orsaalabanda' Alıntı:Arkadaşlar, yaklaşık iki ay önce maddi imkanlarım ölçüsünde piyasadaki neredeyse en sorunsuz sayılabilcek karavanlardan birini aldım. Buna rağmen izolasyon, havalandırma, pencereler, su ve elektrik sistemleri gibi bir çok konuda ciddi para harcamak ve ekstra düzenlemeler yapmak zorunda kaldım. (aracın kendi mekanik bakımlarını saymıyorum bile...) Sıradan ve aşırı rahat bir kullanıcı için belki o şekilde de kullanılabilirdi. (içeride yeterli güce bile sahip olmayan kurşun-asit akü, marşa basmadan kontak açılır açılmaz iki aküyü birleştiren saçma sapan bir röle, sigortasız elektrik bağlantıları, kaçağı olan bir gaz sistemi, hacimi daraltan ve ekstra ağırlık veren garip dolaplar vs...) Ancak karavanını uzun yıllar kullanmak niyetinde olan titiz kullanıcılar alacakları ikinci el karavanlara aldıktan sonra ciddi miktarlarda para harcayacaklarını bilsinler...
Yukarıda bahsi geçen karavan için değil, genel anlamda yazıyorum... Araçların üzerinde kullanılan mantıksız ve kullanışlı olmayan sistemler, tüm sistemi yenilemeniz anlamına gelebilir.
Bu nedenlerle;
Nerede, nasıl ve kim tarafından üretildiğini, nasıl kullanıldığını ve tüm sistemlerin nasıl çalıştığını bilmeniz özellikle önemlidir.
zengi' Alıntı:merhaba ben zafer malatyada yaşıyorum,öğretmenim,evliyim
karavan almak istiyorum uzun süredir araştırıyorum gezenbiliri keşvettiğimden beri yazıları okuyorum,en kapsamlı bilgiyi ve merak ettiklerimi bu sitede buldum paylaşımda bulunanlara teşekkür ederim
baktığım ilanlar içinde bu ilan fiyatına göre iyi geldi tabi bu konuda acemiyim,ilan hakkındaki dşüncelerinizi öğrenmek isterim
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-fiyat-dustu-super-lux-kelepir-iveco/detay
gezmen' Alıntı:Zafer Bey,
Sözünü ettiğiniz araç hakkında değil ama diğer konularda birşeyler söylemek isterim.
Aslında, kendinizi ve koşullarınızı biraz daha anlatsanız, çeşitli öneriler ve salık vermeler gelirdi. Yaşınız, ailenizin kaç kişi olduğu, kamperi tek araç mı olarak kullanacağınız.... konularında açıklamalarınız olursa iyi olur. Bu tip araçları alıp satmak otomobil alıp satmaya benzemez; kuşkusuz bunu siz de biliyorsunuzdur. Ben de öğretmen emeklisiyim, bilirim; ek bir geliriniz yoksa ya da örneğin aile desteği... günümüz ortamında parayı harcarken biraz daha özen göstermek gerekebilir derim.
Gördüğüm ölçüde, çekme karavan olayını elemişsiniz. Bu durumda, yukarıdaki yazdıklarımı gözönüne alarak nasıl bir kampere gereksinmeniz var, onu belirlemekte yarar var. Eğer belirlediyseniz, sözlerimi dikkate almayın.
Cavid Sezen
zengi' Alıntı:cavit hocam
tercihimiz duş tuvalet,mutfak ve iki kişinin yatabileceği 20-30 bin tl arasında bir motokaravan arıyoruz. söylediğiniz gibi mikanlarımız kısıtlı o yüzden dkkatli olmaya çalışıyorum,fakat bilgi eksiğim çok ayrıca meslektaşımın karavancı herşeyden önce gezginci olması beni mutlu etti.ilginize teşekkür ederim
cavit hocamgezmen' Alıntı:Zafer Hocam,
Kamperi tek araç olarak mı kullanacaksınız, yani hem günlük hem de gezi aracı olarak? Bu soruya vereceğiniz yanıt, çok belirleyici olacaktır.
Cavid Sezen
zengi' Alıntı:cavit hocam
şu an kullandığımız bir aracımız var onu satıp karavan almayı düşünüyoruz o yüzden karavanı günlükte kullanacağız en azından uzun bir süre