Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 819,472
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

http://www.sahibinden.com/karavan_arayan_arkadaslar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-60WQQaXQQ23866515WQQpXQQdisplayitem

big_23866515t2o.jpg

Etiketler

Arkadaşlar merhabalar,
Sanırım gezileriniz başlamıştır. Tadını çıkarın baharın..
Otokaravan aramalarım devam ediyor. Ancak bütçeme göre internetten bulabildiklerim hep 80'li 90'lı yillara ait araçlar. Karavan kısmı bakımlı olsa bile bu kadar eski araçlara 25-30.000 TL gibi bir meblağı ödemeye ikna olamıyorum. Piyasadan 2002 - 2004 model 12m3 bir panelvan aracı 12.000 - 14.000 TL civarında bulabiliyorum. Böyle bir araç alıp içini karavana dönüştürmek için de 12-15.000 TL gerektiğini öğrendim. Böylece çok eski model bir motokaravana 30.000 TL ödemek yerine hem yeni model bir araca hem de yeni bir karavana 25-30.000 TL'ya sahip olmak daha mantıklı geliyor. Acaba kaçırdığım bir durum var mı? Yani hesaplarımda atladığım bir nokta veya hesaba katmadığım bir durum var mı? Alacağım aracı karavana dönüştürecek firma veya usta tavsiyeniz var mı? Vereceğiniz bilgiler çok değerli. Şimdiden çok teşekkür ederim. Ayrıca aşağıdaki linkte verdiğim ve uzun zamandır beğenerek karar veremediğim motokaran hakkındaki görüşlerinizi almak isterim. Selamlar ve keyifli geziler.. http://www.sahibinden.com/1994_1_9_td_vw_oto_karavan-94WQQaXQQ13409464WQQpXQQdisplayitem

ugutan' Alıntı:
Arkadaşlar merhabalar,
Sanırım gezileriniz başlamıştır. Tadını çıkarın baharın..
Otokaravan aramalarım devam ediyor. Ancak bütçeme göre internetten bulabildiklerim hep 80'li 90'lı yillara ait araçlar. Karavan kısmı bakımlı olsa bile bu kadar eski araçlara 25-30.000 TL gibi bir meblağı ödemeye ikna olamıyorum. Piyasadan 2002 - 2004 model 12m3 bir panelvan aracı 12.000 - 14.000 TL civarında bulabiliyorum. Böyle bir araç alıp içini karavana dönüştürmek için de 12-15.000 TL gerektiğini öğrendim. Böylece çok eski model bir motokaravana 30.000 TL ödemek yerine hem yeni model bir araca hem de yeni bir karavana 25-30.000 TL'ya sahip olmak daha mantıklı geliyor. Acaba kaçırdığım bir durum var mı? Yani hesaplarımda atladığım bir nokta veya hesaba katmadığım bir durum var mı? Alacağım aracı karavana dönüştürecek firma veya usta tavsiyeniz var mı? Vereceğiniz bilgiler çok değerli. Şimdiden çok teşekkür ederim. Ayrıca aşağıdaki linkte verdiğim ve uzun zamandır beğenerek karar veremediğim motokaran hakkındaki görüşlerinizi almak isterim. Selamlar ve keyifli geziler.. http://www.sahibinden.com/1994_1_9_td_vw_oto_karavan-94WQQaXQQ13409464WQQpXQQdisplayitem

Bahsettiğiniz niteliklerdeki karavanlara belirttiğiniz meblağları vermek yerine aynı fiyata daha yeni modelli kampervan tarzı bir araç yaptırmak elbette çok daha mantıklı görünüyor. Ancak o eski model hymer, euramobil vs. karavanların donanımında olmasını isterseniz belirttiğiniz fiyatları (araç fiyatı hariç) yalnızca yapım aşaması için verirsiniz. Yine de onların kullanım rahatlığına (hacimden dolayı) erişemezsiniz.

Kendiniz yapacak olsanız dahi orjinal malzeme kullanacaksanız 8 - 10.000 Avro yalnızca malzemeler tutuyor. Buna işçilik, kontrplak vs. dahil değil.

İkame edilebilir yerli malzeme kullanırsanız bu rakam 5.000 - 10.000 TL gibi rakamlara düşebilir. İşçiliğini kendiniz yapmayacaksanız yapımı üstlenecek firmanın işçilik bedelini de buna ilave edebilirsiniz.

Kısaca 15.000 araç + 20.000 ila 40.000 işçilik + aksesuar gibi fiyatlara kamper yaptırılabilir. Malzeme kalitesi seçimi size kalmış.

İlandaki VW aracın modeli ve kilometre bilgisi verilmemiş. Bu yaşlarda motoru sıfır yaptırılmamış araç satın almak risktir. Rektifiye isteyebilir. Bu durum dikkate alındığında fiyatı oldukça pahalı gibi.... Üzerinde para edebilecek çok az aksesuar var. Çok bakımlı ise araç bedelini max.12 - 13.000 gibi hesap edebilirsiniz. Araç vasat durumda ise ortalama 10.000 TL piyasası var. üzerine istenen rakam çok fazla.

Dikkatimi çeken ikinci mesele muayenesinin 2 yılda bir olması ki, bu da ruhsatında özel amaçlı motokaravan olarak projelenmesine rağmen cinsi kısmında ''otomobil'' yazdığının göstergesidir. ''Motokaravan'' olarak düzeltilmezse TÜV'den geçemezsiniz. Aynı durum yeni aldığım araçta başıma geldi. Trafik işlemleri sırasında iyiliksever bir memur kendi insiyatifi ile düzeltmiş. Öyle olmasaydı nasıl düzeltilirdi ben de bilmiyorum.

Sayın cem bey ve saygıdeğer arkadaşlar.sormak istediğim bir konu var Tipi ve veya cinsinde özel amaçlı kamp karavan taşıtı,motokaravan diye yazdığında ve proje onaylı olduğunda araç vizesi (Tüvtürk) kaç yıldır? Bir yılda birmi? iki yılda birmi?bilgilendirmenizi rica ederim.SEVGİ ve SAYGILAR.

metin0035' Alıntı:
Sayın cem bey ve saygıdeğer arkadaşlar.sormak istediğim bir konu var Tipi ve veya cinsinde özel amaçlı kamp karavan taşıtı,motokaravan diye yazdığında ve proje onaylı olduğunda araç vizesi (Tüvtürk) kaç yıldır? Bir yılda birmi? iki yılda birmi?bilgilendirmenizi rica ederim.SEVGİ ve SAYGILAR.

Maalesef her yıl :(

[attachment=1]
Cem bey çok teşekkür ederim bilgiler için. Bu işte çok fazla ince nokta var gerçekten. Tavsiyelerinizi dikkate alıcam. Hoşçakalın, görüşmek üzere.

ugutan' Alıntı:
Arkadaşlar merhabalar,
Ayrıca aşağıdaki linkte verdiğim ve uzun zamandır beğenerek karar veremediğim motokaran hakkındaki görüşlerinizi almak isterim. Selamlar ve keyifli geziler.. http://www.sahibinden.com/1994_1_9_td_vw_oto_karavan-94WQQaXQQ13409464WQQpXQQdisplayitem
3 yıl önce panelvanken alıcı olmuştum ama tanıdıklar 1.9 olduğu için tavsiye etmemişlerdi ama o gün bugündür hep sahibindende el değiştiriyor
not yaptırılmadan önce 9500 isteniyordu

http://www.sahibinden.com/reimo_tavan_volkswagen_motokaravan-70WQQaXQQ24016614WQQpXQQdisplayitem

İlgilenenlere temiz gozukuyor.

insel' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/reimo_tavan_volkswagen_motokaravan-70WQQaXQQ24016614WQQpXQQdisplayitem

İlgilenenlere temiz gozukuyor.
Temiz görünüyor ancak.Önünde başka ,arkasında başka plaka var.nedeni ne olabilirki?

atiladi' Alıntı:
Jantlarda farklı...
Atilla bey ben yorumu yazarken ilk yanıtın sizden geleceğini tahmin etmiştim ,daha önceki dikkatli araştırmacı yorumlarınızı takip ettiğimden ancak biraz hayalkırıklığı yaşadım doğrusu daha uzun bir açıklama gelir demiştim.

Sanirim farkli zamanlarda cekilmis fotolar. Herhalde Almanya gecmisi var. Sahibide belki Almanyada da sahibidir kimbilir. E bu zaman icinde jantlari da degismistir belki.

insel' Alıntı:
Sanirim farkli zamanlarda cekilmis fotolar. Herhalde Almanya gecmisi var. Sahibide belki Almanyada da sahibidir kimbilir. E bu zaman icinde jantlari da degismistir belki.
aslında bir telefon etmek lazım zira bayağı hafiyelik gerektiren bir ilan içeriği var.Hiç kullanılmamış ,Tamamen orijinal,farklı zamanlar desek aynı çocuk.Takaslı yazsa hemen arayacaktım.

satıcının diğer ilanlarından epey birşey çıkıyor
http://www.sahibinden.com/search.php?b=373766&b[securetrade]=0

Ben 17500e aldim. İci tamamen orjinal. Ama motor yaptirdim. 22 bin liraya geldi. Ust kati yatak olan camperlar bence gayet kullanisli. Alkovanli bir karavanin tum rahatligini sunuyor. Dusunenlere tavsiye ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
kileri

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR