Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,038
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 923,613
Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Karavan Dünyası)

Aslanahmet bey ve diğer arkadaşlar cuma günü hava 19 derece olacakmış buralarda cumartesi daha gözükmüyor ama sanırım oda öyle olacak aklınızda bulunsun güzel bir haftasonu olacak gibi.

Etiketler

Bülent bey,

Tenteyi unutmayın. :smiley:

Tente.jpg

Argo olacak ama yok böyle birşey demem gerekiyor,brandayı nasıl yapmak lazım burdaki brandacılara nasıl anlatayım diyordum :smiley: hızır gibi yetiştiniz.

Bizim brandacılar buna 10 kere de baksa aynısını yapamaz. Size sonunda pazar brandası gibi bişey verirler.

Çıt-çıtlı pahalı olabilir. Ben sorduğumda 7TL/adet demişlerdi. Adapazarındaki karavan üreticilerinden çekme karavanların tentesi için kullanılan aluminyum profil ile daha ucuz ve az delikle yapabilrsiniz. İki boy alsanız rahatlıkla yeter. Bir kısmı lama diğer kısmı yuvarlak boru ama 1/4 açık bırakılmış.

Tenteninin kenarları bu profilin içinden kumaşla birlikte geçecek kadar genişlikte plastik bir fitil ile dikilecek. Profile bagaj kapağına göre gerekli eğimini verecek ve iç kısmına vida ile monte edeceksiniz. Montajda lama kısmın altına aynı genişlikte bir lastk koymanızı öneririm. O da karavancılarda var.Ya da oto yedek parçacılarda . Viida deliklerini açtıktan sonra paslanmadan korumak için gerekli tedbiri almanızı söylemeyeceğim. Tentenin ucunu profilden geçirip tüm kapak boyunca sürdükten sonra tenteniz hazır. Diğer kısımları ise bagaj toz lastiklerine sıkıştırabilirsiniz.
Giriş çıkış yerlerinde profilin uçlarını eğe ile yuvarlayın ki tente girip çıkarken yırtılmasın.

Detaylı bir anlatım oldu ama herkes tarafından anlaşılması kolay olsun diye yazdım.

tramper09.jpg

Çok basit ve kullanışlı bir sitem. Benimde aklımda şimdi başka şeyler oluştu :smiley: Connetin arka bagaj kısmına ikiyandan sabit ve raylı bir sistem yapılmış, ray söför tarafına doğru biraz acılıyor.Sonradabaskamenteşeli bir bölüm ön koltukarın üzerine doğru acılıyor. on koltuklar taşıyıcı vazifes görüyor. Çokkkkkkk güzel oldu buuuuu. Ahmet bey teşekkürrrrleeeeeerrrr

Arkadaşlar benim aklıma şöyle birşey geldi,branda için .Yukarda taşıyıcı bar olsa,zaten faydalı birşey,yukardan çadırın üst kısmını sağlam 3-4 yerden tuttursam fotodaki brandanın hemen hemen aynısı olsa,hatta birazdaha uzunu koridor gibi,yanları açılabilen,üstten gelen brandanın yanlarınıda yere sıkı sıkı sabitlesem,bir nevi arabanın 4/1 ini çadırın içine almış gibi olacak. Geceleyin bagaj kapısınıda kapatmış olurum,sanırım bu pozisyonda bagaj kapısının kapanması zor.Sizce nasıl olur daha kolaymış gibi geldi bana.Kaliteli brandacı olayını minimuma düşürmüş oluruz.Geceleyin olası bir rüzgar ve yağmurda hiç bir sorun çıkmaz gibi.

Sivri fikirler olunca dayanamıyorum :D

O zaman istediğin büyüklükte bir çadır yaptır.İstersen altı kapalı da olabilir. Yüksekliği bagaj kapağının rahatça açılabileceği kadar olsun. Bagaj kapağının boşluğuna gelecek kısmı ölçülerek keserek çıkar ve bu kısmın tüm kenarlarını 2. resimdeki gibi kapağı açtıktan sonra bagaj toz lastiklerine kıvırarak sıkıştır. Bu şekilde bagaj kapağını kapatabilirsin. Sadece bagaj kilit karşılığı için açık bir yer bırak.Tampon çıkıntısı için bu taraf diğer üç taraftan biraz uzun olmalı. Çadırı dört köşesinden sabitledin mi tamamdır.

Merhaba,

Ömer Bey başta olmak üzere bazı arkadaşlar, bu işi "kıvırır". Ömer Bey, seri üretime ne zaman başlıyorsunuz?!......

Cavid Sezen

Sayın Osak sayın Erdenbay çok teşekkürler Bu adiliği yapan kardeşim dahi olsa assınlar.assınlarki birdaha tekrarı olmasın ben bu meseleyi anlatınca herkes kendi başına gelenden bahsetti hemen hemen herkes bir ve birkaç kere böyle benzer olaya maruz kalmış cezalar olacakki caydırıcı olsun.Bir daha kimsenin başına gelmemesi temennisiyle kalın sağlıcakla.

Merhaba Arkadaşlar,

Reimo'da aşağıdakileri gördüm. VW Caddy'ye ait bir çalışma.

Cavid Sezen

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

865_13_20080208161357.jpg

878_12_20080208163451.jpg

878_16_20080208163451.jpg

süpersiniz valla çok güzel şeyler bunlar t4 için uygulanabilir mi acaba en arkaya altından ocak cıksa mesela...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR