Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 819,445
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

O da, iç planlaması, kullanılan malzemeler ve işciliği iyiyse..

Etiketler

Yanlış anlaşılmalara neden olmamak ve reklam yapmamak için firma ismi vermek istemiyorum. Karavan konusunda bilgi birikimim çok daha tecrübeli olan büyüklerim yanında belki zayıf kalır ve öğreneceğim daha çok şey var ama...

Bence Türkiye'de işini hakkıyla yapan ve hatta imkanları çerçevesinde Avrupa standartlarında karavan üreten tek bir firma var.

Göze hoş görünen donanımlı ve süslü püslü karavanlarda yaşamsal sorun oluşturabilecek öyle hatalar gördüm ki anlatmak için sayfalar dolusu yazı yazmam gerekir... Öyle böyle sıradan, gözden kaçan ya da ihmal edilebilecek nitelikte hatalar değil bunlar. Direk olarak mal ve can güvenliğinizi tehlikeye atacak ve tadilatla telafisi mümkün olamayacak hatalar... Öyle ki, amatör olarak kendi karavanınızı yapsanız dahi ikinci imalatınızda tekrar etmeyeceğiniz ama ısrarla yeniden aynı şekilde yapılan hatalar...

El yapımı kendi imkanlarımızla yapılan karavanları bu kategorinin dışında tutuyorum. Bilgi, beceri ve ekonomik koşullar elvermediği için ya da farkında olmadan hatalar yapılabilir.

Ama parası olup da karavanını profesyonel bir üreticiye yaptırmak isteyenler için ihtiyaç olan üretici profili; ''ne kadar bilgili ve deneyimli olsak da'' bizim yönlendirmelerimiz doğrultusunda üretimi şekillendirip, düşünemediğimiz konularda çalıp çırparak makyajlı ürünleri önümüze sunan üretici değil, ''bizim düşünemediklerimizi kendiliğinden tamamlayan'' ve ''anlık çıkarları uğruna sağlıksız uygulamaları kabul dahi etmeyen'' üretici profilidir.

Belki diğerleri için biraz ağır olacak ama bazı firmaların üretimi olan karavanları üstüne para da verseler almam ve kullanmam. Gördüklerim ve duyduklarım bu araçları başkalarına tavsiye etmemi de engelliyor. Ta ki kendilerine çeki düzen verip kalitelerini ispatlayıncaya kadar...

Cem bey;

Reklam yapmayalim yada kimsenin adini kotulemeyelim diyoruz ama bu sekildede bahsettiginiz hatalar ve hatalari yapanlar hep gizli kaliyor. Su anda karavan almak, yapmak yada yaptirmak isteyen bu ise yeni yeni gonul veren insanlarin bu bahsettiginiz hatalari gormeleri imkansiz bence. Ornegin ben kendimin bu bahsettiginiz hatalari gorebilecegimi sanmiyorum. Cunku ben bir karavana bakinca su asamada temiz mi, ic donanimi ve sekli buyuklugu bana uyarmi onlari degerlendiriyorum. Su anda bir karavan alma dusuncem yok fakat egerki olaysa potansiyel olarak sizin bahsettiginiz bu hatali yapilmis araclardan birini alabilir yada dahada kotusu sifirdan bahse gecen firmalardan birine yaptirabilirdim. Bence ben ve benim gibi bu isten cokta anlamayan arkadaslar icin siz bilgili arkadaslarimizin ve bu isin duayeni abilerimizin bu konulari paylasmasi ve aciklik getirmesi gerekir. Oyleki bunlari paylasirsak karavanda hic anlamayan ama bu forumu okuyan her kisi bu hatalari gorecek ve bu karavanlari almayacaktir. Uretici firmalarda musteriden bu modelleri reddeden talebi gordukce bunlarin uretiminden vazgecerek daha guvenli ve ust duzey modeller uretecektir bence. Reklam yapmayalim yada firma adlarini kotulemeyelim diyoruz ama bu sekilde hesey gizli kaliyor. Sonucta burasi fir forum burasi karavan severlerin, doga severlerin ailesi. Su anda bir arkadasiniz is yerinize gelse ve deseki karavan alicagim tavsiyen nedir. Ona orada su ureticilerinkini alma, alacaksanda su kronik hatalari var bunlara bakarak al, demezmiydiniz. Bence derdiniz. Burasininda bence sizin is yerinizde arkadasinizla paylastiginiz ortamdan cokta farkli degil. En azindan reklam yapmasakta kotulere kotu diyerek bunlari acica cikarip asikar yapmaliyiz ki hatalarini anlasinlar. Ben ve benim gibi bu isten henuz cokta anlamayan arkadaslarim adina sizden ve sevgili duayen abilerimizden bu hatalari bir sekilde fotograflar baska bir baslik altinda paylasmanizi rica ediyorum ki boylelikle bizlerde bunlari ogreniriz ve bu sekilde ureticiyi bundan vazgecmeye biz zorlamis oluruz. Biliyorsunuz kapitalizmin kurallari geregi bir yerde talep cok arz az ise guc bu arzi yaratandan yanadir. istedigini yapar istedigi fiyati koyar nasilsa talep var. Bunu tersine cevirmekte talebi yapanin elindedir.

Saygilarimla
Melih

Arkadaşlar aşağıdaki ilanda karavanın fiyatı 14500'e düşmüş, daha önceleri 20000 ve üstü fiyatlar isteniyordu. İlgilenen olabilir belki...

http://www.sahibinden.com/volkswagen_lt_28_genis_ferah_bir_arac_isteyenlere_1986_mod_-19WQQaXQQ1646921WQQpXQQdisplayitem?source=promotion_chva

Arac genis ve yasina gore diri gozukuyor. Umarim forumdan birisine nasip olur. Fiyatta iyi eger dendigi gibi arac motorunde ve yuruyeninde gercekten bir sorun yoksa.

Arkadaşlar, yaklaşık iki ay önce maddi imkanlarım ölçüsünde piyasadaki neredeyse en sorunsuz sayılabilcek karavanlardan birini aldım. Buna rağmen izolasyon, havalandırma, pencereler, su ve elektrik sistemleri gibi bir çok konuda ciddi para harcamak ve ekstra düzenlemeler yapmak zorunda kaldım. (aracın kendi mekanik bakımlarını saymıyorum bile...) Sıradan ve aşırı rahat bir kullanıcı için belki o şekilde de kullanılabilirdi. (içeride yeterli güce bile sahip olmayan kurşun-asit akü, marşa basmadan kontak açılır açılmaz iki aküyü birleştiren saçma sapan bir röle, sigortasız elektrik bağlantıları, kaçağı olan bir gaz sistemi, hacimi daraltan ve ekstra ağırlık veren garip dolaplar vs...) Ancak karavanını uzun yıllar kullanmak niyetinde olan titiz kullanıcılar alacakları ikinci el karavanlara aldıktan sonra ciddi miktarlarda para harcayacaklarını bilsinler...

Yukarıda bahsi geçen karavan için değil, genel anlamda yazıyorum... Araçların üzerinde kullanılan mantıksız ve kullanışlı olmayan sistemler, tüm sistemi yenilemeniz anlamına gelebilir.

Bu nedenlerle;

Nerede, nasıl ve kim tarafından üretildiğini, nasıl kullanıldığını ve tüm sistemlerin nasıl çalıştığını bilmeniz özellikle önemlidir.

orsaalabanda' Alıntı:
Arkadaşlar, yaklaşık iki ay önce maddi imkanlarım ölçüsünde piyasadaki neredeyse en sorunsuz sayılabilcek karavanlardan birini aldım. Buna rağmen izolasyon, havalandırma, pencereler, su ve elektrik sistemleri gibi bir çok konuda ciddi para harcamak ve ekstra düzenlemeler yapmak zorunda kaldım. (aracın kendi mekanik bakımlarını saymıyorum bile...) Sıradan ve aşırı rahat bir kullanıcı için belki o şekilde de kullanılabilirdi. (içeride yeterli güce bile sahip olmayan kurşun-asit akü, marşa basmadan kontak açılır açılmaz iki aküyü birleştiren saçma sapan bir röle, sigortasız elektrik bağlantıları, kaçağı olan bir gaz sistemi, hacimi daraltan ve ekstra ağırlık veren garip dolaplar vs...) Ancak karavanını uzun yıllar kullanmak niyetinde olan titiz kullanıcılar alacakları ikinci el karavanlara aldıktan sonra ciddi miktarlarda para harcayacaklarını bilsinler...

Yukarıda bahsi geçen karavan için değil, genel anlamda yazıyorum... Araçların üzerinde kullanılan mantıksız ve kullanışlı olmayan sistemler, tüm sistemi yenilemeniz anlamına gelebilir.

Bu nedenlerle;

Nerede, nasıl ve kim tarafından üretildiğini, nasıl kullanıldığını ve tüm sistemlerin nasıl çalıştığını bilmeniz özellikle önemlidir.

Cem'e sonuna kadar katiliyorum. Bir kamper ya da karavan kesinlekle satarsam kaca satarim mantigiyla alinmamali. En az 10 yil kullanilacagi varsayilarak sahip olunmali. Bu nedenle sonrasinda harcanacak paralar insanin canini yakmayacaktir. Hos benim zaman zaman canim yandi ama hep sunu dusundum. Bozcaadada ev alsam catisi sivasi boyasi badanasi kimbilir ne kadar harcardim. Ayrica senede sadece belki 1 ay gidecek ve o bir ay oncesinde herseferinde para harcayacaktim. Bu sekilde dusunursek cok karli bir yatirim yaptim. Kendime yatirim tabii. :D
Bu tip araclarin kiyaslanacagi alanlar emsal marka arabalar degil yani. Aklinizda olsun.

Nesnel ve ufuk açıcı bu değerlendirmen için sağol Cem...

Cavid Sezen

merhaba ben zafer malatyada yaşıyorum,öğretmenim,evliyim
karavan almak istiyorum uzun süredir araştırıyorum gezenbiliri keşvettiğimden beri yazıları okuyorum,en kapsamlı bilgiyi ve merak ettiklerimi bu sitede buldum paylaşımda bulunanlara teşekkür ederim
baktığım ilanlar içinde bu ilan fiyatına göre iyi geldi tabi bu konuda acemiyim,ilan hakkındaki dşüncelerinizi öğrenmek isterim
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-fiyat-dustu-super-lux-kelepir-iveco/detay

zengi' Alıntı:
merhaba ben zafer malatyada yaşıyorum,öğretmenim,evliyim
karavan almak istiyorum uzun süredir araştırıyorum gezenbiliri keşvettiğimden beri yazıları okuyorum,en kapsamlı bilgiyi ve merak ettiklerimi bu sitede buldum paylaşımda bulunanlara teşekkür ederim
baktığım ilanlar içinde bu ilan fiyatına göre iyi geldi tabi bu konuda acemiyim,ilan hakkındaki dşüncelerinizi öğrenmek isterim
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-fiyat-dustu-super-lux-kelepir-iveco/detay

Zafer Bey,

Sözünü ettiğiniz araç hakkında değil ama diğer konularda birşeyler söylemek isterim.

Aslında, kendinizi ve koşullarınızı biraz daha anlatsanız, çeşitli öneriler ve salık vermeler gelirdi. Yaşınız, ailenizin kaç kişi olduğu, kamperi tek araç mı olarak kullanacağınız.... konularında açıklamalarınız olursa iyi olur. Bu tip araçları alıp satmak otomobil alıp satmaya benzemez; kuşkusuz bunu siz de biliyorsunuzdur. Ben de öğretmen emeklisiyim, bilirim; ek bir geliriniz yoksa ya da örneğin aile desteği... günümüz ortamında parayı harcarken biraz daha özen göstermek gerekebilir derim.

Gördüğüm ölçüde, çekme karavan olayını elemişsiniz. Bu durumda, yukarıdaki yazdıklarımı gözönüne alarak nasıl bir kampere gereksinmeniz var, onu belirlemekte yarar var. Eğer belirlediyseniz, sözlerimi dikkate almayın.

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Zafer Bey,

Sözünü ettiğiniz araç hakkında değil ama diğer konularda birşeyler söylemek isterim.

Aslında, kendinizi ve koşullarınızı biraz daha anlatsanız, çeşitli öneriler ve salık vermeler gelirdi. Yaşınız, ailenizin kaç kişi olduğu, kamperi tek araç mı olarak kullanacağınız.... konularında açıklamalarınız olursa iyi olur. Bu tip araçları alıp satmak otomobil alıp satmaya benzemez; kuşkusuz bunu siz de biliyorsunuzdur. Ben de öğretmen emeklisiyim, bilirim; ek bir geliriniz yoksa ya da örneğin aile desteği... günümüz ortamında parayı harcarken biraz daha özen göstermek gerekebilir derim.

Gördüğüm ölçüde, çekme karavan olayını elemişsiniz. Bu durumda, yukarıdaki yazdıklarımı gözönüne alarak nasıl bir kampere gereksinmeniz var, onu belirlemekte yarar var. Eğer belirlediyseniz, sözlerimi dikkate almayın.

Cavid Sezen

cavit hocam
tercihimiz duş tuvalet,mutfak ve iki kişinin yatabileceği 20-30 bin tl arasında bir motokaravan arıyoruz. söylediğiniz gibi mikanlarımız kısıtlı o yüzden dkkatli olmaya çalışıyorum,fakat bilgi eksiğim çok ayrıca meslektaşımın karavancı herşeyden önce gezginci olması beni mutlu etti.ilginize teşekkür ederim

zengi' Alıntı:
cavit hocam
tercihimiz duş tuvalet,mutfak ve iki kişinin yatabileceği 20-30 bin tl arasında bir motokaravan arıyoruz. söylediğiniz gibi mikanlarımız kısıtlı o yüzden dkkatli olmaya çalışıyorum,fakat bilgi eksiğim çok ayrıca meslektaşımın karavancı herşeyden önce gezginci olması beni mutlu etti.ilginize teşekkür ederim

Zafer Hocam,

Kamperi tek araç olarak mı kullanacaksınız, yani hem günlük hem de gezi aracı olarak? Bu soruya vereceğiniz yanıt, çok belirleyici olacaktır.

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Zafer Hocam,

Kamperi tek araç olarak mı kullanacaksınız, yani hem günlük hem de gezi aracı olarak? Bu soruya vereceğiniz yanıt, çok belirleyici olacaktır.

Cavid Sezen
cavit hocam
şu an kullandığımız bir aracımız var onu satıp karavan almayı düşünüyoruz o yüzden karavanı günlükte kullanacağız en azından uzun bir süre

zengi' Alıntı:
cavit hocam
şu an kullandığımız bir aracımız var onu satıp karavan almayı düşünüyoruz o yüzden karavanı günlükte kullanacağız en azından uzun bir süre

İlandaki araç, sizin işinize yaramaz; gezebilirsiniz ama günlük olarak kullanmanız çok zordur. 10-12 m3 bir kamper sizin işinize en çok yarayacak gruptadır.

Cavid Sezen

arkadaşlar aşağıda linkini vermiş olduğum t2 yi düşünüyoruz. araç ruhsatta karavan olarak geçiyormuş.bunun bana ne avantajı yada ne dezavantajı vardır?buaraç hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.şimdiden teşekkürler...

big_18489876hmw.jpg

big_18489876usc.jpg

big_18489876nni.jpg

big_18489876xlu.jpg

thmb_18489876x2d.jpg

ayrıca alttaki açıklamada şöyle yazıyor
1979 T2 ,2000 cc boxer motor,kamp taşıtı ( karavan )ruhsatlı......

2 sene önce sadece ruhsatını isteyip 2.750 TL verdiler aracın trafik dışında kalmasına içim razı olmadı.Toplatmaya karar verdim.

*Tüm kaporta soyuldu,çürükler tek tek ayıklandı gram polyester kullanılmadan tamamen sac ve işçilikle kaporta temizlendi.

*3 kat akrilik boya atıldı.

*Tüm döşemeler tavan dahil yenilendi ve deri kaplandı.Panzolotların ahşapları PVC levhalarla değiştirildi çürüme ihtimali sıfır.Taban 8mm PVC levha üzerine yine PVC taban döşemesi ile kaplandı.Koltukların naylonları hala üzerindedir.Sıfırdır kullanılmamıştır.

*Elektrik aksamı elden geçirildi yeni kablaj yapıldı.Sıfır akü koyuldu.

*Motor ve yürür aksam gözden geçirildi;fren,yağ ve benzin hortumları,rot başları,vs.yenilendi.Rotiller ve direksiyon amortisörü alındı, takılcak

*Orjinal ayna ve jant kapakları takıldı.Kapı fitilleri ve sağ kapının cam krikosu değiştirildi.Cam sileceği için yeni su püskürtme koyuldu.

Tüm bu işlemler için 6.400 TL ve 1,5 yıl harcandı.Alacak olan kişi hurda alıp toplamakla uğraşmayacak.Araç 1993 ten beri bendedir ve son 12 yıldır toplam 2000 km kullanılmıştır.Toplatıp zevkine kullanmayı amaçlamıştım ancak ( klasik olacak ama ) kriz kötü etkiledi nakit ihtiyacıma istinaden satıyorum.Artık alan arkadaşa hayırlı olsun.( üste 3-4 bin alacağım araç,tekne vs.takaslara açığım ).

ALICININ SORUMLULUĞUNDA OLANLAR

*Egzost yapılacak ( 180 TL )

*Satın alınmış olan rotillerle (4 adet),direksiyon amortisörü monte edilecek. ( rotiller ve direksiyon amotisörü sıfır olarak alındı hazır)50 TL

*Muayenesi yapılacak.200 TL

Yukarıda sayılan işler 500 TL'yi bulmaz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,756
Kayıtlı Üye Sayımız
166,571
Kaydolan Son Üyemiz
sezginelif09sena@gma

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.