Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 819,503
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Karavan arayışında olan arkadaşlara belki yardımcı olur.
http://www.sahibinden.com/karavan_hayranlarina_bulunmaz_karavan-01WQQaXQQ23014260WQQpXQQdisplayitem

Etiketler

Karavan anlamında, Hantallığı ile başa dert olacağını ancak bu aşamada anlamış, kurtulmaya çalışılıyor ama onun kurtarıcısının bu sitede olacağını sanmıyorum...
Ama Ticari düşünenler için hele önümüzde genel seçimler varken, bu araç bitirilip, Parası peşin alınarak seçim gezilerine pazarlanabilirse, tek seçimde kendini amorti eder....

motor muayyer olup ruhsatta bir arkadaşın üzerine derlerse hiç şaşmamak lazım

Selam ve sevgiler.Ayhan bey sizin aracınız güzel vede orjinal görünüyor.Acaba takas tekliflerine açıkmısınız?Ben önce karşımdaki insanın beyanatına değer veririm.Siz aracınızın ne olduğunu bize zaten belirtiyorsunuz.Bir de Erdek te ikamet ediyorsunuz .Erdeklimisiniz? Saygılar.

metin0035' Alıntı:
Selam ve sevgiler.Ayhan bey sizin aracınız güzel vede orjinal görünüyor.Acaba takas tekliflerine açıkmısınız?Ben önce karşımdaki insanın beyanatına değer veririm.Siz aracınızın ne olduğunu bize zaten belirtiyorsunuz.Bir de Erdek te ikamet ediyorsunuz .Erdeklimisiniz? Saygılar.

Ayhan hocamın aracını eşimle birlikte Erdekte gidip görmüştük...

Kendi adıma çok beğendiydim...

Karavandan anlayan biri değilim elbette, lakin o yaşta bir araca göre çok temiz ve bakımlıydı...

Açıkçası benim niva ile takasa girer miydi bilmiyorum ama aklımdan geçtiydi lakin teklif etmediydim...

Gerek takas olayı ve gerekse hafta sonu kaçamakları için bize camper tarzı daha uygun olduğundan aracı alamamıştık ama inanın hala aklımda...

Çoğu kez Abdi abiye sorardım duruyor mu satıldı mı diye... (Ayhan abi de Abdi abi de Erdekte yaşamaktalar bu arada)

Diğer bilinen 2 markayı da gözönüne alırsam, benim en beğendiğim ve sıcak bulduğum alkovanlı karavanlar sırasıyla Hymer ler, sonra Ayhan hocamın araç tarzı, ardından ise Euramobiller...

Euramobillerin kullanımı daha rahat deniyor ancak tip, görüntü vb itibariyle Hymer ler nedense bana çok daha cazip ve "karizmatik" gelmekte... (Elbette 1990 modelleri yani piyasada dolaşanları söylüyorum)

Ayhan hocanın aracının artısı çok... Özellikle arka motor yerinin açılır kapanır olmasını ve karavanın hafifliğini çok beğenmiştim...

Beni az huzursuz eden tek nokta karavan içinde çok koyu renklerin hakim olmasıydı... Aydınlık ve daha canlı renkleri sevdiğim için belki...

Halihazırda emekliliğimiz gelse ve "karavanın hakkını verecek" :D durumunda olsak kesinlikle almayı düşüneceğim 2 araçtan biri olurdu... (Diğeri sahibinden.com daki 20161461 no'lu ilan)

Neyse sözüm uzadı kusura kalmayın... Aracı gördüğüm için düşüncelerimi yazma gereği hissettim...

atiladi' Alıntı:
Karavan anlamında, Hantallığı ile başa dert olacağını ancak bu aşamada anlamış, kurtulmaya çalışılıyor ama onun kurtarıcısının bu sitede olacağını sanmıyorum...
Ama Ticari düşünenler için hele önümüzde genel seçimler varken, bu araç bitirilip, Parası peşin alınarak seçim gezilerine pazarlanabilirse, tek seçimde kendini amorti eder....
Yanlış anlaşılma olmasın, bu işlerden gezenbilirden okuduğum kadarını biliyorun. Elbette üstadlar değerlendirecektir. Motorunu yaptırdım felan yazmış fiyatınıda görünce ilginç geldi.

halduncum çok teşekkür ederim.sağolasın ilgilenmen vede görüşlerini yazman beni çok menun ettı.tabiki sen geldın gordun birebir ya benım aracın satılması burdaki arkadaşlarımızdan ihtiyacı olana bire bir olması.artık kısmet hazırana kadar verırsem verecem vermezsem.saten gezi maratonu başlıyor kısmetse.abdi abinden selamlarını alıyorum sağol.oda inşaat başladı tadilat baya yoğun çunku
..sen aracı almak ıstede aramızda ne gerkıyorsa yaprız.canım kardeşim.kendinize iyi bakın.bu hafta senede gel kapıdağı turuna.selamlar

Adam 40.000 TL. harcadım diyor......Bu araç o zaman bitince kaça malolur bilinmez. Zaten 94-95 iveco 24 kişilik midibüsler 4-5 bin TL. ???

Hem bu forumda bunu alan çıkmaz, herkes her konuyu araştırıyor ve bu aracı alayım mı? diye soruyor.

bedava verse iki kere düşünürüm almak için

yaybek' Alıntı:
İsmail bey ilanda dikkat ederseniz fiyat temsili diyor ;) sanırım fiyatı o değil adam sazan arıyor ;D
Dikkat etmedim. Hatta girip tekrar baktım gene görmedim iyimi :smiley:

SÜVARİ' Alıntı:
Adam 40.000 TL. harcadım diyor......Bu araç o zaman bitince kaça malolur bilinmez. Zaten 94-95 iveco 24 kişilik midibüsler 4-5 bin TL. ???

Hem bu forumda bunu alan çıkmaz, herkes her konuyu araştırıyor ve bu aracı alayım mı? diye soruyor.
40.000 tl yi 4.000 tl olarak gördüm siz yazınca tekrar girip baktım. Yuh demek lazım.
aman yanlış anlaşılma olmasın ilanla alakam yok :smiley:

Eger gercekten arkadas buna 40.000 TL harcamissa bana gore parasina yazik etmis. Birincisi bunda ehliyet problemi var. Bunu B sinifi ehliyetle kullanamazsiniz bunun icin bunu alabilecek insanlarin sayisi %80-90 duser. Ayirca bununla her yere girilmez cikilmaz, sehir iclerine park yapilmaz ve hatta girilmez bile. dag tas gezilmez. Bu tarz araclarda altina bir bolme yapip kucuk bir araba koyuyorlar pratiklik saglamak icin. Sehre en yakin yerde birakiyorsunuz bunu ve aracinizi cikarip devam ediyorsunuz. Egerki denildiig gibi motoru yururu saglamsa bunu tamamlayip, bunun altina sigacak smart gibi kucuk bir araba alacaginizi dusunursek en az bir 30.000 daha harcaniz bu araca. Elinize gececek arac bence kullnissiz vergisi algisi son derece pahali evinizin onunde dururken bile her yere park edemeyeceginiz bir arac olur. Yani caddece sokaga surekli park edilemez bu. Evinizin yaninda bos bir arsa yoksa birde bunu otoparka koyup surekli oraya para odemek gerekir. Kisacasi Zaten zengin olsaydik bunu almaz sifir otobuse hair yapilmisini alirdik. O zaman bizleri asar bu proje.:smiley:

Adam KARAVAN ruhsatı aldım diyor.

O zaman vergisi düşük olur, ayrıca şehir içine girebilir (kanunen yani).
2bin lira alınacaksa eğer, hurdacıya satsak daha pahalıya gelir. (Bende TEMSİLİ kısmını göremedim :smiley: )
Ehliyet gerekliliğini anlayamadım, otobüs desek değil, (karavana çevirmiş) var bi sıkıntı ama....

Hantallık konusunda atilla bey ile kesinlikle aynı düşüncedeyim, kabakoz'a giderken bile zorlar bu. Ayrıca yakıt ekonomisi felakettir.

Ama MAN'ların sahip olduğu amortisör ve rahatlık düşünülürse, pespembe bir konfor sunar gibi geliyor bana....

Arayıp soracağım ben :smiley: bakalım ne çıkacak...

Aradım adamı,

Araç 1988 imiş
Karavan ruhsatı var imiş
Düşündüğümüz gibi ehliyet problemi varmış.
Motor ve şanzumanı komple söktürmüş, baştan yaptırmış.

Aracın asıl sahibi aracı bu arkadaşa vermiş, para karşılığı değil, derme çatma bir karavanla değişmek istiyorum diyor.
5 olur 10 olur farketmez diyor, üstüne para bile veririm karavan iyiyse diyor.

Araç gebzedeymiş.

camları falan hepsi varmış, takılacakmış.

bilginize.

bahcecim' Alıntı:
Aradım adamı,

Araç 1988 imiş
Karavan ruhsatı var imiş
Düşündüğümüz gibi ehliyet problemi varmış.
Motor ve şanzumanı komple söktürmüş, baştan yaptırmış.

Aracın asıl sahibi aracı bu arkadaşa vermiş, para karşılığı değil, derme çatma bir karavanla değişmek istiyorum diyor.
5 olur 10 olur farketmez diyor, üstüne para bile veririm karavan iyiyse diyor.

Araç gebzedeymiş.

camları falan hepsi varmış, takılacakmış.

bilginize.

Simdi ben anlayamadim, bu arkadas ciddi ciddi 2000 lira mi istiyor? Birakin moturu ve sanzimani, camlarini yaptirmasi daha fazla tutmustur.

Ehliyet probleminin olmasi zaten bu siteden bir cok kisinin ve disardanda bir cok kisinin bu aractan uzak durmasini sagliyor. Eger ki benim istedigim tam bu ehliyetide yukseltirim derseniz o ayri.:smiley: Oncedende dedigim gibi ben bu aracta yakit ekonomisi yok, bir cok yerde zorlanir ayrica kanunen sehir iclerine girse bile bu buyuklukte bir aracla sikisik trafikte ve sehir iclerinde manevra yapmak bir maharet isi. Herkesin yapabilecegi birsey degil diye dusunuyorum. Ayrica diyelim kalktiniz bir avrupa sehrine gittiniz. Araci cok guzel kullansaniz, sehre soksaniz bile buna park yeri bulamazsiniz. Surekli kampinglerde konaklayarak oradan toplu tasimayi yada yaninizda gotureceginiz kucuk bir araba yada motor tarzi bir tasiti kullanarak sehre inmek zorundasiniz.

Ayrica bu araci alirim cilesinede katlanirim diyen varsa bence biraz daha masraf yapip durdugunda kenarlardan genisleyebilir hale getirmeli ki, bu sekilde cok daha genis bir ic hacim yatak odasi ve oturma odasi saglaniyor.

Ama dusununce ekonomik degil, pratik degil, park yeri problemi var. En guzel oneri atilla beyin dedigi gibi secim otobusu falan yapmak bunu.:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR