Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,032
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 914,275
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Walla su anda boşumda talep varsa hemen başlayalım. Cavid beybütün sırları dökmüşün ama ortaya :smiley:))))

Etiketler

aliminyum profillerin üstü sunatalam mı? biraz anlatın bakalım

t3-t4 aklınıza ne gelirse hepsine uygulanabilir. harika bir tasarım. bir yığın şimşekler çaktı :smiley:)))

Sevgili Kadir,

Aşağıdaki linkleri bir tıkla. Yine de T- 4'ne birşey bulamazsan ben sana başka birşey demiyorum :mad:

Kolay gelsin

yasiko' Alıntı:
Arkadaşlar,

Son bulduğum camper resim ve dizaynları umarım faydalı olur.

Micro canper resimleri 123 foto :

http://picasaweb.google.com/moreheaddesignlab/MicroCampersFromWWW#

Camper resimleri 210 foto

http://picasaweb.google.com/moreheaddesignlab/Build#

Camper resimleri 115 foto

http://picasaweb.google.com/moreheaddesignlab/DesignFromTheWww#

Camper dizayn 311 foto

http://picasaweb.google.com/moreheaddesignlab/VanDesigns#

Micro camper dizayn 36 foto

http://picasaweb.google.com/moreheaddesignlab/MicroCamperDesigns#

yasiko' Alıntı:
Arkadaşlar aşağıdaki linkte VW camper ile ilgili neredeyse herşeyi üretim yıllarına göre bulabilirsiniz. Umarım faydalı olur.

www.camperinterior.co.uk/index.html

Anladığım kadarıyla yardımcı olmak için sitedeki soldaki menüden:

VW Camper Furniture Mobilya,döşeme
VW Camper Electrical Elektrik - Diagramlar,buzdolabı vs.
VW Camper Heating Isınma
VW Camper Roofs Tavan - Üst bölüm
VW Camper İnterior Links İç bölüm ile ilgili linkler
VW Camper Photo Gallery Tüm üreticilerin araçların üretim yıllarına göre iç dizayn resimleri

aslanahmet' Alıntı:
Bana da uyar. Ben esasında çocuklar gibi karda oynamak istiyordum :D

Bu hafta poyrazlar gölü hamlesi düşünülür mü?
Ne kadar önceden belli olursa, o derece hafta sonunu boş bırakabilme şansımız olur...

Ömer Bey,

"Çadırvan"dan sonra, buradakiler "çocuk oyuncağı" olur ancak size, gibime geliyor.

Cavid Sezen

Taiga Adapazarı,cumartesi için yağmurlu 13 derece diyor .Sorun olurmu bilmem sizin için ama isterseniz pazar sabahı poyrazlarda kahvaltı edip size fotosunu yollayabilirim :smiley:

mayıstosböce' Alıntı:
Taiga cumartesi için yağmurlu 13 derece diyor Adapazarı için.Sorun olurmu bilmem sizin için ama isterseniz pazar sabahı poyrazlarda kahvaltı edip size fotosunu yollayabilirim :smiley:

Ctesi Kuzuluk' a gelme olasılığımız var. (Hafta sonu nöbetini ayarlayabilirsek, aksi takdirde bir hafta sonraya kalacak)
Haritadan gördüğüm kadarıyla Poyrazlar gölüne de yakın gideceğimiz yer.
Dediğim gibi eğer gelebilirsek göle de uğrayıp kıyısında bir çay içmeyi hedefliyoruz.

http://www.sahibinden.com/mercedes_karavan-12_ay_vade_olur-10WQQaXQQ10684878WQQpXQQdisplayitem&keyword=mercedes%20karavan

Sizce bu araç kaç yaşında?

Yaşını bilmiyorum ama 20 bine alasını alırsın 30 binede karavana harcarım dersen acayip birşey çıkar yani çok fahiş bir fiyat.Gerçekten bende merak ettim bakıyorum modeller arasına ama pek bulamadım yeşil motorda olduğunu belirtiyor..birinci tahminim yanlış çıkacak sanırım.

Şöyle bir model buldum sanırım bundan ama burdaki daha büyük kasa http://www.sahibinden.com/2006_model_vario_818_d-85WQQaXQQ12685741WQQpXQQdisplayitem

1989 modelmiş...Plakadan baktım...

Cidden deneyimli bir karavancı abimiz 1989-1990 model karavanlara Hymer yapımı diye neden 40-50.000 TL fiyat istendiğini açıklayabilir mi?
Benim bir türlü aklımın almadığı bir durum...
Eğer bu fiyatların istenmesi makul ve gerçekçiyse, neden aynı ilanlar senelerdir duruyor?
Yok eğer fiyat yüksekse neden indirime gidilmiyor?
Bu araçlar satılmak mı istenmiyor yoksa piyasası düşmesin mi isteniyor?
Karavan deneyimim sıfır olduğu için sadece farazi değerlendirmeler yapıyorum.
Bu olayı açıklayacak dostlara inanın minnetkar kalırım...

Merhaba,

taiga' Alıntı:
1989 modelmiş...Plakadan baktım...

Cidden deneyimli bir karavancı abimiz 1989-1990 model karavanlara Hymer yapımı diye neden 40-50.000 TL fiyat istendiğini açıklayabilir mi?
Benim bir türlü aklımın almadığı bir durum...
Eğer bu fiyatların istenmesi makul ve gerçekçiyse, neden aynı ilanlar senelerdir duruyor?
Yok eğer fiyat yüksekse neden indirime gidilmiyor?
Bu araçlar satılmak mı istenmiyor yoksa piyasası düşmesin mi isteniyor?
Karavan deneyimim sıfır olduğu için sadece farazi değerlendirmeler yapıyorum.
Bu olayı açıklayacak dostlara inanın minnetkar kalırım...

Haldun Beyin bu sorusuna, sanırım Sayın orsaalabanda'nın güzel bir yanıtı vardı bir süre önce ama bulamadım şu an. Çok hoş yanıtlar vermişti. "oh! karnımın şişini indirdim" gibi birşeyler de eklemişti...

Cavid Sezen

Bu yazıları buldum. Bence Sayın orsaalabanda'nın yazısı bir hayli açıklayıcı nitelikte.

orsaalabanda' Alıntı:
Sahibinden.com da 700 küsur satılık karavan ilanı var.Artık hepsini ezberledim.O satılamadığı için fiyatı düşük karavanları neden ben bulamıyorum acaba?Neden bana hep fiyatı yüksek olduğu için satılamayanlar rastlıyor? :D
Lütfen biraz gerçekçi olalım.Karavan istediği kadar donanımlı olsun.Markası Hymer ya da Pilote diye hiç kimse yedek parçası bile bulunamayacak 1990 model araca 40-50 bin YTL vermez.
Herkesin malı kendisine değerli.Satıcılar en yükseğine alıcılar da en düşüğüne ulaşmak ister alışverişlerde bunu anlayabiliyorum ama ilanlarda abartılı bir durum söz konusu.Satıcıların tamamı sanki satmaya hiç ihtiyacı yokmuş da öyle hasbel kader bir enayi rastgelirse havadan para kazanırım edasıyla burnundan kıl aldırmıyor.Yok pazarlıksızmış da son fiyatmış da hiç acelesi yokmuş da...O zaman neden verdin o ilanı kardeşim?Satmaya niyeti olan bir ay bilemedin iki ay bekletir ilanı baktı olmuyor en iyi fiyatı verene satar.6 aydır aynı ilanlar dönüp duruyor.Gerçekçi fiyatları olanlar da hemen satılıyor zaten.Neyse uzatmayayım biraz sert oldu galiba ama...Ben biraz sinirliyim bu konuda.Baktın satılmıyor,bin lira iki bin lira düşersin.Daha olmuyor bi daha düşersin.6 aydır aynı fiyat ve ''pazarlıksız''
Satılmıyor işte anlamıyor musun?Kalsın elinde de torunların antika niyetine satar artık onlara faydası olur :D
Oh! içimi döktüm rahatladım biraz :D

orsaalabanda' Alıntı:
karavan-otomobil ya da her türlü motorlu araç için geçerlidir:
Bu tür araçları yatırım amaçlı alan yada değerini koruyacağını sanan kişi en iyi ihtimalle aklını yitirmiştir.Az bir zararla satarım diyenler de fazla iyimserdir.
Tamam bir karavanın otomobile göre çok avantajı vardır.Hatta yazlık ev ile bile kıyaslanabilir.Ama bu kıyaslamadan hareketle neden tüm karavan sahipleri araçlarını satarken ev ya da arsa satıyormuş izlenimi veriyor?
Müstakil ev,yazlık ya da apartman dairesiyle takaslı otokaravanlar var.Yuh artık!Bunlar dolaştığı otoyollarda arsa payına da sahip herhalde :D
İlanların ortak paydası şöyle:
Yürüyen ev-saray gibi her türlü konfora sahip-tüm ekipmanları çalışır vaziyette-(km. belirsiz)-ya da motor yeni sıfırlandı-orjinal alman malı-yeni gibi-(ama 90 model)-yürüyen aksamı sorunsuz-(ama yanında 20 tane yedek rulman veriyor)-kapalı garajda muhafaza edildi-(ama fotoğraflarda alkovanın birleşme yerinde oluşan pasları rötuşlamayı unutmuş)-geniş ferah iç hacim-(ana yatak 90x150 cm.)-portatif tuvalet(bunu zaten hiç anlamadım yenisinin en iyi modeli 200 YTL iken portatif tuvaletin aksesuardan sayılması)-5 kişilik ailenin sorunsuzca tatil yapabileceği(yalancının?)
Bunlar tanıdık geliyor değil mi?
Sizce de bir tuhaflık yok mu bu işte?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

SON KONULAR

Geri