Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 819,488

Etiketler
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Daha dün bir bayan arkadaşım otoparkta, bir başka araca çarpmış, kapısını taa içine kadar çökertmiş, basmış gitmiş. Sonra güvenlik kamerasından bakmışlar ve gelip "hamfendi aracın kapısını siz göçertmişsiniz" demişler, yok canım demiş. Haberi bile olmamış yani.

Yolda giderken son devirde bağıran veya rampada boğulan araba için vites değiştirmek ne yazık ki gelmiyor akıllarına. Arabaya üzüldüğüm oluyor yani.

Yine bizim sokakta bir hanımefendi araç kullanıyordu, sigarasını yakacaktı, hop yaptı sol taraftaki aynaya çaptı, panik oldu sağa kırdı sag taraftaki araçları tıraşladı, devam etti yoluna gitti.

Bunun gibi bir çok olay var. Öyle olunca, bayandan diye temiz araç bulabileceğimi sanmıyorum. Bunun herhangi bir kadın düşmanlığı ile zerre kadar alakası yok. Aksine kadınların araç kullanmasını kendi işlerini rahatça halledebilmeleri açısından ÇOK destekliyorum. Ama olay yıpranma konusuna gelince, tecrübelerim sabit fikirliliğe yol açıyor.

Not: Antalya - İstanbul yolculuğum sırasında, SUN EXPRESS uçağını o fırtınanın içerisinde piste bir kuğu misali indiren kadın pilotu kocaman kocaman tebrik ediyor ve alkışlıyorum.

Dediklerinin hepsinde kisisel istatistiklerinle hakli olabilirsin. Ama bu ifade ettiklerin seksist yani cinsiyet ayrimi yapan bir konuma sokuyor seni. Bilimsel olarak dediklerinin kanitlayan maalesef hic bir bilim yok. Zaten olamazda. Bilim ayrimcilik yaparsa bilim olmaz.
Cok kadin (bayan degil) arkadasim var hepsi de canavar gibi araba kullaniyor. Cok erkek (bay değil) arkadasim var kotu araba kullaniyor.
Erkekler hakkinda da genelleme yapmadigim gibi, kadinlar araba kullansin diye de desteklemiyorum. (Desteklenmeye ihtiyaclari mi var?)
:D
Umarim seni kizdirmamisimdir. Yine de goze aliyorum. Zira bu tip dusuncelere hepimiz sahibiz.

İnsel Hocam, satılık aracına "bayandan satılık" diye ilan veren kadın seksist yani cinsiyet ayrımı yapmış olmuyor mu?

valla bende etrafımdaki araba kullanan hatunlara bakınca(içlerinden bir kişi hariç o da hakikaten iyi araba kullanıyor) bayandan kullanılmış araba almak istemem, hele manuel vites araba hiç almak istemem :smiley:

insel' Alıntı:
Dediklerinin hepsinde kisisel istatistiklerinle hakli olabilirsin. Ama bu ifade ettiklerin seksist yani cinsiyet ayrimi yapan bir konuma sokuyor seni. Bilimsel olarak dediklerinin kanitlayan maalesef hic bir bilim yok. Zaten olamazda. Bilim ayrimcilik yaparsa bilim olmaz.
Cok kadin (bayan degil) arkadasim var hepsi de canavar gibi araba kullaniyor. Cok erkek (bay değil) arkadasim var kotu araba kullaniyor.
Erkekler hakkinda da genelleme yapmadigim gibi, kadinlar araba kullansin diye de desteklemiyorum. (Desteklenmeye ihtiyaclari mi var?)
:D
Umarim seni kizdirmamisimdir. Yine de goze aliyorum. Zira bu tip dusuncelere hepimiz sahibiz.

İnsel Abi;

Kızmadım tabiiki, kızmam da, zira bir tepki vereceğini bilerek yazdım :smiley:
Ama sende benim yazdıklarımı "cahilce" yazmadığımı umarım biliyorsundur. Keşke son cümlemi okusaydın.

Ama doğa ne yazık ki "motor sinir hücrelerini" erkek cinste daha gelişmiş olarak vermiş. Erkek avcılık yapmak için gelişmişken, kadın farklı konularda gelişmiş. Kadın ve erkek farklı yaratıklar. Bu farklılık beyin fonksiyon yapısında da, davranış biliminde de var ve bilimsel olarak açıklanıyor. Bu farklılık asla ikisinden birisi üstün demek değil. İkiside farklı yaratıklar ve bu farklılıklar birbirini ne kadar da güzel tamamlamıyor mu? Olaya "seksist" yaklaşmayacak kadar sosyal evrim geçirdiğime inanıyorum.

Yine de "bayandan temiz araç" ilanlarına dudak büküyorum. Bunun kesinlikle kadınları küçümseme gibi bir olayla alakası yok.

Bi "sofra" kurup laflasak???

http://www.sahibinden.com/alman_yapimi_lmc_bir_esi_yok_1994_model_79000_km_de-63WQQaXQQ23420198WQQpXQQdisplayitem

Makina güzelde...
Ah Lidyalılar ahh... :D

taiga' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/alman_yapimi_lmc_bir_esi_yok_1994_model_79000_km_de-63WQQaXQQ23420198WQQpXQQdisplayitem

Makina güzelde...

Hocam sen 88 ton buğday mı vermeyi düşünüyordun yoksa? :D

Yalniz resimde kultablasini cekerek buyuk bir hata yapmis bence. Aracin icinde sigara icildiginin gostergesi. Sigara kullanan arkadaslari bilemem ama benim gibi kullanmayanlari koku cok rahatsiz ediyor. Sigara icmeyen kimseler oyle araclari ya almazlar yada 2 kere dusunurler. :smiley:

taiga' Alıntı:

Makina güzelde...
Yanılmıyorsam araç kuşadası önder kampta,arac sahibide eski bir karavancıdır.Halen çekme karavanı ile kamp yaptığı alana önerileriyle kazandırdığı güzellikler göz önüne alındığında kül tablasının sorun yaratacağını sanmam şahsen.

enverdede' Alıntı:
Yanılmıyorsam araç kuşadası önder kampta,arac sahibide eski bir karavancıdır.Halen çekme karavanı ile kamp yaptığı alana önerileriyle kazandırdığı güzellikler göz önüne alındığında kül tablasının sorun yaratacağını sanmam şahsen.

Tabii ki arac guzel olabilir, yada arac sahibi kampcilik ve karavancilik konusunda cok deneyimli ve bilgili bir abimiz olabilir ama yukarda yazdigim benim kendi dusuncemdi. Yani icerisinde sigara icilmis araclar beni cok rahatsiz ediyor ki bu rahatsizliklari ben arabalarda yasadim icine gunde bir iki saat bindigim halde. Karavan gibi icerisinde yasanacak yatilip kaltilacak bir aracta sigara kokusunun sinmis olmasi beni cok cok rahatsiz ederdi. Tabii ki burdan yanlis anlasilmasin aracin icini ne gordum nede kokladim sadece resimde kultablasini gorunce boyle bir ihtimalin olabilecegi aklima geldi. Ve bu kadar param olsa bile kultablasini gorunce bu aractan vaz gecerdim demek istedim kendi adima. Eminim ki sigara kullanmayan ve benim kadar rahatsiz olan bir cok insan vardir.

melihbozkurt' Alıntı:
Yalniz resimde kultablasini cekerek buyuk bir hata yapmis bence. Aracin icinde sigara icildiginin gostergesi. Sigara kullanan arkadaslari bilemem ama benim gibi kullanmayanlari koku cok rahatsiz ediyor. Sigara icmeyen kimseler oyle araclari ya almazlar yada 2 kere dusunurler. :smiley:

Mundar :D

Merhabalar,
Motokaravancı olma hayali taşıyan yeni bir site üyesi olarak, bir ilanda bulduğum ve aşağıda linkini verdiğim motokaravan hakkında düşüncelerinizi öğrenmek isterim. İlginize ve emeklerinize şimdiden teşekkür ederim. www.karavan.gen.tr/advert_detail.php?ID=43
Uğur

ugutan' Alıntı:
Merhabalar,
Motokaravancı olma hayali taşıyan yeni bir site üyesi olarak, bir ilanda bulduğum ve aşağıda linkini verdiğim motokaravan hakkında düşüncelerinizi öğrenmek isterim. İlginize ve emeklerinize şimdiden teşekkür ederim. www.karavan.gen.tr/advert_detail.php?ID=43
Uğur

Foruma hoşgeldiniz. Sanırım istediğiniz bilginin çok daha fazlasını verebiliriz :smiley:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=29257.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR