolar. Senin teknik altyapın da var. Yardımcı olabileceğimiz şeyler varsa elimizden geleni yaparız.

proje çok güzel ve çok faydalı olacak hele Cevdet bey'in anlattıkları insanların kafalarındaki bir çok soruyu silip atacak ve net olarak bilgilenecek,
açıkca benim kafamda bir sürü soru ile gittiğim Cevdet bey'in yanından daha sormadan cevaplarını almış olarak döndüm, yüzyüze görüşmek yazışmaktan daha faydalı

yaybek' Alıntı:
Arkadaşlar sizinde fikirlerinizi almak istedim aslınca çoktandır aklımda olan ama daha tam konsantre olamadığım yada olurmu olmazmı diye düşündüğüm bir proje yada daha doğrusu meslek icabı bir katkı.

Şimdi biz milletce genelde okumaya karşı biraz tembeliz ve okumadan çok izlemek daha kolay geliyor ve daha çok akılda kalıcı oluyor,mesela işibilen yıllarını bu karavan sevdasına vermiş abilerimiz var ayrıca konuyla alakalı çokca teknik işi bilen abiler arkadaşlar var,aklıma gelen Doğru bilinen yanlışlar adı altında bir video kaydı yapıp her hafta bir duayenle anlaşıp randevü alıp konuyu konuşmak benzerini daha önce UKKF İstanbul bölgesinden Sayın Birol Ansa abimiz yapmışlar ve güzel bir iş olmuştu ama az sayıda konu işlenmişti aşağıdaki linkte Birol abilerin Uzman tv.ile yaptıkları çekimler var.

Bu konuyu Cevdet Çelikörs abi ile konuştuk çok sıcak baktı ve destekleyeceğini söyledi,Cevdet abiden işin projelendirme ve benzeri konularda söyleşi yapmak Karavan firmaları sahipleriyle yine kendi alanlarında söyleşi yapmak gibi bir çok işin ehli dostlar var güzel bir takvim yapıp bir çalışma yaparsak hoş olacağını düşünüyorum siz ne dersiniz burada tartışarak daha geliştirebiliriz bu projeyi,

Ayrıca düşüncem bu videoları Hem UKKF'de hem Gezenbilir'de hemde Karavantürk'de yayınlamak tabi ortak karar ve izinle..

Amaç karavancılığa hizmet.

http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://st1.uzmantv.com/experts/755/uzman_200.jpg&imgrefurl=http://www.uzmantv.com/uzman/istanbul-kamp-ve-karavan-der.-bsk.-birol-ansa&usg=__nXTD4MWjOB3Reqhqls8tnp7_gRQ=&h=160&w=200&sz=32&hl=tr&start=1&zoom=0&um=1&itbs=1&tbnid=snQn9KL4rreYzM:&tbnh=83&tbnw=104&prev=/images%3Fq%3Dkaravan%2Bbirol%2Bansa%26um%3D1%26hl%3Dtr%26rlz%3D1W1ADFA_tr%26tbs%3Disch:1

Mükemmel bir proje Yusuf. Çok faydalı olacağına inanıyorum. Teknik detayları ayrıntılı görüşmek lazım. Yalnız, yoğun emek içerikli böyle bir çalışmanın, yıllardır karavancılık adına bir çivi bile çakmayıp kendi kısır döngülerinde savrulup gidenlerin, bir şeyler yapmak isteyenlere destek değil, köstek olanların, dahası kendi kısıtlı çevreleri dışında herkesi yok sayıp küçümseyenlerin eline bedavadan verilmesi konusunda hayli çekimserim.

orsaalabanda' Alıntı:
Mükemmel bir proje Yusuf. Çok faydalı olacağına inanıyorum. Teknik detayları ayrıntılı görüşmek lazım. Yalnız, yoğun emek içerikli böyle bir çalışmanın, yıllardır karavancılık adına bir çivi bile çakmayıp kendi kısır döngülerinde savrulup gidenlerin, bir şeyler yapmak isteyenlere destek değil, köstek olanların, dahası kendi kısıtlı çevreleri dışında herkesi yok sayıp küçümseyenlerin eline bedavadan verilmesi konusunda hayli çekimserim.

dile getiremediğim düşüncemi Cem paylaşmış, Yusuf çok iyi niyetli bir insan, olaylara tamamen iyi niyet çerçevesinden bakan biri, umarım bu projesi sömürülmez

Arkadaşlar yazılarınızı okudum destekleriniz için teşekkürler benimki şimdilik düşünce aşamasında daha doğrusu yapabilirsek hep beraber yapacağız imkan dahilinde,önce kamera işini çözmek lazım iyi kayıt yapan bir el kamerası bile uygun şartlarda çalışılırsa iş görür sonuçta tv kanallarında yayınlanmayacak ancak internetteki sitelerde yayınlanacak maksat görsel olarak insanlara ulaşıp daha akılda kalıcı bilgiler sunmak eğer diğer forumlara UKKF ve Karavantürk site yöneticilerine konuyu açarsak olumlu karşılayacaklarını tahmin ediyorum,kayıtlarıda rastgele değilde ortak belirlenen konularda en ehil kişileride yine ortak belirleyerek yaparsak amacına ulaşan bir çalışma olur diye düşünüyorum,bakalım zamanla daha pratik ve daha etkili fikirler çıkar önümüz kış düşünüp uygulamak için çokca vaktimiz olacak.

Proje harika birçok karavancıya yardımcı olacak,bilgilendirecek yol gösterecek bir proje.
Fakat, Cem bey'in uyarısını bir kenara atmayın.

Şeref

Doğru bilgiye ulaşmak için çok çaba gerekir. Bu da bedavaya olmaz. Sponsor lazım :smiley:

sponsor işin ruhunu zedeleez i amatörlükten profosyonelliğe yani ticari çıkara ;) :smiley:

Gökhan Börü kardeş haklı amatör ruh ile yapılan işler her zaman daha lezzetli olur işin içine profesyonellik girerse maliyet artar zaten burada yapmak istediğimiz sadece foruma yükleyecek kadar kaliteli olması yeterli İstanbul içi işler için sorun olmaz hallederiz ama şehir dışı alınacak bilgiler için,hemen hemen her ilde dostlarımız var oralarda gerekli çekimler yapılarak taraflarından foruma eklenebilir,konu ve konuk seçerkende gerçekten çokca insan tarafından kabul görmüş sayılan işi bilen duayenlerden olmasına dikkat edeceğiz,konu ve konuğa birlikte karar vereceğiz birde her konu 9-10 dakikayı geçmeyecekki izleyiciyi sıkmasın.

yaybek' Alıntı:
İstanbul içi işler için sorun olmaz hallederiz ama şehir dışı alınacak bilgiler için,hemen hemen her ilde dostlarımız var oralarda gerekli çekimler yapılarak taraflarından foruma eklenebilir,konu ve konuk seçerkende gerçekten çokca insan tarafından kabul görmüş sayılan işi bilen duayenlerden olmasına dikkat edeceğiz,konu ve konuğa birlikte karar vereceğiz birde her konu 9-10 dakikayı geçmeyecekki izleyiciyi sıkmasın.

Yusuf çok güzel ve kalıcı bir uygulama olur. Bursada faydalı olabilecek görsel çekimler için (video,fotoğraf) , seve seve her an hazırım.

Ayrıca aklıma şöyle bir proje de geldi: Şehrimizdeki karavan dostları arkadaşlarla birleşip, semt yada büyükşehir belediye başkanlarıyla görüşüp, belli ve turistik alanlarda karavan kamp alanları oluşturulması fikrini iletebiliriz. Sanıyorum belediye başkanları da turizmin canlanması açısından, bu fikre sıcak bakacaklardır.
Bu uygulamayı, diger şehirlerde de gerçekleştirebilirsek, karavancılık yönünden önemli bir adım da atmış oluruz.

3-6 Haziran 2010 Bursadaki Doga Sporları Fuarındaki İmaj karavanın tanıtım satandında yaptığım çekimi paylaşmak isterim.

http://www.dailymotion.com/video/xebtw1_ymaj-karavan_auto

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,704
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR