Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslan1961 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 822,240
Ynt: Satılık Vasıta Sitelerinde Gördüğümüz Karavanları Tartışalım

Yarım dünya, bildiğiniz ev gibi bir şey bu.. Avrupa, ABD gibi yollarımız, ucuz akaryakıtımız ve adım başı kampinglerimiz olacaktı ki, bununla gezmeye doyum mu olur? Kim bakar motokaravana o zaman ;)

Etiketler

arkadaslar gecenl gunlerde bir cekme karavan aldım biraz yıpranmıstı icinde ne varsa söküp attım şimdi ic dizaynını ve birkac farklı sey var aklımda yavas yavas uygulamaya basladım sizin fikirlerinizide bekliyorum ilerlemeleri ara ara resimleri yuklicem karavanda suda olsa iyi olurdu dediyiniz setleri yazarsanız cok sevinirim

SAM_0050.jpg

SAM_0053.jpg

SAM_0116.jpg

SAM_0118.jpg

SAM_0119.jpg

Arkadaşlar aşağıda linkini verdiğim araç forumumuz sakinlerinden Ankara'dan Yakup (2.Yakup) abinin yıllardır bu aracı sıfır alıp içini düzenleyerek karavancılık yapıyordu ama geçen ay aynı marka aracın 4x4 panelvanını aldığı için bunu satılığa çıkardı aracın kasası şu an boş eğer şase alıp alkovenli yada integral yaptırmak isteyen dostlara orjinal km.de bakımlı temiz bir araç hatta yanlış hatırlamıyorsam Hüseyin Pelit (rüzgar) abi bir kez sormuştu bildik temiz şase denk gelirse haber verin diye.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ticari-araclar-kamyon-kamyonet-ilk-sahibinden-temiz-412d-45058929/detay/

kuzne' Alıntı:
arkadaslar gecenl gunlerde bir cekme karavan aldım biraz yıpranmıstı icinde ne varsa söküp attım şimdi ic dizaynını ve birkac farklı sey var aklımda yavas yavas uygulamaya basladım sizin fikirlerinizide bekliyorum ilerlemeleri ara ara resimleri yuklicem karavanda suda olsa iyi olurdu dediyiniz setleri yazarsanız cok sevinirim

Aman Allahım bu sahneyi daha önce yaşamış gibiyim anılarım depreşti ;D

Sayın kuzne karavanınız hayırlı olsun,aracınıza çekme karavan başlığı altında yeni bir başlık açıp fotoğraflarını ve yaptıklarınızı yazarsanız daha derli toplu olur yazıp ekledikleriniz arada kaybolmaz bizde oradan elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.

zemine parke döşedikten sonra koltuk sandıklarını montaja başladık buarada bir sistem kurmayı planlıyorum koltukların bir kısmı ranzaya dönüsücek .

SAM_0120.jpg

SAM_0122.jpg

SAM_0123.jpg

SAM_0128.jpg

SAM_0130.jpg

Sayın kuzne özürlük bir durum yok yazımdaki gülümseme ise sizin başınıza gelen tadilat aşamalarının daha fenasını biz yaşadık hatta bu olay 2 arkadaşın yıllar süren dostluğunu bozdu :'( neyse size başka konu dememdeki sebepde zaman içinde konular karışacak istediğinizde kendi yazılarınıza ve fotolarınıza kolayca ulaşamayacaksınız ayrıca sizin yaptıklarınızdan faydalanmak isteyen için konu dağılacağından zor olacak eğer sizi üzdüysem ben özür dilerim kalın sağlıcakla. :smiley:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-boylesi-zor-bulunur-46029980

cok hos gorundu bana ama fıkırlere ıhtıyacım var ... ??? oncelıkle fıyatı uygunmudur ??? nasıl bır aracla cekebılırım ... ??? gıbı cok acemı sorular :smiley:

Fiyatı kalitesine göre uygun gibi görünse de bir çekme karavan için oldukça yüksek. Pazarlık yapılabilir mi, bilmiyorum? Bende uyandırdığı izlenim "bu büyüklükte ve fiyattaki bir karavanı tercih edecek olan kişinin yerli yerine oturmuş çekme karavanlı gezi tarzı ve tecrübesi olması gerektiği" yönünde...

"Alıp bir deneyeyim, olmazsa satıp motokaravana geçerim" ya da "beklentilerimi karşılamazsa değiştiririm" durumlarından çok, ne istediğini bilenler için alıp "evladiyelik olarak kullanılacak" bir karavan.

Fotoğraflarda gözükmeyecek ayrıntılar için titizlikle gözden geçirilmesi gerekiyor tabi.

"Nasıl bir araçla çekebilirim?" sorusunu bu konuda deneyimli abilerimiz daha doyurucu olarak yanıtlayabilir. Ama standart küçük bir araçla çekemeyeceğiniz de açık. Biraz kaslıca bir 4x4 ile rahat edersiniz gibi geliyor.

Gözden kaçırılmaması gereken bir konu da karavanın ağırlığı. 750 kg. ve üzerinde ise ayrı bir ruhsatı olması gerekiyor. Ruhsat çıkarma, yenileme, el değiştirme durumlarında da bazen sorunlar çıkabiliyor. Bu durumda karavanın tip onay belgesi gerekli olabilir. Ayrıca 750 kg. ve üzerinde ise B tipi ehliyetinizle çekemezsiniz.

Sn.buselik merhaba,linkini verdiğiniz karavan için benim gözlemim;
Karavanın olumlu tarafları, tam donanımlı olması belki kısa kamplar için 12V yaşam aküsü ile solar panel takılırsa çok kullanışlı olur.
Olumsuz tarafları, dış kaplama eski teknoloji zaten kapı üstünde sürtme izi var,tamiri zor ve masraflı ideali fiber kaplama. Kapı sağda
oluşu,arkada çift kişilik tek yatak yerine tekli ranza oluşu buda salonun devamlı yapboz gibi kullanıma göre dağıtılıp toplanmasını gerektirir.
Bu boy için tek dingil oluşuda olumsuz tarafı diyebilirim.
Bunu çekebilecek uygun araç ilk aklıma gelen VW Caddy yada aynı segmentte güçlü araçla ideal sürüş konforu sağlanabilir.

vw t4 westfalia california 20.000 tl çok uygun

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-volkswagen-volkswagen-wohnmobil-tip-california-karavan-46380583/detay/?keyword=karavan

vwcaravelle' Alıntı:
vw t4 westfalia california 20.000 tl çok uygun

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-volkswagen-volkswagen-wohnmobil-tip-california-karavan-46380583/detay/?keyword=karavan
orjinalse iç malzemesi ve tavanı o kadar eder alnııp parçalanması yasal mı acaba?

Gerekli kısımlarını alın, sonra bir uçurumdan aşağıya yuvarlayıverin :D ;D

yada bu aracı alıp soyup soğana çevirsek motorunu,farını stopunu şamzıman vs yedek parçalarınıda satsak içinide başka bir araca taksak nasıl olur yasalmı olursa gerçekten süper birşey olur ;D :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
doggukann

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR