Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,032
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 914,275
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Merhaba,
Bir motokaravanın (campervan) fiyatını belirleyen 3 ana bileşen var.

- aracın maliyeti ( ki yıl ve modele göre 10-40 bin TL arasında değişir.2004 modele kadar)
- izolasyon, elektrik tesisatı, su tesisatı, pencere açılımı, havalandırma açılımı, mobilya, banyo aparatları gibi maddeleri kapsayan iç yapım maliyeti ( kalitesine göre 10-30 Bin TL arasında değişir)
- Kullanılacak aksesuarlar. ( webasto vb. 1000 euro, buzdolabı 1000 euro, camlar 500 euro civarı, havalandırma 250 euro , uydu anten 1000 euro , TV 250 euro , klima 1500 euro, merdiven 400 euro,
Thetford WC 600 euro,tente 1000 euro, boiler 600 euro gibi)

Bunlara ilaveten proje,ruhsat gibi masraflar olacaktır ( 500-1000 TL civarı) .
Campervan olmayıp alkovan tarzı bir araca yöneldiğinizde 15-30 Bin TL arası bir dış yapım maliyeti gelecektir.

Farklı malzemeler kullanıldığında fiyatlarda oynama olacaktır, ama kabaca bir moto karavan maliyetinde etken olan maddeler bunlar.
Oğuz

Etiketler

Günaydın :smiley:

Biraz da gülelim mi ?

ERKEKLERE...

KADINLARI MUTLU ETME SIRLARI

01. Saçlarını okşa,
02. Yücelt,
03. Şımart,
04. Gözlerinin içine bak,
05. Geleceğe ait planlar yap,
06. Dil dök,
07. Yalvar,
08. Destek ol,
09. Yemeğe götür,
10. Alışverişe götür,
11. Tekneye bindir,
12. Güldür,
13. Zeka oyunları yap,
14. Müzik dinlet,
15. Teşvik et,
16. Teskin et,
17. Affet,
18. Hayran kal,
19. Banyosunu hazırla,
20. Güven ver,
21. Kapıyı tut,
22. Asansörde kat düğmesine bas,
23. Arabasının kapısını aç,
24. Isıt,
25. Sarıl,
26. Öp,
27. Ona hasta ol,
28. Kulağına fısılda,
29. Ayaklarına masaj yap,
30. Konsere götür,
31. Onu her yerde ve her zaman bekle,
32. Tanrıçan yap,
33. Onunla birlikte rejim yap,
34. Onunla birlikte spor yap,
35. O uyumadan uyuma,
36. O uyanmadan uyanma,
.
.
.
1000. Ne istediğini önceden anla,
1001. Günde yedi kez özür dile,
1002. Sürekli onu dinle,
1003. Yorganı çekince ses etme,
1004. Yorganı titretme,
.
.
.
6789. Spor araba al,
6790. Saat al,
6791. Yüzük al,
6792. Küpe al,
6793. Traş ol,
6794. Saç seklini değiştir,
6795. Kareli gömlek giy,
6796. Yemin et,
6797. Dayan,
6798. Katlan.

BAYANLARA...

ERKEKLERI MUTLU ETME SIRLARI

01. Karnını doyur.
02. Televizyonun kumandasını ver.
03. Önünden çekil... ;D ;D

evet, gercekten cok guldum.
benım de erkekler bolumune ekleyecek yedıbınkusur madde var.
zaten herkes bılıyordur. onlar . daha bır komık olabılır
gulmekten bır yerlerınıze agrı gırebılır endısesı ıle yazamıyorum.
selamlar ;D

Özden hanım,
Siz hanımlar bu maddeleri gülerek yazıyorsunuz ama içlerinden biri aksadı mı tüm dünya duruyor, bir anlayabilsem :smiley:
Oğuz

taiga' Alıntı:
1989 modelmiş...Plakadan baktım...

Cidden deneyimli bir karavancı abimiz 1989-1990 model karavanlara Hymer yapımı diye neden 40-50.000 TL fiyat istendiğini açıklayabilir mi?
Benim bir türlü aklımın almadığı bir durum...
Eğer bu fiyatların istenmesi makul ve gerçekçiyse, neden aynı ilanlar senelerdir duruyor?
Yok eğer fiyat yüksekse neden indirime gidilmiyor?
Bu araçlar satılmak mı istenmiyor yoksa piyasası düşmesin mi isteniyor?
Karavan deneyimim sıfır olduğu için sadece farazi değerlendirmeler yapıyorum.
Bu olayı açıklayacak dostlara inanın minnetkar kalırım...

Haldun dostum,
normalde herhangi bir ilandaki aracın fiyatını uluorta eleştirmek adetim değil, çünkü sahibi o fiyatı biçmiş, onun bileceği iş.

Ancak ben ilana ait resimlere baktığım zaman bunun HYMER olduğundan bile şüpheliyim. Mobilyaları orijinal gibi duruyor, onun dışında; pencerelerin hiç bir özelliği yok, ocak adeta arçelik ankastre ocak gibi, musluk piyasadaki en ucuz musluk, yan tente brandacıya yaptırılmış da pislenmesin diye üstüne de bir saç eklenmiş havası var.

Bunun yanında, mayıstosböce'nin vermiş olduğu linkteki araç, benim yollarda nadir olarak rastlasam da, gördüğümde resmen ağzımın suyu akarak baktığım bir araç. Üstelik 2006 model ve kilometresi çok düşük. Mercedes'in bu Vario modeli arkadaşımın da belirttiği gibi daha geniş. Zaten ruhsatta da "kamyon" olarak yazıyormuş.

Sonuç: 50.000 TL param olsa, Vario'ya balıklama dalarım. :smiley:

Kadınlar Ne İster ?

Harun Reşit, savaşta esir aldığı düşman General'e "hayatını bağışlarım ama bir şartım var" der:

“Kadınlar hayatta en çok ne ister”

Bu sorunun yanıtını getir kurtar kelleni der.

General sorar soruşturur, bu çetin sorunun yanıtını arar ve Kafdağı'ndaki bir cadının bunu bildiğini öğrenir. Günlerce gecelerce at koşturur, cadıyı arar bulur ve sorar:

- Kadınlar hayatta en çok ne ister?

Korkunç cadı yanıt için öyle bir şart ileri sürer ki yenilir yutulur gibi değildir.

- Evlen benimle o zaman öğrenirsin istediğini.

Bu teklifi kabul eden General doğru yanıtı alır ve Harun Reşid'e koşar.

- Kadınlar, en çok kendi özgür iradeleriyle hareket etmek ister.

Harun Reşit bizimkinin hayatını bağışlar ama cadıyla evlenmek için de söz verilmiştir. Evlenirler. O ilk gece General bir bakar ki o korkunç cadı, dünyalar güzeli bir afete dönüşmüş, karanlık odada. Konuşur cadı:

- Benim kaderim böyle günün sadece yarısı güzel olabilirim, diğer yarısı ise çirkinim. Ne dersin geceleri seninleyken mi, yoksa gündüzleri dışarıdayken mi güzel olayım?
General düşünür;

- "Sen bilirsin, kararını kendin ver” der.

İşte o andan itibaren korkunç cadı sonsuza dek çok güzel bir kadın olarak kalır.

Peki bu öyküden çıkarılacak üç ders nedir?

1. Kadınlar en çok özgür iradeleriyle hareket etmek ister.

2. Özgür iradesiyle hareket eden bir kadın,her zaman güzeldir.

3. İster güzel olsun ister çirkin, her kadın aslında bir cadıdır.

Özdal dostuma katılıyorum. Benim sütçü/dondurmacı kamyonu dediğim ve karavan yapımı için çok beğendiğim bir model. Yan yüzlerde eğim az olduğu için yer kaybı da fazla söz konusu değil.
Araştırdığımda 4X4 modellerinin de olduğunu gördüm.
Alana hayırlı olsun diyelim :smiley:
Oğuz

818 Vario modelini geçen sene UPS Kargonun aracı olarak gördüğümde hoşuma gitmişti. Mercedes Türk sayfasında resmi vardı ancak fiyatı
yazmıyordu. Bugün yine baktım resmide yok.Sipariş ile geliyor herhalde.
Oğuz bey siz hangi sitede 4x4 modelini gördünüz.
Levent

Levet bey,
Alkovanlı bir model için adres : http://www.woelcke.de/
4X4 modeli 818 Da olarak geçiyor : http://www.mercedes-benz.ie/content/ireland/mpc/mpc_ireland_website/en/mpc_splashpage/home/home/commercial_vehicles/nya_transportbilar/vario/overview/powertrain.html

Engine OM 904 LA BlueTec®
Method of Operation 4 cylinder turbo-charged and intercooled diesel
Max. Power 177 hp / 130 kW @ 2200 rpm
Max. Torque 610 Nm @ 1400 rpm
Capacity (cc) 4249
Tank Capacity (l) 70
Fuel Injection Direct injection via unit injectors
Long modeli 17.40 m3
Medium 14.3 m3
Emission Control Equipment Bluetec 4

2011'e planlamakta fayda var :smiley:
Oğuz

Sn.yasiko, kyaz75, selsun, teos, osak, geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler,...

Oğuz bey,
Bilgiler için teşekkür ederim.
2007 yazında Marmaris girişinde bu aracın alkoven olanını görmüştüm.Araç Alman plakalıydı, bizde kamper'imize 4 kişi sığmadığımız için hayal kurmamıza
vesile olmuştu.
Geçen senede UPS'in aracını görünce firmanın araç satış ihalesini takipmi etsem diye düşüncelerede dalmıştım.
Levent

Ahmet Abi (Yasiko) tam senlik bir araç sahibinden.com'a yeni düşmüş. belki ilgini çeker.
http://www.sahibinden.com/oto_karavan_yapmaya_musait_50_nc-59WQQaXQQ12890906WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/95_isuzu_ilk_sahibinden-86WQQaXQQ12812319WQQpXQQdisplayitem bu da uygun ahmet abi

Sn kyaz75 öbürü panelvan türü olduğundan ve iç izolasyonu yapıldığından karavana çevirmek daha kolay. O araç ruhsat çıkmasa bile dışına dokunmadan içine mobil bişeyler yapılıp kullanılabilir.

Benim gönlümdeki araç bu. 4x4 bir araç heryere git bununla. Ama maalesef bütçeme göre çok çok pahalı.
http://www.sahibinden.com/2003_volkswagen_syncro_2_5_crd_4x4-02WQQaXQQ12273143WQQpXQQdisplayitem&keyword=4%20motion

güngör' Alıntı:
Oğuz bey,
Bilgiler için teşekkür ederim.
2007 yazında Marmaris girişinde bu aracın alkoven olanını görmüştüm.Araç Alman plakalıydı, bizde kamper'imize 4 kişi sığmadığımız için hayal kurmamıza
vesile olmuştu.
Geçen senede UPS'in aracını görünce firmanın araç satış ihalesini takipmi etsem diye düşüncelerede dalmıştım.
Levent

http://www.woelcke.de/category/allrad/car-6/car.php

145 bin eurocuk...

Kendi adıma anca hayalde yaşatabilirim Levent hocam... :'(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

SON KONULAR

Geri