Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 821,325

Etiketler
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

4x4 sprinter araç ilanı bana ait, satış nedenim benim planlarıma uymadığı içindir.yerine 13m3 jumper aldım.atilla bey hatırlar sanırım, sağolsun bu konu hakkında ondan fikir almıştım. Ölçüleri dışında eksiği yok fazlası çok.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-volkswagen-transporter-transporter-ozel-yapim-karavan/detay/ nasıl bir araçtır fikirlerinizi alabilirmiyim ?

Sprinter`e biraz haksizlik ediyorsunuz. Yillardir Sprinter kullanirim. Evet biraz dar ama yatagi enlemesine koymak icin ben söyle bir cözüm buldum. Arka pencerelerin cikintilarini izolasyonla kapatmadim (sadece ince bir izolasyon yaptim). Yatagi 72cm yüksek yaptim. Böylece her iki taraftaki pencere cikintilari ile beraber 1.82m boyunda bir yatak oldu (tam benim boyumda). 72 cm yüksekteki yatagin altinda da dünya kadar bos yer var. Yatagin eni 1.30m. Böylece ön tarafta 2 m yer kaldi. Türkiye´de nasil bilmiyorum ama, Almanya´da Sprinterin ikinci elden satis fiyatlari da daha yüksektir.

PSA grubuna söylenilen işlem yapıldığında yatak boyu 194 cm oluyor, daha uygunu varken, uygun olmayanı zorlamak niye?..

Biri mercedes olduğu için olmasın Atilla hocam :smiley: şahsen bende 182 cm kurtardım mı, tercih meselesi tabi ki ama Psa ya pek bakacağımı sanmıyorum.İkinci elde fiyat farkı çok fazla değilse tabi.

Emekliler için transitede uygulanabilir sprinter tasarımı.

OTARK.JPG

Sayin Atiladi, size Ducato´yu satin, Sprinter alin demedim. Sözlerimi neden “zorlama” olarak algiladiginizi anlamadim.

Simdiye kadar PSA grubundan bir araci kullanmak nasip olmadi. 2009 yili Türkiye gezimizde tanistigimiz Alman dostlarimizin, Citroen panelvan karavanlari vardi. Sayin Buselik`in Oguz beyden aldigi karavanin tipinde ve benzer yasta. Beraberce binlerce kilometre yol gittik, beraberce ayni yerde depolari doldurduk. Ayni yolu ayni hizla gittigimiz icin, oldukca objektif bir karsilastirma olanagimiz vardi. Her depo doldurusumuzda, Citroen´nin, Sprinter´den her yüz kilometrede bir litre daha az diesel yaktigini gördüm. Bu demektir ki, PSA grubundan Citroen, Sprinter´den daha genis oldugu gibi, daha da tasarruflu bir arac. Ama bütün bunlara ragmen Sprinter´in de bazi güclü taraflari olsa gerek. Yoksa kimse bu yüksek fiyati ödemezdi.
Aslinda su anda piyasadaki bütün panelvan araclarin hepsi teknik bakimdan cok olgunlasmis araclar. Biz bunlardan, karavan yapmak icin hangisini secersek secelim, teknik olarak, kararimiz yanlis olmaz. Ama aralarindaki farkliliklari dile getirmek te, saniyorum bu sayfanin amaci olsa gerek.

Sayın Akdeniz45 size katılıyorum,sizin enine yatak uygulamanızı bende şu anda yeni aldığım orta kasa sprinter 313CDI ye uyguluyorum ve hiç bir problemde olmadı. Araç; sürüş , kalite vd açılardan avantajlara sahip olmalı. Bu açıdan bakıldığında mercedes ile fiat arasındaki fark tartışma götürmez bir gerçek. Ben kendi açımdan baktığımda eni üç beş santim daha geniş diye dukatoy u tercih etmem ve etmedimde.Ancak dukato yu tercih edip kullanana da saygı duyarım, oda işin başka boyutu.

gezenbilir sitesinde, araçlar hakkındaki dönüşüm çalışmaları ve karavan olabilecek araçlarla alakalı teknik ve dönüşüm kolaylığı açısından bir takım bilgiler edinip, içinde wc-banyo bölümü olan 4 kişilik karavan dönüşümü için, yeni araç alacaklar için en uygun araç psa grubudur, ama bu bilgilere ulaşmadan önce satın alınmış başka bir araca sahip olanlarda araçlarını satıp psa alsınlar demiyorum, onlar mecburen kendi araçlarının izin verdiği dizeynlarda dönüşüm yapabilecekler, mevzu aslında bu...Yeni araç alacaklar psa grubunu tercih ederlerse bizler elimizdeki planlar ve birtakım kesimlerin kalıplarını paylaşarak ile daha çok yardımcı olabilme imkanımız olur, diğer araçlarla alakalı karavan dönüşümlerinde üzerinde çalışılmış planlar ve tecrübeler anlamında, bir yardımımız olamaz. özellikle kendim için söylersem psa aracı karavana dönüştürmeyi düşünenlere 12m3 veya 10m3 için bilgisayar ortamında hazırlanmış 20-30 değişik alternatif plan yardımında bulunabilirim, psa harici hiç bir araç için bir çalışma yapmadığımdan dönüşüm konusunda bir faydamızda olamıyor..Konuya bu yönü ile bakılırsa daha iyi olur..

Bence bu mevzu tamamen kisisel. Boyunuz cok uzun degilse mercedese sigarsiniz. Benim boyum 1.80 fakat zaten hic dumduz yatmam (Hic bir insaninda yattigini sanimiyorum) Bu yuzden ben cok rahat sigacagimi dusunuyorum splintera. Benim asil derdim yatagin eni. Kamperda bile olsa eni en az 140 olmali yatak eni. Bunun icinde en iyi cozum eni genis (80-90 cm) ranza seklinde yatak yapmak. Zaten yatak ranza yapildiginda her aracin icinin oldukca ferahladigini dusunuyorum. Sahsen ben param olsa oyumu mercedesten yana kullanirdim. Boyunuz uzunsa o zaman yapacak birsey yok. :smiley:

Mercedes ciler buraya... ;)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-mercedes-benz-turkiyede-tek-bakmadan-gecme-vito-ev-48786743/detay/?

Kampercilar icin iyi firsat. Fiyati da cok iyi. İlk defa boyle birseye denk geliyorum.

Bence guzel bir arac. Iki kisi olan ve sehir icinde rahat bir sekilde kullanmak isteyenler icin acili tavan kamper, hemde mercedes bicilmis kaftan. Aracin Kilometreside yasina gore iyi erger orjinalse. Fiyat olarak elbette VW ve PSA grubuna gore cok yuksek fiyatli ama mercedesin avantajlari dusunuldugunde ve diger mercedes vitolarla karsilastirildiginda bence uygun.

peki ya bu nasıldır 2-3 bine vw t4 açılır tavan yapılıp,içinide 2 bin tl ye yaptırırsak 5 bin tl ye camper sahibi olabilir vip yapmaktan daha mantıklı

böylece iç kısım 2250 tl fiyat nasıldır ? http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-transporter-t4-99mod-motokaravan-ici-2000tl-47728744/detay/?keyword=camper

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR