Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)
karagozlers' Alıntı:
Cavid ve Sabahttin beyler karavan konusunu Akçakoca gezisinde değil burada yazışmayı teklif etmiştim. Bana yardımcı olursunuz kanatındayım hatta diğer arkadaşlarımında karavan almam veya imal ettirmem konusunda tecrübelerini aktarırlarsa memnun olurum.
Biz karavan yaşantısını 3-5 günlük veya hafta sonları değil birkaç yıllığına içerisinde devamlı yaşayıp öncelikle Yurtiçinde her tarafı arkadaş gurupları ile Yurt dışı gezileri yapmak istiyoruz. Öncelikli sorularımız!
1.Devamlı karavanda yaşayan bu foruma üye aileler varmı ?
2.Karavanda yaşam pahalımı (yani kamping bedeli, yakıt gideri, ısınma bedeli v.s.) ?
3.Güvenlik sorunu ne kadara kadar çözülebiliyor ?
4.Şehir merkezlerinde yada şehir merkezlerine yakın yerlerde aracı park etmek trafik açısından sorun yaratıyormu?
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Sayın Süreyya Karagözler,
Yazılarınızı gören arkadaşlarım mutlaka bildikleri şeyleri size aktaracak ve yardımcı olmaya çalışacaklardır, zaten amaçlarımızdan bir tanesi bu.
Sizin niyetiniz oldukça ciddi ama çözümsüz değil. Forumda sürekli karavanda yaşayan varmı bilemiyorum zira bende yeni üyeyim, Ama önceden dernek vasıtası ie tanıdığım, karavanda sürekli yaşamayan ancak çok uzun süre yaşayan oldukça fazla yurtiçi, yurtdışı seyahat deneyimi olan ve karavan yapımı sırasında nelerin olması, yapılması gerektiğini bilen deneyimli Hüseyin Pelit bey var karavanlarının adları hep "Rüzgar" son Rüzgarını yaptırdığı zamanlar kendisiyle çok birlikte olduk umarım bu yazıyı okuduktan sonra size ve herkese talep ettiği miktardan fazla bilgi verecektir.
Karavanda yaşam pahalı mı? sorusuna gelince sanıldığı gibi oldukça ucuz değil. ( Herkesi tenzih ederek söylüyorum. Ben bir karavan alırım heryerde bedava kalırım düşüncesi ile karavancı olunmaz)
kamping bedeli: Genelde Türkiyedeki kapinglerden bahsediyorum Karavan başına 10 TL ile 25 TL talep ediyorlar, ama bizim kriterlerimize uygun kampinglerde istenen rakamlar çekme karavan:13 TL Motocaravan:15 TL Çadır: 10 TL Araba: 4 TL Kişi başı büyük: 14 TL küçük(3-12 yaş): 7 TL uzun konaklama ve CCI kartlarını ibraz edenlere % 10 ile % 20 indirim yapıyorlar.
gerekenyakıt gideri, ısınma bedeli ise sizin sahip olduğunuz aracın yaktına göre hesaplıyabilirsiniz.
Güvenlik sorunu ne kadara kadar çözülebiliyor?: Kampinglerde ve konakladığınız benzinlik, alışveriş merkezlerinde hiç problem yaşandığını duymadım. (Ankara'nın göbeğinde işyerim 1 kere evim 15 günde 2 kere soyuldu.)
Şehir merkezlerinde yada şehir merkezlerine yakın yerlerde aracı park etmek trafik açısından sorun yaratıyormu?: Tüm Avrupa ülkelerinde Alcovenli karavanlarda şehir içleri sıkıntılı, Camper daha avantajlı yanlışım varsa lütfen düzeltilsin. Yasak olan yere park etmezseniz problem yok.