Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,038
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 923,593
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Hayalleri bırakalım gerçeklere dönelim. Ekonomik kriz bu hızla tırmanışa devam ederse sonumuz böyle olacak herhalde :D

atarabasi.jpg

Etiketler

Yasiko nun dediği gibi önde çeken biz olmayalım gerisi kolay..(voltranın gözü) starex lerin çok yaktığı konusunda birçok insan hemfikirdir.

Hayırdır...
Liste yapılıyor...
At mı alıyoruz?
Starex mi?

Tamam Starexler çok yakıyor ama yine de alkovenli eski model karavanlardan az yakıyordur. Bizim yemek servisçimiz de var. Konuştum onunla. Araç otomobil gibi uçuyor diyor. CRDI motor var. Süper serimiş. Seri kullanınca haliyle çok yakıyor. Yumuşak kullanımlarda ekonomi yapıyormuş. Cebini seviyorsan 90 km/h i geçmiyecen. Gaza birden yüklenip kalkmayacaksın.

Benim mb100 100 kmde 12 litre yakiyor. Bence az yakmiyor.

Sizin mb100 ün üstnde sürekli bulunan yük miktarını düşündüğünüzde çok fazla değil gibi

Sahibinden.com un karavan kısmı çekme ve oto karavan olarak 2 bölümdü, artık panelvan/karavan(camper) bölümünü ilave ederek üç kategoriye ayrılmış.

Sanıyorum işi bilmediklerinden kimi karışıklıklar sözkonusu.

Örneğin camper kısmında alkovanlı araç ilanları da mevcut. Oto karavan /Panelvan karavan ayrımını hangi kriterlere göre yapıyorlar yada durup dururken acaba neden böyle bir ayrıma gerek duydular cidden merak ettim...

Bir şey dikkatimi çekti, arkadaşlar gece 3:00 de sabah 6:00 da topiklere mesaj yazmışlar. Uyumuyorlar galiba :smiley:

Kanımca bizim çok sık tıklamamızdan branşlaştırma gibi bir durum söz konusu.bu sabah varmıydı farketmedim ben.
Ben yazmadım ama hatta idim.Rüzgar çok esince 5 te kalkıp kapı pencereye baktım sonraaklma geldi bakayım neler var diye.

Yaa ben de gece yatmadan önce 24:00 de son bir kez bakıyorum. Sabah işe gelir gelmez 8:00 de yine bakıyorum. Gezenbilir hastalığım oldu. Sadece karavan bölümünü değil, trekking, kampçılık , dağcılık, off road, gezi notları bölümünü de zevkle takip ediyorum. Sanırım içimizde bastırdığımız duyguları istekleri açığa vuruyor da ondan dolayı.

ozdener' Alıntı:
İnsel Bey flama filan deyince aklıma geldi...

gezenbilir sticker'i nereden temin ediliyor? sizlerde var mı?

Arabama yapıştırmak istiyorum. Kimbilir belki de trafikte bir yerlerde karşılaşıyoruzdur her gün :smiley: Mesela benim günde 2-3 saatim (köprü yüzünden) trafikte geçiyor :'(

Karavanım olursa flama da isterim ;D

Bu konuyu bir kez de burada gündeme getireyim dedim. Yönetimden -olumlu/olumsuz- cevap gelmedi de???

Sticker için Mert Kiğılı (Deep) arkadaşımıza özel mesaj atabilirsiniz...

Alıntıyı "2008 Transanadolu Yol Notları" topiğindeki Ferhat Beyin mesajından aldım.
fsirin' Alıntı:
Cavid Bey,
Bana soracak olursanız asıl olan gezmektir. Araç ise, sadece bir araçtır. Fırsat bulduğunuz anda planladığınız gibi geziye çıkınız. Biz gezilerimizi 1991 ile 1996 yılları arasında 126Bis ile yaptık. Belki bilirsiniz küçücük bir otomobil. Arka koltuğun üzerini silme eşya ile doldurup geziye çıkardık. Çadır, peltierli buzdolabı uyku tulumu küçük ocak vesaire, herşeyimizi yüklerdik. Daha sonra biraz daha büyüğünü alınca konfor arttı. Ama gezi tarzımız değişmedi. Uygun bulduğumuz yerde çadır, şehir merkezlerinde pansiyon veya otel arıyorduk. Sizin öğretmen olmanızın avantajı da burada yararınıza işliyor. 2001 yılında Küheylan'ı alınca bir de içine 6 tane kanepe minderi atılıp yatılabilir hale gelince, deymeyin keyfimize. Aracınızı yenileyebilirseniz güzel olur ama yenileyemezsenizde, elinizdekiyle hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz diye düşünüyorum.
Selamlar
1993-1995 yılları arasında bende de vardı bir Fiat 126Bis. Ne gezerdim onunla. Adapazarı, İzmit, Bursa, Erdek, Tekirdağ, Çanakkale. O gezilerden aldığım hazı hiç bir zaman almadım. O zaman bekardım da koltuğu yatırır arabada yatardım. Evlendikten sonra herşey dahil sistemindeki 5 yıldızlı otel, birinci sınıf tatil köyü hastalığı bulaştı bana. Şimdi ama artık bunlardan hiç zevk almıyorum. Kalıplaşmış hareket, planlanmış dakik aktiviteler sıkıyor. Herşey dahil açık büfede çok çeşit var ama damak tadıma uymuyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR