Şehitler İçin Ortak Hareket?.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mertozzy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 153
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,299

Etiketler
Ynt: Şehitler İçin Ortak Hareket?.

Dün şehit olan 11 canın ardından dünya ayağa kalktı !!!. Başta filistin ve
iran olmak üzere ölen askerlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılındı
!!!. Diğer "müslüman" ülke lerin "büyük şehir"lerinde teröre lanet
mitingleri düzenlendi !!!. Hamas ve Ahmedi bilmemne bunun hesabı
sorulacak diye mesajlar verdi!!!. Bazı "müslüman facebook mücahitleri"
profillerinde kahrolsun pkk amblemlerini koydular. Sonra uyandım...

Merhaba arkadaşlar,
Hatırlarmısınız İngiltere'de metro bombalanmıştı 2003 veya 2004 yıllarında ben daha emekli olmamıştım.Üst katta kaymakamlıkta çalışan hizmetli arkadaşımız bir resmi yazı getirdi, özü şuydu << metroda ölen insanlar için tüm binada çalışan personel dışarı çıkıp topluca saygı duruşunda bulunacak >> sözlü ifade ise çıkmayanlar ise tespit edilip haklarında emre iteatsizlikten yasal işlem yapılacak.
Direndim fakat kaymakam bey talimatin Ankara'dan bakanlıktan geldiğini derhal benimde dışarı çıkmamı istedi.Kısaca bende resmen Çanakkale'de dedemi, dedelerimizi şehit eden gazi eden ve vatanımızı satın aldığı birçok kişiyle işgale gelenlerin torunları için ülkemi yönettiğini zannedenlerin verdiği devlet talimatı sonucu İngiliz'ler için saygı duruşunda bulundum.(o dönemde devlet memuru olanlar anımsar ben Tuzla'da idim bizim büro kaymakamlık binasının giriş katındaydı)
En zoruma giden heryerde olan dönekler varya işte benimde şefim olan bir mühendis vardı özgürlük yanlısı olduğunu söyleyen biriydi o saygı duruşu zorlamasında en öndeydi fakat 10 KASIM daki saygı duruşuna katılmadı.
Tüm şehitlerimize rahmet, şehit ailelerimize sabırlar diliyorum.
Kalın sağlıcakla.

Şehit babası Çavuş Esendere'nin yürek yakan feryadı:
Ciğerim yanıyor
Gurbette çalıştığı için oğlu Elhas'ı ne askere gönderirken ne de izne geldiğinde görebilen şehit babası, terhis haberini beklediği Elhas'ın saldırıda şehit düştüğü haberiyle yıkıldı.

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesindeki Tekeli Sınır Karakolu'na gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen Topçu Çavuş Elhas Esendere'nin ailesi zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Baba Çavuş Esendere gurbette çalışarak biri engelli 5 çocuğa bakabilmek için çabalarken, ailenin geri kalanı tarım işçiliği yapıyor. Baba Esendere, hayatının büyük bir bölümünü ailesinden uzakta inşaat işlerinde çalışarak çocuklarına bakmaya çalıştığını söyledi.

Topraktan yapılmış bir evde biri engelli 5 çocuk yetiştiren baba Çavuş Esendere, emekli olup memleketine dönmek istediğini belirtti. Oğlu şehit olmadan 3 gün önce köyüne gelen Çavuş Esendere'nin emekliliğine 6 aylık bir sürenin kaldığı öğrenildi. Gurbette çalıştığı için oğlu Elhas'ı ne askere gönderirken ne de izne geldiğinde görebilen şehit babası, terhis haberini beklediği Elhas'ın saldırıda şehit düştüğü haberiyle yıkıldı. Göksun Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu ve beraberindeki heyet 21 yaşındaki Elhas'ın şehit olduğu haberini Esendere ailesine bildirdi.

"Ben evladımı sağlam gönderdim, sağlam istiyorum"
Cenaze töreninde oğlunun tabutuna sarılarak feryat eden Çavuş Esendere, gözyaşları içinde "Ben evladımı sağlam gönderdim, sağlam istiyorum. Canım yanıyor, ciğerim yanıyor. 3 yıldır evladımın yüzünü göremiyorum. Ben inşaatçıyım, şehir dışındaydım. Askere gitti göremedim, izne geldi göremedim. Dün geldim acı haberi ile karşılaştım. Onlar için çalıştım, çırpındım." dedi.

Sitemkâr sözlerini sürdüren baba Esendere, 'Parası olan, zengin olan sahillerde, plajlarda askerlik yapıyor. Ne oluyorsa garibana oluyor. Bu konuda adaletli olunmasını istiyorum. Hep garibanın canı yanmasın.'şeklinde konuştu.

Baba Esendere yaşadığı acıları şu şekilde dile getirdi: 'Onlar 28 gün askerlik yapıp geliyor, Bizim çocuklarımız 15'20 ay cephede sırtlarında 40 kilo yükle dağlarda gezip vatanı koruyorlar. Onların çocukları da gitsin korusun. Onlar da evlatlarını düşünsün bağrına bassın. Bizim evladımızı da o şekilde bağırlarına bassınlar. Sade bize bunu yapmasınlar. Hani insan hakları, hani adalet' Adalet bu mu?

şimdi soruyorum size ve bu konuyu okuyan arkadaşlara adalet bu mu? (ulusal bir gazeteden alıntıdır)

İnsan haklarımı, sahi bizi 45. belki 145. sınıf insan gören yöneticiler zaten insan haklarının sadece kendilerine ait olduğunu biliyor.
Kısaca insan hakları (onlar için tabiki) diğerleri çalışır ben ve 77 sülalem yeriz ve bana bize biat edenlere ucundan köşesinden azcık koklatırım.
Diğerlerinin önce dedeleri, sonra kendileri şimdide çocukları askerlik yapar beni ve benim gibilerini ve yatırımlarımızı sevetlerimizi korurlar ölürlerse zaten şehit olurlar tıpkı dedeleri, babaları gibi anaları babaları kardeşleri ağlar sonra onlara hitaben güzel bir konuşma yapar onları sustururum.
Cenazelerimi ya ne işim var benim o cenazelerde ordakilerle tokalaşmak gerekirse onların nasırlı elleri ellime değerse nasır canımı acıtır, onların alın teri elime sürülürse elim kirlenir, onlar zaten çalışırken terler ve ter kokarlar.Benim daha önemli işlerim var bu gün için çok önceden verilmiş bir randevum var.
Arkadaşlar hiç bir şehit cenazesinde hükümetten birini bir bakanı milletvekilini (aslında zenginlerin atanmış temsilcileri iş takipcileri dir onlar, adamgibi adam olanlarının yeri zaten ayrıdır onlar kendilerini bilir) gördünüzmü?
Bilmezlerki ter akıtma ne kutsaldır çünkü kendileri hiç terlemeden servet sahibi oldular.
Şehitlerimizin ruhu şad olsun.

şu dakikaya kadar yazılanları tek tek okudum...
şuan görev yapan askerlerimizin allah yardımcısı olsun.....

yazılacak söylenecek okadar çok söz varki ..........

bu olayın sorumluluğundan tutun anaların yürek acısını maddiyatla çözmenin mümkün olmamasına kadar, 1984 ten beri hep siyaset amacı olmuş her iki taraf içinde terörün bir hamur olarak görülmesi ve herkesimin kendine göre şekillendirmesi ne kadar, 19 20 yaşındaki evlatlarımızın ihmal edilmesine kadar, yazılacak söylenecek okadar çok söz varki inanın hepsi bir araya geldiğinde insanın bu ülke sınırları içinde devletinin vatandaşına nekadar uzak vatandaşını nekadar sömüren ve devlet için vatandaşının huzurunun refahının hiç değerinin olmadığını hepimiz çok rahat bir şekilde görüyoruz hatta yaşıyoruz....

insanımız binyıllar boyunca birlikte yaşamış birlikte yetişmiş....
kız alıp kız vermişiz terimiz terimize kanımız kanımıza karışmış kardeş doğmuşuz....
günümüzde olduğu gibi geçmiştede hep dış güçlerin oyunları meyva vermiş bu ülkeyi bölmek amacına ulaşamasalarda hep ağır yaralarla atlatılmış ve bugün gene aynı kirli oyunların içinde hayatımızı yarin ne olacağı hakkında hiçbir fikrimiz olmadan yada kardeşliğimiz haricinde kirli fikirlerle beyinlerimizi yıkayan siyaset ve medya sayesinde at gözlükleriyle gördüğümüz yaşadığımız bir ülke olmuştur....
ateş düştüğü yeri yakar kimse o ananın ve babanın yüreyine su serpemez birşey hariç.......
o ananın ve babanın tek isteği benim ciğerimi yakanların allah belasını versin derken devletinden evladının katilini istemektedir....
ne para ne pul nede iş....
ne yazıkki geçmişten beri dış siyasete oynayan meclisimiz içerde halkının bu içten içe yanan ateşini masumane kelimelerle başımız sağolsunlarla geçiştirmiştir....
benim şuan hakkaride asker olan bir arkadaşım var ve inanın hiçbirşey benim bu endişeli bekleyişimin tarifi olamaz.....

eğerki gezenbilir ailesi olarak gerçekten sesgetirecek bir hareket olmasını istiyorsak araçlarımızın üzerinde türk bayrağı sarılı tabutlarla anıtkabire gidebiliriz...

bu millet artık bunu görmek ,istemiyor.....

22 Haziran 2010, Askeri servise bombalı saldırı..

http://www.haberturk.com/yasam/haber/525493-istanbulda-patlama

şimdi ben elimi yüzümü yıkamaya gidiyorum kürşat bey siz ne yaparsınız bilmiyorum ama herkes elini vicdanına koysun ve kimne için yaşıyor yaşama amacı nedir iyi düşünsün.sevgilerimle

konu orda acildigi icin konusuna aslinda hic uygun olmamasina ragmen farkli forumda yazdigim asagidaki mesajimi daha uygun oldugunu dusundugum bu foruma kopyaliyorum ..

Off_Road' Alıntı:
Bu foruma henuz; bu tartistigimiz guncel ve en onemli konuda yazan arkadaslarin tumunun bildiginden emin oldugum ama kimsenin yazmadigi noktayi biraz yukari tasimak istiyorum.On yillardir ulkemizi SEVR ile bolup parcalamak isteyen dis gucler konusu yani.... bunu amaclayan dis gucler bu amaclarindan hicbir zaman 1 dakika icin bile olsa vazgecmediler... projenin degisik versiyonlarini degisik zamanlarda hep denediler ve buna devam ediyorlar ... ama asil amac hic degismedi.. cunku amaclarini gerceklestiremeyeceklerini dusundurecek bir karsi koyma ve bilinclilik olmadigini goruyorlar.. belki bu konuda amaclarina ulasamayacaklarini dusundukleri tek donem buyuk onder ATATURK zamaniydi... ama butun Turk tarihi dusunuldugunde goreceli olarak cok kisa olan Cumhuriyet tarihine bakildiginda bu dis guclerin amaclarina daha kolay ulasabilmelerini saglayabilmek icin kucucuk cikarlari ugruna (bilincli yada bilincsiz olarak ) onlardan daha fazla calisan ve ne yazikki Turk-islam milliyetcisi gecinip Turk'leri satmis nice siyasetcileri goruruz...
Arkadaslar proje eskidende belliydi simdide ayni.. Turk devletleri tarihte hep icten yikilmistir... ya aile ici hukumranlik mucadeleleri yada ic savas.. (onlar inaninki bizim tarihimizi bizden cok daha iyi biliyorlar ... )
su anda ne yazikki projelerini bu safhaya kadar getirebilmislerdir... malum bolgelerde ic savas benzeri olaylar cikarip (denemelerini hergun basindan izliyorsunuzdur.. ) ABD ve AB baris gucu yerlestirmek bir sure sonra aynen K.Irakta oldugu gibi Turkiye'nin etkin olamayacagi o bolgede federal bir yonetim olusturmak ardindan eskiden Turkiye icin KIRMIZI CiZGi (yani SAVAS NEDENi) olan K.Irakta ABD nin kurdugu halen kendi parasi bile olan fiili Kurt Devleti ile bu bolgenin birlestirilmesi ve ilelebet Turkiye'den koparilip (israil gibi ABD uydusumu kuklasimi dersiniz bir devlet olusturma ) senaryosunun tamamlanmasidir.Bu senaryoyu ucuk ..olamaz goren aymazlar farkina vardiklarinda ne yazikki cok gec olacaktir.
Baku-Ceyhan boru hattinin AB & ABD nin itirazi uzerine degistirilip uygulamaya konan guzergahina... Turkiye-AB ortaklik muzakerelerinde gecen " Muzakereler sirasinda eger TURKiYE birden fazla bagimsiz yonetime ayrilacak olursa muzakereler her iki taraf ile ayri ayri yurutulur " maddesine bir bakin ...
Yani degerli arkadaslar olaylarin su anki gelisimi ne yazikki Anitkabire yurumek .. bayraklarla sehirlerarasi turlara cikmak safhasini coktan gecmistir...
Arkadasin soyledigi gibi yeni bir ATATURK cikarma zamanidir ama daha iyisi ve belkide gecikmis olsakta en cok gereken ; her Vatanseverin kendini bir ATATURK olarak gormesidir...
Umarim ben yaniliyorumdur ....

yavuz bey geçen gece biraz sert yazılar yazdım sonra kürşat bey bana bu tavsiyede bulundu bende mesajları değiştirip yerine o anlamsız işaretleri koydum.bu mesajımda kendisine küçük bir göndermeydi.yoksa kimseye birşey dediğim yok

Tempus' Alıntı:
Dün şehit olan 11 canın ardından dünya ayağa kalktı !!!. Başta filistin ve
iran olmak üzere ölen askerlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılındı
!!!. Diğer "müslüman" ülke lerin "büyük şehir"lerinde teröre lanet
mitingleri düzenlendi !!!. Hamas ve Ahmedi bilmemne bunun hesabı
sorulacak diye mesajlar verdi!!!. Bazı "müslüman facebook mücahitleri"
profillerinde kahrolsun pkk amblemlerini koydular. Sonra uyandım...

O ahmet bilmemne pkk'nın uzantısı pjak mıdır nedir militanlarını her yakaladıklarında asıyorlar. daha dün 3 tanesini astılar. bizimkiler napıyor?

bence konu başlığından sapıyoruz anlıyorum herkes zaten bu durumlara çok dolu çok kızgın ve aynı zamanda şehitler için çok üzgün

şehitler için bi şey yapacaksak hep beraber yapmalıyız yok o bana öle dedi de bende ona öle bi gönderme yaptım lütfen

olabildiğince konu başlığından sapmayalım, kimse alınmasın anlayışınız içim teşekkürler

bam bam' Alıntı:
bence konu başlığından sapıyoruz anlıyorum herkes zaten bu durumlara çok dolu çok kızgın ve aynı zamanda şehitler için çok üzgün

şehitler için bi şey yapacaksak hep beraber yapmalıyız yok o bana öle dedi de bende ona öle bi gönderme yaptım lütfen

olabildiğince konu başlığından sapmayalım, kimse alınmasın anlayışınız içim teşekkürler
kopyaladigim mesajin aciklamasinada yazdigim gibi "Yiyenbilir geyikleri" basligina pek uygun degildi ..hasbelkader orda yazmis bulundum once ama benim kopyaladigim asagidaki o mesajim bence bu forumun konusuna cok uygun ...konu basligi saptirilmaktan ote konuya daha yukardan bakmayi hatirlatiyor .. sizcede oyle degilse diyecegim birsey yok ..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR