Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım
Sayin Atiladi, size Ducato´yu satin, Sprinter alin demedim. Sözlerimi neden “zorlama” olarak algiladiginizi anlamadim.
Simdiye kadar PSA grubundan bir araci kullanmak nasip olmadi. 2009 yili Türkiye gezimizde tanistigimiz Alman dostlarimizin, Citroen panelvan karavanlari vardi. Sayin Buselik`in Oguz beyden aldigi karavanin tipinde ve benzer yasta. Beraberce binlerce kilometre yol gittik, beraberce ayni yerde depolari doldurduk. Ayni yolu ayni hizla gittigimiz icin, oldukca objektif bir karsilastirma olanagimiz vardi. Her depo doldurusumuzda, Citroen´nin, Sprinter´den her yüz kilometrede bir litre daha az diesel yaktigini gördüm. Bu demektir ki, PSA grubundan Citroen, Sprinter´den daha genis oldugu gibi, daha da tasarruflu bir arac. Ama bütün bunlara ragmen Sprinter´in de bazi güclü taraflari olsa gerek. Yoksa kimse bu yüksek fiyati ödemezdi.
Aslinda su anda piyasadaki bütün panelvan araclarin hepsi teknik bakimdan cok olgunlasmis araclar. Biz bunlardan, karavan yapmak icin hangisini secersek secelim, teknik olarak, kararimiz yanlis olmaz. Ama aralarindaki farkliliklari dile getirmek te, saniyorum bu sayfanin amaci olsa gerek.